Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Już nie pamiętam kto tutaj chciał AD i bał się, że będzie za grubo, ale dobrym mykiem na zatuszowanie grubości jest dobranie ostatniej warstwy (w tym momencie polarku lub eco) pod kolor sierści psa lub wybrać kolor czarny. Te zabiegi powinny optycznie zwęzić obrożę.

Posted

[quote name='Agnes']Ja nie chce komentowac wyrobow, juz mam dosc tych dyskusji ;) Po prostu widac, ze tasma jest cieniutka (i swoje tez widzialam)[/QUOTE]
Każdy ma swoje zdanie ;-) Mi się np w ogóle nie podobają Rogzy (jedynie wyjątek mogłabym zrobić dla tych z nitką) ;-)

Posted

[quote name='Ashley']A myślicie, że obroża tylko z dwóch warstw, tasiemki ze wzorkiem i taśmy podkładowej, byłaby O.K?[/QUOTE]
Jeśli obawiasz się że będzie za cienka, poproś Tanię o dwie taśmy podkładowe+taśma ozdobna. Pomarańczowa taśma podkładowa u Tani jest grubsza, limonkowa i fioletowa cieńsza. Tania zawsze pyta dla jakiego to ma być psa, ile pies waży, czy ma zrywy itd. Wtedy ustala jak obroża powinna wyglądać, czy wymaga jakiś wzmocnionych okuć, czy wymaga podwójnej taśmy przy zacisku (nam tak zrobiła właśnie) itd. Najlepiej zapytać o to Tanię, powie co i jak.
Dla mnie ogromnym plusem wyrobów ActivDog jest właśnie ich lekkość, dopasowują się do szyi psa błyskawicznie, zacisk chodzi wspaniale - nie to co ten w lupinie czy rogzowy taśmowy - luzuje się błyskawicznie.
Tania robiła obroży dla suczy Weszki - bo ty chyba masz sznaucera olbrzyma prawda? Z tego co wiem, dziewczyny są zadowolone.

Posted

[quote name='Ashley']A myślicie, że obroża tylko z dwóch warstw, tasiemki ze wzorkiem i taśmy podkładowej, byłaby O.K?[/QUOTE]

Ja mam dla dwóch psów taki zestaw i moim zdaniem jest ok ;).

[IMG]http://img534.imageshack.us/img534/6990/img4047ob.jpg[/IMG]

Tutaj zdjęcia obroży na psach (już je jakiś czas temu wrzucałam)

[url]http://img580.imageshack.us/img580/8261/img4034e.jpg[/url]

[url]http://img683.imageshack.us/img683/6122/img4038l.jpg[/url]

Posted

Nigdy z taka obroża sie nie spotkałam.... nigdy tak obroza nie wygladala, jak ta..... a nie jedna zakupiliśmy.... fakt, nigdy nie zakupiłam obrozy uzywanej....
gops ja mnie sprzedała.... dziekuje.... dlaczego takie wielkie hallo zrobiłam, jak ktoś z Was napisał? Ja nigdy z czymś takim sie nie spotkałam.... gops zakupiła taka obroze, jaka mi przesłała, tak? [B]Tak piszecie, ze to wina producenta....[/B] Wiec dziwie sie, ze nie zaregowała na jej brzydkie zakonczenie..... Dla innych widocznie to normalne....Nie dla mnie.....

Posted

[quote name='Diana S']Nigdy z taka obroża sie nie spotkałam.... nigdy tak obroza nie wygladala, jak ta..... a nie jedna zakupiliśmy.... fakt, nigdy nie zakupiłam obrozy uzywanej....
gops ja mnie sprzedała.... dziekuje.... dlaczego takie wielkie hallo zrobiłam, jak ktoś z Was napisał? Ja nigdy z czymś takim sie nie spotkałam.... gops zakupiła taka obroze, jaka mi przesłała, tak? [B]Tak piszecie, ze to wina producenta....[/B] Wiec dziwie sie, ze nie zaregowała na jej brzydkie zakonczenie..... Dla innych widocznie to normalne....Nie dla mnie.....[/QUOTE]
To przeprosiny ? :cool3:;)

Posted

Diana S nawet Marta pisała, że taki właśnie wykańczają obróżki. ;) Także to nie "wina producenta" tylko sposób wykończenia. Wystarczyło popatrzeć na stronę dogstyle to byś nie była zaskoczona. Gops należą się przeprosiny za oczernianie. Także na nie czas i niech temat się skończy!

