Yuveza Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Floral tartan jest sliczny:loveu: no ale dla mnie cena rogzowa na razie zbyt wysoka:P Ja szykuje sie na szelki norweskie chyba kupie z activdoga z tasma agility:D tylko nie wiem ile wyjdzie cena/... i smycz Quote
Lucky. Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 [quote name='westie_justa']Floral tartan jest sliczny:loveu: no ale dla mnie cena rogzowa na razie zbyt wysoka:P Ja szykuje sie na szelki norweskie chyba kupie z activdoga z tasma agility:D tylko nie wiem ile wyjdzie cena/... i smycz[/QUOTE] za activdoga wyjdzie tobie podobnie co za rogza. Tak mi się wydaje. Quote
anorektyczna.nerka Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Mi się wydaje, że nawet drożej. Quote
rashelek Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 no to już znam fachową nazwe tego cudnego wzoru :loveu: Dla mnie niestety też :( Obróżka 26zł a smycz 52zł... coś strasznego Quote
Ola164 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 [url]http://img64.imageshack.us/img64/5289/dsc0007mb.jpg[/url] - ten hamilton jest piękny. Zakochałam się :loveu: Quote
Kasi i Lena Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 [quote name='Kajusza']u mnie mogłaby być dosłownie o 0,5cm ciaśniej zapięta (a jest na najbliższej dziurce) ale wypróbowałam, suka łba nie wyjmie tak szybko :-) Mi się marzy Dublin.... ale raczej nigdy nie dam za obroże takich pieniędzy, pomimo, że napewno jest to zakup na kilka lat.[/QUOTE] Na moją była dosłownie o centymetr za duża mierząc bardzo luźno i niestety by łeb wyjeła. Dubliny są śliczne i z tego co czytałam bardzo praktyczne. Jak mnie kiedyś będzie stać to kupie, przynajmniej jednego dla tej bardziej ciapiącej sie w wodzie i rożnych błotach psicy. Quote
w deszczu rosnę Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 [quote name='rashelek']no to już znam fachową nazwe tego cudnego wzoru :loveu: Dla mnie niestety też :( Obróżka 26zł a smycz 52zł... coś strasznego[/QUOTE] dla maluchów świetny jest też Rogzowy Purple Chrome Quote
Kajusza Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 [quote name='Kasi i Lena']Na moją była dosłownie o centymetr za duża mierząc bardzo luźno i niestety by łeb wyjeła. Dubliny są śliczne i z tego co czytałam bardzo praktyczne. Jak mnie kiedyś będzie stać to kupie, przynajmniej jednego dla tej bardziej ciapiącej sie w wodzie i rożnych błotach psicy.[/QUOTE] ja praktycznie zawsze kupuje obroże na półzacisk, żeby mozna było idealnie wyregulować obwód szyi. Jak kupiłam El Perro to poszłam do kaletnika, żeby mi dziurek dorobił bo Wega bez trudu głowe wyciągała :-( Ten rogz mi sie bardzo podoba, pasuje do Wegi ... no i jest gumowy co jest atutem na naszych wodnych spacerach, które codziennie zaliczamy. Z Dublina mam upatrzone ze dwa wzorki, ale uważam, że to przegięcie tyle kasy wydaż na obroże, i chyba nawet jakbym miała kase to bym tyle nie zapłaciła. Quote
Yuveza Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 [quote name='Lucky.']za activdoga wyjdzie tobie podobnie co za rogza. Tak mi się wydaje.[/QUOTE] ale rogz nie szyje na miare szelek norweskich i niema takiej tasmy;) ewetualnie kupie u Marty tyle że inną tasme:) Quote
japanisze Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 [quote name='rashelek']no to już znam fachową nazwe tego cudnego wzoru :loveu: Dla mnie niestety też :( Obróżka 26zł a smycz 52zł... coś strasznego[/QUOTE] Rogzy są umiarkowanie drogie, ale to cena w pełni uzasadniona - jakość niezastąpiona i wzorki super :) To porządny sprzęt, który wiele wytrzyma. Quote
