g_o_n_i_a Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 Piękna ta nasza Królewna, piękna!! :loveu: :loveu: Quote
Ulka18 Posted November 20, 2007 Author Posted November 20, 2007 Taka cudna Marylaska...przylepka nad przylepki, a nikt sie o nia nie pyta :shake: Serce sie kroi na kawalki :placz: Quote
ewatr Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Oto dowód rzeczowy jak jestem traktowana :evil_lol: a dodam ,że ona tak potrafi jeszcze z rozbiegu .........mój śnieżny czołg :loveu: to jest zaproszenie zebym przykucla i ja glaskała - jakby ktos nie wiedział :evil_lol: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Ale słodycz z niej!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cholera,że też nikt jej nie chce....a allegro jest wyróznione? Moze by sie złozyc i wystawic ja za 20 zł.... Quote
Reno2001 Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Maryla wyglada super. W tym zimowym pejzażu bardzo jej do pysia :loveu:. Nie wiem jakim cudem na wciąż bez domu :crazyeye:??? Quote
ewatr Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Ale słodycz z niej!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cholera,że też nikt jej nie chce....a allegro jest wyróznione? Moze by sie złozyc i wystawic ja za 20 zł.... Za dwa dni sie skonczy Mary allegro to zaszaleje i jej wystawie takie wyróznione i w zimowej szacie :lol: zeby tylko cos pomogło :thumbs: Quote
Ulka18 Posted November 23, 2007 Author Posted November 23, 2007 Kurcze, no musi wreszcie pomóc to allegro :kciuki: Ewa, a jak ludziki przychodza do schroniska to ogladaja Marylke czy w ogole nie ma nią zainteresowania? Quote
Reno2001 Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 A może na allegro troszkę przerobić tekst? Obecna jej aukcja jest bardzo długa. A ja czasami mam wrażenie, że ludziom oprócz krótkiej, rzewnej historii wystarczy info, że pies jest super spokojny, łagodny i pragnący kontaktu z człowiekiem. No i zdjęcia. Duuuuzo tych zimowych zdjęć!! na nich Marylka wyszła bosko. Serio!!! To taka moja nieśmiała sugestia :oops:. Quote
ewatr Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Ulka18 napisał(a): Ewa, a jak ludziki przychodza do schroniska to ogladaja Marylke czy w ogole nie ma nią zainteresowania? Wiesz Marylcia to dosc duży pies i takie pieski to ludzie chca do pilnowania domu , obejscia - raczej nie do miziania ;) i tu sie kłania jej wiek bo taki piesek to ludzie chca zeby miał gora ze 3 lata i nawet jak sie zatrzymaja przy jej boksie i mówia / bo mówią :lol: / ze ladna jest - to zaraz odchodza jak usłysza ze ma z 10 lat :-( Mowią nieraz ze szkoda ale odchodzą ......... No kurcze przeciez nie mozemy ukrywac ile ma lat :placz: Reno wersji allegro Mary miała juz kilka i jakos tak wychodzi ze dalej siedzi w schronie - na początku przeciez jeszcze Ulka18 ja wystawiała jak była w Mielcu i Beatka J. i teraz juz z rok ja i kicha dalej siedzi w boksie . Ale mozna spróbować i skrócic opis to nic nie kosztuje a moze pomoże ;) Z ta rzewna relacja to masz chyba racje tylko ja nie umiem pisac wyciskaczy łez , prosiłam nawet Halbine o tekst ale bez rezultatu .......... Quote
Ulka18 Posted November 23, 2007 Author Posted November 23, 2007 Ewatr, ja znam jedna, jedyna dogomaniaczke, ktorej kazdy tekst jest w stanie rozebrac czleka na czesci pierwsze. TO PANI HANIA RUPCZEWSKA. Wiem, ze Gonia przepieknie napisala o Marylci, ale trzeba brac pod uwage niecierpliwosc allegrowiczow :ekmm: i to, ze im sie nie chce po prostu tyle czytac. Moze by napisac do Pani Hani wielka prosbe o tekst? Co Wy na to? Quote
ewatr Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Ulka18 napisał(a):. Moze by napisac do Pani Hani wielka prosbe o tekst? Co Wy na to? Jasne ze mozna :lol: tylko ja nie wiem kto to ? :oops: Quote
Ulka18 Posted November 23, 2007 Author Posted November 23, 2007 Tak pisze Pani HaniaRupczewska :placz: Ewa, mysle, ze warto spróbowac. KRAKÓW - CZARUŚ . ŻYCIE ?? Czaruś - kundel, starszy kundel. Żył sobie spokojnie. Pies miał Pana, Pan miał Czarusia. Mieli tylko tyle. Siebie. Swoją miłość. Troskę. Skończyło się. Pan trafił do przytuliska św. Alberta. Czaruś trafił do Schroniska. Pan mimo tęsknoty i wielkiego żalu przeżyje. Czaruś raczej nie. Połączenie tęsknoty, bólu, zimna i większych psów oznajmia koniec. Koniec w bólu, koniec bez ludzkiej ręki, bez pieszczoty, bez opieki. Koniec bez godności. Trzeba mu niewiele. Trochę miejsca i troszkę jedzenia. Niedużo. Jest mały. Je też mało. Trzeba mu tylko dobrej ludzkiej ręki, która pogłaszcze. Poklepie. To przecież niewiele. A dla niego to ŻYCIE. Ten Czarus mieszka u Agnieszki Malek w Tarnowie. Quote
ewatr Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 ładnie napisane i krótko i trafia w sens :lol: Aga a mozesz poprosic o ten tekst ? Quote
Reno2001 Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Wiem, że tym starszym psiakom ciężko znaleźć domy. Oj, wiem. Ale próbować trzeba. A wieku zatajać nie wolno bo może się to skończyć źle...oddaniem psa z powrotem do schroniska :-(. Ja wierzę, że ona znajdzie dom. Jeśli mielecka Benia go znalazła, to Maryla też. Quote
g_o_n_i_a Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Ciocia Hania Rupczewska napisze dla Marylki ładny tekst, a gonia zajmie sie zdjeciami :p Hop Marylasie! Quote
ewatr Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 A ku ku tu jestem i czekam ...............:eviltong: Quote
Kajduk Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Sliczna, trzymam kciuki zeby znalazla domek Quote
Cambel&Megi Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Marylko, 150 stron bez Domku...Ja myślę, że najwyższy czas to już zmienić... :( Quote
ewatr Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Wiem ze tam cos masz dla mnie - mniam :eviltong: no dawaj juz dawaj .........:mad: Quote
ewatr Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 dałam "śnieżnego czołga" na allegro wyróznione i pogrubione i wogóle ............ful wypas :evil_lol:;) jak juz teraz nie bedzie odezwu to sie załamie :oops: tekst narazei jeszcze ten długi ale w koncu jak ktos chce psa to niech jak najwiecej sie o nim dowie :eviltong: http://www.allegro.pl/item274955282_bos_ka_mary_jane_prawie_bialy_owczarek_.html Quote
Aga_Mazury Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 PIĘKNA JEST !!!:loveu::loveu::loveu: allegro super....:kciuki: Quote
ewatr Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Aga_Mazury napisał(a):PIĘKNA JEST !!!:loveu::loveu::loveu: allegro super....:kciuki: dziekuje :lol: oby pomogło !!! Quote
Ulka18 Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 Ewa, Pani Hania Rupczewska odpisala mi, ze sprobuje cos ladnego napisac dla Marylki :p Jak bedzie tekst, to wtedy podmienisz na aukcji ;) Quote
Recommended Posts