Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witamy wszystkich
Od przeszło tygodnia w moim domu mieszka mała sunia rasy Bearded Collie:loveu:
Jest to 3 sunia w domu;) Cała trójca tworzy zgraną paczkę do szaleństw i psocenia:evil_lol:
No to po kolei:

Senior rodu psowego:lol: SABA

Druga z racji wieku MAJKA

I najmłodsza, szalona birdedka GAJA:evil_lol:

szaleństwa w domu nie mają końca:lol:

• Replies 443
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Foxowa napisał(a):
Super psinka :loveu:
Teraz musisz wpaść do Mielca! Ukradnę ci ją! XDD

Wpadnę na pewno bo socjalizować się musimy;) ale ukraść to ja jej nie dam:evil_lol:

Posted

mimi_91 napisał(a):
Wpadnę na pewno bo socjalizować się musimy;) ale ukraść to ja jej nie dam:evil_lol:

Ukradnę kiedy widzieć nie będziesz :eviltong::diabloti:
To zapraszamy w lepszą pogodę :)

• 2 months later...
Posted

Witamy uroczą kuzyneczkę :)

Niestety z czasem u mnie bardzo kiepsko, więc dopiero teraz wpadłam...ale... czuję niedosyt :( Coś mało fotek :(

Gajka wygląda czasami jakby była brązowa;-)
Drapki dla rodzinki!

Posted

[quote name='zuzolandia']
Witamy milusio ;-)

[quote name='DorkaWD']Witamy uroczą kuzyneczkę :)
Drapki dla rodzinki!

Witam i ja:lol:;);)
Za drapki dziękujemy;)

co do ilości zdjęć to u mnie czasu mało więc i fotek brak:roll:
Dzisiaj dzięki Foxowej:loveu: postaram się to nadrobić :multi:

Posted

Słodziak z Gajeczki. Zastanawia mnie jej kolor. Mam dwie niebieski dziewczyny, ale nigdy nie wpadał ich kolor w BRĄZ.
Czy ona ma błekitne oko? Drapki dla psiaków.:lol:

Posted

JOLY napisał(a):
Słodziak z Gajeczki. Zastanawia mnie jej kolor. Mam dwie niebieski dziewczyny, ale nigdy nie wpadał ich kolor w BRĄZ.
Czy ona ma błekitne oko? Drapki dla psiaków.:lol:

Tak Gaja ma niebieskie oczy i nosek też taki niebieskawy;)
Na zdjęciach rzeczywiście wygląda na brązową jednak w realu jest niebieska;)( przynajmniej mi się tak wydaje, ale znawcą nie jestem:oops:)

Za drapki dziękujemy:loveu:

Posted

Kisses napisał(a):
Witamy :multi:
Widziałam, że się zastanawiasz nad debiutem w Rzeszowie - ja też będę startowała pierwszy raz, więc czemu nie spróbować? :lol:

Witam;)
Nad debiutem się zastanawiam bo Gajka jest jeszcze trochę nieokrzesana :lol: nie jestem pewna czy damy radę:roll:
a nie chcę co by nas z ringu wywalili:diabloti:bo niby stać spokojnie umie, na ringówce też nawet biega ale jeszcze dość często mi się rozprasza, a tam będzie dużo psów:lol:

eria napisał(a):
witam przedstawicielkę mojej drugiej ulubionej rasy:multi::loveu:

Witam i ja:loveu:

Moniek193 napisał(a):
Witamy się po raz 1-szy :) Mała jest śliczna, jak cała gromadka zresztą :loveu:

Witam i dziękuję:loveu:

Posted

Znalazłam to na wątku wystawy w Rzeszowie:

mimi_91 napisał(a):
ja zastanawiam się nad debiutem mojej 6 miesięcznej suni;)
nie wiem tylko czy to dobry pomysł na pierwszą wystawę jechać od razu na międzynarodówkę:roll:

Postanowiłam napisać u Ciebie:
Przestań się zastanawiać i zgłaszaj psa!
Nie ma dla psa lepszej nauki wystawiania niż udział na żywo w wystawie. Na rzeszowskich wystawach w klasie szczeniąt debiutowałam z moimi już 4 razy.
Do Rzeszowa masz niedaleko, zobaczysz ring "od środka" i mam nadzieję, że poznasz sympatycznych wystawców, którzy pomogą, doradzą i podpowiedzą jak wystawiać itd.

