ewelinka_m Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 [quote name='agnieszka24'][B]Florek, a raczej Pluto wrócił do swoich właścicieli[/B] :multi: Były łzy radości na powitanie! Nie będę opisywać co i jak, bo to bardzo zagmatwana historia. Najważniejsze, że maluch jest z tymi, których kocha całym swoim psim serduszkiem i nie szuka już domu :) ps: nawet kot się ucieszył z powrotu Plutka :p[/QUOTE] Aga ja Cię proszę pisz!!! ja lubię takie historię :evil_lol: przynajmniej weselej będzie :diabloti: bo dziś fotografowałyśmy kolejne 2 przecudnej urody maluszki ..które koczują pod stertą palet.. :flaming: Quote
agnieszka24 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Wcale nie byłoby weselej. Uwierz mi. To nie jest wesoła historia, ale najważniejsze że z happy endem. Opowiem ci kiedyś przy kawce :) A gdzie byłyście u tych maleństw? Będą fotki? Quote
ewelinka_m Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 aa tio w takim razie się wproszę kiedyś tam jak będziesz mieć jakiegoś gnojka na dt :eviltong: fotki będą, u Linssi na aparacie jest ich milion..bo jak się dorwałyśmy nie mogłyśmy przestać takie cudeńka :evil_lol: jeden puchaty bielutki chłopak, a druga suczynka czarna. byłyśmy u Lorda ślepego onka..i zaraz obok Izy pod kościołem oszczeniła się suczynka..i oto właśnie efekt :-( sunieczka genialna, taka myszka, ale przyjacielska i spragniona kontaktu z człowiekiem. chcemy całe towarzystwo zabrać..ale jak zwykle jest problem gdzie towarzystwo upchnąć Quote
andzia69 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 [quote name='justysiek']A jaka ona do psów? I w razie coś dałoby radę karmę załatwić? Pomyśle, popytam. Gdzie ona wogole jest?[/QUOTE] jest gdzieś pod Kielcami, nie jest wpuszczana na podwórko tam, gdzie się przybłąkała, bo suki tej pani ja gryzą dzisiaj była u weta, bo ma biegunkę - została odrobaczona i dostała jakieś leki, jutro powtórka z rozrywki karmę się zorganizuje Quote
justysiek Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Ja bym ja do siebie wzięła, ale ja mam psa a sunis moze miec cieczke, a mi się kastracja mojego odwlekla, a w razie cieczki cieżko by mi było, bo mój jak czuje suke z cieczke to szaleje;( zapytam znajomych moze jej kata uzycza. Quote
erka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Andzia69, ale to chyba nie jest ta sunia, którą kobieta zgłaszała, jako mix bernardyna, ten sam wiek i tez jej suki ja gryzą:roll:. A co zastałysmy na plebanii napisałam na wątku ogólnym:diabloti:. Quote
erka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 [quote name='divia_gg']Suczne z Czerwonej Gory nazywam Rita i tak ja bede oglaszac. A kiedy sie szczepi szczeniaka? W jakim wieku i jaka to szczepionka jest? [B]Erko czy moge w ogloszeniach Twoj nr tel dac? [/B][/QUOTE] Sorry Gosiu,że dopiero teraz Ci odpowiadam, oczywiście,że tak:). Quote
andzia69 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 [quote name='erka']Andzia69, ale to chyba nie jest ta sunia, którą kobieta zgłaszała, jako mix bernardyna, ten sam wiek i tez jej suki ja gryzą:roll:. A co zastałysmy na plebanii napisałam na wątku ogólnym:diabloti:.[/QUOTE] no właśnie to jest ta...z benia to ona ma moze kolor... Quote
wilczka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 jak da rade ja na sterylke to ja ja capne na tymczas,gdzie po bernardynke trzeba jechac? Quote
erka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Jutro po wizycie u weta zobaczymy co z sunią i zadzwonie do Ciebie. Wilczek, a może znalazłabys dt dla małej suni ze szczeniakami z plebani? Quote
ewab Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 [quote name='andzia69']no właśnie to jest ta...z benia to ona ma moze kolor...[/QUOTE] No fakt z benia ma niewiele. Miałam mieć zdjęcia, dobrze, że chociaż Ty dostałaś:) Quote
ewelinka_m Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 poznajeciee???:) [IMG]http://i730.photobucket.com/albums/ww310/ewelinka_m/psy/Koma7.jpg[/IMG] [IMG]http://i730.photobucket.com/albums/ww310/ewelinka_m/psy/Koma6.jpg[/IMG] [IMG]http://i730.photobucket.com/albums/ww310/ewelinka_m/psy/Koma4.jpg[/IMG] Quote
Kashdog Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Jak ona wyrosła :crazyeye: Ale i tak nadal urocza :loveu::loveu::loveu: Quote
divia_gg Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Erko no to super, juz zaczelam male kroki w oglaszaniu jej robic. Tata tez wczoraj pokazywal jakims znajomym mala, wiec moze sie z nia cos uda zrobic:) Mieli sie naradzic z rodzinami, ale nie nastawiam sie jakos specjalnie... Quote
