Agnes Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 [quote name='Voute']Agnes, jaki masz rozmiar tej Rogzowej obroży?[/QUOTE] Smycz i obroza to XL;) Quote
konwalia62 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Witajcie, gdyby ktoś z Was miał niepotrzebny dłuższy odcinek taśmy niebieskiej/granatowej z zepsutej flexi do 50kg, to bardzo chetnie odkupię. Pozdrawiam :) Quote
Voute Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 [quote name='Agnes']Smycz i obroza to XL;)[/QUOTE] A ile cm ma ta metalowa część? We wszystkich rozmiarach ma tę samą długość? Komplet piękny, jak każdy Rogz :) Ale nie mój kolor Quote
Voute Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 [quote name='evel']Podpowiedzcie mi - jaki [U]typ[/U] obroży dla niesfornego labowego roczniaka? Pies tak naprawdę dopiero będzie się uczył chodzić luźno na smyczy, aczkolwiek na obecnym etapie właścicielka za nim lata jak chorągiewka :roll: Myślałam o półzacisku wyregulowanym tak, żeby jednak pies odczuwał czasem, że naprawdę nie może iść dalej; pies czasem staje dęba i wyłazi ze zwykłej obroży, na kolcach (źle używanych, ale pominę to na razie) lekko się uspokaja ale i tak potrafi wyrwać właścicielce smycz z ręki i polecieć sobie zapewnić rozrywkę na własną łapę... A może zostawić mu zwykłą obrożę, tylko poradzić właścicielom, żeby ją lepiej dopasowali, bo skoro on łeb wyciąga to może jednak za luźno jest? A może jeszcze co innego?[/QUOTE] Ograniczony zacisk. Tylko nie tak wyregulowany, aby dusił psa gdy pociągnie. Ale aby pies odczuł, że jak ciągnie, to mu niewygodnie. Z takiego nie powinien się wywinąć. Ostatnio taką obrożę polecałam znajomej, co ma husky'iego i też potrafi z każdej obroży uciec. Teraz problem się skończył :) Quote
Lucky. Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 a ja dzisiaj zrobię porządki w obrożach itp. na sprzedaż chyba będzie : muscat, komplet szelki + smycz 2 cm szer. hilton w gwiazdki, pół zacisk, 2 cm el perro 2,5 cm fiolet róż od tzta marty z polarkiem, 2 cm + polarek czerwona smycz przepinana 2 cm / 2,2 m jakby ktoś był chętny to zapraszam na pw, tanio ! Quote
Agnes Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 [quote name='Voute']A ile cm ma ta metalowa część? We wszystkich rozmiarach ma tę samą długość?[/QUOTE] nie wiem jak w innych bo nie mialam, ten w linii prostej ma 9 cm z kolkiem 12 cm [quote name='Voute']Komplet piękny, jak każdy Rogz :) Ale nie mój kolor[/QUOTE] dziekuje...nie Twoj kolor? Ja fioletu tez nie lubie, nie nosze, nigdy bym nie zalozyla;) To jest dla psa nie dla mnie:diabloti: No i nie marudzilam, bo to ostatnia smycz XL z promocji, w normalnej cenie bym w zyciu nie kupila Quote
vege* Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 ma ktoś może na sprzedaż EL PERRO 2,5 cm, rozmiar C -50 cm? kolory jakie mnie interesują to: -czerwień -fiolet -chabrowy -limonka Quote
anorektyczna.nerka Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Evel, a nie lepiej obroża zwykła plus kantar? Próbowałam oduczyć psy ciągnąc na zaciskach i półzaciskach.. na zacisku oduczyłam labka, a reszta miała daleko, ze się zaciska.. w przypadku półzacisku to już w ogóle śmiech na sali. Ale jeżeli pies wyciąga łeb to radze b.dobrze dopasowaną obroże albo półzacisk, ale żadne z nich nie oduczy psa ciągania. Quote
Voute Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 [quote name='Agnes'] dziekuje...nie Twoj kolor? Ja fioletu tez nie lubie, nie nosze, nigdy bym nie zalozyla;) To jest dla psa nie dla mnie:diabloti: No i nie marudzilam, bo to ostatnia smycz XL z promocji, w normalnej cenie bym w zyciu nie kupila[/QUOTE] Raczej nie kolor mojego psa ;) Ale i tak Rogz ma zawsze świetne kolory. Quote
Kateczka Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 zamówiłam ManMacie łapki :) szelki, obroże i smycz....w wersji niebieskiej i w czerwonej obroże i smycz :) mam nadzieję, ze dojdą do wtorku bo Taniula ma urodzinki. Quote
