Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Diora']Hmm, jak dla mnie, długość też wchodzi w skład budowy ;) Mój sierściuch waży 27 kg. Ani mała, ani duża :)[/QUOTE]

nie chodzi o to zeby teraz kazdy pisal jak duzego/malego/sredniego/krotkiego etc ma psa tylko wg mnie te szelki beda za duze na suke zaby, ktora ma psa masywnego, ale krotkiego (jesli sie myle, niech zaba mnie poprawi)

Posted

[quote name='Agnes']na duzego psa tak, ale na malego nie ;)[/QUOTE]

[quote name='Agnes']nie chodzi o to zeby teraz kazdy pisal jak duzego/malego/sredniego/krotkiego etc ma psa tylko wg mnie te szelki beda za duze na suke zaby, ktora ma psa masywnego, ale krotkiego (jesli sie myle, niech zaba mnie poprawi)[/QUOTE]

Sama widzisz, że wielkość jest pojęciem względnym... Dla mnie to oczywiste, że ktoś, kto ma [U]małego[/U] (do 10 kg.) psa, nie kupuje mu szelek w rozmiarze XL...

Posted

moja ma 15 kg , więc średni piesek, od szyi do nasady ogona ma 45cm długości, jest troszkę większa a na pewno dłuższa od ładnego wzorcowego stafika, ale jeśli na huskiego były za duże to na moją na pewno też będą ;)

Posted

xlki sa bardzo duze w barach wlasnie , przy mnie w zologu kobieta pryzmierzala na psa 30kg kundelka szczuplego i klata byla dosc duzo rozlegurowana a barki za luzne ;)

zaba kup szele manmta napewno Ci sie spodobaja cena niska ,a szelki naprawde porzadne i ladne

Posted

fakt...Tano ma 35 kg...Rogz XL jest sporo zmniejszony....tak gdzieś od 1/3 do połowy regulacji (zależnie ile futra ma)
w MM mamy XXl (nie było XL) regulacja jest o wiele lepsza niestety mają stała wielkosć przedniej obręczy ....

Posted

A ja mam pytanie na które w tym wątku padało już wiele odpowiedzi, ale no cóż - od deski do deski nie czytałam wątku tylko sporadycznie.

[B]Jakie możecie polecić sklepy internetowe z obroża/szelkami/smyczami ? :) Mam kilka upatrzonych, ale boję się zamawiać, wolę zapytać się kogoś kto juz zamawiał :)[/B]

Posted

[quote name='blacky764']A ja mam pytanie na które w tym wątku padało już wiele odpowiedzi, ale no cóż - od deski do deski nie czytałam wątku tylko sporadycznie.

[B]Jakie możecie polecić sklepy internetowe z obroża/szelkami/smyczami ? :) Mam kilka upatrzonych, ale boję się zamawiać, wolę zapytać się kogoś kto juz zamawiał :)[/B][/QUOTE]

Pelna-miska
futrzakowo
kacikpupila

Posted

[quote name='blacky764']A ja mam pytanie na które w tym wątku padało już wiele odpowiedzi, ale no cóż - od deski do deski nie czytałam wątku tylko sporadycznie.

[B]Jakie możecie polecić sklepy internetowe z obroża/szelkami/smyczami ? :) Mam kilka upatrzonych, ale boję się zamawiać, wolę zapytać się kogoś kto juz zamawiał :)[/B][/QUOTE]

taki watek jest na dogo i raczej tam powinno pasc pytanie [URL="http://www.dogomania.pl/threads/5553-sklepy-www-zologiczne/page64"]KLIK[/URL] sa opinie dot sklepow

Posted

[quote name='blacky764']Dzięki :)

Cioteczki a ma może któraś z Was jakiej szelki lub obrożę od Ami Play ? Są mocne czy raczej nie kupować ?[/QUOTE]

znajoma ma dla małej suki i sprawuje się dobrze ;)

Posted

Cioteczki a ma może któraś z Was jakiej szelki lub obrożę od Ami Play ? Są mocne czy raczej nie kupować ?[/QUOTE]

ja miałam dla mojego sznupka mini szelki Ami Play z serii N, nie byłam z nich zadowolona, taśma jest zbyt "miękka" i "rolowała" się pod pachami

ale do kompletu zakupiłam smycz z serii NRR i mam ją już 1,5 roku i jestem z niej bardzo zadowolona:p

Posted

Ja miałam kantarek i obrożę z Ami Plany, strasznie szybko się rozwaliły, taśma bardzo słaba i wycierała psią sierść. Nie kupię nic więcej od nich.

Posted

[quote name='Voute']Ja miałam kantarek i obrożę z Ami Plany, strasznie szybko się rozwaliły, taśma bardzo słaba i wycierała psią sierść. Nie kupię nic więcej od nich.[/QUOTE]
Ja kupie na wypróbowanie, bo na rogza czy inne znane marki mnie po prostu nie stać. A chce żeby moja suczka miała ładną obroże, bo lubie je kupować.

Posted

Ja mam szelki i obrożę dla yorka i sprawdzają się świetnie, są wytrzymałe i ładnie wyglądają. Smyczy używam także dla około 30kg psa i także wytrzymuje.
Minusem dla mnie jest to, że minimum ma 20mm szerokości.

Posted

blacky jest duzo firm robiacych ładniejsze i lepsze akcesoria...popatrz sobie też na "domowe" wyroby u Taks albo u Marty....Moim zdaniem Ami Play to bubel...bo ani to ładne ani dobre jakosciowo w tej cenie...