LadyS Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 [quote name='admirabilis6'][B]I chwala Wam za to a szczegolnie jak widac Komecie![/B] Ale mozna zobaczyc wiecej jak sie chce. Widac sunie w klatce drucianej, na golych dechach, bez mozliwosci ruchu nawet. Wiec zdjemij tą aureole samozachwytu, otworz oczy i zwroc kierownikowi uwage lub padnij mu do nog z prosbą aby psow nie trzymal w klatkach!!! A conajmniej klatke oslonil kocami i jakas derma i wylozyl cala sloma aby psu lapy nie wpadaly w dziury i w miare mial cieplo! Myslenie nie boli, sama pobadz w tej klatce i sie bujaj! Mnie Twoje uklady z kierownikiem nie interesują, widze zdjecia i to co jest tam zle, dla zwierząt. [IMG]http://i892.photobucket.com/albums/ac129/mike18pl/Obraz280.jpg[/IMG][/QUOTE] Daj sobie na wstrzymanie... Co ze stroną? Quote
evel Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 [quote name='kometa']maliniaczka niestety została "adoptowana"...[/QUOTE] Ta, jasne. Po pierwsze to jest PIES a nie suka a po drugie jest w DT w Lublinie. I całe szczęście, że belgomaniacy go zabrali, bo pies jest niesamowity. Więcej informacji na forum belgowym - podałam jego wątek w linkowni, pies teraz ma na imię Yoda. Quote
admirabilis6 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 [quote name='Mike i Morgan']Hehe ale się czepiłaś tej suni w tej klatce to zdjęcie jest tylko połową tej klatki z lewej strony na tym zdjęciu jest posłanko dla tej suni (raczej było skoro kometa ma ją u siebie" świeć panie nad jej duszą" ) pamiętam jak byłem tam ostatnio to miała i nie narzekała na nie wygodę a te deski leżą tam by psy w tej klatce nie wpadały na łapkami w kratki w podłodze więc moim zdaniem to jest wygodniejsze niż goła klatka te deski.A poza tym ta klatka jest osłonięta z 3 stron przed wiatrem więc moim skromnym zdaniem tam psy w niej maja dobrze.Wtej klatce siedzą zazwyczaj psy małe lub szczególnie atakowane w boksach przez duże i silniejsze psy :shake: a tak taki mały psiak jak siedzi sam zje spokojnie i nie będzie się bał innych psów zanim ta sunia była w tej klatce przebywała w niej inna sunia mała wychudzona psinka która tam mieszkała i nabrała wagi i teraz ma nowy domek ona raczej nie narzekała na niewygodę tyle z mojej strony . A i przestańcie się kłócić o byle co:evil_lol:[/QUOTE] ;) Nie kłocimy sie o byle co! Jak kazdy wie klatka ma szesc bokow nie trzy. Jeden bok stanowi podloge. Nawet jak po lewej stronie jest legowisko to i tak widac dziury z siatki wiec pies musi sie "nagimnastykowac" aby swobodnie po niej sie poruszyc. Bok od frontu, gdzie sa drzwiczki, widac ze jest bokiem niedosc ze szerokim to i nie oslonietym,prawy bok nie jest osloniety tez. Czyli jak snieg bedzie padal, czy lał deszcz wszystko bedzie zamoczone, nie wspomne o zimnie. Ma byc -20C!! Zaslania sie wszystkie boki, jesli juz...i niewielki otwor aby byl dostep do switla dziennego i jak leje tez sie zaslania ten otwor (duze wymagania mam,hehehe) Czy to tak ciezko zrobic porzadny pokrowiec na tą klatke i porzadne podloze w niej??? I nie mow, ze schron nie ma kasy, ma z gmin. Quote
Paulina_mickey Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Moim zdaniem strona powinna powstać, ale nie powinni wszyscy mieć do niej dostępu żeby edytować wrzucać psy itd. Bo jak mówi przysłowie "gdzie kucharek 6 tam nie ma co jeść". I tu też tak może być. Jak wszyscy zaczną wtrącać swoje trzy grosze to znowu będą kłótnie o głupoty. Proponuję żeby np dwie osoby miały do niej dostęp i wrzucały wszystko. A poza tym stronka ma powstać nie dla nas tylko dla psiaków. To ma być pomoc dla nich! No takie jest moje zdanie :) Quote
