ewatr Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Ania+Milva i Ulver napisał(a):Hmmm nie mam juz czasu na przeglądaniu całego watku- a jaki ona ma stosunek do innych psów?? Czy tyko jeje wiek jest takim problemem w adopcji? Mysle ze wlasnie wiek bo ona sie podoba ludziom ktorzy adoptuja psy w schronisku tylko jak usłysza ze ma ponad 10 lat to ja pogłaskaja i odchodza ............. Co do psów to Mary nie zaczepia albo wrecz macha zawziecie kita - niedalej jak wczoraj ledwo szła na spacerek ale poczuła sympatie do dobermana Nera na wybiegu i normalnie sie wryła w ziemie i nigdzie nie zamierzała iśc tylko mruczała do niego i ogonem wymachiwała ...........chwile to trwało az sie Nero znudził i sobie poszedł no to i ona niechetnie ale poszła dalej . Natomiast ona juz wile razy musiała sie bronic w schronisku zwłaszcza w Mielcu przed innymi psami i wtedy jak ktos ja napastuje to umie sie odgryżc :evil_lol:;). Generalnie broni miski i tu juz nie ma symaptii :evil_lol: micha jest jej i juz !!! Quote
ewatr Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Ciocia Mati mowiła ze Marylka juz przywykła do ruchu w recepcji i wczoraj pół dnia spała spokojnie jak dziecko :loveu: dzisiaj jest ważny dzien jade po wyniki ...................:roll: oby........ Quote
Ulka18 Posted December 7, 2007 Author Posted December 7, 2007 Ewa, trzymamy kciuki i lapki ma wyniki :kciuki: daj znac jak tylko sie czegos dowiesz :modla: Quote
ewatr Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 [quote name='Ulka18']Ewa, trzymamy kciuki i lapki ma wyniki :kciuki: daj znac jak tylko sie czegos dowiesz :modla: Wprawdzie jeszcze nie mam wyników w łapie ;) ale wiem juz ze jest dobrze :cool2: to cholerstwo NIE JEST ZŁOŚLIWE !!!! lekarz podpisze wynik w srode ale dzisiaj przy mnie 3 laborantki ogladały jej guza i robiły różne testy i powiedziały ze moge byc spokojna bo wprawdzie to nie było usuniete całkowicie i moze odrastac / ale to było wiadome jeszcze przed badaniem / ale to komórki nie złosliwe .................. mówie Wam jakby mi pustak spadł z serca :evil_lol: odrazu pojechałam do Marylki aby jej to oznajmić i wziążc na długi spacerek po schronisku :lol: Mary czuje sie świetnie widac juz ze jej sie łapka ładnie goi i przestała ja bolec , raczej ja swedzi bo mało kołnierza nie zje takby sie chciała podrapac :eviltong: Nawet nie wiecie jak ja sie ciesze :multi::multi::multi: Quote
Ulka18 Posted December 7, 2007 Author Posted December 7, 2007 Ewa, wielkie dzieki za wiesci :calus: Bardzo, bardzo sie ciesze, ze guz jest lagodny :multi: :multi: :multi: Marylka, a Ty sie kobito nie drap i sluchaj Panci Ewy. Bardzo Ci Ewa dziekuje, ze wzielas Marylke do Kundelka :buzi: Nawet nie chce myslec, co by bylo gdyby :roll: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Wspaniale!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):) Teraz już tylko domek potrzebny!!!!! Hmmm a moze byscie nakreciły jakis filmik z białaską jak szaleje i na allegro dodac do aukcji.... Quote
g_o_n_i_a Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 [quote name='ewatr'] to cholerstwo NIE JEST ZŁOŚLIWE !!!! :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:Wspaniałe wieści!!!!!!!! Quote
ewatr Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Hmmm a moze byscie nakreciły jakis filmik z białaską jak szaleje i na allegro dodac do aukcji.... Marylka ma juz kilka filmików na allegro :eviltong:: Filmiki z mary Jane [SIZE=2]Ujęcie 1 Ujęcie 2 Ujęcie 3 http://www.youtube.com/watch?v=bZu-YBzLDOA [SIZE=2]http://www.youtube.com/watch?v=U1Ke-qlNqlQ 19 wrzesnia 2007 http://pl.youtube.com/watch?v=W2Z2Qh_KpKE 20 listopad 2007 http://pl.youtube.com/watch?v=EbqCMhYNbYA a wogóle to juz ma prawie 2000 wejsc i 5 obserwatorów ;) http://www.allegro.pl/item274955282_bos_ka_mary_jane_prawie_bialy_owczarek_.html Quote
