andzia69 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 dzisiaj ze śmietnika z ul. Warszawskiej przybyło nam w dostawie 4 sztuki - znowu czarne podpalane:( Quote
erka Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Na taki mróz wyrzucić szczeniaki na śmietnik, już kompletnie bez sumienia:mad:. Czoko jedzie jutro do Warszawy, mam nadzieję, że do jutra nic sie nie zmieni:cool3:. Andziu, daj jakies fotki tych szczeniorków, to może będe propoponować, jak ktos zadzwoni o Czoko. Dzwoniła dzisiaj kobieta ze Skarżyska, ale trójka małych dzieci, więc odradziłam jej wogóle małego szczeniaczka. Był tez tel z Katowic, ale też 3-latka i taka sobie kobieta, ale gdyby te bidulki ze Starachowc trafiły do Jaagi, to lepsze to,niż las . Quote
andzia69 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Sznaucer - ok. 3 letni, łagodny, wesoły...gdyby ktoś szukał: [B]Zdjęcia psa:[/B] [URL="http://zaginionepsy.pl/zdjecia/8922_1_1298151671.jpg"][IMG]http://zaginionepsy.pl/zdjecia/mini/8922_1_1298151671.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://zaginionepsy.pl/zdjecia/8922_2_1298151671.jpg"][IMG]http://zaginionepsy.pl/zdjecia/mini/8922_2_1298151671.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://zaginionepsy.pl/zdjecia/8922_3_1298151671.jpg"][IMG]http://zaginionepsy.pl/zdjecia/mini/8922_3_1298151671.jpg[/IMG][/URL] Quote
erka Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 A dlaczego go dajesz na szczeniaki:roll:. Chcą sie go pozbyc? Jest też do wydania 8 tyg. labrador z papierami chyba, ale to jeszcze do wyjasnienia. Quote
andzia69 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 [quote name='erka']A dlaczego go dajesz na szczeniaki:roll:. Chcą sie go pozbyc? Jest też do wydania 8 tyg. labrador z papierami chyba, ale to jeszcze do wyjasnienia.[/QUOTE] upss...miałam dać na kielecki a dałam tu:oops: on jest bez domu:( ludzie go znaleźli 19.02 i wstawiłam gdyby ktos gdzieś widział jakieś ogłoszenia...ale jakoś moje przeczucie mówi mi, ze nikt go szukać nie będzie:( Quote
savahna Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 To trzymam kciuki za Czoko. A jak już pojedzie to napisz coś erka, jaki to domek...:roll: Quote
Zuzka2 Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 [quote name='erka'] Dzwoniła dzisiaj kobieta ze Skarżyska, ale trójka małych dzieci, więc odradziłam jej wogóle małego szczeniaczka. Był tez tel z Katowic, ale też 3-latka i taka sobie kobieta, ale gdyby te bidulki ze Starachowc trafiły do Jaagi, to lepsze to,niż las .[/QUOTE] Z tymi szczeniakami,które mają jechać do Jaagi to słyszałam,że gdyby miejsce na DT zwolniło się u agi38 w Wachocku,to one trafiły by jednak do niej-bliżej,więc taniej;-) Do małych dzieci to najlepsze by były podrostki.Z 6tyg.będzie ciężko sobie poradzić.Właśnie z Katowic z domu z 3latkiem miałyśmy tydzień temu zwrot szczeniaka,bo "pani sobie nie radzi",a szczeniak 4mies. W Wąchocku są same podrostki i wszystkie dzieciolubne i kotolubne,więc gdyby ktoś zechciał je czasem polecić,to bardzo dziękuję:-) To ich linki: [url]http://kielce.szerlok.pl/oferta/bolek-3-mies-jamnik-mix-ID53PH.html[/url] [url]http://kielce.szerlok.pl/oferta/szczenieta-4mies-suczka-i-piesek-beda-nieduze-ID4eOt.html[/url] [url]http://kielce.szerlok.pl/oferta/szczenieta-4mies-suczka-i-piesek-beda-nieduze-ID4eOt.html[/url] [url]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-MICKI-4mies-KOTOLUBNA-PSOLUBNA-DZIECIOLUBNA-B-DZIE-DU-A-W0QQAdIdZ257268353[/url] Zawsze można też zachęcić do Azy i Barta,testowanych nawet z niemowlętami: [url]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-PARA-DOGOTERAPEUToW-DU-E-DZIECIOLUBN******-W0QQAdIdZ259325877[/url] Ew.