figa33 Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 fajnie gdyby się zgodziła , lek. wet. to zawsze brzmi bardziej wiarygodnie edit : że co ? mierzenie siusiaków ? ale to konkurs jakiś ? na męskość ? hmmm:diabloti: Quote
Becia66 Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 [quote name='Dzika_Figa'] Aaaa, dziewczyny, wprowadzamy w przytulisku program mierzenia siusiaków. Becia Wam wyjaśni, bo właśnie została koodrynatorem :evil_lol:[/QUOTE] a niech cię diabli, sama wyjaśniaj !!! :evil_lol: Quote
Dzika_Figa Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 [quote name='Becia66']a niech cię diabli, sama wyjaśniaj !!! :evil_lol:[/QUOTE] Ależ to był Twój pomysł! Quote
Irka Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Oczywiście, że zapytałam Justynę i można jej kontakt podać na plakatach - to już 3 raz takie plakaty powstają dziewczynki:multi::laugh2_2: ale nigdy nie były w ksztsłcie takich ładnych łap - sądząc po rozmiarze to chyba Budrys :) - jestem pod WWW - Wyjątkowo Wielkim Wrażeniem - dziękuję Quote
majuska Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 Ej..no....wczoraj to juz poszłam spać,ale myślałam, że jak rano wejdę na dogo to będzie wyjaśniona ta wielka tajemnica Dzikiej Figi i Beci....:mad::mad::mad: Quote
_Goldenek2 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 [INDENT]Zapraszam na psi bazarek [URL="http://www.dogomania.pl/threads/222507-BAZAREK-DLA-MURZYNKA-Wszystko-dla-Psa-i-o-Psie-do-15-go-lutego-godz.-20-00#post18575033"]http://www.dogomania.pl/threads/2225...0#post18575033[/URL] [/INDENT] Quote
karolciasz28 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Dziewczyny! Mnie tu już ciekawość zżera:evil_lol: Quote
rozio Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 [quote name='karolciasz28']Dziewczyny! Mnie tu już ciekawość zżera:evil_lol:[/QUOTE] Mnie też. ;) Quote
SZPiLKA23 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Dzika Figo a ile to ma pikseli bo wydaje mi sie troche zamale jak na druk na A4 a jak rozciagne to bedzie brzydko wygladalo? Quote
Becia66 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 [quote name='SZPiLKA23']Dzika Figo a ile to ma pikseli bo wydaje mi sie troche zamale jak na druk na A4 a jak rozciagne to bedzie brzydko wygladalo?[/QUOTE] Dzika_Figa pewnie śpi jeszcze bo ona mieszka w Niu Jorku. Ale naszymi wieczorami jest aktywna :lol: Quote
rozio Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 (edited) Tylko żeby znowu nie było, ze krytykuję. Sprawa ocieplenia tego barakowozu. Zastanówcie się czy nie lepiej kupić już gotowy, ocieplony używany kontener biurowy z instalacjami (na aledrogo widziałem za ok 8000 zł brutto) ale pewnie można gdziestaniej wyhaczyć. Z 1% + dodatkowa kasa może by jakoś dało radę. W kontenerze by miejsce na ciepły kojec wygospodarował a obecny barakowóz trochę przerobił i np. 2 kojce z wyjściami (otworami dla psów) by zrobił - w zimie by dosyć osłaniało przed zimnem. Ocieplenie + wymiana okna w barakowozie pewnie tania nie będzie, do tego najważniejsze jest ocieplenie dachu i podłogi. Styropian na felc, na samym kleju (jak da radę) bo jak na kołki to ściany będą zimne to tani nie jest a do tego trzbea dokładnie ocieplić, żeby mostków termiczych nie było. Drzwi też nie są tam chyba jakieś szczególne. Do tego to drewno czy płyty OSB na zewnatrz wymagać będą zabezpieczenia i konserwacji przed warunkami atmosferycznymi, bo inaczej je szybko szlag trafi (pognije, powykrzywia). Tak tylko pomyślałem, ale tu pewnie dedcydujący jest kosztorys. Edited February 7, 2012 by rozio Quote
SZPiLKA23 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 [quote name='Becia66']Dzika_Figa pewnie śpi jeszcze bo ona mieszka w Niu Jorku. Ale naszymi wieczorami jest aktywna :lol:[/QUOTE] Aha, no nic spróbuje z takim;) [quote name='rozio']Tylko żeby znowu nie było, ze krytykuję. Sprawa ocieplenia tego barakowozu. Zastanówcie się czy nie lepiej kupić już gotowy, ocieplony używany kontener biurowy z instalacjami (na aledrogo widziałem za ok 8000 zł brutto) ale pewnie można gdziestaniej wyhaczyć. Z 1% + dodatkowa kasa może by jakoś dało radę. W kontenerze by miejsce na ciepły kojec wygospodarował a obecny barakowóz trochę przerobił i np. 2 kojce z wyjściami by zrobił - w zimie by dosyć osłaniało przed zimnem a w lecie tak nie grzało jak pod blachami. Ocieplenie + wymiana okna w barakowozie pewnie tania nie będzie, do tego najważniejsze jest ocieplenie dachu i podłogi. Styropian na felc, na samym kleju (jak da radę) bo jak na kołki to ściany będą zimne to tanie nie będzie. Jak barak stoi na betonach jakiś (nie pamiętam) to one tez do docieplenia do strefy przemarzania gruntu bo inaczej to będą mostki cieplne i zimno będzie przenikać. Do tego to drewno czy płyty OSB na zewnatrz wymagać będą zabezpieczenia i konserwacji przed warunkami atmosferycznymi, bo inaczej je szybko szlag trafi. Tak tylko pomyślałem, ale tu pewnie dedcydujący jest kosztorys.[/QUOTE] Tez sie nad tym zastanawialam ;) Quote
rozio Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Becia - zdradź w końcu rąbka tajemnicy - kto, któremu i jak te siusiaki będzie mierzyć i przede wszystkim kiedy (bo chciałbym to zobaczyć) ;) Quote
Becia66 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 (edited) rozio fajnie byłoby mieć taki oryginalny tylko nie wiadomo czy nas będzie stać. Na przeróbkach się nie znam ale gdyby to miała być mało znacząca różnica w cenie to można sie zastanowić. Te 8 tys. zł uzbierało by sie pewnie z 1%, gdybyśmy sie wszyscy sprężyli. Ja zaczęłam już agitację, dzwonię i wysyłam maile do osób ktore od nas psiaki adoptowali i z którymi mam kontakt. Rodzina, znajomi - rzecz jasna. Najlepiej mieć też zaprzyjaźnioną księgową która parę niezdeklarowanych odpisów zrobi. Ale to już trzeba działać !!! ponieważ wielu już rezerwuje sobie wpłaty. To co, spinamy się ? Edited February 7, 2012 by Becia66 Quote
karolciasz28 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Pomysł fajny myślę, że damy radę! :) Moja mama jest byłą księgową bo już nie pracuje, ale zna się na rzeczy i sama w donu PIT-y rozlicza, a potem tylko druk i do urzędu. Nasz pit, ciotki jednej drugiej, znajomych rozliczone i wszystko idzie na Boguchwałę! Nie mają wyjścia robią jak ja każę ( chociaż raz):evil_lol: Quote
SZPiLKA23 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 (edited) Wywieszęplakat na sklepie i porobie male karteczki z adresem i KRS-em, zeby ludzie sobie mogli brac Edited February 7, 2012 by SZPiLKA23 Quote
rozio Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 (edited) [URL]http://allegro.pl/kontener-barak-mieszkalny-i2081593834.html[/URL] - nawet za 6 tysi da radę coś takiego, ale w temat się nie wgryzałem. [URL]http://allegro.pl/kontenery-socjalno-biurowe-kontener-barak-magazyn-i2091110347.html[/URL] Edited February 7, 2012 by rozio Quote
Irka Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Rózio - pomysł z nowym pierwsza klasa - też o tym myślałam zamiast przeróbki starego, która dokładnie tak będzie wyglądać jak zwizualizowałeś plus sprawa okien - ale mam nadzieję, że tyle nie będzie kosztować co nowy.Ale z pewnością to też kosztowna sprawa będzie. Ja nie do końca wiem czy my będziemy mieć wpływ na to co zostanie nam zakupione przez kundelka z 1% - myślę, że możemy poprosić, by nam tu pomogli np. wyposażyć w grzejniki, ale nie sądzę byśmy kasę dostali. Nie chcę tego wątku 1% tu kontynuować na razie niepotrzebnie, bo nie wiem jak to działa, więc na razie nie dywagujmy nad tym tutaj - J wróci z urlopu to ją zapytamy - chyba, że jest na forum ktoś, kto w tamtym roku sprawą kojców się zajmował. Sprawa starego - zakupiła go Gmina po naszym piśmie w tamtym roku - intencje dobre, ale trochę poszli po najmniejszej linii oporu i chyba nie sprawdzili stanu - jeśli w środku jest tyle co na zew stopni to idea się rozbiega z rzeczywistością. Ale tego nie wiedzieliśmy - te mrozy to pokazały i zamierzam w stosownym piśmie to im wskazać. Mam nadzieję, że się do remontu dołożą - chciałabym jednak wszelką mocą uniknąć ich robocizny... Quote
Irka Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 [quote name='rozio']Tylko żeby znowu nie było, ze krytykuję. Sprawa ocieplenia tego barakowozu. Zastanówcie się czy nie lepiej kupić już gotowy, ocieplony używany kontener biurowy z instalacjami (na aledrogo widziałem za ok 8000 zł brutto) ale pewnie można gdziestaniej wyhaczyć. Z 1% + dodatkowa kasa może by jakoś dało radę. W kontenerze by miejsce na ciepły kojec wygospodarował a obecny barakowóz trochę przerobił i np. 2 kojce z wyjściami (otworami dla psów) by zrobił - w zimie by dosyć osłaniało przed zimnem. Ocieplenie + wymiana okna w barakowozie pewnie tania nie będzie, do tego najważniejsze jest ocieplenie dachu i podłogi. Styropian na felc, na samym kleju (jak da radę) bo jak na kołki to ściany będą zimne to tani nie jest a do tego trzbea dokładnie ocieplić, żeby mostków termiczych nie było. Drzwi też nie są tam chyba jakieś szczególne. Do tego to drewno czy płyty OSB na zewnatrz wymagać będą zabezpieczenia i konserwacji przed warunkami atmosferycznymi, bo inaczej je szybko szlag trafi (pognije, powykrzywia). Tak tylko pomyślałem, ale tu pewnie dedcydujący jest kosztorys.[/QUOTE] Rozmawiałam z kolegą - barakowóz ocieplony będzie od wew a nie od zew więc to będzie w drugą stronę robione - wstępnie koszt ok 2000 zł w materiałach - bez grzejników. Liczone dociepleniem deska z felcem - nie wskazane płyty OSB bo psy mogą zniszczyć. Płyty zostają na suficie te co są ale wszystko odkręcone będzie i styropian włożony. Gdyby docieplić sufit deską - co wskazane - to ok 500 zł więcej. No i nie wiadomo co w sobie kryje podłoga - trzeba dać sobie zapasik ok 500 zł. Czyli powinniśmy mieć ok 3000 zł na docieplenie - takie porządne i na lata. Wydaje mi się, że dziewczyny coś kiedyś wspominały o deskach, że ktoś ma dojścia jakieś ... proszę o wiad - może już na prywatne przejdźmy jakby coś ... Quote
SZPiLKA23 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 A jak bedzie ocieplany od wew to nie zabierze to sporo miejsca? Quote
karolciasz28 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Mam prośbę. Znajomy taty szuka domu dla szczeniaka ( jego własny). Ma sunię, miała być sterylka, ale że ten pan się żenił nie dopilnował suni przed weselem no i jest jeden szczeniak. Jeśli ktoś by słyszał o jakimś dobrym domku dla psiaka to proszę o info. Mam krótki opis. Piesek ma 8 tyg., posiada książeczkę, był na badaniu weterynaryjnym, jest zdrowy i prawidłowo rozwija się, został odrobaczony. Potrafi już sam jeść. Jest towarzyski i ruchliwy, śliczny, pieszczoch, jedynak!!! :) więc jest dobrze wykarmiony. Szukamy odpowiedzialnej kochającej rodziny! Psiak przebywa pod Przemyślem. I tu bym maiła wielką prośbę do Dzikiej Figi. Figuś mogłabyś zrobić młodemu jakiś plakacik?:oops: Byłabym wdzięczna. Przepraszam,że wstawiam to tu, ale wiem że na Was zawsze można liczyć :) [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg651/scaled.php?server=651&filename=p1170001.jpg&res=medium[/IMG] [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg714/scaled.php?server=714&filename=p1170027.jpg&res=medium[/IMG] [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg821/scaled.php?server=821&filename=p1170030f.jpg&res=medium[/IMG] [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg820/scaled.php?server=820&filename=p1260059u.jpg&res=medium[/IMG] Quote
Irka Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 [quote name='SZPiLKA23']A jak bedzie ocieplany od wew to nie zabierze to sporo miejsca?[/QUOTE] nie - 10 cm na styropian i ok tyle samo na płyty czy deski - tak myślę :) Quote
rozio Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 (edited) [quote name='Irka']nie - 10 cm na styropian i ok tyle samo na płyty czy deski - tak myślę :)[/QUOTE] Jak styropian 10 cm, to ok. 40 cm na szerokości mniej będzie, chociaz deski czy płyta raczej 10 centów nie zajmą wg mnie z jednej strony, więc ok.25-30 cm trzeba liczyć. Teraz "za bogato" to tam też nie jest. Jeden grzejnik olejowy 2 kW ( z termostatem) wg mnie wystarczy tam w zupełności, a to koszt pewnie ok. 100 zł. Z oknami to liczył ? Mam wrażenie jakby Ozi był przeziębiony. Wczoraj jak tam byłem z psem to tak dziwnie jakoś szczekał, tak słabo, jakby go gardło bolało. Dzisiaj to samo. Chyba, że ten typ tak ma i znowu coś wymyślam. Zwróćcie uwagę na niego jak możecie, bo sam nie wiem. Kaja ładnie w kubraku chodzi i nie ściąga. Karolciasz28 - ja podobnego czarnucha będę miał za 2 tygodnie, tylko bardziej kudłatego;) Edited February 7, 2012 by rozio Quote
Dzika_Figa Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 [quote name='karolciasz28'] I tu bym maiła wielką prośbę do Dzikiej Figi. Figuś mogłabyś zrobić młodemu jakiś plakacik?:oops: Byłabym wdzięczna. [/QUOTE] Jasne karolciu, zrobię nocną porą. Quote
Gapka Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Nie mam czasu czytać bo długo pracuję...Nie ogarniam-jakieś mierzenie siusiaków...hmm?...:))) Quote
Recommended Posts