Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Od początku czerwca ogłaszam psiaki gdzie się da:w gazetach lokalnych,na allegro,wśród znajomych itd.Nie wiem jaki odzew,bo podaję namiary wolontariuszy.Na pewno na czarną sunię 5miesięczną z 1.str.jest ktoś chętny z allegro z Częstochowy,ale odesłałam człowieka,żeby dzwonił pod podany nr.
Pozdrawiam i mam nadzieję,że uda się znaleźć psiakom kochających i odpowiedzialnych właścicieli:lol:

Posted

czy ta Misia i Pusio dalej koczują na osiedlu? az się boję, co będzie jak sunieczka dostanie cieczki...o ile wcześniej jacyś życzliwi nie zgłoszą tych ślicznych psiaków do schronu:(:(

Posted

Andzia69, Misia właśnie ma cieczkę i dlatego wzięła ja do domu jedna kobieta, ale u niej miejsce bardzo tymczasowe, bo ma duzo innych zwierzaków w bloku. A Pusio na ulicy:(.

Posted

erko, czy jest jeszcze ta sunieczka? [URL]http://img10.imageshack.us/img10/9292/zdjcie1093.jpg[/URL]

Mogłabym ją zabrać na tymczas do Izy. Wybieram się do Nowego w niedzielę 20 czerwca. Mam nadzieję, że żadna niespodziewanka mi nie wyskoczy ;)

Posted

[quote name='erka']Andzia69, Misia właśnie ma cieczkę i dlatego wzięła ja do domu jedna kobieta, ale u niej miejsce bardzo tymczasowe, bo ma duzo innych zwierzaków w bloku. A Pusio na ulicy:(.[/QUOTE]

Nie pamietam czy pytałam o ogłoszenia tej Misi ?? Oa szybko powinna znaleźć dom . Czy ktos ją wstawił na " mikropsy w potrzebie " ??

Posted

[quote name='erka']Andzia69, Misia właśnie ma cieczkę i dlatego wzięła ja do domu jedna kobieta, ale u niej miejsce bardzo tymczasowe, bo ma duzo innych zwierzaków w bloku. A Pusio na ulicy:(.[/QUOTE]
Podrzućcie mi linka do watku dorosłych psiaków ( gdzie jest Pusio )

Posted

Owieczko tu masz linka do watku dorosłych psów z Kielc: [url]http://www.dogomania.pl/threads/182450-ALARM-Kielce-%C5%9Bwi%C4%99tokrzyskie-prosimy-o-pomoc!-PRZEKA%C5%BB-1-PSOM-Z-KIELC-info-str.1[/url]

Posted

[quote name='Zuzka2']Ogłosiłam Misię i wiele,wiele innych psiaków na allegro.Największa oglądalność małej Czarnej z 1.str.oraz szczeniąt.[/QUOTE]

Na pewno będzie wieksze zainteresowanie jeśli podamy w tytule jakąs rasę np mix Kaukaza itp. Zawsze to ściąga ludzi. Potem oczywiście w treści trzeba napisac ze to kundel ale sama to praktykuje i się sprawdza :)

Posted

[quote name='Zuzka2']Ogłosiłam Misię i wiele,wiele innych psiaków na allegro.Największa oglądalność małej Czarnej z 1.str.oraz szczeniąt.[/QUOTE]

Bardzo dziekujemy. I jakbys miala jeszcze chwile wrzucilabys psiaki na gumtree (chyba najlepiej jednak katwice), morusek i szerlok - tez katowice. Byloby super, bo stamtad najwiekszy odzew:) I jeszcze raz dzieki.:loveu:

Posted

[quote name='saga_86']Śniło mi się w nocy, ze znalazłam domek dla Gucia:lol: Może sen będzie proroczy, to zaczynam robić ogłoszenia;)[/QUOTE]

No oby oby, bo sie chlopak zasiedzial. ja dzis odstalam maila o niego, ale do dziecka 3 latka, wiec chyba nie. babka ma do erki dzwonic jak cos;)

Posted

[SIZE=6][B]Nasze psiaki doczekaly sie swojej strony na [COLOR=Red]Facebooku[/COLOR]. Serdecznie zapraszamy! :multi::multi::multi:

[/B][/SIZE][URL="http://www.facebook.com/photo_search.php?oid=135227116488082&id=1422725798&view=user#%21/group.php?gid=135227116488082&ref=mf"]http://www.facebook.com/photo_search.php?oid=135227116488082&id=1422725798&view=user#!/group.php?gid=135227116488082&ref=mf[/URL]

Mag.do, wklej prosze adres do pierwszego postu :)

Posted

Gucio + dziecko to nie zbyt udany duet :shake:
ale miejmy nadzieję, że na to miejsce inny psiak się załapię...