świętą;-)Elzę: [url]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-ELZA-OWCZAREK-NIEMIECKI-MIX-DZIECIOLUBNA-LAGODNA-W0QQAdIdZ259122453[/url] Ludzie z małymi dziećmi nie zdają sobie sprawy jaka harówa jest przy szczeniaku.W połączeniu z dzieckiem po tygodniu wysiądą i oddadzą psa. Quote
erka Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Zupełnie nie mają pojecia:cool3:. Ja przy dwóch szczeniakach przez cały dzień tylko chodziłam i sprzatałam, sprzątnełam siku ,umyłam ręce , wracam , następne siku, umyłam ręce , a tu kupa, umyłam ręce , a to następna kupka i tak przez cały dzień:diabloti:. I jeszcze trzeba miec oczy cały czas dookoła głowy ,bo jak spuścic z oczu na moment, to zaraz jakieś szatańskie pomysły i trzeba wyrywać z pysków rózne fanty:evil_lol:. Jak jeszcze jest małe dziecko, to juz zupełnie sobie tego nie wyobrażam. Wogóle sie dziwię ludziom,ze chcą adoptowac szczeniaki i przez to wszystko przechodzic, zamiast wziąc dorosłego psiaka, z którym sto razy mniej pracy. No i najważniejsza wiadomość dnia, przynajmniej dla mnie, Czoko pojechała do domu do Warszawy!!!:multi::multi::multi: Nie cieszyłam się tym razem wcześniej, bo znowu mogło się w ostatniej chwili coś wydarzyć:cool3:. Niesamowita cisza w domu, az dzwoni w uszach:eviltong:, Pusio smutny, szukał Czoko, jak przyjechałam bez niej. Chyba jeden szczeniak w domu to zupełnie do wytrzymania:evil_lol:. A Czoko tak biedna rozpaczała, jak ja wsadzałam do kontenerka. Szkoda mi było bidulki, taka sie zrobiła przylepna ostatnio, dzisiaj w nocy spała na poduszce obok mojej głowy przytulona, a ja rano pach ją do klatki:-(. Czoko pojechała razem z Agatką od Agnieszki i sunieczką ze schroniska, ktora była chora na mocznicę, ale całe szczęście juz jest dobrze i znalazła domek, gdzie bedzie mogła całkiem odzyskać zdrowie. Quote
Zuzka2 Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Do mnie dzwoniła babka z Kielc o szczeniaka,więc poleciłam Pusia,bo on jak wiadomo-"musi" zostać w Kielcach;-)Dziewczyna szuka docelowo niedużego,więc on się w sumie kwalifikuje;-)Dostałam też maila od Pana o małe docelowo.Jego interpretacja "małych" to 30cm w kłębie docelowo.Domi do Katowic też polecona.No i link kota 8mies.jednej babce z Krakowa.Nie wiem czy będą dzwonić czy nie,ale polecone:-) Quote
ewelinka_m Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Erko cudowna wiadomość, wreszcie Czoko się udało :multi::multi: Quote
erka Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Zuzka2, jeżeli by był jakiś super domek poza Kielcami, to też mógłby być, byle nie za daleko:). Ta kobieta chyba dzwoniła, ale Pusio nie bedzie taki całkiem malutki, jakby chciała, poleciłam jej ze schroniska maluszki te zbrane ze śmietnika, bo bedą chyba mniejsze. Inna sprawa, to nie podobała mi się dla Pusia, chciała szczeniaka, a pyta, czy w schronisku sa wysterylizowane:cool3:. Quote