Moja rada zgłaszaj i postaraj się dobrze bawić - jak Ty się zestresujesz to i pies będzie się gorzej czuł, a jak sunia zobaczy, że Ty się nie boisz to i ona potraktuje to jak doskonałą zabawę. Czym szybciej zaczniesz tym lepiej wam pójdzie!
Jeżeli chodzi o debiut w Jarosławiu czy w Rzeszowie - wystawiałam i tam i tu, moja rada nie czekaj tylko zgłoś do Rzeszowa!
Co do rangi wystawy: to że jest to wystawa międzynarodowa to tylko inna "ranga" tytułów.

Na szczeniaki sędziowie patrzą inaczej i więcej im pozwalają, a jak traficie do fajnego sędziego to możesz się dowiedzieć dużo rzeczy o swoim psie.

Posted

W takim razie postanowione zgłaszam Gaję do rzeszowa:roll::lol:
Zobaczymy co z tego wyniknie, ale mam zamiar dobrze się bawić;)
Mamy jeszcze miesiąc na ćwiczenia w końcu:lol:
Dziękuje wszystkim za dobre rady:loveu::loveu:
:loveu:

Zuzolandia
Dziękujemy za miłe słowa:loveu::loveu:

Posted

Jeżeli mogę coś podpowiedzieć to wybierz się z Gają w miejsce gdzie jest dużo ludzi np w sobotę na rynek, lub w niedzielę na giełdę - tak uczyłam moje potwory przebywania w tłumie.
Mam kaukazy i jużaka, tydzień lub dwa przed pierwszą wystawą jechaliśmy na giełdę samochodową by pospacerować pomiędzy ludźmi, efektem wizyt giełdowych był całkowity spokój na wystawie. Tłumy i odgłosy na wystawie to nic w stosunku do tego co się dzieje na rynku lub na giełdzie.

No i jak się ma znajomości to warto wybrać się do szkoły przed lekcjami lub na przerwie: duże pomieszczenie, masa ludzi, hałas i mnóstwo chętnych do głaskania psa - czyli prawie wystawa.

Pamiętaj tylko, że nie wszystko naraz i nie za długo!

Posted

[quote name='Aziza']Jeżeli mogę coś podpowiedzieć to wybierz się z Gają w miejsce gdzie jest dużo ludzi np w sobotę na rynek, lub w niedzielę na giełdę - tak uczyłam moje potwory przebywania w tłumie.
Mam kaukazy i jużaka, tydzień lub dwa przed pierwszą wystawą jechaliśmy na giełdę samochodową by pospacerować pomiędzy ludźmi, efektem wizyt giełdowych był całkowity spokój na wystawie. Tłumy i odgłosy na wystawie to nic w stosunku do tego co się dzieje na rynku lub na giełdzie.

No i jak się ma znajomości to warto wybrać się do szkoły przed lekcjami lub na przerwie: duże pomieszczenie, masa ludzi, hałas i mnóstwo chętnych do głaskania psa - czyli prawie wystawa.

Pamiętaj tylko, że nie wszystko naraz i nie za długo!
Dzięki za rady:loveu::loveu: Ze szkołą mogę mieć problem, ale na rynek w sobotę na pewno się wybiorę:lol:

[quote name='Moniek193']O, to muszę Was koniecznie dopaść na tej wystawie i małą wymiziać :loveu:
zapraszamy Gaja zawsze chętna do głaslkania:evil_lol::lol:

:loveu::loveu:

a tu takie zdjęcie jak Gaja była jeszcze malutka;)

Posted

[quote name='Moniek193']
PS No to musimy się jakoś zgadać, żebym faktycznie mogła ją poznać :diabloti:

jakoś się zgadamy ;)

Jako, że jestem chora i mam czas to dodam kilka fotek ;)

Dobra pańcia puszczaj na to pole:lol:

Dajcie mi spokój chce mi się spać

Legowisko Gaj i:lol: czyli mega niewygodny podest przy wyjściu na balkon:diabloti: nigdzie indziej spać nie chce:mad::lol: