Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Soema']Kamień z serca.. bałam się najbardziej konduktora. Ale widzisz, te psiaki wiedzą jak się zachować, chyba rozumieją więcej, niże się nam wydaje...[/QUOTE]

dokładnie, też tak uważam:)

• Replies 288
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Soema']Ale widzisz, te psiaki wiedzą jak się zachować, chyba rozumieją więcej, niże się nam wydaje...[/QUOTE]

chyba wszystkie oprócz moich :lol:

Super wiadomości!!!!!
Dzielna dziewczynka! Naprawdę jestem pod wrażeniem!

Posted

[quote name='Kenny']czy ktoś wie jak się teraz umieszcza zdjęcia na dogo ? bo ja już po tych wszystkich zmianach zgłupiałam...[/QUOTE]
Ja korzystam z fotosika i wrzucam linki normalnie, jak wcześniej.

Posted

[quote name='Soema']Ja korzystam z fotosika i wrzucam linki normalnie, jak wcześniej.[/QUOTE]

ale ja nigdzie nie widzę tej ikonki z krajobrazem, która była potrzebna do wrzucenia tego linka w post :shake:

Posted

[quote name='Soema']Korzystasz z Fotosika? :) ja kopiuję link ten 500x i wklejam w post jak zawsze. A krajobraz jest teraz tym drzewkiem w ramce chyba, obok "ziemi z łączem" :)

jak coś to prześlij mi
[email][email protected][/email] to wstawię.[/QUOTE]

no właśnie tylko, że ja nie mam w ogóle tych ikonek, żadnego drzewka ani ziemi :]
myślę, że to cos z moim kompem...
to w takim razie Ci przesyłam;)

Posted

[quote name='Kenny']ale ja nigdzie nie widzę tej ikonki z krajobrazem, która była potrzebna do wrzucenia tego linka w post :shake:[/QUOTE]
Wklejasz link z fotosik bezpośrednio w okno odpowiedzi albo kopiujesz adres obrazka i wstawiasz pomiedzy [img] [/img] o tak (tylko bez spacji):
[img] [URL]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dd5cb388a63b9a5d.html[/URL] [/img]