Zuzka2 Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Jedni chcą wysterylizowane szczeniaki samce,inni szczenięta docelowo małe z dokładnością co do centymetra...:diabloti: Pusia odświeżyłam na Katowice znowu.I tak poza ogłoszeniami najwięcej można zdziałać polecając zwierzaki-może ktoś będzie pisał jeszcze-ja zawsze polecam hurtem wedle potrzeb i kryteriów zamawiającego;-) Quote
mag.da Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 Czyli z jamniczkowatego rodzeństwa tylko Pusio został? Opatkę przeniosłam na wątek dorosłych, bo ona zdaje się już skończyła rok. Są o niej jakieś nowe wieści? Quote
andzia69 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 [quote name='mag.da'] Opatkę przeniosłam na wątek dorosłych, bo ona zdaje się już skończyła rok. Są o niej jakieś nowe wieści?[/QUOTE] Opatka jest w dt, który sam nie wie czy ją zostawiać na stałe czy nie:( a Pusia to ja bym już nie ogłaszała:) on na peno zostanie u Erki:eviltong: Quote
savahna Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 [quote name='andzia69'] a Pusia to ja bym już nie ogłaszała:) on na peno zostanie u Erki:eviltong:[/QUOTE] Oj, Andzia, ale Ty to odważna kobitka jesteś....:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
erka Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Andzi69 się dzisiaj uda, bo jestem zmęczona i nie w nastroju bojowym:cool3:. Jak o 11 pojechaliśmu do tego Opoczna po sunieczkę z wysypiska, to o 17 dopiero wrócilismy . Sunia szkielecik, młodziutka, nie wiem, ile ma , ok roku moze , ale tak wyniszczona i brudna,ze trudno dokładnie powiedziec, wstawię ją na wątek ogólny. No i andziu69 moze się zdziwisz,ale przeprowadziłam poważną rozmowę z panią z Myślenic na temat Pusia:eviltong:. Quote
słodkokwaśna Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 [quote name='Zuzka2']Do mnie dzwoniła babka z Kielc o szczeniaka,więc poleciłam Pusia,bo on jak wiadomo-"musi" zostać w Kielcach;-)Dziewczyna szuka docelowo niedużego,więc on się w sumie kwalifikuje;-)Dostałam też maila od Pana o małe docelowo.Jego interpretacja "małych" to 30cm w kłębie docelowo.Domi do Katowic też polecona.No i link kota 8mies.jednej babce z Krakowa.Nie wiem czy będą dzwonić czy nie,ale polecone:-)[/QUOTE] To moje się jak najbardziej kwalifikują. Dawajcie mój numer tel 792-201-250 proszę, bo szczeniorki mnie niedługo zjedzą razem z domem......są już ponad miesiąc i żadnego nimi zainteresowania.Mąż mnie niedługo razem z nimi wywali z sypialni.... Quote
savahna Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 [quote name='erka']... przeprowadziłam poważną rozmowę z panią [B]z Myślenic[/B] na temat Pusia:eviltong:.[/QUOTE] Eee, nie wierzę...:mdleje: A co Erka z tym kociakiem od Anilki? On jedzie do Krakowa czy mamy go z Zuzką2 polecać (ja kolezance a Zuzka reszcie Polski...).Ile on ma orientacyjnie?I czy to na pewno kotek? No a masz jeszcze wiesci o innych kotkach tej Pani? Sunia z wysypiska nie dawała sie złapać czy jej nie było?:roll: Quote
Zuzka2 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 No tak,kwestia kocia musi być na bieżąco jak dla mnie,bo nam się wkrótce koty z DT w Kielcach "skończą";-)Naprawdę idą w Polskę w sporym tempie,a o te które zostały już pełno zapytań było i co rusz słyszę o sprawdzanym domku dla któregoś.Wiem,że kotów Kielcach dużo,ale dzikusa z ulicy nikt nie weźmie,a i kota z DT bez żadnego info dot.stosunku do ludzi,psów i typu aktywności (spokojny czy ADHD)-też nikt.DT są na wagę złota;-)Jak nie mam kota w Kielcach,to wysyłam ludziom śląskie. [B]Są jakieś szczenięta docelowo duże?[/B] Quote
andzia69 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 [quote name='Zuzka2']No tak,kwestia kocia musi być na bieżąco jak dla mnie,bo nam się wkrótce koty z DT w Kielcach "skończą";-)Naprawdę idą w Polskę w sporym tempie,a o te które zostały już pełno zapytań było i co rusz słyszę o sprawdzanym domku dla któregoś.Wiem,że kotów Kielcach dużo,ale dzikusa z ulicy nikt nie weźmie,a i kota z DT bez żadnego info dot.stosunku do ludzi,psów i typu aktywności (spokojny czy ADHD)-też nikt.DT są na wagę złota;-)Jak nie mam kota w Kielcach,to wysyłam ludziom śląskie. [B]Są jakieś szczenięta docelowo duże?[/B][/QUOTE] tzn jakie mają urosnąć te szczeniaki? do kolana czy mają być dużo za? mamy ok. 4 mies. czarną sunię - będzie docelowa myslę wielkości ciut mniejszego onka...ale zdjeć jeszcze nie mam:( kotów na dt mamy 2 - kociczka 6 mies bura i ? 3 mies -- ale zdjeć brak... Quote
Zuzka2 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 [quote name='andzia69']tzn jakie mają urosnąć te szczeniaki? do kolana czy mają być dużo za? mamy ok. 4 mies. czarną sunię - będzie docelowa myslę wielkości ciut mniejszego onka...ale zdjeć jeszcze nie mam:( kotów na dt mamy 2 - kociczka 6 mies bura i ? 3 mies -- ale zdjeć brak...[/QUOTE] Szczeniąt ludzie szukają takich od ON w górę-im większy,tym lepiej; i takich bliżej jamnika.Najciężej wydać średniaki tuż przed kolano. Na kocięta mam sporo chętnych,tyle,że bez zdjęć zerowe zainteresowanie:-( Quote
erka Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Savahna , ze złapaniem sunieczki nie było żadnego problemu. Leżał szkielecik zwiniety w kłębuszek pod murem i bez niczego dała się wziąc na ręce. Ale to dosyc daleko,jeszcze w Końskich szukaliśmy weta, żeby ją odpchlić , bo strasznie zapchlona, potem czekalismy na weta, bo miał przerwę do 14, potem do Bodzentyna i tak zeszło. Jesli chodzi o kotki, to dla tego biało-popietatego będzie sparwdzany ten dom w Krakowie z samojedami. Mam też zdjęcia mamy z synkiem z działek, ale juz jutro wstawię. Zuzka2 , szczeniorkę dużą docelowo wstawiałaś z Wąchocka. Quote
Zuzka2 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 [quote name='erka'] Zuzka2 , szczeniorkę dużą docelowo wstawiałaś z Wąchocka.[/QUOTE] Tak,pamiętam te wszystkie gady;-)ale nasza Mickey już w nowym domu od wczoraj po południu:-) A poza tym jak polecam ludziom psiaki to zawsze wysyłam więcej niż jednego,żeby dać szansę każdemu psiakowi;-)Ludzie piszą o ładne,a dla mnie to okazja,żeby zareklamować też te niezbyt urodne;-) [B]andzia69,[/B]kocięta wrzuciłam na szerlok na Twój nr, bez zdjęć.Może ktoś zadzwoni. A to kocię 3mies.to jakie? Quote
Recommended Posts