Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Tahoma][SIZE=4]Lanka jest w domku w Warszawie od 25 kwietnia 2010r.
Powodzenia Lanuśka! Tęsknimy za Tobą!!!!

Lanka przebywa w schronisku od marca 2009r.

Jak się szybko okazało, kiedyś mieszkała już w schronisku razem ze szczeniaczkami, z którymi wtedy do nas trafiła. Któregoś dnia została adoptowana a teraz.....
pojawiła się znowu! Błąkała się po ulicach miasta, a jej właściciele nie chcieli już słyszeć o jej powrocie:(
Lanka okazała się być niezwykle przyjazną, spokojną i łagodną sunią. Ze wszystkimi zwierzakami żyje w zgodzie i uwielbia kontakt z człowiekiem.
Jest to idealna suńka do głaskania, przytulania i nie za długich spacerów, gdyż Lana to prawdziwy kanapowiec i chętniej woli spędzać czas śpiąc niż biegając po dworze.
Sunia została wysterylizowana i ma teraz około 7 lat. Jest zaszczepiona przeciw wściekliźnie, parwowirozie oraz nosówce, odrobaczona, odpchlona. Nie ma czipa.

Dlaczego zakładam jej wątek? Ponieważ:

Lanka niestety nie radzi sobie w schronisku wśród tylu psów na wybiegu - jest suczką zbyt spokojną i płochliwą a przez to poniewieraną przez inne psy - większość dnia spędza siedząc na deskach, na tyle wysoko aby inne psy jej nie dosięgały!
Ona ożywia się dopiero, gdy weźmie się ją na spacer poza bramy schroniska - staje się wtedy radosna i biega szczęśliwa po trawie.
Lanka pilnie potrzebuje domu!
To naprawdę mądra, wspaniała i bardzo wierna psina!
Żal mi jej jest z tego powodu niesamowicie, bo ten biedny psiak żyje w ciągłym stresie, że ktoś ją zaraz skubnie, popchnie, szarpnie....co to za życie, gdy się sterczy na dechach całe dnie i czeka nocy aby pójść spać razem z innymi 10 psami do pomieszczenia? Ile ona to jeszcze zniesie?:(
Idealnym domkiem dla niej byłby dom spokojny - Lanka praktycznie całe dnie przesypia, nie potrzebuje długich spacerów ani poświęcania jej uwagi non stop. Ona po prostu potrzebuje spokoju aby mogła przestać się bać i stresować:(

Dowiozę ją wszędzie, byleby tylko w końcu znalazła dobry domek.....

Filmik z 11.11.09r.

http://www.youtube.com/watch?v=k8ORgiIsxNU

[/FONT]
[FONT=Tahoma]
[/FONT]

• Replies 260
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaka sliczna nakrapiana kluseczka! :loveu:

Allegro juz pisalas ze ma, Alegratki jej nie moge narazie zrobic, bo wprowadzili limit ogloszen 25 jednorazowo, a ja mam juz komplet! :angryy:

Zrobie jej kilka ogloszen w innych portalach jak znajde chwilke.

Posted

Dzięki dziewczyny!
Laima odpiszę Ci na Pw wieczorem.
Lanka jak do nas trafiła wyglądała dokładnie tak samo, czyli była dość kluskowata:) Ona lubi dużo jeść a ruch ma zapewniony prawie codziennie, bo jeśli nie ja, to inny wolontariusz zabiera ją na spacery.
Lanka jest bardzo dzielna - np wczoraj była z nami na dwóch długich spacerach a potem jeszcze towarzyszyła nam przed schroniskiem i widać było,że zasypia na siedząco ale wolała to niż wrócić do schronu.

Jej jest potrzebny dom natychmiast!!!

Posted

Pomyślę jeszcze o innych ogłoszeniach.
A mogę dostać link do allegro Lany? Nie mogę znaleźć :roll:.

Chodź, kluseczko, chodź na spacerki. Śliczna jesteś okrąglutka, ale zdrowie ważniejsze :p .

Posted

martka1982, myślę, że warto dodać informację, jaka ta sunia jest na wielkość - wzrost i ew. waga, bo trudno to ocenić na podstawie tych zdjęć.
Pw odebrałam, wpłacę jeszcze w październiku, albo po wypłacie 1.11.
Jak rozumiem, to suczka dobra dla ludzi starszych - może lokalna prasa/lokalna TV?

Fajnie, że psy od Was mogą bywać w domu. Mam tylko nadzieję, że Lanka nie rozpacza potem odprowadzona do schronu... Ona wygląda na sunię pogodzoną z losem. :(

Posted

Dlaczego nikt do Lany nie zagląda?? :mad:

Ciężko podnosić samemu taką ilość psa do miziania!
Do tego mod może mnie zbanować za pisanie postu pod postem. :diabloti:

Posted

[quote name='Laima']martka1982, myślę, że warto dodać informację, jaka ta sunia jest na wielkość - wzrost i ew. waga, bo trudno to ocenić na podstawie tych zdjęć.
Pw odebrałam, wpłacę jeszcze w październiku, albo po wypłacie 1.11.
Jak rozumiem, to suczka dobra dla ludzi starszych - może lokalna prasa/lokalna TV?

Fajnie, że psy od Was mogą bywać w domu. Mam tylko nadzieję, że Lanka nie rozpacza potem odprowadzona do schronu... Ona wygląda na sunię pogodzoną z losem. :(

wielkosc to jeszcze moge dodac ale z waga to wole nie strzelac bo trudno mi ocenic ile ona moze miec
Lanka jest ogłaszana na lokalnym portalu internetowym codziennie.
nie ma mozliwosci oglosic ja w lokalnej tv niestety
wziełam Lankę do siebie raz ale chyba już więcej tak nie zrobię, bo możliwe,że tylko bym ją tym skrzywdziła

Posted

Ja dzisiaj ją odwiedzę i to wcale nie wirtualnie. Pójdziemy sobie na kilka długich spacerów z innymi psami a potem schowam Lankę do pomieszczenia,żeby te spacery odespała....
Bidula z niej.........

Posted

Niestety nikt się z ogłoszeń nie odzywał:(
Co gorsza Lanka była tak poniewierana przez inne psy,że od teraz jest zmuszona spać na korytarzu, tam też się kręcą psy ale już mniej. Ale to miejsce i tak nie jest dla niej odpowiednie:(