martka1982 Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 Laneczka w piątek bardzo niedomagała, była całkowicie bez humoru, nie chciała chodzić, nie mogła się położyć, tak jakby bolał ją brzuch. Bardzo się martwiliśmy. Podejrzenie padło na dywanik, który czasem skupie. Na szczęście cokolwiek to było jest już za nią, bo dziś już chciała iść na spacer i biegała, ale na drugi już nie miała ochoty. Nasza prezeska mówi,że Lanka od jakiegoś czasu inaczej się zachowuje,jest osowiała i smutna - tak jakby dopadła ją depresja:( Wcale się nie dziwie........:placz: Quote
Laima Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Podrzuciłam Laneczkę tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/f28/parowki-parowy-paroweczki-watek-zbiorczy-sie-robi-173391/ Może być? W jakiej ona jest formie? Czy jest jakikolwiek odzew z ogłoszeń? Quote
Laima Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Martka, dopytam Cię: - rozumiem, że Lanka jest dominowana przez inne psy, że sama unika konfliktów? - jak chodzi na smyczy (ciągnie, idzie uparcie w swoją stronę "bez człowieka", czy próbowałyście ją spuszczać ze smyczy)? - jak z czystością (załatwia się na spacerze, stara się trzymać do spaceru, czy może załatwia się gdzie popadnie)? - lęk separacyjny - możecie powiedzieć cokolwiek na ten temat (czy może mieszkać z ludźmi pracującymi, czy raczej powinien ktoś stale być w domu)? - dzieci (małe, starsze), koty etc. - jak się zachowuje? jak się czuje w ich towarzystwie? - choroby - czy wymaga jakiegoś leczenia, podawania leków (zaniepokoił mnie dzień ze spadkiem formy - wet. jej nie zbadał)? - czy jest jakakolwiek możlwiość pomocy ze strony schroniska w zorganizowaniu transportu poza Konin? -............ może coś Ci przyjdzie do głowy. :) Taka ot ankieta personalna. Muszę dla Laneczki coś wykombinować. No. Quote
martka1982 Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 [quote name='Laima']Podrzuciłam Laneczkę tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/f28/parowki-parowy-paroweczki-watek-zbiorczy-sie-robi-173391/ Może być? W jakiej ona jest formie? Czy jest jakikolwiek odzew z ogłoszeń? jasne ze moze byc:) dzięki:) Lanka juz jest ok. Najwidoczniej po prostu miała niestrawność Quote
martka1982 Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 [quote name='Laima']Martka, dopytam Cię: - rozumiem, że Lanka jest dominowana przez inne psy, że sama unika konfliktów? TAK WŁAŚNIE JEST - jak chodzi na smyczy (ciągnie, idzie uparcie w swoją stronę "bez człowieka", czy próbowałyście ją spuszczać ze smyczy)? NIE CIĄGNIE W OGÓLE, ŁADNIE CHODZI, OCZYWIŚCIE,ŻE JĄ SPUSZCZAMY, OGÓLNIE SIĘ PILNUJE I PRZYCHODZI NA ZAWOŁANIE - JEDYNIE W SYTUACJI GDY SIĘ CZEGOŚ PRZESTRASZY MOŻE UCIEC (DO SCHRONISKA OCZYWIŚCIE) I WTEDY NIE PRZYBIEGNIE NA ZAWOŁANIE. - jak z czystością (załatwia się na spacerze, stara się trzymać do spaceru, czy może załatwia się gdzie popadnie)? MIAŁAM JĄ PÓŁ DOBY W DOMU - NIE ZAŁATWIŁA SIĘ. - lęk separacyjny - możecie powiedzieć cokolwiek na ten temat (czy może mieszkać z ludźmi pracującymi, czy raczej powinien ktoś stale być w domu)? SPOKOJNIE MOZE MIESZKAC Z LUDZMI PRACUJACYMI. ZOSTAWIALAM JA U SIEBIE W POKOJU I CHODZILAM PO DOMU (NP ZAMYKALAM SIE W LAZIENCE)A LANKA CAŁY CZAS GRZECZNIE LEZALA NA KANAPIE I PRZYSYPIAŁA. NIE OKAZYWALA LĘKU ZE JEST SAMA. MYSLE ZE TO NIE JEST TEN TYP PSA,ZEBY MIEC TEN LĘK - dzieci (małe, starsze), koty etc. - jak się zachowuje? jak się czuje w ich towarzystwie? DLA NIEJ DZIECI NIE BYLYBY WSKAZANE CHYBA ZE TAKIE JUZ PODROSNIETE, MALE PO PROSTU ZROBILYBY JEJ KRZYWDE KOTY POTRAFI CZASEM GONIC ALE DOPYTAM CZY DLA ZABAWY CZY Z CHECI ZROBIENIA KRZYWDY - choroby - czy wymaga jakiegoś leczenia, podawania leków (zaniepokoił mnie dzień ze spadkiem formy - wet. jej nie zbadał)? NIE WYMAGA, NIE JEST NA NIC CHORA - czy jest jakakolwiek możlwiość pomocy ze strony schroniska w zorganizowaniu transportu poza Konin? TAK, LANKE ZAWIOZE OSOBISCIE WSZEDZIE NA TERENIE POLSKI Quote
martka1982 Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 Poznajcie Lankę YouTube - Lana Quote
