LadyS Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='MaDi']Stan małej się poprawia, więc była to udana decyzja.:multi:[/QUOTE] Nigdy nie wątpiłam w to, że będzie słuszna :) Quote
E-S Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Ja się bardzo z poprawy cieszę, strasznie polubiłam tego małego, grzeczniutkiego, potulnego i kochanego osiołka :) Quote
MaDi Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='E-S']Ja się bardzo z poprawy cieszę, strasznie polubiłam tego małego, grzeczniutkiego, potulnego i kochanego osiołka :)[/QUOTE] Cały czas myślałm, że to suczka:evil_lol: Quote
matrioszka2 Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 Bardzo przejmuję (-my) się ("ogólnie" - że tak się wyrażę) zdrowiem Negry, ale taka refleksja mię dziś naszła, że zaniedbujemy inne psy z Nowodworu, które mamy na ślicznych fotach.:roll: Z wątku nowodworskiego, zrobił się wątek Negry. Odzyskajmy właściwe proporcje.Zostawmy ją na razie (dochodzi do siebie; rekonwalescencja musi potrwać.Żadnych zawirowań u suńki nie ma, więc możemy oddychnąć). Cofnijmy się kilkanaście stron i pomyślmy, jak pomóc tym, które znamy a które siedzą w psim sierocińcu. Może by jakieś zbiorowe allegro .... Może ponazywajmy każdego z nich ... Może niech każdy chętny weźmie pod swoje skrzydła ,na przykład ,dwa wybrane do promowania, czyli ogłaszania, zrobienia wątku, prowadzenie go (dotyczy "miejscowych" ... raczej).Lady, mamy takie cudne projekty ulotek, plakatu ... Jak to ruszyć ? Co dalej ? Do drukarni ? Może jakieś skanowanie ? Bladego pojęcia nie mam ...W domu na drukarce ? 50 plakatów ?!:crazyeye: na ten przykład ... Może potrzebne nam jakieś organizacyjne kolejne spotkanie, żeby dograć szczegóły.Jakoś tak to się posypało ...Wiosna, czyco ?:cool3: Jakieś propozycje , pomysły ? Quote
LadyS Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Ogłoszenia zbiorowe są o tyle problemem, że rzadko który pies jest w schronie w momencie, kiedy ktoś jest zainteresowany. Malamuty i husky przebywające dłużej mają ogłoszenia od ciotek zajmujących się północniakami, ktoś robił ostatnio ogłoszenia bullowatym. ONki wciąż się zmieniają i trudno jest je ogłaszać, bo ktoś zechce konkretnego, którego zaraz nie będzie i potem jest obrażanie się, że psa nie ma. Quote
matrioszka2 Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 Masz rację, ale tylko częściowo , bo rotacja jest , ale raczej tylko wśród tych rasowych . Fakt - boks ONków i haszczaków zmienny jest. Reszta ... pozostaje . Może wypromujmy te wysterylizowane ? Quote
as_ko Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='matrioszka2']Bardzo przejmuję (-my) się ("ogólnie" - że tak się wyrażę) zdrowiem Negry, ale taka refleksja mię dziś naszła, że zaniedbujemy inne psy z Nowodworu, które mamy na ślicznych fotach.:roll: Z wątku nowodworskiego, zrobił się wątek Negry. Odzyskajmy właściwe proporcje.Zostawmy ją na razie (dochodzi do siebie; rekonwalescencja musi potrwać.Żadnych zawirowań u suńki nie ma, więc możemy oddychnąć). Cofnijmy się kilkanaście stron i pomyślmy, jak pomóc tym, które znamy a które siedzą w psim sierocińcu.[/QUOTE] Bardzo dobry pomysł, w pełni się zgadzam z Matrioszką. Ja chętnie coś pomogę, czegoś się podejmę w miarę możliwości tylko u mnie z pomysłami słabo jakoś. Quote
matrioszka2 Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 [quote name='as_ko'] Ja chętnie coś pomogę, czegoś się podejmę w miarę możliwości tylko u mnie z pomysłami słabo jakoś.[/QUOTE] No rozwaliłaś mnie tym wyznaniem:roflt::roflt::roflt::mdleje::mdleje::mdleje: Quote
E-S Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Propozycje - pomysły. Jedziemy z aparatami, im więcej tym lepiej. Zabieramy na spacer wysterylizowane i robimy portrety do ogłoszeń, plakatów i co nam przyjdzie do głowy - np wlepek. Musimy sprawdzić bullowate - czy to Ginger wróciła z adopcji czy inna podobna sunia i co nowego z bulków, które wykastrowane, które nie. Ginger trzeba by znaleźć dobry, normalny dom, jeśli to ona i poprosić kierownika, żeby wydawał ją dopiero po sprawdzeniu przez którąś z nas domu, albo do "naszego" (znalezionego i sprawdzonego przez nas) domu, jeśli to Ginger to boję się, że ludzie, którzy ją wzięli coś źle z nią postępowali, nie wiemy, czy się nie zmieniła w zw. z tym, czy ma jeszcze zaufanie do ludzi, czy nie była bita, dlaczego ją oddali, itd.itp. Quote
