Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oto dowód rzeczowy jak jestem traktowana :evil_lol: a dodam ,że ona tak potrafi jeszcze z rozbiegu .........mój śnieżny czołg :loveu:

to jest zaproszenie zebym przykucla i ja glaskała - jakby ktos nie wiedział :evil_lol:

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Ale słodycz z niej!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cholera,że też nikt jej nie chce....a allegro jest wyróznione? Moze by sie złozyc i wystawic ja za 20 zł....

Za dwa dni sie skonczy Mary allegro to zaszaleje i jej wystawie takie wyróznione i w zimowej szacie :lol: zeby tylko cos pomogło :thumbs:

Posted

A może na allegro troszkę przerobić tekst?
Obecna jej aukcja jest bardzo długa.
A ja czasami mam wrażenie, że ludziom oprócz krótkiej, rzewnej historii wystarczy info, że pies jest super spokojny, łagodny i pragnący kontaktu z człowiekiem.
No i zdjęcia.
Duuuuzo tych zimowych zdjęć!! na nich Marylka wyszła bosko.
Serio!!!

To taka moja nieśmiała sugestia :oops:.

Posted

Ulka18 napisał(a):

Ewa, a jak ludziki przychodza do schroniska to ogladaja Marylke czy w ogole nie ma nią zainteresowania?

Wiesz Marylcia to dosc duży pies i takie pieski to ludzie chca do pilnowania domu , obejscia - raczej nie do miziania ;) i tu sie kłania jej wiek bo taki piesek to ludzie chca zeby miał gora ze 3 lata i nawet jak sie zatrzymaja przy jej boksie i mówia / bo mówią :lol: / ze ladna jest - to zaraz odchodza jak usłysza ze ma z 10 lat :-( Mowią nieraz ze szkoda ale odchodzą .........
No kurcze przeciez nie mozemy ukrywac ile ma lat :placz:

Reno wersji allegro Mary miała juz kilka i jakos tak wychodzi ze dalej siedzi w schronie - na początku przeciez jeszcze Ulka18 ja wystawiała jak była w Mielcu i Beatka J. i teraz juz z rok ja i kicha dalej siedzi w boksie .
Ale mozna spróbować i skrócic opis to nic nie kosztuje a moze pomoże ;)

Z ta rzewna relacja to masz chyba racje tylko ja nie umiem pisac wyciskaczy łez , prosiłam nawet Halbine o tekst ale bez rezultatu ..........

Posted

Ewatr,
ja znam jedna, jedyna dogomaniaczke, ktorej kazdy tekst jest w stanie rozebrac czleka na czesci pierwsze. TO PANI HANIA RUPCZEWSKA.
Wiem, ze Gonia przepieknie napisala o Marylci, ale trzeba brac pod uwage niecierpliwosc allegrowiczow :ekmm: i to, ze im sie nie chce po prostu tyle czytac. Moze by napisac do Pani Hani wielka prosbe o tekst? Co Wy na to?

Posted

Tak pisze Pani HaniaRupczewska :placz: Ewa, mysle, ze warto spróbowac.

KRAKÓW - CZARUŚ . ŻYCIE ??

Czaruś - kundel, starszy kundel.
Żył sobie spokojnie. Pies miał Pana, Pan miał Czarusia.
Mieli tylko tyle. Siebie. Swoją miłość. Troskę.
Skończyło się. Pan trafił do przytuliska
św. Alberta. Czaruś trafił do Schroniska.
Pan mimo tęsknoty i wielkiego żalu przeżyje.
Czaruś raczej nie.
Połączenie tęsknoty, bólu, zimna i większych
psów oznajmia koniec. Koniec w bólu, koniec bez
ludzkiej ręki, bez pieszczoty, bez opieki.
Koniec bez godności.
Trzeba mu niewiele. Trochę miejsca i troszkę
jedzenia. Niedużo. Jest mały. Je też mało.
Trzeba mu tylko dobrej ludzkiej ręki, która pogłaszcze. Poklepie.
To przecież niewiele. A dla niego to ŻYCIE.

Ten Czarus mieszka u Agnieszki Malek w Tarnowie.

Posted

Wiem, że tym starszym psiakom ciężko znaleźć domy. Oj, wiem.
Ale próbować trzeba.
A wieku zatajać nie wolno bo może się to skończyć źle...oddaniem psa z powrotem do schroniska :-(.

Ja wierzę, że ona znajdzie dom. Jeśli mielecka Benia go znalazła, to Maryla też.