rashelek Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Jestem pewna, że prędzej czy później się w takiego Rogza zaopatrze, bo wzory mają naprawde piękne a i o jakości są dobre opinie :D ale to jeszcze nie teraz, trzeba iść stopniowo z cenami i wzorami, żeby moi "sponsorzy" nie dostali zawału serca przy zakupach ;) Quote
Lucky. Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 [quote name='westie_justa']ale rogz nie szyje na miare szelek norweskich i niema takiej tasmy;) ewetualnie kupie u Marty tyle że inną tasme:)[/QUOTE] No ale z tego co mi wiadomo, cały czas piszesz że rogzy nie są na twoją kieszeń... Quote
anorektyczna.nerka Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Jakbym miała do wyboru rogza, albo activa, to bym wybrała rogza, chociażby dlatego, że mam większe zaufanie. Quote
Kajusza Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 ale to chyba kwestia gustuporównując w podobnym przedziale cenowym ... mi dosłownie 2-3 wzory rogza się podobają, a activa - większość zdecydowana ;-) Quote
anorektyczna.nerka Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Mi się praktycznie żaden nie podoba np. z tych z naszywkami podobają mi się słownie dwa wzorki. Taśmy actidogowe są ładniejsze, ale wg.mnie cena za wysoka jak na produkt handmade. Quote
w deszczu rosnę Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 [quote name='HelloKally']Mi się praktycznie żaden nie podoba np. z tych z naszywkami podobają mi się słownie dwa wzorki. Taśmy actidogowe są ładniejsze, ale wg.mnie cena za wysoka jak na produkt handmade.[/QUOTE] Ale handmade jest zawsze droższe, w końcu to handmade, a nie masowa produkcja, która zawsze wychodzi taniej. Ile chciałabyś, by Ci zapłacono za Twoją ręczną pracę? Ile Twoim zdaniem powinna kosztować np. obroża? Ja za taką: [url]http://www.activdog.pl/akcesoria.php?view=preview&category=1&image=103[/url] dla dużego psa zapłaciłam 35 złotych + koszty przesyłki. Quote
Unbelievable Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Ja zdecydowanie stawiam na activdoga ;) kto nie miał w ręku jednego i drugiego nie zrozumie Quote
Marta_Ares Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 dla mnie znowu akcesoria rogza sa za drogie, patrząc na to jak padła jakość w ostatnim czasie obroze zaciskowe mechacą się po kilku dniach użytkowania... Quote
bobroska. Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Ceny activdoga jeszcze nie znam, ale myślę, że coś takiego jak obroża robiona na zamówienie , jedyna taka, powinno mieć swoją cenę... Szczególnie biorąc pod uwagę materiały z których te rzeczy są robione. Quote
Yuveza Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 ja nie miałam ani jednego ani drugiego;) choć... rogza widziałam na wystawie.. podobają mi sie niektóre wzorki rogza ale to dla mnie jest obroża czy tez szelki z ładną taśmą ale nie warte swojej ceny;) jak dla mnie to po prostu obroża taka jak hilton czy trixie tyle że droga:P pewnie gadam głupoty:P ale mam np: takiego hiltona ładna tasma podkładowa na to ozdobna w kostki:P zatrzask kółka i ok:D obroża kosztuje 7zł a rogz.. podkładowa tasma i tasma ozdobna które są ładne;) zatrzask kółka 26zł... nie wiem jakie są różnice w jakoości tasm i zatrzasków kołek xD ale dla mnie nawet hiltony są ok:P [quote name='Marta_Ares']dla mnie znowu akcesoria rogza sa za drogie, patrząc na to jak padła jakość w ostatnim czasie obroze zaciskowe mechacą się po kilku dniach użytkowania...[/QUOTE] a mi hilton sie zmechacił rawie po roku użytkowania xD i kilku praniach:P Quote