Saga Ty wiesz ;) trzymam kciuki oby tak się stało! jak już będziesz w kielcach spacer, spaceeer nas czeka:eviltong:

Posted

[quote name='ewelinka_m']Gucio + dziecko to nie zbyt udany duet :shake:
ale miejmy nadzieję, że na to miejsce inny psiak się załapię...

Saga Ty wiesz ;) trzymam kciuki oby tak się stało! jak już będziesz w kielcach spacer, spaceeer nas czeka:eviltong:[/QUOTE]

Wiem wlasnie, tak tez napisalam i odeslalam do innych naszych dzieci;)

Posted

Pomagam w ogłaszaniu psiaków,a teraz sama szukam psa.Miałam upatrzoną sunię z Dymin,ale jednak nie odważę się wziąć psa nieodrobaczonego,schorowanego do domu z malutkim dzieckiem wszędobylskim,które non stop trzyma rączki w buzi.Za duże ryzyko,a dziecka się nie upilnuje tak w 100%.W ogóle boję się psiaków ze schronisk-rozpatrywałam Ritę z Buska,ale też mam obawy,że w masowych skupiskach psów jeden od drugiego może złapać robaki czy pchły i i tak będę musiała na wszelki wypadek znów odrobaczyć i odpchlić.Może moje obawy są bezpodstawne,nie wiem.W sumie na placach zabaw też nieraz w piaskownicy widziałam załatwiające się psy.
Dlatego mam do Was prośbę:podeślijcie opisy i fotki lub linki psiaków odrobaczonych i odpchlonych malutkich rozmiarów,wiek psa nieważny,łagodny wobec dzieci.Wolałabym suczkę,ale nieważne.Moje dziecko od urodzenia wychowywało się z psem,nie maltretuje zwierząt ani im nie dokucza.Jest czuła i delikatna wobec nich.Mieszkamy w bloku.
Z góry dziękuję!

Posted

Zuzka2, to może właśnie ta malutka Misia. Ona teraz jest u tej kobiety w mieszkaniu, była odrobaczna, zaraz sie dowiem, czy tez szczepiona.

Dzisiaj na przystanku koło schronu był facet, który wziął stamtąd szczeniaczka. Podobno miał miec 6 tyg, według mnie miał najwyzej 5. Facet brudny, menelowaty, chyba troche podpiwszy, miętolił tego szczeniorka w tym upale, a szceniorek bardzo ładny, tak mi go było szkoda, ale co zrobić...:(
Przecież oni wydaja psiaki każdemu, kto tylko chce.

Posted

[quote name='erka']Zuzka2, to może właśnie ta malutka Misia. Ona teraz jest u tej kobiety w mieszkaniu, była odrobaczna, zaraz sie dowiem, czy tez szczepiona.

Dla mnie najważniejsze,żeby pies był najlepiej 10dni po odrobaczeniu,żeby już wydalił te niebezpieczne dla dzieci robale i jajka.No i żeby odpchlony był tak dzień wcześniej,żeby dzieciak mógł bezpiecznie ją głaskać.Szczepienie to drugorzędna sprawa,chociaż wiadomo-po szczepieniu 2tyg.kwarantanny i odchodów w domu to też przy dzieciaku jest ciężka sprawa.No ale 2tyg.to jeszcze jakoś damy radę.Miesiąc to już by było gorzej:odrobaczenie-2tyg.kwarantanny-szczepienie-2tyg.kwarantanny.Sunia by miała na okres kwarantanny swój własny pokój;) ale jak znam moje dziecko,to i tak będzie się do niej zakradać,bo ona uwielbia wszelkie zwierzęta,więc im krótsza kwarantanna tym lepiej.
Biorę też pod uwagę Tunię.Ale Misię też chętnie zobaczę,bo mniejsza.

Posted

Dziś pojechał do swojego domu czanulek od suni z Marzysza:). Państwo bardzo sympatyczni przyjechali po psiaka z okolic Warszawy. Trzy tygodnie temu rozstali się ze swoim 14-letnim on-kiem. Szczeniorek ma będzie miał do dyspozycji dom z ogrodem.
Czarnulek był ostatnim szczeniaczkiem z tego miotu. Mamuśka niestety przeżywała rozstanie:(. Nie umiałabym być hodowcą.

Posted

[quote name='Linssi']Wszystkim, oprocz nas :eviltong:[/QUOTE]
W tę i następną niedzielę:13 i 20 czerwca w godz.11-17 w skansenie w Tokarni kieleckie schronisko organizuje akcję adopcyjną zwierząt.

Posted

[quote name='ewelinka_m']Zuzka2 gdybyś chciała zobaczyć na żywo Tunię- zapraszam na spacer ;)[/QUOTE]
Dzięki!Tunię już widziałam na żywo.Dziś jestem już umówiona na oglądanie 3psiaków.Jak nie wypali,odezwę się:-)