Posted

Nie bede ja przepraszała, za to, co ja widze...ze obroza jest nieładna.....Dziewczyna chciała dobrze, ale trafiła na mnie, która perfekcjonalnie zna sie na obrozach... Nie jej wina, ze ja to nie razi.....Mnie razi.... tyle mogę napisac.....

Posted

Twoja jak Ty to nazywasz perfekcja nie ma tu nic do rzeczy natomiast Twoje oskarzenia owszem. Skoro bylas w stanie napisac tyle zlych slow o kims to czemu nie jestes w stanie przyznac sie do bledu? Czy Twoja odwaga na tym sie konczy?

Posted

[quote name='Diana S']Nie bede ja przepraszała, za to, co ja widze...ze obroza jest nieładna.....Dziewczyna chciała dobrze, ale trafiła na mnie, która perfekcjonalnie zna sie na obrozach... Nie jej wina, ze ja to nie razi.....Mnie razi.... tyle mogę napisac.....[/QUOTE]
Z Twoich ust padły bezpodstawne oskarżenia pod adresem Gops, za które nie masz zamiaru przeprosić... Myślę, że to tylko świadczy o Tobie.

Posted

Tak sobie czytam te przepychanki..
Nie wiem jak Wy ale ja przed zakupem czegoś używanego proszę o zdjęcia z każdej strony i wszystkich detali.. Jeżeli takich zdjęć nie ma dostępnych na danej aukcji. Inaczej mogę mieć pretensje tylko do siebie.

Posted

[quote name='Diana S']Nie bede ja przepraszała, za to, co ja widze...ze obroza jest nieładna.....Dziewczyna chciała dobrze, ale trafiła na mnie, która perfekcjonalnie zna sie na obrozach... Nie jej wina, ze ja to nie razi.....Mnie razi.... tyle mogę napisac.....[/QUOTE]

Ty chyba nie rozumiesz. Obraziłaś Gops pisząc że po przypalała i poobcinała obroże niszcząc ją! - co jest nie prawdą. Czyli to są oszczerstwa. A za swój ***** język powinnaś przeprosić. Nie podoba się obroża to się zapytaj czy możesz odesłać obrożę. Bo to nie jest jej dzieło takie wykończenie obroży. Naprawdę tego nie rozumiesz ?? :grin:

Naprawdę podejrzewam że możesz odesłać Gops obroże a następnie zamówić w Activdogu lub w innym miejscu.

Posted

[quote name='Illusion']Ja mam dla dwóch psów taki zestaw i moim zdaniem jest ok ;).

[url]http://img534.imageshack.us/img534/6990/img4047ob.jpg[/url]

Tutaj zdjęcia obroży na psach (już je jakiś czas temu wrzucałam)

[url]http://img580.imageshack.us/img580/8261/img4034e.jpg[/url]

[url]http://img683.imageshack.us/img683/6122/img4038l.jpg[/url][/QUOTE]

Illusion, przepiękne te Twoje obróżki :loveu:
Bardzo fajnie wygląda zacisk, nie sterczy tak jak w części obroży, wydaje się być mocno naciągnięty - czy wciąż wygląda tak samo mimo użytkowania?
I to jest taśma 2cm, tak?
Może faktycznie pomyślę nad czymś bez podkładu z ekoskórki tylko z taśmą podkładową :)

Posted

[quote name='Justa']Tak sobie czytam te przepychanki..
Nie wiem jak Wy ale ja przed zakupem czegoś używanego proszę o zdjęcia z każdej strony i wszystkich detali.. Jeżeli takich zdjęć nie ma dostępnych na danej aukcji. Inaczej mogę mieć pretensje tylko do siebie.[/QUOTE]
To swoją drogą... Jednak zawsze jest możliwość dogadania się, trzeba tylko chcieć. Coś sie nie podoba, mówię sprzedawcy, proszę o zwrot pieniędzy i tyle.