w deszczu rosnę Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 [quote name='bobroska.']Ceny activdoga jeszcze nie znam, ale myślę, że coś takiego jak obroża robiona na zamówienie , jedyna taka, powinno mieć swoją cenę... Szczególnie biorąc pod uwagę materiały z których te rzeczy są robione.[/QUOTE] masz jeszcze wartość dodaną takiego produktu - wiedzę, że nie szyło go dziecko w indyjskim czy chińskim sweatshops, którego rodzina żyje za mniej niż dolara dziennie Quote
Marta_Ares Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 [quote name='westie_justa']ja nie miałam ani jednego ani drugiego;) choć... rogza widziałam na wystawie.. podobają mi sie niektóre wzorki rogza ale to dla mnie jest obroża czy tez szelki z ładną taśmą ale nie warte swojej ceny;) jak dla mnie to po prostu obroża taka jak hilton czy trixie tyle że droga:P pewnie gadam głupoty:P ale mam np: takiego hiltona ładna tasma podkładowa na to ozdobna w kostki:P zatrzask kółka i ok:D obroża kosztuje 7zł a rogz.. podkładowa tasma i tasma ozdobna które są ładne;) zatrzask kółka 26zł... nie wiem jakie są różnice w jakoości tasm i zatrzasków kołek xD ale dla mnie nawet hiltony są ok:P a mi hilton sie zmechacił rawie po roku użytkowania xD i kilku praniach:P[/QUOTE] dokładnie o to chodzi... taśma podkładowa i ozdobna w rogzie i hiltonie/ trixie jest niemalże identyczna... ja rogza nowego miałam tylko jednego, reszte kupiona używana po sporo niższej cenie, a obecnie pozbywam się w większości wszystkich rogzów jakie mam, jeden poszedł do Gops, drugi jutro na allegro sobie zostawiam tylko ukochanego funky retro(kupiony jako nowy, jest u mnie od 3 lat:evil_lol: ale zakladany 1-2razy w miesiacu i turkus z nitką odblaskową) Quote
anorektyczna.nerka Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Nie chcę tu porónwyać czy robić reklamy, ale inni też robią na zamówienie, a cena jest o wiele niższa. Materiały nie są w sumie aż tak drogie, przypuśćmy 100mb taśmy się zamyka w 50zł + taki toczek z nicią do skór (jest mocniejsza niż zwykłe) powiedzmy 30zł + okucia powiedzmy trzy elementy na obrożę to 2zł (jak nie mniej, biorąc pod uwagę, że producent zaopatruje się w hurtowniach). Przypuszczalnie z tych 100m można zrobić 100 obroży, trzeba powiedzmy dwa toczki i 300 okuć (czyli 100 zestawów). Wychodzi nam: 50 + 60 + 200 + 50 (Np. za prąd użyty podczas włączenia maszyny) = 360zł kosztuje zrobienie tych 100 obroży, z czego koszt jednej to niecałe 4 zł. Zdaję sobie sprawę, że zysk musi mieć osoba wytwarzająca dany produkt, takie są prawa dżungli. Trzeba też dodać podatek, jeżeli jest to zarejestrowana działalność. Co do rogzów zgodzę się, mechacą się, ale wydaje mi się że to jest tak jakby się kupowało ciuchy w sieciówkach typu h&m, gdzie taka szmata za powiedzmy 100zł jest w rzeczywistości parę euro warta. Z tym, że ja rogzom po protu ufam ze względu na zatrzask (jest wytrzymalszy niż w trixie czy muscatach o czym się niejednokrotnie przekonałam), bo co do taśm to mam zastrzeżenia. Powiedzcie mi, co optycznie zwęża obrożę, niebieska taśma naszyta na czarną, czy czarna na niebieską? Quote
Lucky. Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 ja również uważam, że rogzy spały strasznie z jakością. planet rogza mam od końca czerwca i już przy kółku jest zmechacony ... już wolę dogstyle czy activdog. u mnie Meg chodzi tylko w szelkach i obrozy sowy i pacyfkach... reszta leży, ale przejdzie mi i wszystko pójdzie w ruch. Quote
Recommended Posts