plastelina Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 ja ewentualnie w tą sobotę mogłabym pojechać, na tygodniu bez szans, następną wolną sobotę mam za 3 tygodnie, ale w niedziele za tydzień też mogę. Quote
E-S Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='plastelina']ja ewentualnie w tą sobotę mogłabym pojechać, na tygodniu bez szans, następną wolną sobotę mam za 3 tygodnie, ale w niedziele za tydzień też mogę.[/QUOTE] Plastelina + E-S mogą jechac w sobotę. Zostały 3 miejsca w aucie - kto jeszcze jedzie ? Auto śmierdzi psami. Od razu ostrzegam, żeby potem nie było. Quote
matrioszka2 Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 W tę sobotę 8-go mogę.Kto jeszcze ? E-S, plastelina ... as_ko, też jedziesz ? P.S. Sorki, spadam, bo wstaję o 5-tej.:placz: Ustalajcie już beze mnie i jedziemy. Będę jutro późnym popołudniem.:shake: Quote
E-S Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Ja wstaję o 6, wracam jak zwykle koło 21. Ustalajcie, 3 miejsca wolne, bo Matrioszka bedzie jechać skądinąd. As-ko jedziesz ? Evl - jedziesz? Lady, nic Ci się nie zmieniło na tą sobotę, nie możesz ruszyć na Nowodwór z nami w ten weekend? (jak powiesz żebym nie gadała i nie wk ... to nie będę :cool3:, słowo, jęzor se prędzej odegryzę zanim chlapnę jak zwykle) Quote
as_ko Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Ja w sobotę nie mogę :( dopiero w poniedziałek, w tygodniu mam teraz więcej czasu niż w weekendy. Z tego co wiem to Lady się rozchorowała, bierze antybiotyk i smarka. Quote
LadyS Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Nie wiem, czy pojadę - obecnie leżę chora na zatoki, ale jeśli nie pojedziemy do rodziców i będę mniej więcej zdrowa, to pojadę. Edit: as_ko już mnie podsumowała :evil_lol: No smarkam, smarkam, trudno to ukryć :evil_lol: Quote
E-S Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Lady, to lecz się i zdrowia. As-ko, ależ masz wenę dzisiaj :) Quote
Madallena Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 A moze ktos po mnie by podjechal? Ja wstaje o 7 30 w ciagu tygodnia a o 14 w weekendy. Kiedy mozecie? Dostosuje sie... :eviltong: Quote
as_ko Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 O widzę że się może wszystkie wybierzecie, bardzo bym chciała z wami jechać, może jeszcze coś wymyślę do soboty. Dobra, idę już spać bo po nocy już głupoty zacznę pisać :D Quote
IVV Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 potrzebna pomoc przy znalezieniu transportu malenkiej sznupeczki do Malejwaszki na Slask!!!!! Quote
andegawenka Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='Madallena']A moze ktos po mnie by podjechal? Ja wstaje o 7 30 w ciagu tygodnia a o 14 w weekendy. Kiedy mozecie? Dostosuje sie... :eviltong:[/QUOTE] :lol:Madallena prędzej ja do Ciebie zjadę obejrzeć zwierzyniec, bo mnie dzieci molestują na wizytę zaległą (Domaniew koło Brwinowa czy Podkowy Leśnej gdzieś tak) . ;) Quote
MaDi Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Też bym chętnie pojechała, ale ze względu na stan zdrowia mojej psiny nie mogę sobie na to pozwolić. Jak już zdiagnozujemy to wstrętne dziadostwo obiecuję, że Wam pomogę. Quote
LadyS Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='MaDi']Też bym chętnie pojechała, ale ze względu na stan zdrowia mojej psiny nie mogę sobie na to pozwolić. Jak już zdiagnozujemy to wstrętne dziadostwo obiecuję, że Wam pomogę.[/QUOTE] A z czym się męczycie? Może być na PW, co by nie zaśmiecać wątku. Quote
zuzlikowa Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Z zapartym tchem śledzę małą czarnulkę...dzielną czarnulkę... POWODZENIA DZIEWCZYNY! Quote
IVV Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 cioteczki pomocy!!!http://www.dogomania.pl/threads/184975-Dusia-czy-mamy-czekac-az-odejdzie Quote
evel Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Chciałabym pojechać, ale mam dwa zaliczenia w plecy i muszę zacząć coś skrobać do pracy licencjackiej, bo pani od seminarium mnie zatłucze jak mnie w końcu przydybie gdzieś na korytarzu... :( Także niestety, może zabiorę się w jakąś inną sobotę... Quote
Recommended Posts