Yoda i Tos Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Dziś jeden ze szczeniaków jedzie do nowego domu w Olsztynie w sprawie drugiego jedziemy dziś na wizytę przedadopcyjną do Piaseczna :cool3: Dla Eski zrobię dziś allegro adopcyjne ;) Quote
kasik wawa Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 GrubbaRybba napisał(a):Nikt nie chciałby, aby stała się maskotką. Eska kocha inne psy. Moją Andzię uwielbia. Do dużych i małych psów na spacerach się łasi i chce się bawić. Nigdy nie warknęła. Nie boi się też. Do kotów nie wiem. Eska raz spotkała kota na spacerze i nie zwróciła na niego uwagi. Ale jak zachowywałaby się w domu, gdzie jest kot, nie wiem. Myślę jednak, że nie byłoby problemu. Ona w ogóle nie reaguje na zwierzęta inne niż psy. Nie gania gołębi. Nie interesuje się nimi. Nie reaguje na koty. Ogólnie pod tym względem jest bezproblemowa. Wręcz fajnie byłoby, aby trafiła do domu gdzie jest pies. Ona sporo się uczy od mojej Andzi. Robi wszystko, co ona. Do ludzi ma dystans, a do psów nie. Myślę, że pewniej czuje się przy drugim psie. no tak... jestem zdziwiona ze jeszcze nie zglosil sie po nia domek..... zalezy mi bardzo zeby ktos ja traktowal nie jak yorka tylko jak zwyklego pieska. nie mowie ze jestem przeciwna sweterkom czy spineczce ale chcialabym zeby na dwor wychodzila pobiegac, pobrykac, a nie tylko siusiu 2 razy dziennie. to tylko takie moje zyczenia.wiem ze wasze tez. dlatego przymam mocno kciuki za cieply domek! Quote
kasik wawa Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Yoda i Tos napisał(a):Dziś jeden ze szczeniaków jedzie do nowego domu w Olsztynie w sprawie drugiego jedziemy dziś na wizytę przedadopcyjną do Piaseczna :cool3: super aby i drogiemu sie poszczescilo:multi::multi: Quote
agata-air Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Dwa sierściuchy małe (beżowy i czarny) trafiły do DS. Przedadopcyjna wypadła super, ekstra warunki dla psiwków i ekstra ludzie. Mają warunki a nie mogli się zdecydować który więc...zostawili dwóch chłopców. Do adopcji została Eska i Alfonsinio szczenior. Quote
kasik wawa Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 agata-air napisał(a):Dwa sierściuchy małe (beżowy i czarny) trafiły do DS. Przedadopcyjna wypadła super, ekstra warunki dla psiwków i ekstra ludzie. Mają warunki a nie mogli się zdecydować który więc...zostawili dwóch chłopców. . hurra:multi::multi:hurra:multi::multi: Quote
Ninka Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 suoer!!! gratuluje nowym wlascicielom i nowych wlascicieli, skoro sa tacy wspaniali!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
PapryczkaChili Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 idziecie jak burza z tymi adopcjami ;) super, gratuluję świetnych domków dla maluchów :) i trzymam kciuki za kolejne ;) Quote
BELISSA Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 suczkę przygarnę , mój wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=171680 Quote
GrubbaRybba Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Ja też mam wstępnie chętną. Starsza pani, od niedawna na emeryturze. Miała pekińczyka, ale niedawno odszedł [']. Pani bardzo rozpaczała. Ostatnio zaczęła szukać nowego towarzysza. Koleżanka wybiła jej z głowy psy z allegro za 200 zł i pani oddała się w nasze ręce. Kobieta na pewno świetnie sprawdziłaby się w przypadku Eski. Ma doświadczenie z psami, dużo czasu i jest kobietą typu "piesku, na co masz dziś ochotę, może pójdziemy i kupimy cielęcinkę na bazarku". ;) No i kolejny plus, pani mieszka w bloku koleżanki (zresztą dogomaniaczki), więc kontrol byłaby całodobowa. :) Koleżanka obiecała opowiedzieć pani o Esce. Zobaczymy, co z tego będzie. Quote
Ninka Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 I co z ta starsza Pania? Spodobala sie Sunia?:loveu: Quote
kasik wawa Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 GrubbaRybba napisał(a):Ja też mam wstępnie chętną. Starsza pani, od niedawna na emeryturze. Miała pekińczyka, ale niedawno odszedł [']. Pani bardzo rozpaczała. Ostatnio zaczęła szukać nowego towarzysza. Koleżanka wybiła jej z głowy psy z allegro za 200 zł i pani oddała się w nasze ręce. Kobieta na pewno świetnie sprawdziłaby się w przypadku Eski. Ma doświadczenie z psami, dużo czasu i jest kobietą typu "piesku, na co masz dziś ochotę, może pójdziemy i kupimy cielęcinkę na bazarku". ;) No i kolejny plus, pani mieszka w bloku koleżanki (zresztą dogomaniaczki), więc kontrol byłaby całodobowa. :) Koleżanka obiecała opowiedzieć pani o Esce. Zobaczymy, co z tego będzie. i co wyniklo z rozmow?? Quote