Ulka18 Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 Tyle wejsc, tyle obserwatorow, a domku nie widac :shake: Zastój teraz sie zrobil totalny :-( Quote
Ania+Milva i Ulver Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 No tak..oj ja mam cos ostatnio z głowincją...:???::huh: A te ludziska to by sie zdecydowali a nie obserwują!!!:-x Quote
ewatr Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Pod koniec aukcji nabilismy prawie 3000 wejsc i 9 obserwatorów ............ale napisał tyklko jeden którego mozna by brac pod uwagę i teraz mi poradzcie czy to dom dla Mary :hmmmm: cytuje pana: Wioska XXX koło Rzeszowa - / to dobrze bo miałabym wglad ;)/ pod lasem.ogrod ma 51 a powierzchni i jeszcze nie jest w calosci ogrodzony ale mieszkamy z dala od innych domow i przy polnej drodze. to czy bedzie mieszkala w domu czy na polu zalezy od wielu czynnikow m.in. od jej zachowania. mam juz dwa psy (mieszaniec nowofunlanda z jakas inna rasa i pseudojamnika) wiec mysle ze sunia miala by dobre towarzystwo. Quote
ewatr Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 a teraz bedzie wysyp zdjec Mary...............az sie Wam znudzi :evil_lol:;) i to Mary rozesmianej od ucha do ucha :lol: : a tam jakas operacja grunt ze dziewczyny przyszły i miziają :eviltong: Wczoraj mąż szefowej nas chwile poogladał przez szybe i zaczął wołac ludzi mowiąc- chodzcie zobaczyć przecież ten pies sie zwyczajnie śmieje :loveu: ale mam nowina :eviltong:ona tak zawsze jak ma soich wokół siebie !! Quote
g_o_n_i_a Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Widzicie jak pięknie Mary słuchała wykladu goni na temat tego, iż nie wolno lizać łapki, bo inaczej znowu zalożą jej antentke?? :evil_lol: http://images32.fotosik.pl/74/e876ef730fded6b4.jpg :loveu: Quote
Coyote Ugly FCI Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 [quote name='ewatr']Pod koniec aukcji nabilismy prawie 3000 wejsc i 9 obserwatorów ............ale napisał tyklko jeden którego mozna by brac pod uwagę i teraz mi poradzcie czy to dom dla Mary :hmmmm: cytuje pana: Wioska XXX koło Rzeszowa - / to dobrze bo miałabym wglad ;)/ pod lasem.ogrod ma 51 a powierzchni i jeszcze nie jest w calosci ogrodzony ale mieszkamy z dala od innych domow i przy polnej drodze. to czy bedzie mieszkala w domu czy na polu zalezy od wielu czynnikow m.in. od jej zachowania. mam juz dwa psy (mieszaniec nowofunlanda z jakas inna rasa i pseudojamnika) wiec mysle ze sunia miala by dobre towarzystwo. można by było przemyslec... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Zróbcie wizyte przedadopcyjną i zobaczycie co to ludzie. Warunki dobre- ale najwazniejsze to serce i wtedy nie licza sie marmury... A Mary powinna trafic do kogos kto ja bardzo pokocha... Quote
ewatr Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Zróbcie wizyte przedadopcyjną i zobaczycie co to ludzie. Warunki dobre- ale najwazniejsze to serce i wtedy nie licza sie marmury... A Mary powinna trafic do kogos kto ja bardzo pokocha... Dokładnie tak tez mysle .....zobaczymy tylko czy sie Pan nie rozmysli bo jeszcze nie wie o operacji :oops: I dalsza porcja fotek usmichu Marylki Quote
Ulka18 Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 Rzeczywiscie cudne zdjecia rozesmianej Marylki :iloveyou: A to zdjecie to wg mnie juz bije wszelkie rekordy :multi: Co do domku, to Ewa moze sie przejedziesz, zobaczysz? Najbardziej bym sie bala tego pseudojamnikowatego, bo to moze byc zadziorne i nie wiem co wtedy Mary zrobi. Ale warto by pojechac i pogadac z ludzmi. Quote
