Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gonia66 napisał(a):
Ile może wazyc piesio???I jakiej jest wielkosci dokladnie...Napiszcie prosze...

Myślę,że waży tak ok15 kg ..
tutaj jest zdjęcie jak stoi

• Replies 322
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

gonia66 napisał(a):
KUrcze...na domek ktory mailam "w zanadrzu" za duży....:(..ale moze warto szukac jakiegos innego platnego???

Kiedyś pytałam właśnie o wagę Rawianina ... Możliwe,że to futro jakoś go pogrubia,ale ponad 10 kg to waży na pewno.:confused: Lepiej będzie jak wypowie się ktoś z OS.

Wiadomo,że domowe warunki dla Rawianina to marzenie ... tylko skąd znaleźć tyle pieniędzy.
Od dawna szukamy deklaracji na Ciaputke z Boguszyc i idzie to jak krew z nosa ...

Rawianinowi potrzeba dużo ogłoszeń. Moje (poza allegro) pewnie pospadały. Jak ktoś ma czas i chęci to bardzo prosimy o pomoc.

Dogo07 napisał(a):
Mgie, a co to za biały kudłaty piesek obok Rawianina ?

To Homer,który mieszka teraz w Poznaniu.

Posted

A czy on jest zdrowy ogólnie, poza tymi problemami związanymi ze starszym wiekiem ? Bo na zdjęciach ma taką delikatną sierść, zwł. przy oczkach, ale to pewnie z zaniedbania i życia w takich strasznych warunkach przez tyle lat :(.

Posted

Dogo07 napisał(a):
I dla niego to raczej domek z ogródkiem żeby się nie męczył za bardzo chodzeniem po schodach ?

Ten domek jest z ogrodnkiem...nawet jest specjalny "domek letniskowy" dla psiakow na lato- bo caly dzien sobie siedza na podworeczku- maja tam swoja altanke z kanapa i fotelami, zeby byl cień...kurcze...no trudno...to musi byc maly piesek no i same mowicei ze z deklaracjami fatalnie idzie...:(...na dogo coraz cięzej z kasa, bo wszystkie jestesmy po uszy "zdeklarowane"...:(...aj...

Posted

Dogo07 napisał(a):
A czy on jest zdrowy ogólnie, poza tymi problemami związanymi ze starszym wiekiem ? Bo na zdjęciach ma taką delikatną sierść, zwł. przy oczkach, ale to pewnie z zaniedbania i życia w takich strasznych warunkach przez tyle lat :(.

Informacje ze strony przytuliska :
Ok. trzynastoletni, już bezzębny, niedowidzący, ale daje sobie radę. Ogromnie spragniony kontaktu z człowiekiem, lubi ciszę i spokój.Boi się hałasu i tłumu psów. Kiedy zaczyna się go głaskać wtula się w człowieka.Trzyma się na uboczu. Czy ma ma szansę na ostatnie chwile swoje życia na kochający dom ?

Dogo07 napisał(a):
I dla niego to raczej domek z ogródkiem żeby się nie męczył za bardzo chodzeniem po schodach ?

Jak już wspominano kilka razy taki byłby najlepszy. :roll:

Posted

gonia66 napisał(a):
Ten domek jest z ogrodnkiem...nawet jest specjalny "domek letniskowy" dla psiakow na lato- bo caly dzien sobie siedza na podworeczku- maja tam swoja altanke z kanapa i fotelami, zeby byl cień...kurcze...no trudno...to musi byc maly piesek no i same mowicei ze z deklaracjami fatalnie idzie...:(...na dogo coraz cięzej z kasa, bo wszystkie jestesmy po uszy "zdeklarowane"...:(...aj...

Jaka szkoda :( ale może nic straconego ...
Możesz pokazać im zdjęcia Rawianina ?

Posted

A może jakoś tytuł zmienić, że szuka przystani, dt na ostatnie chwile swego życia, albo coś w tym stylu. JUż tyle psiaków starszych się udało ze schronisk wyciągnąć , szkoda by było żeby Rawiankowi się nie udało.
Dlatego tak pytam czy to domek z ogrodem, bo większość domków to jednak mieszkanko w bloku, kamiennicy. Myślę że małe schody by mu nie zaszkodziły. Tylko jak by trzeba go było nieść, to on nie mało waży.
Ale nic trzeba szukać DT, DS.
Może jakieś ogłoszenia w gazecie by mu się przydały , miał już ?

