Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=&quot]Pucuś to młodziutki pies zamknięty w swoim prywatnym świecie wspomnień? strachu? zwątpienia? - pies smutny i obojętny na wszystkie bodźce.

Jeszcze parę miesięcy temu uciekał na widok człowieka, kulił się, próbował wtopić w ścianę, zapaść się pod ziemię. Starania wolontariuszy zaowocowały tym, że nie cofa się już przed ręką, a jedynie sztywnieje, a jego ciałkiem wstrząsają dreszcze.
[/FONT][FONT=&quot]Zachowuje się trochę jakby był autystyczny, tzn. nie daje żadnych oznak mogących świadczyć o tym, że potrzebuje kontaktu z człowiekiem, nie cieszy się, nie okazuje żadnych emocji, nie szczeka, tylko patrzy pięknymi, zagadkowymi oczami.

Do niedawna dzielił boks z innymi psami, które również wyczuły jego "inność", i gdyby nie czujnośc pracowników, pewnie rozszarpałyby go na strzępy. Podczas opatrywania ran w gabinecie weterynaryjnym pozwalał na wszystkie zabiegi, kompletnie zobojętniały na wszystko co działo się wokół niego. Odtąd siedzi sam, w odrębnym boksie, nie rusza się z posłanka, w zasadzie jeszcze nie widziałam, by zmieniał pozycję.

Schronisko jest przepełnione i prędzej czy później do Pucka będą musieli dokwaterować kolejne psie nieszczęście. Co się z nim wtedy stanie?
[/FONT][FONT=&quot]
[SIZE=5]Pomóżcie mi pomóc Puckowi!!!

[/FONT]

Posted

Martwię się strasznie o niego :-( On w tym boksie (zewnętrznym) nie ma na razie budy :placz: Tylko to posłanko leżące na betonie :placz: Facet, który miał zbić dla niego budę zachorował i do pracy wróci dopiero 17stego :placz: A noce takie zimne :placz:

Posted

[quote name='stonka1125']to elegant z niego będzie,szkoda że mu wszystko jedno :shake: Nie zgadzam się! Cierpienie fizyczne a cierpienie psychiczne, to 2 różne rzeczy! On cierpi w ogóle, ale jeśli odejdzie mu chociaż zimno, to już będzie postęp!

Posted

To naprawdę fajny psiak! Na początku jak wchodziłam do jego boksu bałam się, że mnie ugryzie ze strachu, a on mimo, ze bardzo się bał nie zrobił tego. Później nawet jadł mi z ręki, wiec gdyby z nim popracować, na pewno się otworzy i będzie wdzięczny do końca życia!!! Nie bójcie się wziąć go chociaż na tymczas - jest naprawdę wspaniały...