Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 260
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie Już od miesiąca trwają moje rozmowy ze schroniskiem w sprawie wzięcia Lany na płatny DT do mnie. Od tego czasu już by była bezpieczna od początku byłam nią zainteresowana. Dziś już nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć.
Proponuje mi się tylko 150zł miesięcznie za wszystko za pełne wyżywienie szczepienia i leczenie w razie potrzeby. Gdyby w moim życiu sie nie pokomplikowało to bym Paróweczkę wzięła na tymczas bezpłatny tak jak już nieraz przygarniałam różne bidy ale niestety wyszło tak a nie inaczej. . Lanie mogę pomóc ale napewno nie za 150zł tylko za wiecej. Płatne tymczasy mają różne ceny od 8zł-12 za dobę. Lana nie będzie przebywać w kojcu na dworzu tylko w domu na ciepłym legowisku. Co jest lepsze to że sie męczy wśród innych psów gdzie żyje w stresie czy to że ma zapewniony bezpieczny azyl choć tymczasowy gdzie się oferuje jej dużo miłości pełną miskę i troskliwą opiekę?

Posted

Igiełko, jak schronisko ma dać psa na płatny dt, skoro nie ma z czego za dt zapłacić? To są duże koszty.

Ja miałam koty i psa na dt bezpłatnie - jak był większy wydatek (np. za diagnostykę u weta), zawsze ktoś z forum się dorzucił, były bazarki etc. Nie chcesz spróbować tak pomóc jakiemuś psu?

Posted

Nie, Igiełka chce tylko pisać na różnych wątkach, ż eche pomóc, nie podając żadnych konkretów, a potem wyskakiwac z biadoleniem ż ema kiepską sytuację... Zobaczcie sobie od kiedy ma konto... Jak ją pierwszy raz zauwazyłam to w ciągu 3-4 godzin naprodukowała blisko 40 postów...

Posted

Dzika Figo z tego co wiem to dogomania jest po to aby pomagać zwierzakom a nie oceniać. Tymbardziej tobie gdy mnie nie znasz. Jestem krótko to fakt ale już zdążyłam wyciągnąć wnioski. Wiele osób jest takich co tylko dużo piszą a nic nie robią...

Posted

Laima kiedy mogłam to pomagałam bezinteresownie i nie potrzebny był mi rozgłos na dogomanii. Wystarczyły mi roześmiane oczy psa.To było jego podziękowanie, bo psy postów nie czytają. Na dogomanii jestem od niedawna ale czy to ma jakies znaczenie.

Posted

Skoro schronisko powiedziało,że może wydać 150zł na psa to jest to i tak dużo i dobrze świadczy o schronisku, bo które schronisko nie dość,że organizuje transport zwierzakom, często same pokrywając koszty, to jeszcze wygrzebie ze skarpety 150 zł,żeby pies mógł trafić do dt??? Skoro powiedzieli,że 150zł to oznacza,że więcej nie.

Posted

"Tryumfy Króla niebieskiego
zstąpiły z nieba wysokiego.
Pobudziły pasterzów,
dobytku swego stróżów... śpiewaniem.

Chwała bądź Bogu w wysokości,
a ludziom pokój na niskości.
Narodził się Zbawiciel,
dusz ludzkich Odkupiciel... na ziemi."

Pełnych radości i spokoju ducha Świąt Bożego Narodzenia, a w Nowym Roku zdrowia, tylko dobrych dni i poczucia szczęścia
- serdecznie, Beata

Specjalne mizianki dla Lany. Mam nadzieję, że już blisko kanapa i dom. Najpóźniej w styczniu.

Posted

Nie było. Widziałam się z Lanką wczoraj. Z jakiś powodów nie miała ochoty na spacer, więc poszła na smyczy, na wypadek gdyby chciała wrócić się do schroniska (co jej się zdarza). Jutro znowu będę u niej.

Posted

clint_cu napisał(a):
Lanka wigilię spędziła razem ze mną w schronie i mam nadzieję , że Sylwestra też spędzimy razem:) może nawet napijemy się szampana :)

:) To proszę o fotorelację. :)
Głaski dla Lany. Dobrze, że choć na schroniskowej kanapie może się powylegiwać. A inne psy tam wpuszcza? ;)

Posted

Zdjęcia będą, dostałam kilka od Clinta, więc wstawię ale jeszcze troszkę. Clint napisz jak Lana w sylwka!
Dziś byliśmy na spacerku - Lanka miała wyśmienity humor, wszędzie było jej pełno no i uśmiech jej z pyszczka nie schodził:) może to dlatego,że w końcu nie było już wystrzałów i mogła wyluzować - bo ogólnie to jak usłyszy choćby jeden huk to jest przerażona!