Posted

Dogo07 napisał(a):
A może jakoś tytuł zmienić, że szuka przystani, dt na ostatnie chwile swego życia, albo coś w tym stylu. JUż tyle psiaków starszych się udało ze schronisk wyciągnąć , szkoda by było żeby Rawiankowi się nie udało.
Dlatego tak pytam czy to domek z ogrodem, bo większość domków to jednak mieszkanko w bloku, kamiennicy. Myślę że małe schody by mu nie zaszkodziły. Tylko jak by trzeba go było nieść, to on nie mało waży.
Ale nic trzeba szukać DT, DS.
Może jakieś ogłoszenia w gazecie by mu się przydały , miał już ?

Rawianin był w styczniowym (?) numerze 4 łap. Jako starszy pies promujący akcje adopcji starszych psów "psiegrane marzenia"

Posted

mgie napisał(a):
Jaka szkoda :( ale może nic straconego ...
Możesz pokazać im zdjęcia Rawianina ?

MOge oczywiscie pokazac, ale wiem , ze renatka ma cos z kregoslupem, wiec cięzszego psa po prostu nie moze brac na siebie..:(...bo tak, mieszka na gorze domku-dól zamieszkuja tesciowie...jest więc troche schodków do pokonania- a staruszek- to wiadomo, ze trzeba znosic- wczesniej, czy poźniej:(...
Domek jest rajem dla pieskow...wiedza to wszyscy, ktorzy kiedykolwiek poznali Renie:)...

Posted

hmm a może zamiast Rawcia pokazać Dupelka ? Ma 10 lat ,tryska energią.
Wyniki badań krwi bardzo dobre.Dupelek nie chodzi a wręcz biega! ;) Jest wesoły, towarzyski, kochany, przylatuje zawsze się pomiziać.

Ma sporą nadwagę ...

Posted

mgie napisał(a):
hmm a może zamiast Rawcia pokazać Dupelka ? Ma 10 lat ,tryska energią.
Wyniki badań krwi bardzo dobre.Dupelek nie chodzi a wręcz biega! ;) Jest wesoły, towarzyski, kochany, przylatuje zawsze się pomiziać.

Ma sporą nadwagę ...

Pisalas do mnie cos na PW- juz skrzynke wyczyscilam..:)
Jest juz kandydat na wolne miejsce do Reni...:(:(...a ten grubasek..heheh ładniutki jest:):)Ale z ta nadwagą:D...myślisz, że znajdziecie deklaracje na niego???MOZna mu poszukac jakiegos tymczasu domkowego...ale on to ma chyba jeszcze szanse na domek...:) a gdzie on sie tak "podpasł"??:)W schronisku???

Posted

gonia66 napisał(a):
Pisalas do mnie cos na PW- juz skrzynke wyczyscilam..:)
Jest juz kandydat na wolne miejsce do Reni...:(:(...a ten grubasek..heheh ładniutki jest:):)Ale z ta nadwagą:D...myślisz, że znajdziecie deklaracje na niego???MOZna mu poszukac jakiegos tymczasu domkowego...ale on to ma chyba jeszcze szanse na domek...:) a gdzie on sie tak "podpasł"??:)W schronisku???

Tak wysyłałam,ale miałaś z mało miejsca. To dobrze,że jest już kandydat.
W schronisku tak przytył .... Dobrze,że ma siłę na bieganie ... przynajmniej się nie toczy :evil_lol:
Ogłaszam go w miarę możliwości ... ma też allegro. Czekamy

Posted

RAWIANIN MOŻE CHODZIĆ PO SCHODACH!!!!!!!
WAŻY OK 10. AGA Z OSZ TRZYMAŁA GO NA RĘKACH BEZ POTU NA CZOLE.

rawianinowi dupka zarzuca czasem na boki, ale on t ma gdzies. w o.sz. są schody i on smiga jak młodziak, niczym się nie przejmuje.
wiadomo, ze młodniał ne będzie. ale ogólnie jest zdrowy. widzi kiepsko, ale coś tram widzi, ślepnie ze starości, powoli, więc ogarnia rzeczywistośc. jest słodki.

miałam 3 fajne telefony o rawianina, ale adopcja wymagała zgody reszty rodziny i do niczego nie doszło.
ale rawianin zwraca uwage.

Posted

Rozumiem że podany na watku kontakt do ogłoszeń jest aktualny (pytam bo już miałam dwa razy taką sytuację że były ogłoszenia a podany tel. był nieaktualny).
Pytam bo chciałam dać małego do gazety, może tam go ktoś wypatrzy.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Rozumiem że podany na watku kontakt do ogłoszeń jest aktualny (pytam bo już miałam dwa razy taką sytuację że były ogłoszenia a podany tel. był nieaktualny).
Pytam bo chciałam dać małego do gazety, może tam go ktoś wypatrzy.

Jak najbardziej aktualny