Posted

[quote name='AnIeLa']Naprawdę zawsze możesz odesłać Gops obroże a następnie zamówić w Activdogu lub w innym miejscu.[/QUOTE]

no to chyba by trzeba bylo ustalic z gops ;) zanim sie zapewni ;)
[B]
Justa [/B]czy Gala ma kontakt z woda? Plywa? ekoskorka fantastycznie sie sprawdza w wodzie - szybko schnie dzieki czemu pies nie nosi mokrej obrozy przez dluzszy czas :)

Posted

[quote name='AnIeLa']Ty chyba nie rozumiesz. Obraziłaś Gops pisząc że po przypalała i poobcinała obroże niszcząc ją! - co jest nie prawdą. Czyli to są oszczerstwa. A za swój ***** język powinnaś przeprosić. Nie podoba się obroża to jej odeślij. Bo to nie jest jej dzieło takie wykończenie obroży. [B]Naprawdę tego nie rozumiesz ??[/B] :grin:

Naprawdę zawsze możesz odesłać Gops obroże a następnie zamówić w Activdogu lub w innym miejscu.[/QUOTE]
No też sie właśnie zastanawiam... Normalnie jak fasolką o ścianę :evil_lol:

Justa, U mnie ten zacisk z activdoga sie trochę pogniótł, a czy będzie odstawał? Pewnie zależy od tego jak wyregulujesz obróżkę.

Posted

[quote name='Agnes']no to chyba by trzeba bylo ustalic z gops ;) zanim sie zapewni ;)
[B]
Justa [/B]czy Gala ma kontakt z woda? Plywa? ekoskorka fantastycznie sie sprawdza w wodzie - szybko schnie dzieki czemu pies nie nosi mokrej obrozy przez dluzszy czas :)[/QUOTE]

Też racja ;)

Posted

[quote name='Agnes'][B]
Justa [/B]czy Gala ma kontakt z woda? Plywa? ekoskorka fantastycznie sie sprawdza w wodzie - szybko schnie dzieki czemu pies nie nosi mokrej obrozy przez dluzszy czas :)[/QUOTE]

Ma kontakt, owszem, aktualnie codziennie w rzece pływa :p
Kwestia tego, że boję się, że 2,5cm to bedzie dla niej za szeroko, dlatego chcę zrezygnować z podkładu z ekoskórki..

Posted

[quote name='Migori']No też sie właśnie zastanawiam... Normalnie jak [B]fasolką [/B]o ścianę :evil_lol:[/QUOTE]

a nie grochem?:hmmmm::grins:

Posted

[quote name='Justa']Illusion, przepiękne te Twoje obróżki :loveu:
Bardzo fajnie wygląda zacisk, nie sterczy tak jak w części obroży, wydaje się być mocno naciągnięty - czy wciąż wygląda tak samo mimo użytkowania?
I to jest taśma 2cm, tak?
Może faktycznie pomyślę nad czymś bez podkładu z ekoskórki tylko z taśmą podkładową :)[/QUOTE]

Tak, to 2cm ;).
Zacisk wygląda tak samo cały czas. Zielona taśma podkładowa jest nieco sztywniejsza, żółta jest luźniejsza, ale mimo to bez problemów się luzuje i wraca do postaci takiej, jak na w/w fotkach. Z zaciskiem rogzowym (z wzorkiem) miałam problemy z luzowaniem się, z zacisków AD jestem bardzo zadowolona i jeśli jeszcze będę jakieś zamawiać to właśnie takie ;) (są do wyboru ok. 3 rodzaje).

Posted

[quote name='Agnes']a nie grochem?:hmmmm::grins:[/QUOTE]
Ty się nie mądruj tu! Nie włączaj się, jak starsi rozmawiają :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='AnIeLa']Ty chyba nie rozumiesz. Obraziłaś Gops pisząc że po przypalała i poobcinała obroże niszcząc ją! - co jest nie prawdą. Czyli to są oszczerstwa. A za swój ***** język powinnaś przeprosić. Nie podoba się obroża to się zapytaj czy możesz odesłać obrożę. Bo to nie jest jej dzieło takie wykończenie obroży. Naprawdę tego nie rozumiesz ?? :grin:

Naprawdę podejrzewam że możesz odesłać Gops obroże a następnie zamówić w Activdogu lub w innym miejscu.[/QUOTE]

Zareagowałam poprawnie.... nie wiedziałam, ze tą obroze szyła Marta..... pisalam, ze obroza jest przypalona, ma obciete brzegi.... Wiec, jak nigdy z czymś takim sie nie spotkało, do kogo ma sie kierować pytanie? dlaczego? Jasne, ze do osoby, która sprzedała obroze..... Nigdy, przenigdy bym nie pomyśla, ze w taki sposób obroza...pasek wyjsciowy jest brzydko [B]zakonczony przez producenta w tym przez[/B] [B]Marte[/B] ( tak piszecie, ze to jej wina- [B]Marty[/B]) .... ze to waszym zdaniem to normalne... Nie dla mnie.... Nie mam zamiaru odysłać obrozy,a jedynie mam lekcje dla siebie......