GrubbaRybba Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 kasik wawa napisał(a):i co wyniklo z rozmow?? Jeszcze nic, bo nie było mnie w weekend. Wróciłam dopiero wczoraj wieczorem. Quote
GrubbaRybba Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Aha, mam pytanie do dziewczyn z fundacji... Czy umówiłyście już sterylkę małej? Czy mała ma jakieś ogłoszenia? Ja zrobiłam jej alegratkę: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2353251_sunia_w_typie_yorka_do_adopcji.html Quote
kasik wawa Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 ja myslalam ze po malenka beda tu kolejki a tu jakas cisza........... Quote
Selenga Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Przelałam pieniądze z bazarku "kokardkowego" - 210 zł. Ponieważ wykup psiaków był bez faktury i fundacja nie mogła go sfinansować, przelew poszedł na konto Agaty, która założyła pieniądze na wykup. tu jest link do potwierdzenia przelewu: http://dogo.egonet.pl/bazarki/yorki/przelew.pdf Quote
agata-air Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Dziękujemy Selendze i wszytskim darczyńcą zapomoc. Pieniądze na wykup były pożyczone od mojego znajomego. Nauczyłam się wycinać sceny z filmów: Filmy z pseudo szopa 1 [FONT=MS Shell Dlg 2]http://agata-air.wrzuta.pl/film/0fdwVnKw4Mp/pseudohodowla_szopa_i_film_nr_1[/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2]http://agata-air.wrzuta.pl/film/1veTE4C6xGF/pseudohodowla_szopa_i_film_nr_1[/FONT] Na razie tych filmów nie można nigdzie wykorzystać! Quote
Sasza Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 sluchajcie, a gdyby zrobic taka aukcje na alegro, gratke: york za 400 zł, zamiast zdjec dac link do tego filmu + info, ze jezeli ktos decyduje sie na zakup psa bez papierow, to kupuje go z takiego wlasnie miejsca. Tlumaczenie, dlugie teksty maja mniejsza sile przebicia niz obraz, szczegolnie taki:-( Quote
agata-air Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Na razie tych filmów nie można nigdzie wykorzystać! Quote
Sasza Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 agata-air napisał(a):Dziękujemy Selendze i wszytskim darczyńcą zapomoc. Pieniądze na wykup były pożyczone od mojego znajomego. Nauczyłam się wycinać sceny z filmów: Filmy z pseudo szopa 1 [FONT=MS Shell Dlg 2]http://agata-air.wrzuta.pl/film/0fdwVnKw4Mp/pseudohodowla_szopa_i_film_nr_1[/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2]http://agata-air.wrzuta.pl/film/1veTE4C6xGF/pseudohodowla_szopa_i_film_nr_1[/FONT] Na razie tych filmów nie można nigdzie wykorzystać! wiesz, to troche pozbawione sensu - sa na wrzucie, portalu dostepnym dla kazdego, a linki podalas na rownie PUBLICZNYM forum. W ten sposob zostaly juz wykorzystane... moze lepiej usunac linki, oraz usunac je z wrzuty, jesli moze to w czyms przeszkodzic Quote
agata-air Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Saszo wrzucenie 1% filmu tak byście mogli zobaczyc jak to wygląda w niczym nie zaszkodzi. Wrzucenie na największe portale OGŁOSZENIOWE w tej chwili może zaszkodzić. Tylko tyle. Quote
Yoda i Tos Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Mała będzie miała sterylkę w tym tygodniu, z ogłoszeniami chciałyśmy się wstrzymać do całkowitego wyzdrowienia ponieważ tylko w takim wypadku możliwa jest sterylizacja a bez niej psa nie chcemu wyadoptowywać. Dziekujemy GrubbejRybbie za cudowne DT i....ruszamy z ogłoszeniami :razz: PS. Jeden chętny dom sprawdziłyśmy ale nie przeszedł, wierzę jednak że nie będzie problemu. Sunia jest bardzo grzeczna, układna z innymi zwierzętami i przymilna Quote
PapryczkaChili Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 a co ze szczeniaczkami?? :loveu: śliczne są :) nic nie piszę, ale śledzę wątek :) Quote
Inez de Villaro Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Część ze szczeniorków ma już domki :) Został chyba jeden??? jesli mylę się, to mnie poprawcie... Quote
Recommended Posts