Agula99 Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Oby tak było jak piszesz. Co z tego że niby jakaś ustawa jest, jak do niczego to nie prowadzi, a jest coraz gorzej. Ręce opadają... Quote
Dzika_Figa Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Agula99 napisał(a):Oby tak było jak piszesz. Co z tego że niby jakaś ustawa jest, jak do niczego to nie prowadzi, a jest coraz gorzej. Ręce opadają... No, ustawa ustawą, a tylko parę gmin realizuje zawarty w niej obowiązek względem bezdomniaków... Choć tyle, że pekinka nie trafi do boksu... Dziewczyny, może by któraś dała radę do nej z aparatem wpaść? Parę super fotek by się przydało... Quote
Dzika_Figa Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Agula99 napisał(a):A do kogo??? Do Pekinki?? Tak tak, do pekinki. Quote
Agula99 Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Dzika_Figa napisał(a):Tak tak, do pekinki. Pani mieszka w Niechobrzu, gdzie dokładnie nie wiem, ale dzwoniła do mnie i pytała co ma zrobić, to jej powiedziałam, powiedziała, że zrobi zdjęcia, ale do dzisiaj się nie odezwała, a dzwoniła w tamtym tygodniu. W głębi duszy liczę, że może ona się w niej zakocha i nie będzie chciała oddać, no ale nic nie wiadomo, nie ma się co nastawiać. Także jak na razie Figo nic nie wiadomo. Quote
Agula99 Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Majuska, proszę, mówisz i masz. Wątek Benia: http://www.dogomania.pl/threads/223243-Benio-ca%C5%82y-do-kochania?p=18653253#post18653253 Quote
majowa Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 cioteczki będzie któraś z was w przytulisku w weekend? chciałam podrzucić kilka rzeczy tylko nie wiem w jakich godzinach moge sie pojawić Quote
Becia66 Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 majowa napisał(a):cioteczki będzie któraś z was w przytulisku w weekend? chciałam podrzucić kilka rzeczy tylko nie wiem w jakich godzinach moge sie pojawić Agula będzie w sobotę, pewnie jak zwykle ok.15 ale niech sama potwierdzi. Quote
majowa Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 aaa i ciocia Nutusia na watku Baloniarskim poszukuje psiaka w typie teriera :) do sprawdzonego domku Quote
Dzika_Figa Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 majowa napisał(a):aaa i ciocia Nutusia na watku Baloniarskim poszukuje psiaka w typie teriera :) do sprawdzonego domku No to terrutek w sam raz! Quote
majowa Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 (edited) od razu o nim pomyślalam, może cioteczki podeslą kandydaturę, domek bez dzieci "Nutusia: Kochane Klubowiczki - poszukujemy do adopcji psiaczka w typie foksia (w sensie wielkości i mniej więcej rodzaju sierści). Raczej piesek niż sunia, choć gdyby była wysterylizowana, może udałoby się "przepchnąć" kandydaturę ;-) Raczej młodszy niż starszy. Domek sprawdzony, bez dzieci, z ogrodem. W rodzinie koty, więc dobrze by było, gdyby nie miał typowo morderczych zapędów (choć z kotami mieszkać nie będzie). O propozycje poprosiłabym na adres mailowy: [email protected] - przekażę osobie, która prowadzi "nabór" (Neigh, która już się na dogo nie pokazuje), a Ona przekaże dalej..." Edited February 16, 2012 by majowa Quote
barb Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 majuska napisał(a): I tym samym mamy 8 psów , czyli straszny tłok i kompletny zastój w adopcjach:placz::placz::placz: Poodnawiałam i poodświeżałam ogłoszenia tam gdzie to mozliwe; Krośniak, Jaroslawiak, Tablica. Sonia na tablicy ma 456 wejść - nie bylo ani jednego telefonu ? O Kaję też nikt nie dzwonil ? Ma 6 razy odsloniety telefon... Quote
Becia66 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 barb dziękujemy ci bardzo za ogłoszenia, do mnie nikt nie dzwonił, chyba ze do Aguli. Quote
majuska Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 majowa napisał(a):od razu o nim pomyślalam, może cioteczki podeslą kandydaturę, domek bez dzieci "Nutusia: Kochane Klubowiczki - poszukujemy do adopcji psiaczka w typie foksia (w sensie wielkości i mniej więcej rodzaju sierści). Raczej piesek niż sunia, choć gdyby była wysterylizowana, może udałoby się "przepchnąć" kandydaturę ;-) Raczej młodszy niż starszy. Domek sprawdzony, bez dzieci, z ogrodem. W rodzinie koty, więc dobrze by było, gdyby nie miał typowo morderczych zapędów (choć z kotami mieszkać nie będzie). O propozycje poprosiłabym na adres mailowy: [email protected] - przekażę osobie, która prowadzi "nabór" (Neigh, która już się na dogo nie pokazuje), a Ona przekaże dalej..." dziewczyny podsyłał już ktoś Strzepana?? Bo koniecznie trzeba tam chłopa zareklamować ;) Mam milion zdjęć gabinetowych kotków, wieczorem wstawię do picassowskiej galerii :) Kala już po operacji, ciężko było i długo, ale już jest w hoteliku. Quote
Dzika_Figa Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 majuska napisał(a):dziewczyny podsyłał już ktoś Strzepana?? Bo koniecznie trzeba tam chłopa zareklamować ;) Mam milion zdjęć gabinetowych kotków, wieczorem wstawię do picassowskiej galerii :) Kala już po operacji, ciężko było i długo, ale już jest w hoteliku. Mogę go wysłać, nie ma sprawy. Uffff Quote
GuniaP Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 majuska napisał(a):dziewczyny podsyłał już ktoś Strzepana?? Bo koniecznie trzeba tam chłopa zareklamować ;) Mam milion zdjęć gabinetowych kotków, wieczorem wstawię do picassowskiej galerii :) Kala już po operacji, ciężko było i długo, ale już jest w hoteliku. Prześlij mi kotki na mejla :) Quote
Dzika_Figa Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Terrutek wysłany. Majuska, Ty te koty(foty) to na picasę przytuliskową wrzucaj, nie? Quote
majuska Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 GuniaP napisał(a):Prześlij mi kotki na mejla :) Gunia tego dużo jest, wkleje tu link do wszystkich kotów w naszej galerri na picassie i stamtąd wszystko sobie skopiujesz ;) Zrobię to dopiero dziś wieczór. Dzika_Figa napisał(a):Terrutek wysłany. Majuska, Ty te koty(foty) to na picasę przytuliskową wrzucaj, nie? Dzięki za Terrutka. No wiem, na picassę będe wrzucać :) Quote
Agula99 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 majowa napisał(a):cioteczki będzie któraś z was w przytulisku w weekend? chciałam podrzucić kilka rzeczy tylko nie wiem w jakich godzinach moge sie pojawić Ja będę koło 14:30, to wpadaj jak w dym!!! Quote
Agula99 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 W sprawie Kai niestety nikt nie dzwonił, ani o inne też nikt nie pytał. Pani od pekinki się nie odzywa, ale już nawet pan Maciek zadziałał i pytał czy ktoś nie chce i niby ktoś był zainteresowany, ale jak to do końca wygląda nie wiem!! Super było by z tym Terrutkiem, jeśli domek fajny, bo on taki samotny. Quote
Agula99 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 majowa napisał(a):ok będziemy jutro z TZtem :) Ok to bądźcie!! A jakbyście przyjechali później, to mogę być na spacerze, więc proszę poczekać :) Quote
majuska Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 (edited) Gabinetowe kotki pilnie szukają domów Kizia ma jakieś 7-8 miesięcy, jest bardzo nieśmiała, ale zarazem ciekawska, w cierpliwym domku szybko przemieni się w ufnego miziaka, kicia jest wysterylizowana i bardzo czyściutka, żyje w zgodzie z innymi kotami. i więcej zdjęć Kizi: https://picasaweb.google.com/103708767168284502423/Kizia?authkey=Gv1sRgCPSllLmnr-qXqAE Mańka około 2 letnia kocica , znaleziona na cmentarzu w Niechobrzu, jest wysterylizowana, to prawdziwa dama z charakterem o niebanalnej urodzie, pewnie chętnie zamieszka w domku z ogrodem, jest troszkę niezależna, ale potrafi być wielką pieszczochą i lubi być na pierwszym planie :) Więcej zdjęć Mańki: https://picasaweb.google.com/103708767168284502423/Manka?authkey=Gv1sRgCLC72ty6jtD-4gE Sucharek 8 miesięczny kocurek, biedactwo właściwie żyje cudem, znaleziony został w stanie ciężkiego wyczerpania, ogromnie zarobaczony , zapchlony i chory na zapalenie płuc, w chwili obecnej jest zdrowy, ma wspaniały charakter, jest bardzo przyjacielski, towarzyski, uwielbia pieszczoty i zabawy, nadaje się do każdego domku, nawet z dziećmi, ma śmieszne "zwichrowane " uszko, które dodaje mu wielkiego uroku :) Sucharek będzie wykastrowany niebawem, wcześniej nie pozwalał na to zły stan zdrowia. I więcej zdjęć Sucharka: https://picasaweb.google.com/103708767168284502423/Sucharek?authkey=Gv1sRgCMLVh7LpxdmrXQ Basia młoda, max 2 letnia kicia, jest juz długo w lecznicy, ponieważ trafiła tam po wypadku, była operowana, łapke poskładano przy pomocy gwoździ i właściwie dopiero dziś je usunięto, kicia jest w pełni sprawna, wspina się i wskakuje na szafki, jest bardzo kochana, wielka pieszczocha, będzie super, jeżeli znajdzie się dla niej domek, gdzie będzie mogła korzystać z ogródka, zapewne żyła do tej pory na wolności, często próbuje się wymknąć z gabinetu na jakiś mały spacerek po okolicy ;) Basia będzie dopiero sterylizowana, bo wcześniej nie pozwalał na to stan zdrowia. więcej zdjęć Basi: https://picasaweb.google.com/103708767168284502423/Basia?authkey=Gv1sRgCL3cpPKYjYzonwE Jak widać w małym gabinecie Justynki jest spory tłok, więc domki bardzo potrzebne!! Dodatkowo u Magdy w domu są jeszcze 2 kociczki, ale na razie zbyt dzikie, więc Madzia i domownicy pracują nad nimi, aby nadawały się do adopcji. Jak to nastąpi to również wkleimy je do naszej przytuliskowej galerii :) Link do galerii przytuliskowych zwierzaków wklejam do pierwszego postu, jeżeli ktoś będzie potrzebował jakichkolwiek fotek naszych bid, będzie je bardzo łatwo tam znaleźć. Galeria będzie sukcesywnie uzupełniana. Zapraszamy: https://picasaweb.google.com/home Edited February 17, 2012 by majuska Quote
Agula99 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Mania jest taka urocza!!! Bardzo się podoba mojej mamie, no ale niestety kota już mamy. Zresztą wszystkie są słodkie!! Zawsze je podziwiam u naszej wetki :) Quote
Recommended Posts