Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Śliczne maluszki:), tylko to chyba będa spore psiaki, a ja mówiłam tym ludziom, którzy dzwonili,że matka jest średnia, przed kolano, a ona taka trochę ON-kowata.

Dobrze by było jej stamtąd zabrac jak najszybciej, bo po pierwsze dziczeją , a po drugie, to może im się coś stać. Jak się dzieciaki dowiedziały, to moga je zabrac , a potem wiadomo, jak sie to kończy, rodzice nie pozwalają i psiaka się wyrzuca.

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja nie pomogę:(:( w zaden sposób:(...od wczoraj wieczora trafiło tylko 6 psiaków w tym bulterierka, labradorowaty psiak i szczeniak, którego z braku miejsca kazałam dać do drewnianej skrzynki po darach:(...mam dość:(:(

Posted

A to 5 - tez chlopak - no tak na 90%:) Czyli mamy 5 wspanialych. Patrzcie jaka rownowaga - w zimie pojechalo 5 dziewczyn do Krakowa, teraz mamy 5 chlopaków.

[IMG]http://i1.fmix.pl/fmi483/1b6c705e0020ded04dafc6b6[/IMG]

[IMG]http://i1.fmix.pl/fmi2356/38b4f31f0024d33e4dafc6bc[/IMG]

[IMG]http://i2.fmix.pl/fmi2930/df9e567000076b284dafc4c1[/IMG]

[IMG]http://i1.fmix.pl/fmi577/111008da0006d3ff4dafc4c0[/IMG]

Choc ten mi wyglada na tego jednego co juz mial zdjecia. Ten ktoremu nie zrobilam zdjec byl bardziej siorściak mi sie wydawalo. No ale i tam jak cos to max 1 suczynka by byla...

Posted

Wlasnie robie taki mniejszy pakiet, tzn nie ten typowo maly, ale taki po prostu wybrakowany:) Maja na pewno gumtree, moruska, allegratke, olxa, tablice, jakies kieleckie portale. W sumie moze narazie nie rob im, bo sie zdubluje.

Posted

No to dobrze, bo jak by było pilne, to bym zrobiła ale wiadomo czasu teraz tak jakos mniej....:razz: Może w poniedziałek im zrobię...Bo wczesniej to chyba nie ma sensu.

Posted

[quote name='ewelinka_m']

te łaciatki Komę mi przypominają.. :evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]
I tak domek tymczasowy nam się zupełnie niespodziewanie pojawił.:p :evil_lol:

Posted

Maluchy z Nowin maja juz 114 wejsc i jednego obserwatora na allegro. Wiem ze to nic nie znaczy, ale moze ktos cos.
Erko dzwonil ktos moze w ogole. Bo o sensownego narazie nie pytam:) Czy w ogole bylo jakies zainteresowanie?

Posted

Dzwonił przed chwilą jeden facet z Dymin, chciał dwa pieski. Chciał przyjechać, ale powiedziałam mu ,ze jeżeli jeszcze będa, to my przyjedziemy, bo trzeba by sprawdzic ten dom.
Dzwonił tez facet spod Wadowic, ma być w Kielcach w drugi dzien świąt, ale też jakos nie wzbudził mojego zaufania. Trzeba by dom sprawdzic, ale na to pewnie nie ma szans.
Wszystko do budy.
Jeszcze jeden adres mail podała mi Savahna, ale ktos pytał chyba o ON-ki i dopiero wyślę zdjęcia tych maluchów.

Posted

Dzisiaj do Izy przyjechała z Wielkopolski Olusia..../sorry, ale nie pamietam cyferek/ po ostatniego do adopcji ON-kowatego szczeniorka z Kaczyna:):).
Jeden, ten największa ciapa, został u Izy, tak,że wszystkie maluszki z Kaczyna udało sie już umieścić w domkach :).

Dziewczyny , bardzo Wam dziekuję za ogłoszenia dla szczeniorków, bo rozeszły sie naprawdę szybko:):).

Posted

Co do faceta z Dymin, który chce dwa psiaki...był u nas w schronie i przepędziliśmy go z Tomkiem.

Poprzedniego psa miał bez żadnej opieki weterynaryjnej [zdziwił się, jak zapytałam o szczepienia], facet bez wiedzy ogólnej o psach, żywieniu itp, a o kastracji/sterylizacji zapomnijmy....

Chce psa, który "latałby z dzieckiem" :)

Posted

Dzięki eneda, to nie będziemy się fatygowac w takim razie, właśnie mnie nie zachwycił, dlatego chciałam sprawdzić ten dom.
Czyli nie ma nikogo rozsądnego chętnego na maluszki:(.

