GoniaP Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 [FONT="]Pucuś to młodziutki pies zamknięty w swoim prywatnym świecie wspomnień? strachu? zwątpienia? - pies smutny i obojętny na wszystkie bodźce. Jeszcze parę miesięcy temu uciekał na widok człowieka, kulił się, próbował wtopić w ścianę, zapaść się pod ziemię. Starania wolontariuszy zaowocowały tym, że nie cofa się już przed ręką, a jedynie sztywnieje, a jego ciałkiem wstrząsają dreszcze. [/FONT][FONT="]Zachowuje się trochę jakby był autystyczny, tzn. nie daje żadnych oznak mogących świadczyć o tym, że potrzebuje kontaktu z człowiekiem, nie cieszy się, nie okazuje żadnych emocji, nie szczeka, tylko patrzy pięknymi, zagadkowymi oczami. Do niedawna dzielił boks z innymi psami, które również wyczuły jego "inność", i gdyby nie czujnośc pracowników, pewnie rozszarpałyby go na strzępy. Podczas opatrywania ran w gabinecie weterynaryjnym pozwalał na wszystkie zabiegi, kompletnie zobojętniały na wszystko co działo się wokół niego. Odtąd siedzi sam, w odrębnym boksie, nie rusza się z posłanka, w zasadzie jeszcze nie widziałam, by zmieniał pozycję. Schronisko jest przepełnione i prędzej czy później do Pucka będą musieli dokwaterować kolejne psie nieszczęście. Co się z nim wtedy stanie? [/FONT][FONT="] [SIZE=5]Pomóżcie mi pomóc Puckowi!!! [/FONT] Quote
majqa Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Ładnie ktoś/ coś mu dał/-o do wiwatu, że aż tak się zamknął w sobie. :-( Quote
Helga&Ares Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Widzę Montiego w tym spojrzeniu:placz: Quote
GoniaP Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 Martwię się strasznie o niego :-( On w tym boksie (zewnętrznym) nie ma na razie budy :placz: Tylko to posłanko leżące na betonie :placz: Facet, który miał zbić dla niego budę zachorował i do pracy wróci dopiero 17stego :placz: A noce takie zimne :placz: Quote
GoniaP Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 Jak średni pudel? mały gończy? Nie wiem, on cały czas tak leży!!! Quote
stonka1125 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 boże ...nie wiem co napisać,straszny smuteczek z niego.. Quote
Helga&Ares Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Mam taki polar dla psa, nie wiem czy by się przydał i, co ważniejsze, czy były dobry. Quote
Helga&Ares Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 No taki ciuszek;) Ręcznie szyty na wymiar dla pudelki. Quote
GoniaP Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 To przywieź go proszę do Poznania jutro, ok? Quote
Nayantara Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Każdy sposób na to, żeby mu było cieplej jest dobry. Quote
stonka1125 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 to elegant z niego będzie,szkoda że mu wszystko jedno :shake: Quote
GoniaP Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 [quote name='stonka1125']to elegant z niego będzie,szkoda że mu wszystko jedno :shake: Nie zgadzam się! Cierpienie fizyczne a cierpienie psychiczne, to 2 różne rzeczy! On cierpi w ogóle, ale jeśli odejdzie mu chociaż zimno, to już będzie postęp! Quote
majqa Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Należy zanosić modły o mądry tymczas, który da Puckowi szansę, pomoże pozbierać się, zaufać, a dla nas tutaj stanie się skarbnicą wiedzy o nim. Quote
Nayantara Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Oby trafił do DT jak najszybciej. Pucuś, Hop na górę. Quote
majqa Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Wspinaj się Pucku, niech ktoś Cię wypatrzy. Quote
GoniaP Posted October 15, 2009 Author Posted October 15, 2009 Dziś Pucuś miał odwiedziny wyjątkowej osoby... Kolejna dobra dusza myśli nad jego przyszłością. Quote
Olga Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 To naprawdę fajny psiak! Na początku jak wchodziłam do jego boksu bałam się, że mnie ugryzie ze strachu, a on mimo, ze bardzo się bał nie zrobił tego. Później nawet jadł mi z ręki, wiec gdyby z nim popracować, na pewno się otworzy i będzie wdzięczny do końca życia!!! Nie bójcie się wziąć go chociaż na tymczas - jest naprawdę wspaniały... Quote
Recommended Posts