ewab Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Andzia usunęłabyś ze swojego postu Psotkę i Smutkę ze Starachowic. One już dawno w swoich domach. Quote
ewelinka_m Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 szczeniątka Mirabelki można zdjąć już z pierwszej str, maluszki są w nowych domkach :lol: tego Reksika: [IMG]http://i730.photobucket.com/albums/ww310/ewelinka_m/psy/IMG00324.jpg[/IMG] myślę, że również można zdjąć..z babsztylem nie ma kontaktu , a pewnie i tak go gdzieś już wydała :mad: mam nowe fotki małej czarnej szczeniorki teraz Nutki..ale wstawię później :oops: co do Bigiego i Midiego, na dom czeka tylko Bigi zdaje się..dziś jak mi się uda zrobie mu nowe fotki...bo do dziewczyn przybłąkał się kolejny psiak:-( Quote
savahna Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Odnośnie tego"poznajecie?"Czy to jest Twój tymczas Ewelinka?:ices_bla:Jeśli tak to nie tylko urosła ale i wypiękniała!:lol: Quote
ewelinka_m Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 [quote name='savahna']Odnośnie tego"poznajecie?"Czy to jest Twój tymczas Ewelinka?:ices_bla:Jeśli tak to nie tylko urosła ale i wypiękniała!:lol:[/QUOTE] tak to moja kruszynka ..;) kiedyś chyba Ci nawet o niej opowiadałam :) tak wyglądała u mnie: [IMG]http://i730.photobucket.com/albums/ww310/ewelinka_m/psy/IMG_1243.jpg[/IMG] tu jest wątek [url]http://www.dogomania.pl/threads/187795-Matka-i-szczenior-koczuj%C4%85-na-ulicy!Obie-maj%C4%85-dt..ma%C5%82a-Koma-w-CUDOWNYM-DS!-%29[/url] Quote
savahna Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 No to cudna!!!:iloveyou::iloveyou::iloveyou: Wejdę zaraz na wątek.:shocked!: Quote
wilczka Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 [quote name='ewab']No fakt z benia ma niewiele. Miałam mieć zdjęcia, dobrze, że chociaż Ty dostałaś:)[/QUOTE] benia to niezbyt podchodzi troszke pod azjate,ale z beni tez ma troche-na imie ma Basia i jest juz u mnie Quote
ewab Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Wilczka to teraz czekamy na relację azjatki Quote
wilczka Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Basia jest cudowna,przypomina wielkie zagubione ciele,jest taka ciamajdowata,ale jak kazdy psiak w jej wieku-niezgrabnie wszystko robi a poszura sie z gracja i wdziekiem slonia:)-i to jest najlepsze u basi!!!ja nie znam sie na okresleniu wieku psa ale mowia ze ma nie wiecej niz 6,gora 7 miesiecy,wiec bedzie wielka naprawde.Qpa ladna,je malo ale czesto zeby sie przyzwyczaila,chodzi pieknie bez smyczy,boi sie tylko ulic i samochodow,ale z czasem i do tego sie przyzwyczai.no i kocha dzieci,musiala miec z nimi kontakt,bo jak wczoraj wyszlam z corka i basia na spacer i chcialam sie przejsc bo cora poleciala na plac zabaw to basia siadla i wyla,doslownie plakala jak zobaczyla ze ania sie oddala,a jakie bylo przywitanie jak ania wrocila....basia nie majac swiadomosci swoich gabarytow poprostu w podskokach poleciala do ani,wywrocila ja a potem chciala zalizac na smierc:))musiala byc w domu z dzieckiem,mysle ze byla fajna zabawka jak byla mala puchata kulka,tylko basia nie rozumie ze urosla i znudzila sie dziecku wiec sie jej pozbyli i dlatego tak lgnie do dzieci.wiec 3majcie cioteczki kciuki zeby basia szybko odzyskala sily i mogla sie nacieszyc swoim dziecinstwem-bo to wielkie bo wielkie ale przeciez dziecko... Quote
erka Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Sunia ma też problemy z nogami, tylne jej sie całkiem rozjeżdżają, wogóle są słabiutkie, To z pewnością przyczyną jest niedożywienie i niedobory. Trzeba suni koniecznie podawać preparaty wit.-mineralne, przydały sietez może Cortaflex na stawy, b.dobry, ale drogi, niestety. Quote
ewab Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 [quote name='erka']Sunia ma też problemy z nogami, tylne jej sie całkiem rozjeżdżają, wogóle są słabiutkie, To z pewnością przyczyną jest niedożywienie i niedobory. Trzeba suni koniecznie podawać preparaty wit.-mineralne, przydały sietez może Cortaflex na stawy, b.dobry, ale drogi, niestety.[/QUOTE] To koniecznie trzeba jej podać. Zwłaszcza teraz jak zacznie lepiej jeść i szybciej rosnąć. Quote
wilczka Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 nie znam sie na tym ale ja mysle ze to nie wina braku witamin-choc swoje tez na pewno to zrobilo,ona musi byc powypadkowa i sa to kontuzje nie leczone i zrosniete ktore jako tako jej nie juz nie przeszkadzaja bo to ja nie boli a juz sie przyzwyczaila z tym zyc Quote
Recommended Posts