majowa Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 sunie ogłaszajcie, ja swoja drogą będę naciskać, gdyby była zainteresowana dam telefon do Beci ? a ja będę w Rzeszowie 18-19 luty to zajrzymy do Przytuliska z jedzonkiem Quote
Agula99 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Mnie tylko dziwi, że taka fajna sunia i przez tydzień nikt jej nie szukał,nie robił ruchów itp, więc jestem skłonna uwierzyć, że wyrzucona, bo niby takich psów się nie wyrzuca, ale w schroniskach siedzą, to skąd się wzięły??? Sama odwiedzam z trzy wątki takich benków porzuconych, więc mnie nic nie dziwi :shake: Quote
karolciasz28 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Figa berneńczyk to również moje marzenie, ale dziewczyny by Ci szybciej wydały niż mi bo u mnie to nie wiem ile by musiały czekać;) Jak się nikt nie zgłosi i dziewczyny zrobią jej fajne zdjęcia będzie więcej informacji to zrobimy pakiecik, moim zdaniem nie ma na co czekać. Gdyby ktoś jej naprawdę szukał to już by znalazł. Quote
Agula99 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Dokładnie Karolcia!!! Proponuję normalne ogłoszenia!! Tylko trzeba serię zdjęć porobić! No chyba że Majowa zadziała...:) Quote
Dzika_Figa Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Czekam na aktywację konta na molosach, dam tam zbnać, ze suka znaleziona, może jednak ktoś zgubił... I czekam na piękne zdjęcia i parę słów więcej o laseczce... to jakiś tekst usmażę Quote
Agula99 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='Dzika_Figa']Czekam na aktywację konta na molosach, dam tam zbnać, ze suka znaleziona, może jednak ktoś zgubił... I czekam na piękne zdjęcia i parę słów więcej o laseczce... to jakiś tekst usmażę[/QUOTE] Zgubił, ale nie szuka, choć tydzień minął??? Jakoś dziwne to. Quote
Dzika_Figa Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='Agula99']Zgubił, ale nie szuka, choć tydzień minął??? Jakoś dziwne to.[/QUOTE] Agula, może szuka, tylko zupełnie gdzie indziej, albo nieudolnie? Nie wszyscy wiedzą, jak się zabrać do szukania. Ja nawet rozmyślałam o stworzeniu takiego instruktażu JAK SZUKAĆ PSA i dołaczaniu go do wszystkich papierów adopcyjnych, może siądę wreszcie i zrobię? Quote
Agula99 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Wiem, że są tacy co nieudolni, ale jak burek zginie we wsi i ludziska nie wiedzą jak szukać, to dla mnie jeszcze normalne, ale takie cudo??? Też było u chłopa na wsi??? Quote
Dzika_Figa Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 (edited) [quote name='Agula99']Wiem, że są tacy co nieudolni, ale jak burek zginie we wsi i ludziska nie wiedzą jak szukać, to dla mnie jeszcze normalne, ale takie cudo??? Też było u chłopa na wsi???[/QUOTE] No może akurat chłop ze wsi na bazarze cudo od pseudo kupił tanio, bo mu jedno zostało i się nie chciało już stać...? Nigdy nie wiesz... Powiem Ci szczerze, że parę lat temu jakby mi zginał pies, to sama bym nawet nie pomyślała o zrobieniu trzech czwartych tych rzeczy, które zrobiłabym teraz... EDIT: Laska na molosach: [url]http://www[/url]. forum. molosy. pl/showthread.php?p=1395220#post1395220 Edit2: Link nie działa - trzeba usunąć spacje i wkleić w wyszukiwarkę... Edited February 2, 2012 by Dzika_Figa Quote
Agula99 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 No to wstaw ją, ja nie mówię nie. Ale żadnemu chłopu jej nie oddam... Quote
Dzika_Figa Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='Agula99']No to wstaw ją, ja nie mówię nie. Ale żadnemu chłopu jej nie oddam...[/QUOTE] tam chyba raczej chłopy nie zaglądają... a może jakiś miłośnik zachce adoptować? Quote
Agula99 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='Dzika_Figa']tam chyba raczej chłopy nie zaglądają... a może jakiś miłośnik zachce adoptować?[/QUOTE] Fajny miłośnik jak najbardziej :) no chyba że majowa coś wyprosi :) Quote
barb Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Agula a upchalaś Bernenke do jakiejś budy ? Zmiescila się gdzieś ? Bo chyba byl z tym problem? Quote
Dzika_Figa Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='Agula99']Fajny miłośnik jak najbardziej :) no chyba że majowa coś wyprosi :)[/QUOTE] No, to ją z rozpędu jeszcz etu wrzuciłam, wątek czeka na akceptację moderatora [url]http://www.szwajcary.com/viewforum.php?f=35[/url] Quote
Dzika_Figa Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='barb']Agula a upchalaś Bernenke do jakiejś budy ? Zmiescila się gdzieś ? Bo chyba byl z tym problem?[/QUOTE] Barb, u nich często w środku wcale nie ma aż tak dużp psa, jak to wygląda na zewnątrz... Mam nadzieję, ze gdzieś się zmieściła.... Quote
barb Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='Dzika_Figa']Barb, u nich często w środku wcale nie ma aż tak dużp psa, jak to wygląda na zewnątrz... Mam nadzieję, ze gdzieś się zmieściła....[/QUOTE] Czytalam, że byl jakiś problem z wlożeniem jej do boksu. Chyba na watku Terrego jest napisane. Quote
Dzika_Figa Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='barb']Czytalam, że byl jakiś problem z wlożeniem jej do boksu. Chyba na watku Terrego jest napisane.[/QUOTE] Chyba chodziło o to, ze się zapierała, a nie, że się nie mieściła... :diabloti: Quote
Becia66 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='Dzika_Figa']Barb, u nich często w środku wcale nie ma aż tak dużp psa, jak to wygląda na zewnątrz... Mam nadzieję, ze gdzieś się zmieściła....[/QUOTE] Nie o to chodzi Malgosiu tylko czy była dla niej odpowiedniej wielkości buda bo 3 największe są zajęte przez Budrysa, Sonię i Dingo. Quote
Dzika_Figa Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='Becia66']Nie o to chodzi Malgosiu tylko czy była dla niej odpowiedniej wielkości buda bo 3 największe są zajęte przez Budrysa, Sonię i Dingo.[/QUOTE] Oj... to faktycznie sytuacja ciężka.... Quote
barb Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='Becia66']Nie o to chodzi Malgosiu tylko czy była dla niej odpowiedniej wielkości buda bo 3 największe są zajęte przez Budrysa, Sonię i Dingo.[/QUOTE] Wątek Terrego post 142 Quote
figa33 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 to bardzo możliwe ,że ludzie nie wiedzą jak szukać swojego psa o poszukiwaniach psa wiem o niebo więcej dopiero po tym jak uczestniczyłam w akcjach na dogo to mi uświadomiło co znaczy szukać psa to jest żmudna i katorżnicza praca , i można mówić o szczęściu jak go znajdziemy ale fakt zgubić berneńczyka to dziwne a wczoraj przyszedł do mnie do pracy zdenerwowany właściciel zgubionego yorka co z tego ,ze piesek ubrany w kubraczek , czy przeżyje w taki mróz ?, na moje pytanie czy ma adresatkę pan tylko wzruszył ramionami , powiedział ,że piesek ma tatuaż , ale ja np. nie miałam kiedyś pojęcia ,że psy są tatuowane , jak wygląda tatuaż u yorka , jak mikro napis pewnie ... ech..myślę o tym maluchu .. Quote
rozio Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Byłem z Ulą i moim piesiem na spacerku przywitać się z Benią. Sprawdziłem uszka, tatuażu niet i na ząbki też rzuciłem okiem -bieluteńkie. Sunia zabawowa i rozbrykana, aportuje, moim zdaniem bardzo młoda (od roku do dwóch lat maks bym jej dał). W rzeczywistości wygląda naprawdę pięknie i duuuużo lepiej niż na zdjęciach (bierzcie ją dziewczyny, namawiajcie znajomych - jest cudna). Do mojego piesia podeszła niepewnie (nie uciekała), ale prawie od razu zaczęła machać ogonem. Ula jej trochę zabawkę porzucała to poaportowała, do kojca bez problemu za zabawką weszła a potem drugi raz za mną. Smakołyki bierze z ręki i jak jej spowiedziałem siad to odruch wykazała, ale nie skończyła ;) Ozi i Kaja w kubrakach w całości. Budrysowi tam dobrze na końcu - nawet nie jest oszroniony i widzę ma tam ciepło - bardzo dobry pomysł wg mnie. Jutro mogę pomóc w spacerkach ok 16.00, w sobotę porobić zdjęcia - Agula ? Quote
barb Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Rozio dostaleś juz drugą lapkę :lol: Rozumiem, że Benia zmieściła sie do jakiejś budy ? :roll: Quote
Agula99 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Jak chcesz to przyjdź, pomoc zawsze się przyda, ja mimo mrozów spaceruję z nimi, dziś byłam 3 godziny. Kaja uwielbia spacerki, reszta też. Ja będę tak koło 14-14:30, to kogoś zawsze do tego czasu wyprowadzę, a Ty jak przyjdziesz to wyprowadzisz Sonię i Budrysa, bo ich zawsze biorę na końcu, albo tych którzy zostaną. Quote
rozio Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Budrysa weź i dziadka na pewno, reszta może chodzić z moim psem to jak Ci któryś/aś zostanie to ja wyprowadzę (ew. wpisz w zeszyt lub SMS kto nie był, to resztę "załatwię"). Quote
Recommended Posts