Posted

UUUU:( Ania pisala mi ze moze na jeszcze jednego by sie znalazl chetny. Moze na miejscu sie jakos je wyda. Teraz taki czas ze raczej nikt psiaka nie bedzie chcial. Mysle ze po swietach sie cos uda. Zapytalam sie tez wczoraj Ani czy dalo by rade zrobic cos na wzor wirtualnej adopcji - klasa robilaby jakies skladki na psiaki. Chodzi mi o sunie wlasciwie, bo to dodatkowa zacheta ze z Gminy. Ma sie zorientowac, a do tego moze szkola by jednorazowo wspomogla sunie. Licze ze uda sie jej pomoc...No i dzieciaki moglyby miec jej zdjecia swieze. A moze tez w ramach wolontariatu by jej ogloszenia robily. No jest jakas mysl, musimy poczekac co przyniesie przyszlosc. Bo ta Ania wlasnie prowadzi taki jakis wolontariat w gimnazjum, wiem ze karme zbierali dla Dymin, ale w czasie jak wyszly takie straszliwosci, z konca panowania PUK, wiec jej nie podarowali dziadom(zwierzaka jeszcze tam nie bylo) i porozsypywali po gminie po prostu.

Posted

Spoko, nie obrażam się. :P Dopiero przyjechaliśmy, droga długa- bo od wpół 9 rano, ale całkiem fajnie się jechało. Swoją drogą to macie piękne krajobrazy. ;)
Pani Iza jest przemiłą kobietą, psiaki też ma przekochane. :D Erko, jakbyś mogła to bardzo proszę daj Pani Izie znać że dojechaliśmy szczęśliwie, list z fotkami wyślemy po Świętach. :) Mi zablokowali konto i nie mam jak. :(
No a co do samego psiaka- to jest świetny! Na początku strasznie płakał, chyba myślał że go więzimy w aucie, a wszyscy zostali na zewnątrz. ;) Zatrzymaliśmy się pod Castro... w Kielcach, mój Adam wleciał po coś tam do auta no a ja wzięłam małego na dwór- jak zobaczył że za drzwiami nie ma nikogo "z rodziny" to się uspokoił, resztę drogi (4godz!) przespał, z dwoma przystankami na siusiu i piciu. :) Wujowie zakochali się w nim chyba od pierwszego wejrzenia, nie mogli się od niego oderwać. Jednym słowem- rewelacja.
Bardzo, bardzo Wam dziękujemy za psiaka. :)

Posted

Bardzo prosze o kciuki za maluchy...Maja ponad 200 wejsc na allegro. Moze sie cosik wykluje, ale nie zapeszam:) Ania napisala mi wczoraj, ze jest jeszcze jedna chetna na psiaka, wiec jakby dobrze poszlo to 2 po swietach by poszly do domkow;)

Posted

Zawiozłysmy dzisiaj dwa szczeniorki z Nowin do domu. Jest serce dla psów, ale troche biednie, trzeba by tam pomóc z karmą czasami, może szczepieniem, chyba ,że da sie wydębić kasę z gminy. Maja tez zrobic porządniejszą bude, na razie szczeniorki są w domu.
A szczeniorki przecudnej urody, zakochałam sie od razu:).

Posted

Trochę poogłaszałam chłopaków z Nowin. Divia jak bedziesz miała chwile to napisz czy i jakie zostały. W poniedziałek bede bardziej czasowa to mogę zrobić nowe.
Fajnie,ze kolejne znalazły domy.;)

Posted

Narazie mozna ogaszac te 2 biale w latki, bo wczoraj 2 czarne poszly i jeden czarny ktory zostal jest wstepnie zarezerwowany. Czyli nr 1 i 2 zostaly:) Oby nie na dlugo:D

Maluchy maja rekordowa ogladalnosc na allegro - blisko 350 wejsc i 2 obserwatorow:) Oby to przynioslo domku:)

Posted

Dzisiaj pojechał do domu następny szczeniaczek z Nowin,ten kolorowy. Będzie miał 6-mies. koleżankę,ale z mniejszych piesków.
Jest tez chetna dziewczyna z Warszawy na tego ciemnego, ale trzeba by go dowieźć do Starachowic, bo tam bedzie do czwartku.
Gdyby go udało sie dowieźć, to chyba wszystkie by juz miały domy.
Jeszcze tylko sprawdzimy,czy ludzie , którzy wzieli te dwa dadzą sobie radę, jezeli nie, to jednego byśmy zabrały.

Posted

Erka a może zapytac na watku tymczasów ze Starachowic u Jaagi , bo nie wiem czy któraś z dziewczyn nie jeździ do pracy do Kielc.
A jak juz powysyłacie psiaki to o Andzinych pamiętajcie.;)