andzia69 Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Erka...ale one nie wyglądają jak np. ten psiak: [IMG]http://img101.imageshack.us/img101/1931/obrazx009.jpg[/IMG] więc sama wiesz.... Quote
jkp Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 BARD :shake::shake::shake::shake::shake: Czy to była jedyna nadzieja ?? pewnie tak . Erka sa u was 4 psy takie pod chmurką. bard jego towarzyszka , i suczka terierowata z beniem TAK ? Dla benia jest ratunek w postaci Jaagi, została trójka :shake:. Czy macie jakies pomysły ?? Nie ma płatnego DT ani hoteliku ?? Moze popytajcie w tzw okolicy ( Śląsk ?) moze w duzym osrodku jest wiecej mozliwosci . Sama nie wiem. moze pamietacie kogos z jakiegos "innego razu " Czy ktos pilotuje Barda na forum BC ??? Nie chcę zawracac głowy widze jakie jestescie zajete i ,ze nie dajecie rady ale ....... tak bardzo mi ich zal . Zaraz je ktos zje :-(:-(:-( Quote
Rudzia-Bianca Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 A ten hotelik pod Krakowem o którym Teresa na wątku Czarka pisała ? Tylko że znowu skąd kasa :placz: Takie piękne psy nie mogą znaleźć domu to już jakiś koszmar jest :shake: Quote
erka Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Jkp, pod chmurką jest jeszcze Bary z Cedzyny i Luśka z Bolechowic, chociaż jej podobno ostatnio zmontowali jakąś budę. Również miejsce pod stodołą dla suni ze szczeniakami w Tumlinie, którą sie tam nikt nie interesuje trudno uznać za dom. Ludzie dzwonią do mnie każdego dnia , chcą zgłaszać kolejne psy w potrzebie. Odbieram tel, bo na mnie są ogłoszenia o adopcji, ale jak słyszę ,że chcą mi powiedzieć o następnej psiej tragedii, to nie chcę tego słuchać, bo już nie wytrzymuję tego psychicznie. Już do tego dochodzi, że ostatnio wydarłam się na kobietę, która powiedziła beztroskim tonem, że mają sukę w firmie , która rodzi co pół roku, a teraz właśnie ma 6 tyg szczeniaczki..... nerwy mi puściły:diabloti: Quote
erka Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 [quote name='Rudzia-Bianca']A ten hotelik pod Krakowem o którym Teresa na wątku Czarka pisała ? Tylko że znowu skąd kasa :placz: Takie piękne psy nie mogą znaleźć domu to już jakiś koszmar jest :shake:[/quote] Rudzia-Bianka, ale wiesz, jak to jest z hotelikami. Rudka, piękna sunia siedzi już w hotelu rok, nie ma pewności,że inne psiaki szybciej znalazłyby dom, a skąd brać tyle kasy:roll:. Quote
Od-Nowa Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 [quote]Czy macie jakies pomysły ?? Nie ma płatnego DT ani hoteliku ?? Moze popytajcie w tzw okolicy ( Śląsk ?) moze w duzym osrodku jest wiecej mozliwosci . Sama nie wiem. moze pamietacie kogos z jakiegos "innego razu " Czy ktos pilotuje Barda na forum BC ??? Nie chcę zawracac głowy widze jakie jestescie zajete i ,ze nie dajecie rady ale ....... tak bardzo mi ich zal . Zaraz je ktos zje :-(:-(:-([/quote]jkp, szukaj tymczasu koło siebie! transport się znajdzie ;) tani hotelik był przy schronie w Śremie może mogłabyś się tam dowiedzieć czegoś? każda szansa dobra. możesz też robić ogłoszenia. Bard ma dużo ogłoszeń na Wrocław może zdarzy się jakiś cud i znajdzie dom, swój własny. wtedy uruchomimy nasz tajny plan przewozowy ;) Bard ma wątek na forum aussie ale więcej się dzieje tu niż tam. Weszła jedna osoba zainteresowana rozklejeniem koło siebie plakatu i jedna "zróbcie mu ogłoszenia, ja nie umiem". Czyli generalnie zero odzewu. myślałam,że dla niego o dom będzie łatwo a na jego miejsce w dt trafi sunia z nim koczująca ale nic z tego... teraz ona na ulicy a on zaraz w schronie... trzeba ogłaszać, rozgłaszać, nagłaszać... Quote
jkp Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Dobra zapytam o Śrem i jeszce jest tani hotek ale kolo Stargardu Szczecińskiego chyba :shake::shake::shake: Ten DT płatny w P-niu jest niepewny a poza tym jest jeszcze inna chetna ( i mniejsza !!) bida na niego !!! (z Obornik koło Poznania ) Quote
Od-Nowa Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 a coś o Stargardzie wiesz? bo o Śremie słyszałam dobrą opinię dlatego o nim wspomniałam no i zawsze to lepiej bliżej kogoś zaangażowanego w jego sprawę,żeby nie wysłać go na koniec świata i nie mieć kontaktu nie tracimy nadziei ;)... 3 dni mobilizacji... Quote
GoskaGoska Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 co tu zrobic z tym biedakiem :shake: Quote
jkp Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 o TYM HOTELIKU W SZCZECINSKIM ( CHYBA?) WIE COS [B]ania z poznania [/B]może napiszcie do niej pytanie ?? Quote
jkp Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Sprawdziłam Srem - to jest schronisko w Gaju, prowadzone przez fundację dr Lucy. Nie maja hoteliku , tylko schronisko dla zwierząt znalezionych.:shake:. Mysle ,ze trzeba popatrzeć bliżej ( koszt transportu na drugi koniec Polski to koszt 1 miesiaca w hotelu !!!) Zapytajcie Łódź, , Katowice . Jest strona www wyszukiwarka z hotelami dla zwierząt . Sprawdźcie co jest "obok" Was i akceptowalne . Moze chociaz jeden psiak się zmieści ??!! Quote
Od-Nowa Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 może może może ... to mu nie pomoże. w Śremie poza schroniskiem działał też hotelik. ale na hotelik i tak nie ma kasy. chociaż teraz i tymczasy na dogo kosztują jak hotel bo 300 i 400 zł .... czy jest jakaś nadzieja dla tych psów?? Gaja i Bard , taki piękny duecik czego chcieć więcej Quote
jkp Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 hotelik ( przy schronisku) był ale nie ma . Inne miejsca sprawdzam. Czasami :shake:jak jest konkretne miejsce to się kasa znajduje. Quote
jkp Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Co tu tak cicho :shake::shake: psiak ma dwa dni na znalezienie schronienia !! A ja mam pytanie o jego koleżankę - pamiętam ,ze sunia jest gdzieś a nie jest wysterylizowana . Czy mozna chociaz o tyle ułatwic jej sytuację zeby ja wysterylizowac i przetrzymac do zagojenia w klinice wet ?? Za to hotelowanie w kl .wet bym zapłaciła . Quote
andzia69 Posted October 20, 2009 Author Posted October 20, 2009 W Szczecinku jest schronisku - super nota bene:loveu: - i jest hotelik - koszt 200 zł - przynajmniej tyle płacimy za bullowate...pytanie tylko czy byłoby miejsce, bo Danusia zapchana została bulkami:-( no i co z transportem - to ok. 500 km w jedną stronę od Kielc:-(:-( ja nie wiem...jak nie będzie wyjścia to chyba tylko ten Odrowąz zostaje...najblizej...choć nie najtaniej i to są kojce...a on taki biduś domowy Quote
kamilawa Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 niech to będą kojce...ale żeby nie trafił do schronu :-( ...kojec to jest dla niego ratunek...później na spokojnie domku można szukać... kurcze! tak mało czasu :shake::-( Quote
jkp Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 No moze mozna "zamowić" miejsce w Szczecinku dla niego ?? Andzia mozesz chociaz zapytać ?? Moze trafi sie transpoprt łaczony , jesli psiak dotrze do Poznania to ja go moge dalej zawieźć . Quote
Od-Nowa Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 na prawdę zupełnie nie ma odzewu z ogłoszeń?? :-( Quote
andzia69 Posted October 20, 2009 Author Posted October 20, 2009 [quote name='jkp']No moze mozna "zamowić" miejsce w Szczecinku dla niego ?? Andzia mozesz chociaz zapytać ?? Moze trafi sie transpoprt łaczony , jesli psiak dotrze do Poznania to ja go moge dalej zawieźć .[/QUOTE] zapytać mogę...ale to i tak nawet gdyby było miejsce to zanim coś z transportem się wykombinuje to musimy mu jakieś miejsce znaleźć pytałam...raczej ni ma szans... Quote
erka Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Rzeczywiście on strasznie wpatrzony w człowieka, super zachowuje się w domu, szkoda go do kojca, ale jak nie będzie wyjścia...:-( Lepsze to niż schron. Ale do Szczecinka , to bez sensu. Jeżeli na krótki okres, to może jeszcze dało by się załatwić ten hotelik w Kielcach, ewentualnie pod Krakowem można by zapytać. Na domiar złego znajomą, która przechowuje Barda dzisiaj "połamały korzonki" i ledwo się rusza, mieszka sama, musiała kogoś prosić ,żeby z nim wyszedł na spacer. Gaja jest na przechowaniu w takim ośrodku dla bezdomnych, jest w budzie. Dzisiaj rozmawiałam o niej z ewąb i może uda się,żeby przechowali ją w jakimś pomieszczeniu po sterylce. Quote
Rudzia-Bianca Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 [quote name='erka']Rzeczywiście on strasznie wpatrzony w człowieka, super zachowuje się w domu, szkoda go do kojca, ale jak nie będzie wyjścia...:-( Lepsze to niż schron. Ale do Szczecinka , to bez sensu. Jeżeli na krótki okres, to może jeszcze dało by się załatwić ten hotelik w Kielcach, ewentualnie pod Krakowem można by zapytać. Na domiar złego znajomą, która przechowuje Barda dzisiaj "połamały korzonki" i ledwo się rusza, mieszka sama, musiała kogoś prosić ,żeby z nim wyszedł na spacer. Gaja jest na przechowaniu w takim ośrodku dla bezdomnych, jest w budzie. Dzisiaj rozmawiałam o niej z ewąb i może uda się,żeby przechowali ją w jakimś pomieszczeniu po sterylce.[/QUOTE] :placz::placz::placz: czego ci ludzie chcą , piękny, grzeczny psiak do pokochania i nikt go nie chce :shake: Quote
Od-Nowa Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 na pewno zechce, wierzę w to mocno. Potrzeba tylko więcej czasu :shake: Quote
Rudzia-Bianca Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 [quote name='Od-Nowa']na pewno zechce, wierzę w to mocno. Potrzeba tylko więcej czasu :shake:[/QUOTE] Tylko że Bard czasu nie ma :shake: Quote
Od-Nowa Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 podrzucę chociaż. brak mi już pomysłów!! napisałam do wielu osób w jego sprawie ale nic to nie dało... Quote
clo Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 jestem w odpowiedzi na pw od andzi:) sluchajcie dam bardowi dt...bezplatny..u mojej mamy ale nie wiem czy potem nie bedzie go trzeba przeniesc do hoteliku do astaroth jesli ta sie zgodzi..nasza nell we wtorek jedzie od niej do ds i moze bard za jakis czas bedzie musial tam isc poniewaz ja sama mam 2 psy a u mamy benka ktory nie toleruje innych psow dlatego tez bard bedzie mieszkal w domu a na czas jak gucio wchodzi do domu to bedzie biegal po ogrodzie jednak spac bedzie w domu i zostawac tez bedzie w domu dlatego musze wiedziec jak on w domu sie zachowuje?no i potem ewentualnie ten hotelik bedzie platny wiec w razie co bede potrzebowac waszej pomocy i mobilizacji w zbieraniu deklaracji..my mamy deklaracje na swoje psy w razie co wspomoge barda ale prosze nie zostawiajcie mnie samej z tym;) no i potrzebny jest transport do warszawy Quote
Recommended Posts