Laima Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 O jaka kluseczka słodka! :loveu: Głaskać, głaskać, głaskać... Tylko oczy ma smutne, albo mi się wydaje? Martka, dziękuję za odpowiedzi. Super. Sklecę z nich nowy tekst do ogłoszeń. Quote
auraa Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Jaka słodka i smutna sunieczka. Trzymam kciuki za ciebie malutka......... Quote
Laima Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Laneczko, napatrzeć się na Ciebie nie mogę... Quote
niteczka Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Laima, czy Ty zrobiłaś suni alegratakę? Mogę zasponsorować jej wyróżnienie. Quote
Laima Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Tak, Lana ma alegratkę. Dziś już nie zdążę, ale jutro pod wieczór postaram się zrobić ogłoszenie ze zmienioną treścią. Nawet nie wiem, ile kosztuje wyróżnienie -- ale byłoby świetnie :multi:. Quote
niteczka Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Laima napisał(a):Tak, Lana ma alegratkę. Dziś już nie zdążę, ale jutro pod wieczór postaram się zrobić ogłoszenie ze zmienioną treścią. Nawet nie wiem, ile kosztuje wyróżnienie -- ale byłoby świetnie :multi:. OK, wobec tego jutro wieczorem podeślę Ci kod za 9 punktów. Lubię takie piegowate rudzielce. Quote
martka1982 Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 niteczka napisał(a):Laima, czy Ty zrobiłaś suni alegratakę? Mogę zasponsorować jej wyróżnienie. Dziękujemy za wyróżnienie. Nie wiem czy zauważyłyście ale w pierwszym poście umieściłam jeszcze jeden filmik z Lanką:) Quote
Laima Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 niteczka, nie dam rady dziś, muszę skończyć pewną pracę, a już ledwo widzę na oczy. Z wyróżnieniem jest tak, że po zrobieniu ogłoszenia można w dowolnym momencie wyróżnić? Jeśli tak, to jak wkleję tu link, wyślesz kod, dobrze? Laneczko, śpij spokojnie. Na pewno gdzieś jest twój człowiek. Quote
martka1982 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 Do schroniska zadzwoniła pani z Brodnicy, która znalazła Lankę na allegro. Powiedziała,że mogłaby dać jej DT ale płatny 300zł miesięcznie. Schronisko nie odpowiedziało jej jeszcze ani tak ani nie, ponieważ: jest to pierwszy taki przypadek,że ktoś się zgłasza do nas sam i oferuje płatny DT; schronisko nie ma takich pieniędzy,żeby jej płacić; nie wiemy czy jest to osoba, której możemy powierzyć Lankę. Chciałam się was zapytać co Wy na to? Wiem,że ta pani mieszka z mamą i nie pracuje. Mieszkają w bloku i mają jedną swoją sunię niekonfliktową. Pani powiedziała,że Lanka byłaby jej pierwszym psem tymczasowym. Osobiście to nie wiem czy można tej kobiecie zaufać skoro od razu była mowa o pieniądzach ale może tak to teraz wygląda. Mówiła,że zaprasza do siebie na wizytę przed i po. Quote
Laima Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Może ja czegoś sobie jeszcze w głowie nie poukładałam, ale bym odmówiła. Zaproponowałabym ew. opłacenie karmy i wizyt u weta. Znam ileś dt kocich - wszystkie są bezpłatne, ew. za zwrot wspomnianych kosztów. :p Widzę, że w tematach psich bywa inaczej, że są płatne dt, ale jakoś trudno mi się z tym pogodzić. Z drugiej strony - to szansa dla Lany. Nie wiem. Quote
Laima Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Zmieniłam treść alegratki Lanki. Martka1982, napisz, co postanowiliście. Laneczko, a ja ci życzę jutro, wraz z poniedziałkiem, deklaracji ds. Więcej filmików Lany!!!! Wię-cej! Quote
martka1982 Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 U Lanki no cóż...mogłaby spędzać z wolontariuszem nawet kilka godzin dziennie poza schronem ale ona biedna po jednym długim spacerze jest już tak śpiąca,że oczy jej się zamykają na stojąco, więc kolega zanosi ją do pomieszczenia na spanie. Nie ma wyjścia - musi być z innymi psami bo nie mamy tyle miejsca aby była tylko z tymi spokojnymi:( Quote
Laima Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 :-( Czy postanowiliście coś w sprawie dt? Można by zebrać deklaracje... Czy w Koninie nie ma szans na bezpłatny dt? Może ktoś z wolontariuszy schroniska?... Dzięki niteczce Lanka ma od dziś wyróżnioną alegratkę! Quote
Laima Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 Coś tu się dzieje dziwnego na forum, ale znalazłam wątek i choć podniosę Lankę na 1. stronę... Quote
Recommended Posts