LadyS Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Jasne, tylko dla których psów? Dla tych, które są wywożone i znajdują się po jakimś czasie? Czy dla których? Tutaj nie ma organizacji, to po co stronka? Quote
Paulina_mickey Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 [quote name='ladySwallow']Jasne, tylko dla których psów? Dla tych, które są wywożone i znajdują się po jakimś czasie? Czy dla których? Tutaj nie ma organizacji, to po co stronka?[/QUOTE] Wiem, że nie ma organizacji. Ale nie robiąc jej zrobimy nie sobie na złość tylko tym psom które siedzą w schronie. A to że nie ma organizacji to niestety nie zależy od nas. :( No nie wiem takie jest moje zdanie, nie wiem co inne dziewczyny na to... p.s dostałam 50 zaproszeń na naszej klasie:crazyeye: A i jeszcze, wyrzucam z naszej klasy psy których miejsca pobytu nie znamy. Quote
admirabilis6 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 [quote name='Paulina_mickey']Wiem, że nie ma organizacji. Ale nie robiąc jej zrobimy nie sobie na złość tylko tym psom które siedzą w schronie. A to że nie ma organizacji to niestety nie zależy od nas. :( No nie wiem takie jest moje zdanie, nie wiem co inne dziewczyny na to... p.s dostałam 50 zaproszeń na naszej klasie:crazyeye: A i jeszcze, wyrzucam z naszej klasy psy których miejsca pobytu nie znamy.[/QUOTE] [B]Strona powinna powstac. Kazdy pies powinien miec szanse na znalezienie domu. I te co sa juz poza schroniskiem, dt itp i te co sa w nim. Jak strona nie powstanie, psy nie beda mialy w ogole szans na adopcje to co z nimi bedzie?[/B] [B]Kazdy psiak przy zdjeciu powinien posiadac swoj nr. schroniskowy aby latwiej bylo Wam go odnalezc, gdzie obecnie jest[/B]. To nie Lublin, gdzie kazdy wie, ze jest schronisko i sa psy do adopcji. :shake: Quote
malagos Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 To ja się pochwalę, ze Milusia jutro jedzie do domu stałego w Ostrołęce. Dom sama sprawdziłam w ub. poniedziałek. Takze do kosztów sterylki i dt dojdzie koszt szczepienia przeciwko wściekliźnie, 15 zł (tylko koszt szczepionki, bez usługi oczywiscie). Quote
LadyS Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 [quote name='admirabilis6'][B]Strona powinna powstac. Kazdy pies powinien miec szanse na znalezienie domu. I te co sa juz poza schroniskiem, dt itp i te co sa w nim. Jak strona nie powstanie, psy nie beda mialy w ogole szans na adopcje to co z nimi bedzie?[/B] [B]Kazdy psiak przy zdjeciu powinien posiadac swoj nr. schroniskowy aby latwiej bylo Wam go odnalezc, gdzie obecnie jest[/B]. To nie Lublin, gdzie kazdy wie, ze jest schronisko i sa psy do adopcji. :shake:[/QUOTE] Pytanie było skierowane do dziewczyn, które zaangażowały się w sprawę strony. Niemożliwe jest podawanie stałych informacji o pobycie, jako że psy są wywożone przez dogomaniaczki bez nawet powiedzenia nam, że jadą - np. Sonia, która nagle, po miesiącu, znalazła się w Sochaczewie. Mówię o tym braku organizacji. Co do numerków - skrypt jest zrobiony po uprzejmości informatyka, który tylko dzięki znajomości zgodził się na zrobienie go, numerków w nim brak i raczej zmian póki co nie będzie. [B]Malagos[/B] - pokończyły się bazarki, potem je podliczę (mam nieco roboty w związku ze studiami) i będziemy się rozliczać. Quote
