martka1982 Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 U Laneczki bez zmian, zimno,więc dużo czasu spędza w pomieszczeniu. Quote
Igiełka Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Witajcie Już od miesiąca trwają moje rozmowy ze schroniskiem w sprawie wzięcia Lany na płatny DT do mnie. Od tego czasu już by była bezpieczna od początku byłam nią zainteresowana. Dziś już nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć. Proponuje mi się tylko 150zł miesięcznie za wszystko za pełne wyżywienie szczepienia i leczenie w razie potrzeby. Gdyby w moim życiu sie nie pokomplikowało to bym Paróweczkę wzięła na tymczas bezpłatny tak jak już nieraz przygarniałam różne bidy ale niestety wyszło tak a nie inaczej. . Lanie mogę pomóc ale napewno nie za 150zł tylko za wiecej. Płatne tymczasy mają różne ceny od 8zł-12 za dobę. Lana nie będzie przebywać w kojcu na dworzu tylko w domu na ciepłym legowisku. Co jest lepsze to że sie męczy wśród innych psów gdzie żyje w stresie czy to że ma zapewniony bezpieczny azyl choć tymczasowy gdzie się oferuje jej dużo miłości pełną miskę i troskliwą opiekę? Quote
Laima Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Igiełko, jak schronisko ma dać psa na płatny dt, skoro nie ma z czego za dt zapłacić? To są duże koszty. Ja miałam koty i psa na dt bezpłatnie - jak był większy wydatek (np. za diagnostykę u weta), zawsze ktoś z forum się dorzucił, były bazarki etc. Nie chcesz spróbować tak pomóc jakiemuś psu? Quote
Dzika_Figa Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Nie, Igiełka chce tylko pisać na różnych wątkach, ż eche pomóc, nie podając żadnych konkretów, a potem wyskakiwac z biadoleniem ż ema kiepską sytuację... Zobaczcie sobie od kiedy ma konto... Jak ją pierwszy raz zauwazyłam to w ciągu 3-4 godzin naprodukowała blisko 40 postów... Quote
Igiełka Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Dzika Figo z tego co wiem to dogomania jest po to aby pomagać zwierzakom a nie oceniać. Tymbardziej tobie gdy mnie nie znasz. Jestem krótko to fakt ale już zdążyłam wyciągnąć wnioski. Wiele osób jest takich co tylko dużo piszą a nic nie robią... Quote
Igiełka Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Dzika Figo a ty co zrobiłas przez ten czas liczyłaś moje posty? To widac właśnie na czym polega twoja pomoc. Quote
Igiełka Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Laima kiedy mogłam to pomagałam bezinteresownie i nie potrzebny był mi rozgłos na dogomanii. Wystarczyły mi roześmiane oczy psa.To było jego podziękowanie, bo psy postów nie czytają. Na dogomanii jestem od niedawna ale czy to ma jakies znaczenie. Quote
martka1982 Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 Skoro schronisko powiedziało,że może wydać 150zł na psa to jest to i tak dużo i dobrze świadczy o schronisku, bo które schronisko nie dość,że organizuje transport zwierzakom, często same pokrywając koszty, to jeszcze wygrzebie ze skarpety 150 zł,żeby pies mógł trafić do dt??? Skoro powiedzieli,że 150zł to oznacza,że więcej nie. Quote
clint_cu Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Lanka - kochana paróweczka!! Schronisko to dla ciebie koszmar. Stres, lęk i ciągła ucieczka przed większymi.... Wytchnienie masz tylko na spacerkach. Jazda do góry !! Quote
martka1982 Posted December 24, 2009 Author Posted December 24, 2009 Laneczka spędzi święta w schronisku:(( Quote
Daga&Maks Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 wierzę że w przyszłym roku na święta Lanka już dawno będzie w nowym domku Quote
Laima Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 "Tryumfy Króla niebieskiego zstąpiły z nieba wysokiego. Pobudziły pasterzów, dobytku swego stróżów... śpiewaniem. Chwała bądź Bogu w wysokości, a ludziom pokój na niskości. Narodził się Zbawiciel, dusz ludzkich Odkupiciel... na ziemi." Pełnych radości i spokoju ducha Świąt Bożego Narodzenia, a w Nowym Roku zdrowia, tylko dobrych dni i poczucia szczęścia - serdecznie, Beata Specjalne mizianki dla Lany. Mam nadzieję, że już blisko kanapa i dom. Najpóźniej w styczniu. Quote
martka1982 Posted December 25, 2009 Author Posted December 25, 2009 Laneczka w wigilijny wieczór......... Quote
Laima Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 martka1982, to jest zdjęcie ze schronu? Quote
martka1982 Posted December 26, 2009 Author Posted December 26, 2009 Tak. Lanka, wraz z innymi psiakami ( z takimi, które ze względu na wiek lub zbyt krótką sierść nie mogą spać w budzie), śpi w pomieszczeniu gdzie są takie kanapy i jeszcze fotele. Quote
Laima Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 martka1982, przez chwilę pomyślałam, że to w domu... ech. Pozdrawiam świątecznie. Quote
Laima Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 martka1982, co słychać u Lany? Nie było żadnego odzewu z ogłoszeń? Quote
martka1982 Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 Nie było. Widziałam się z Lanką wczoraj. Z jakiś powodów nie miała ochoty na spacer, więc poszła na smyczy, na wypadek gdyby chciała wrócić się do schroniska (co jej się zdarza). Jutro znowu będę u niej. Quote
clint_cu Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Lanka wigilię spędziła razem ze mną w schronie i mam nadzieję , że Sylwestra też spędzimy razem:) może nawet napijemy się szampana :) Quote
Laima Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 clint_cu napisał(a):Lanka wigilię spędziła razem ze mną w schronie i mam nadzieję , że Sylwestra też spędzimy razem:) może nawet napijemy się szampana :) :) To proszę o fotorelację. :) Głaski dla Lany. Dobrze, że choć na schroniskowej kanapie może się powylegiwać. A inne psy tam wpuszcza? ;) Quote
Laima Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Lana, co u Ciebie? Jak Sylwestrowa noc?... Miały być zdjęcia ;) Quote
martka1982 Posted January 2, 2010 Author Posted January 2, 2010 Zdjęcia będą, dostałam kilka od Clinta, więc wstawię ale jeszcze troszkę. Clint napisz jak Lana w sylwka! Dziś byliśmy na spacerku - Lanka miała wyśmienity humor, wszędzie było jej pełno no i uśmiech jej z pyszczka nie schodził:) może to dlatego,że w końcu nie było już wystrzałów i mogła wyluzować - bo ogólnie to jak usłyszy choćby jeden huk to jest przerażona! Quote
Recommended Posts