Posted

Lilu robi znaczne postępy...ale od początku :
Jak wiecie bardzo obawiałam się zabrać ją do rodziców, ale teraz mogę powiedzieć że to była dobra a nawet bardzo dobra decyzja! Lilu tam przeszła przemianę, niesamowitą, niespodziewaną...mówiłam już że podróż była udana, kochana Lilu była bardzo grzeczna. A sam pobyt u moich rodziców mnie osobiście bardzo zaskoczył. Myślałam, że nagła zmiana miejsca i otaczających Lilu ludzi będzie dla niej kolejnym szokiem i źle to zniesie. Byłam wręcz przekonana, że schowa się pod stołem i nie da nikomu do siebie podejść. Natomiast ku mojemu zdziwieniu i wszystkim domowników (bo uprzedziłam ich że Lilu jest po przejściach i jest bardzo strachliwa) Lilu weszła do domu i zachwycona zwiedziła wszystkie pokoje, merdając ogonem wpałaszowała przygotowany dla niej obiadek, po czym zachowywała się tak jakby była u siebie. Strasznie była zadowolona, że ma tyle miejsca do biegania, co chwilę wybiegała na ogród i pierwszy raz zobaczyłam jak Ona się bawi :) biegała po ogrodzie, szalała, skakała po mnie, przynosiła piłeczkę. Byłam zaskoczona, myślałam że ktoś mi podmienił psa! :) Wszyscy w domu ją pokochali, była spokojna, otwarta, jadła wszystkim z ręki...wyraźnie polubiła moją rodzinkę. Jednak dzieci unika - trochę się ich boi. Za dużo jak dla niej hałasują i za szybko biegają. Także dom bez dzieci mile widziany. Mężczyzn też się boi, ale jak już pozna i polubi to daje ze sobą zrobić dosłownie wszystko. Mojemu chłopakowi sama już wchodzi na kolana i domaga się pieszczot. Bardzo boi się innych psów. U rodziców są dwa - suczka i piesek - Lilu przed nimi zwiewała jak zając a jak już ją dogoniły to cała się jeżyła i straszyła ich zębami. Więc jakby się jeszcze znalazł domek bez innych psów, przynajmniej na początku to super. Chociaż wystarczyłoby moim zdaniem, żeby pieski były spokojne jak już są, bo moje to wariaty, pewnie dlatego Lilu się ich bała. No i cudownie by było gdyby mogła mieć dom z ogrodem!!! Ona tam była zupełnie inna, szczęśliwa! Wybiegała na spacer z radością, żadnych ulic w pobliżu, ani aut, ludzi. Domek na wsi lub poprostu domek, dalej od centrum miasta to byłoby to:) tutaj Lilu boi się wychodzić na spacer, bo z klatki wychodzimy prosto na ulicę pełną ludzi i samochodów. Chociaż muszę ją pochwalić, że od powrotu od moich rodziców nie muszę jej nosić na rękach. Sama wychodzi na spacer na smyczy, idzie pięknie przy nodze, szybko załatwia wszystkie sprawy i wraca ładnie do domku. Problem pojawia się tylko gdy na naszej drodze staje jakiś człowiek lub co gorsza człowiek z psem. Wtedy Lilu chowa się za mną i trzeba ją namawiać, żeby poszła dalej. Zazwyczaj po pięciu miutach rusza znów.
Rozpisałam się, hehehe...ale musiałam przekazać Wam te dobre wieści:) Z nowości jeszcze tyle, że Lilu nabrała ładnie ciałka, jest pogodniejsza, uśmiechnięta, ale bardzo spokojna. Boi się też krzyków, nawet z tv. Wtedy chowa się pod łóżko i trzeba ją głaskać, żeby się uspokoiła. AHA i jeszcze mała została wykąpana...:) w wannie na początku była przestraszona, ale jak już zobaczyła że kąpiel polega na mizianiu ( a to Lilu lubi najbardziej ) to ani myślała z wanny wychodzić...:) kochana Lilu, naprawdę szybko robi postępy i myślę, że szukanie domku czas zacząć. Takjak napisałam najlepiej domku z ogrodem, bez dzieci i wyrozumiałych właścicieli, którzy dadzą jej tydzień, dwa na aklimatyzację. Za to Lilu będzie cudownym przyjacielem dla nowych państwa:)
No i tyle. Zdjęć po kąpieli jeszcze nie mamy, a szkoda bo teraz mała wygląda pięknie!!! Narazie umieszczam trzy zdjęcia pościelowe zaspanej księżniczki...;)

[IMG]http://img21.imageshack.us/img21/158/p1010306ai.jpg[/IMG]

[IMG]http://img5.imageshack.us/img5/9870/p1010309l.jpg[/IMG]

[IMG]http://img525.imageshack.us/img525/5607/p1010310.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Kenny']w wannie na początku była przestraszona, ale jak już zobaczyła że kąpiel polega na mizianiu ( a to Lilu lubi najbardziej ) to ani myślała z wanny wychodzić...:)[/QUOTE] :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Sprytna bestyjka :). I śliczna. Wypiękniała w Twoich rękach :loveu:.
Myślę, że dobrze by było,. gdyby domek szybko się znalazł, zanim Lilu za bardzo się z Tobą zżyje...

Posted

[B]Kto by napisał tekst do ogłoszeń ??????????
[/B]Jakiś taki wzruszający najlepiej, żeby zachęcić do dzwonienia tych, co mają dobre serca:) tego Lilu potrzeba:)
a ja najpóźniej jutro umieszczę zdjęcia do ogłoszeń i można małą ogłaszać. Bo maciaszek niestety ma rację - Ona się coraz bardziej do mnie przyzwyczaja...ehh...

Posted

Jutro Lilu będzie mieć prawdziwą sesję zdjęciową, a tymczasem takie śmieszne zdjęcia królewny :evil_lol:

[B][SIZE=4]Lilu się bawi : [/SIZE][/B]
[B][SIZE=4][/SIZE][/B]
[IMG]http://img696.imageshack.us/img696/1254/p1010313.jpg[/IMG]