Servet Cetin Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 [quote name='Paulina_mickey']Moim zdaniem strona powinna powstać, ale nie powinni wszyscy mieć do niej dostępu żeby edytować wrzucać psy itd. Bo jak mówi przysłowie "gdzie kucharek 6 tam nie ma co jeść". I tu też tak może być. Jak wszyscy zaczną wtrącać swoje trzy grosze to znowu będą kłótnie o głupoty. Proponuję żeby np dwie osoby miały do niej dostęp i wrzucały wszystko. A poza tym stronka ma powstać nie dla nas tylko dla psiaków. To ma być pomoc dla nich![/QUOTE] Panel administratora będzie zabezpieczony hasłem, więc same zdecydujecie, kto ma zarządzać stroną. Zgadzam się, że nie można angażować zbyt wielu osób, ponieważ zrobi się zbędny bałagan, a w konsekwencji - ucierpią na tym psiaki. Osoby bezpośrednio związane ze schroniskiem dostaną na pewno wszystkie dostępy, ale mam jednocześnie nadzieję, że mądrze tymi danymi będą rozporządzały. Zawsze mogę zmienić hasło i będzie po zabawie :D Czyli rozumiem, że strona ma powstawać? Bo w związku z panującym zamieszaniem, nie kupiłem jeszcze właściwego serwera, który już został wybrany, ale nie chciałem ryzykować, że z powodu głupich nieporozumień nie będzie on potrzebny. Co do numerów, o których wspomniano wyżej - nie widzę potrzeby ich dodawania, ponieważ nie ma możliwości śledzenia losów każdego psa, ponieważ te mają w zwyczaju magicznie znikać, więc będzie to opcja co najmniej niepotrzebna. Quote
malagos Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 [quote name='ladySwallow']No on na pewno jest od dwóch tygodni, myślę, że i dłużej - siedzi w izolatce. Zaraz zrobię porządku nieco, pozbieram te psy i wtedy zobaczymy. EDIT - pisałam na równi z plasteliną chyba ;)[/QUOTE] Bardzo proszę, napiszcie o tym mixie bokserkowym,. Zgłosiłam go do "SOS bokserom" i chcą wiecej informacji: [I][FONT=tahoma, sans-serif]Możemy ogłosić psa, którego zdjęcie Pani przesłała, na stronie, jednak w tym celu potrzebujemy minimum informacji o nim - poniżej zamieszczam listę:[/FONT][/I] [LIST] [*][I][FONT=tahoma, sans-serif]czy znana jest historia psa (jak trafił do schronu)?[/FONT][/I] [*][I][FONT=tahoma, sans-serif]ile lat ma pies?[/FONT][/I] [*][I][FONT=tahoma, sans-serif]jaki jest jego stosunek do innych psów/ suk?[/FONT][/I] [*][I][FONT=tahoma, sans-serif]jaki jest jego stosunek do obcych ludzi?[/FONT][/I] [*][I][FONT=tahoma, sans-serif]jeśli jest na coś chory?[/FONT][/I] [*][I][FONT=tahoma, sans-serif]czy jest wykastrowany?[/FONT][/I] [*][I][FONT=tahoma, sans-serif]czy coś wiadomo o jego zachowaniu - czy bokser zna jakieś komendy? jeśli tak - jakie?[/FONT][/I] [/LIST] [I][FONT=tahoma, sans-serif] [/FONT][/I] [I][FONT=tahoma, sans-serif]Pozdrawiam i czekam na wieści, Zofia Buchholtz [/FONT][/I] Quote
gryzeldzia Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Pewnie że strona powinna powstać,to będzie większa szansa dla psiaków na znalezienie domków.Jedni niech zajmą się stroną ,osoby mieszkające najbliżej schroniska dostarczaniem informacji i fotek. Quote
ewajanka Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 [quote name='ewajanka']Jakby ktoś wybierał się do schroniska po Świętach to chętnie się przejadę porobić fotki czy coś.W grę wchodzą dni 27-31 grudnia bo wtedy będę u rodziców ( Parczew), pora do uzgodnienia.[/QUOTE] Pozwolę sobie zacytować siebie i dodam, że jechałabym własnym autem z Parczewa i mogłabym zawinąć kogoś po drodze z Lubartowa. Quote
admirabilis6 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 [quote name='Servet Cetin'] Co do numerów, o których wspomniano wyżej - nie widzę potrzeby ich dodawania, ponieważ nie ma możliwości śledzenia losów każdego psa, ponieważ te mają w zwyczaju magicznie znikać, więc będzie to opcja co najmniej niepotrzebna.[/QUOTE] Nie zgodze sie z tym stwierdzeniem. Numery psow sa jak najbardziej potrzebne szczegolnie jesli strona nie zarzadza ktos ze schroniska, ktos kto ma pojecie o wszystkich dokladnie psach i robi aktualizacje sam. Przy tak duzej ilosci psow, zmieniajacych sie, nawet schronisko, ktos ze schroniska, nie bedzie pamietal kazdego psa. Zobacz sobie strony schronisk, w zdecydowanej wiekszosci sa nr. psow podawane. Bez numerow psow z ewidencji, bedzie tylko ciagly balagan. takie jest moje zdanie. A sens jest taki, tak mysle, aby w bazie, czyli na stronie, pokazac jak najwiecej psow do adopcji. Przeciez mozna sie umowic,ze jesli ktos z wolontariuszy zabiera jakiegos psa na dt, ktory jest umieszczony na stronie, podaje do zarzadzajacych stroną, nr. psa, nic wiecej. A pozniej jesli pies znajdzie dom tez podaje informacje o tym. Jesli ktos poprzez strone bedzie zainteresowany psiakiem, podaje jego nr, a pies jest pod opieka wolontariuszki, poza schroniskiem(dt) to podaje sie kontakt na to dt. Schronisko tez mozna poprosic, ze jak jakis pies pojdzie do domu ze schroniska aby podalo nr psa, ktory poszedl do domu aby jego zdjecie zdjac ze strony.Raz w tygodniu taka aktualizacja. Schronisku podaje sie tylko liste nr. psow, ktore sa umieszczone na stronie. Czy schronisko ma dostep do jakiegos komputera aby im taka liste wysylac do weryfikacji, e-mail?? Quote
malagos Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 [quote name='ladySwallow']O mixie CCta i boksera?[/QUOTE] Tak, otym miksie. Że to mix boksera, to pewne, ale czy też CC, nie wiem. Quote
golf Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 [quote name='ladySwallow']Pytanie było skierowane do dziewczyn, które zaangażowały się w sprawę strony. Niemożliwe jest podawanie stałych informacji o pobycie, jako że psy są wywożone przez dogomaniaczki bez nawet powiedzenia nam, że jadą - np. Sonia, która nagle, po miesiącu, znalazła się w Sochaczewie. Mówię o tym braku organizacji. Co do numerków - skrypt jest zrobiony po uprzejmości informatyka, który tylko dzięki znajomości zgodził się na zrobienie go, numerków w nim brak i raczej zmian póki co nie będzie. [B]Malagos[/B] - pokończyły się bazarki, potem je podliczę (mam nieco roboty w związku ze studiami) i będziemy się rozliczać.[/QUOTE] dawno mnie na forum nie bylo,i sama nie wiem czy wiele mnie ominelo czy nie.. Schron jest na prywatnej dzialce, ale finansowany nie z prywatnej kieszeni.. Co do wywozenia psow, i braku info o nich, to fakt, ale Ciotki jak rany.. jedni zajmuja sie klepaniem w klawiature, a inni lataja po klatach i wyciagaja psy. Jesli jakis pies wyjechal, to czy jestes w stanie LaydS stwierdzic ktory?Czy masz tak dokladne i aktualizowane informacje?Obawiam sie ze nie, wiec nie wiem skad klopot ze pies znikna i sie znalazl..bo wiele znika i sie nie znajduje. Telefony i maile mamy wszyscy, zapytac, zadzwonic..jesli sie okazalo ze "komuś pies zgina" a poztym Nowodwor nas potrzebuje , wiec bez slownych przepychanek, i docinek ponizej link do zdj zrobionych podczas mojej i Komety wizyty w schronie [url]http://www.fotosik.pl/moje_obrazki.php[/url] jest kilka nowych psiakow, jak i starzy znajomi. W pt przyjechal sredni czarny sznaucer, a w sobote podczas naszej wizty dobek. Quote
Paulina_mickey Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Nie ma możliwości wprowadzenia na stronę numerów psów. Bo tam nie ma numerów. Możemy podawać tylko numery boksów jak już a i to nie wiem czy się sprawdzi bo czasem psy są przenoszone do innych boksów. Quote
evel Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Ejże. CCtowaty samiec ma swój wątek, wzięły go pod skrzydła dziewczyny od CCtów. Chyba że chodzi o pręgowanego boksera? To musicie się określić dokładnie, bo ja już nie wiem o którym psie mowa. [B]golfiku[/B], ale jaki problem po wizycie w schronie wejść tu na [U]minut pięć[/U] i napisać: "cześć, wzięłyśmy małą rudą sukę, pojechała tu i tu, średni czarny szorstkowłosy samiec pojechał tam i siam a duża ONkowata suka jest tu i tu"? I po sprawie. A tu jakieś wielkie konspiracje, psy znikają, potem się znajdują na drugim końcu Polski :-? i ja się wcale nie dziwię, że osoby odpowiedzialne za stronę dostają cholery, bo NIE MA PRZEPŁYWU INFORMACJI a niektórzy nie mają niestety na tyle kasy, żeby co dwa dni wydzwaniać do wszystkich i pytać co tam w schronie (mówię w tym momencie np. o sobie). C'nie? I znowu doberman a tu takie mrozy idą :( Wiecie o nim coś więcej, płeć, szacowany wiek? Zastanawiam się czy uda mi się wyrwać np. 28 na wizytę w schronie... Quote
Paulina_mickey Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Plastelina pisała, że pręgowanego bokserka już nie ma. Quote
golf Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Dobek to pies, troszke blizn na pyszczku, troszke jakby przebarwień sierści rowież na pyszczku. Bardzo wystrasznony, wiec o jego charakterze nic nie potrafie powiedziec.W kazdym razie weszlam do niego do izolatki zaraz jak przyjechal, i zareagowal na mnie obojetnie. Co do wieku, to mysle ze nie ma wiecje niz 3 lata...ale glowy sobie uciac nie dam..mozliwe ze jest jeszcze mlodszy. Co do WIELKICH KONSPIRACJI-to pytam o jakie chodzi? Mamy DT , hotelik lub DT dla jakichkolwiek psow, to jedziemy i bierzemy. Ja do tej pory nikomu upatrzonego i z zakalepana adopcja psa nie zawinełyśmy zdaje mi sie...raczej sie nie myle [B]Szkoda ze te same osoby nie dostaja cholery jak psy znikaja i nie znajduja sie juz nigdzie, i z tego nie robią wielkiego larum![/B] Co do 5 min to masz rację, ale ja osobiscie nie zawsze mam te 5 min, bo mam jeszcze swoje psy,dom,no i prace bo gdzies zarobic na benzyne ,telefony itp itd musze. Jesli nie ma przeplywu informacji, to trzeba cos z tym fanetem zrobic - to do tych, ktorych brak przeplywu informacji drazni. W sobote ze schronu wyjechala- -ONka i pojechala do Gajowej -Pogryziona sunia, ktora odebralysmy z lecznicy w Lubilie i pojechala do "Mokrego Noska", -szczeniaczek w typie jamnika, - sunia(nie mam teraz czasu wskazac jej na zdj) dla ktorej Kometa wczesniej znalazla DT i tego samego dnia tam sie znalazla -Jozefinka-staruszka sunia ktora jest na DT u Komety. -niestety nie zabrala sie z nami Czekoladka, ale moze nastepnym razem... Quote
golf Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 [quote name='Paulina_mickey']Plastelina pisała, że pręgowanego bokserka już nie ma.[/QUOTE] jest pregowany bokserko CCet jesli o tym mowa Quote
plastelina Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 no właśnie ja w nim boksera nie dostrzegałam, ale porozsyłam go może faktycznie po fundacjach boksiowych? tylko ja nic na jego temat właściwie powiedzieć nie mogę. zaraz przeszperam jego wątek pozatym pręgowany bokser poszedł do adopcji w środę, a od piątku miałam 3telefony w sprawie domu i 1 ofertę domu tymczasowego, masakra poprostu bo przez 3 tygodnie była zupełna cisza w jego sprawie:placz: Quote
AngelikaXD Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 [B]ewajanka[/B] Jak mnie zabierzesz z Lubartowa to myśle że mogę jechać ;) Quote
Recommended Posts