Jump to content
Dogomania

Sierściuchy: yorki, maltańczyk... z pseudo w Toruniu!!! Wszyscy w nowych domach.

Recommended Posts

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Nikt nie chciałby, aby stała się maskotką.

Eska kocha inne psy. Moją Andzię uwielbia. Do dużych i małych psów na spacerach się łasi i chce się bawić. Nigdy nie warknęła. Nie boi się też.
Do kotów nie wiem. Eska raz spotkała kota na spacerze i nie zwróciła na niego uwagi. Ale jak zachowywałaby się w domu, gdzie jest kot, nie wiem. Myślę jednak, że nie byłoby problemu. Ona w ogóle nie reaguje na zwierzęta inne niż psy. Nie gania gołębi. Nie interesuje się nimi. Nie reaguje na koty. Ogólnie pod tym względem jest bezproblemowa.
Wręcz fajnie byłoby, aby trafiła do domu gdzie jest pies. Ona sporo się uczy od mojej Andzi. Robi wszystko, co ona. Do ludzi ma dystans, a do psów nie. Myślę, że pewniej czuje się przy drugim psie.

no tak...
jestem zdziwiona ze jeszcze nie zglosil sie po nia domek.....
zalezy mi bardzo zeby ktos ja traktowal nie jak yorka tylko jak zwyklego pieska. nie mowie ze jestem przeciwna sweterkom czy spineczce ale chcialabym zeby na dwor wychodzila pobiegac, pobrykac, a nie tylko siusiu 2 razy dziennie.
to tylko takie moje zyczenia.wiem ze wasze tez.
dlatego przymam mocno kciuki za cieply domek!

Posted

Yoda i Tos napisał(a):
Dziś jeden ze szczeniaków jedzie do nowego domu w Olsztynie w sprawie drugiego jedziemy dziś na wizytę przedadopcyjną do Piaseczna :cool3:

super aby i drogiemu sie poszczescilo:multi::multi:

Posted

Dwa sierściuchy małe (beżowy i czarny) trafiły do DS. Przedadopcyjna wypadła super, ekstra warunki dla psiwków i ekstra ludzie. Mają warunki a nie mogli się zdecydować który więc...zostawili dwóch chłopców.

Do adopcji została Eska i Alfonsinio szczenior.

Posted

agata-air napisał(a):
Dwa sierściuchy małe (beżowy i czarny) trafiły do DS. Przedadopcyjna wypadła super, ekstra warunki dla psiwków i ekstra ludzie. Mają warunki a nie mogli się zdecydować który więc...zostawili dwóch chłopców.

.

hurra:multi::multi:hurra:multi::multi:

Posted

Ja też mam wstępnie chętną. Starsza pani, od niedawna na emeryturze. Miała pekińczyka, ale niedawno odszedł [']. Pani bardzo rozpaczała. Ostatnio zaczęła szukać nowego towarzysza. Koleżanka wybiła jej z głowy psy z allegro za 200 zł i pani oddała się w nasze ręce. Kobieta na pewno świetnie sprawdziłaby się w przypadku Eski. Ma doświadczenie z psami, dużo czasu i jest kobietą typu "piesku, na co masz dziś ochotę, może pójdziemy i kupimy cielęcinkę na bazarku". ;) No i kolejny plus, pani mieszka w bloku koleżanki (zresztą dogomaniaczki), więc kontrol byłaby całodobowa. :) Koleżanka obiecała opowiedzieć pani o Esce. Zobaczymy, co z tego będzie.

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Ja też mam wstępnie chętną. Starsza pani, od niedawna na emeryturze. Miała pekińczyka, ale niedawno odszedł [']. Pani bardzo rozpaczała. Ostatnio zaczęła szukać nowego towarzysza. Koleżanka wybiła jej z głowy psy z allegro za 200 zł i pani oddała się w nasze ręce. Kobieta na pewno świetnie sprawdziłaby się w przypadku Eski. Ma doświadczenie z psami, dużo czasu i jest kobietą typu "piesku, na co masz dziś ochotę, może pójdziemy i kupimy cielęcinkę na bazarku". ;) No i kolejny plus, pani mieszka w bloku koleżanki (zresztą dogomaniaczki), więc kontrol byłaby całodobowa. :) Koleżanka obiecała opowiedzieć pani o Esce. Zobaczymy, co z tego będzie.

i co wyniklo z rozmow??

Posted

Dziękujemy Selendze i wszytskim darczyńcą zapomoc. Pieniądze na wykup były pożyczone od mojego znajomego.

Nauczyłam się wycinać sceny z filmów:

Filmy z pseudo szopa 1
[FONT=MS Shell Dlg 2]http://agata-air.wrzuta.pl/film/0fdwVnKw4Mp/pseudohodowla_szopa_i_film_nr_1[/FONT]

[FONT=MS Shell Dlg 2]http://agata-air.wrzuta.pl/film/1veTE4C6xGF/pseudohodowla_szopa_i_film_nr_1[/FONT]

Na razie tych filmów nie można nigdzie wykorzystać!

Posted

sluchajcie, a gdyby zrobic taka aukcje na alegro, gratke:
york za 400 zł, zamiast zdjec dac link do tego filmu + info, ze jezeli ktos decyduje sie na zakup psa bez papierow, to kupuje go z takiego wlasnie miejsca. Tlumaczenie, dlugie teksty maja mniejsza sile przebicia niz obraz, szczegolnie taki:-(

Posted

agata-air napisał(a):
Dziękujemy Selendze i wszytskim darczyńcą zapomoc. Pieniądze na wykup były pożyczone od mojego znajomego.

Nauczyłam się wycinać sceny z filmów:

Filmy z pseudo szopa 1
[FONT=MS Shell Dlg 2]http://agata-air.wrzuta.pl/film/0fdwVnKw4Mp/pseudohodowla_szopa_i_film_nr_1[/FONT]

[FONT=MS Shell Dlg 2]http://agata-air.wrzuta.pl/film/1veTE4C6xGF/pseudohodowla_szopa_i_film_nr_1[/FONT]

Na razie tych filmów nie można nigdzie wykorzystać!

wiesz, to troche pozbawione sensu - sa na wrzucie, portalu dostepnym dla kazdego, a linki podalas na rownie PUBLICZNYM forum. W ten sposob zostaly juz wykorzystane...
moze lepiej usunac linki, oraz usunac je z wrzuty, jesli moze to w czyms przeszkodzic

Posted

Mała będzie miała sterylkę w tym tygodniu, z ogłoszeniami chciałyśmy się wstrzymać do całkowitego wyzdrowienia ponieważ tylko w takim wypadku możliwa jest sterylizacja a bez niej psa nie chcemu wyadoptowywać.

Dziekujemy GrubbejRybbie za cudowne DT i....ruszamy z ogłoszeniami :razz:

PS. Jeden chętny dom sprawdziłyśmy ale nie przeszedł, wierzę jednak że nie będzie problemu. Sunia jest bardzo grzeczna, układna z innymi zwierzętami i przymilna