g_o_n_i_a Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Ewuś, na PW masz niespodziankę :p Wena we mnie wstąpiła hihi. Tym razem to nie taki esej :D Ciekawe czy się spodoba :) Quote
ewatr Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 [quote name='g_o_n_i_a']Ewuś, na PW masz niespodziankę :p Wena we mnie wstąpiła hihi. Tym razem to nie taki esej :D Ciekawe czy się spodoba :) Jest 5 rano ..........fajny moment zeby jeszcze przed pracą wejsć na dogo ;) a tu niespodzianka - tylko czemu ja durna ryczę czemu ???? A powiem Wam czemu bo Gonia napisała o naszej Mary taki wiersz , że normalnie wszystko mnie za gardło scisło i uświadomiłam sobie ile to juz przeszło Marylkowych lat i minęło bezpowrotnie ....a teraz zostało tylko " ZA STARA " ............. Gonia dziekuje Ci Corciu to jest piękne i masz talent kochanie :iloveyou: duzo większy niż ................;) Quote
Ulka18 Posted December 11, 2007 Author Posted December 11, 2007 Ewa, moze Gonia sie zgodzi na umieszczenie wiersza na allegro? Jesli tak Ciebie poruszyl, a przeciez twarda kobitka jestes i nie ulomek tak jak ja, to moze wreszcie skruszy sie czyjes serce i Marylcia bedzie miec domek :roll: Quote
ewatr Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Niech to będzie przeszłością..." Cisza... Słychać tylko spokojny oddech.. Wdech, wydech... Znów wdech i wydech... Minęło już tyle czasu odkąd znalazła się w schronisku. Codzienność, jaka tu panuje, przeszyła ją na wylot. Przeniknęła na wskroś. Od dłuższego czasu nic się w jej życiu nie zmienia. Jedzenie, spacery, odpoczynek... Nie mówi o tęsknocie za dotykiem człowieka Nie mówi o tęsknocie za odrobiną ciepła Nie mówi o tęsknocie za własnym kątem. Otacza ją cisza, słychać jej ciche mruczenie... Pewnie znów śni o przyszłości, lepszych czasach. Ciszę od czasu do czasu przenika donośne szczekanie towarzyszów niedoli... Ale ona śni... Cisza... Słychać tylko spokojny oddech... Nikt tutaj za często nie zagląda. A jeśli nawet... Człowiek stał się obojętny na jej radość na pysku i merdanie ogona. Ona zaś nigdy nie zraziła się do ludzi, czeka cierpliwie... Wciąż słucha zachwytów pod swoim adresem, Które jednak zawsze kończą się stwierdzeniem „za stara” „za stara... za stara... za stara...” Oddech staje się szybszy, niespokojny. Znika jej cudowny sen o tym, że kiedyś będzie dobrze. Pojawia się koszmar, ludzka płytkość jaka ją dotyka. Kłuje, niczym szpikulec wbity w serce. Boli, codziennie doskwiera... „za stara... za stara... za stara” Wciąż słychać te słowa... Czy kiedyś to się zmieni. Ciszę przerywa lekkie skomlenie. Już nie śpi. Podnosi łeb z przerażeniem w oczach. Uważnie się rozgląda wokół siebie. Ktoś znów szczeka... Ktoś znów tęskni... Ktoś znów woła Swojego Człowieka. Tylko czy długo tak można czekać...? Z tęsknotą spogląda na kratę swojego boksu. Boksu, który od dwóch lat stał się jej domem... Domem?! Czy to nie brzmi śmiesznie?! Przymyka oczy, opuszcza głowę... Po psim policzku spływa łza... Łza tęsknoty, bólu. Gdzież jest sprawiedliwość? Znów układa się na posłaniu. Nie będzie płakać, nie ona, nie Mary Jane! Wygodnie usadowi się w puchatym kocu. Będzie śnić. O tym, jak będzie dobrze. O tym, jak będzie chodzić na wspólne spacery ze Swoim Panem. O tym, jak bezgranicznie będzie kochać. Tylko niech już nikt nie mówi: „za stara” „za stara... za stara... za stara...” Niech to będzie przeszłością... Autor GONIA :loveu: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Piekny!!!! Wyrzuc wszytkie opisy z allegro i wstaw tylko ten wiersz i kontakt do siebie....musi podziałac!!! Quote
Recommended Posts