blacky. Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 A ja mam teraz problem :) Zamówiłam zieleń od taks i zamówiłam fioletowe szelki, a w tych kolorach miałam zamówić el Perro ;) A teraz na stronie el Perro jest tylko 2,5 cm - czerwień... Mają jakieś zdjęcie z nowymi kolorkami i podami mi się rasta :) Quote
Tepes Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 [COLOR="blue"][COLOR="blue"]Marta[/COLOR] super Aresowi w surf tartanie:loveu::loveu: [B]Agnes[/B] rogz fioletowy cudo też mamy;)[/COLOR] [COLOR="blue"]a Tu Aresiasty w muscacie;)[/COLOR] [img] http://img202.imageshack.us/img202/2193/dogop.jpg[/img] [img] http://i52.tinypic.com/nedeyx.jpg[/img] Quote
Asia&Kleo Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 [B]Kateczka[/B], widzę, że Twój pies będzie miał wielkie nowe wyposażenie:) Czekam na zdjęcia! [B]Tepes[/B], bardzo ładnie pasuje niebieski rudzielcowi;) Zdjęcia moich psiurów w rogzach będą jak moja mama skróci obroże:lol: Quote
Yuveza Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 to taka czekoladka, ja też lubię połączenie brązu z błękitem/niebieskim Quote
Asia&Kleo Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 [quote name='westie_justa']to taka czekoladka, ja też lubię połączenie brązu z błękitem/niebieskim[/QUOTE] Ten niebieski muscata jest stonowany. Na mojej Kleo (czekoladowa podpalana) w ogóle nie pasuje niebieski, zwłaszcza odcienie jak Rogz czy Ferplast( którego chcę sie pozbyć z tego względu) Szkoda, bo są to bardzo ładne odcienie... Quote
kasia_1982 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 miekkie i lekkie fioletowy - nasz nowy nabytek ;) Niestety smycz do niej to tylko floral tartan lub czarna z nitka. [IMG]http://img138.imageshack.us/img138/1581/p1040146o.jpg[/IMG] Quote
murakami Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Dlaczego niestety? Z tego co widać komplet Ci wyszedł super! Quote
gosikf & dogs Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Jak i gdzie można kupić obroże od Taks? Quote
Aleksandrossa Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 A jak myślicie, jak mój czarnuch by się prezentował z miodowym muscatem? [B]Tepes[/B]- mój czarnuch też ma niebieskiego muscata :) Quote
Asia&Kleo Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 [quote name='Aleksandrossa']A jak myślicie, jak mój czarnuch by się prezentował z miodowym muscatem? [/QUOTE] Czarnemu we wszystkim ładnie:) Miałam muscata "miodowego" dla czarnej w typie laba Luny [*] i bardzo ładnie się prezentował. Niestety nie mam zdjęć( pokasowałam wszystkie) [B]Gosikf & dogs[/B], Taks robi bazarki z obrożami i smyczami. A jeśli nie ma już bazarku, to może na PW Quote
Illusion Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 :cool3: [IMG]http://img249.imageshack.us/img249/9004/img0422rf.jpg[/IMG] [IMG]http://img685.imageshack.us/img685/4292/img0424hw.jpg[/IMG] [IMG]http://img683.imageshack.us/img683/9196/img0423jt.jpg[/IMG] Quote
blacky. Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 [quote name='gosikf & dogs']Jak i gdzie można kupić obroże od Taks?[/QUOTE] napisz na PW, ja zamówiłam na PW :) Quote
gosikf & dogs Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 dzięki,wolałabym na bazarku;) poszukam zaraz Quote
gops Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 [quote name='gosikf & dogs']dzięki,wolałabym na bazarku;) poszukam zaraz[/QUOTE] ale nawet jak zrobi na pw to pieniazki ida na schroniskowe psy :) Quote
Marchewkowy Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 [quote name='kasia_1982']miekkie i lekkie fioletowy - nasz nowy nabytek ;) Niestety smycz do niej to tylko floral tartan lub czarna z nitka. [IMG]http://img138.imageshack.us/img138/1581/p1040146o.jpg[/IMG][/QUOTE] Super kolorek :razz: aż mam ochotę, jaka to szerokość? Quote
Recommended Posts