Marta_Ares Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Mayka to gdzieś 24kg będzie ważyła :) więc znowu nie taka mała :P Quote
Pietruszka Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 [quote name='zaba14']w tych nowych odblaskowych rogzów jeszcze w PL nie ma?[/QUOTE] Są już, ja narazie widziałam na wystawie w Głogowie, na ich stoisku ;) Quote
Agnes Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 [quote name='Diora']Hmm, jak dla mnie, długość też wchodzi w skład budowy ;) Mój sierściuch waży 27 kg. Ani mała, ani duża :)[/QUOTE] nie chodzi o to zeby teraz kazdy pisal jak duzego/malego/sredniego/krotkiego etc ma psa tylko wg mnie te szelki beda za duze na suke zaby, ktora ma psa masywnego, ale krotkiego (jesli sie myle, niech zaba mnie poprawi) Quote
Diora Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 [quote name='Agnes']na duzego psa tak, ale na malego nie ;)[/QUOTE] [quote name='Agnes']nie chodzi o to zeby teraz kazdy pisal jak duzego/malego/sredniego/krotkiego etc ma psa tylko wg mnie te szelki beda za duze na suke zaby, ktora ma psa masywnego, ale krotkiego (jesli sie myle, niech zaba mnie poprawi)[/QUOTE] Sama widzisz, że wielkość jest pojęciem względnym... Dla mnie to oczywiste, że ktoś, kto ma [U]małego[/U] (do 10 kg.) psa, nie kupuje mu szelek w rozmiarze XL... Quote
zaba14 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 moja ma 15 kg , więc średni piesek, od szyi do nasady ogona ma 45cm długości, jest troszkę większa a na pewno dłuższa od ładnego wzorcowego stafika, ale jeśli na huskiego były za duże to na moją na pewno też będą ;) Quote
gops Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 xlki sa bardzo duze w barach wlasnie , przy mnie w zologu kobieta pryzmierzala na psa 30kg kundelka szczuplego i klata byla dosc duzo rozlegurowana a barki za luzne ;) zaba kup szele manmta napewno Ci sie spodobaja cena niska ,a szelki naprawde porzadne i ladne Quote
zaba14 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Szelki z manmata zawsze mi się podobały ;) i pewnie się skuszę, ale póki co dam sobie spokój ;) Quote
Kateczka Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 fakt...Tano ma 35 kg...Rogz XL jest sporo zmniejszony....tak gdzieś od 1/3 do połowy regulacji (zależnie ile futra ma) w MM mamy XXl (nie było XL) regulacja jest o wiele lepsza niestety mają stała wielkosć przedniej obręczy .... Quote
blacky. Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 A ja mam pytanie na które w tym wątku padało już wiele odpowiedzi, ale no cóż - od deski do deski nie czytałam wątku tylko sporadycznie. [B]Jakie możecie polecić sklepy internetowe z obroża/szelkami/smyczami ? :) Mam kilka upatrzonych, ale boję się zamawiać, wolę zapytać się kogoś kto juz zamawiał :)[/B] Quote
Onomato-Peja Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 [quote name='blacky764']A ja mam pytanie na które w tym wątku padało już wiele odpowiedzi, ale no cóż - od deski do deski nie czytałam wątku tylko sporadycznie. [B]Jakie możecie polecić sklepy internetowe z obroża/szelkami/smyczami ? :) Mam kilka upatrzonych, ale boję się zamawiać, wolę zapytać się kogoś kto juz zamawiał :)[/B][/QUOTE] Pelna-miska futrzakowo kacikpupila Quote
Agnes Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 [quote name='blacky764']A ja mam pytanie na które w tym wątku padało już wiele odpowiedzi, ale no cóż - od deski do deski nie czytałam wątku tylko sporadycznie. [B]Jakie możecie polecić sklepy internetowe z obroża/szelkami/smyczami ? :) Mam kilka upatrzonych, ale boję się zamawiać, wolę zapytać się kogoś kto juz zamawiał :)[/B][/QUOTE] taki watek jest na dogo i raczej tam powinno pasc pytanie [URL="http://www.dogomania.pl/threads/5553-sklepy-www-zologiczne/page64"]KLIK[/URL] sa opinie dot sklepow Quote
blacky. Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Dzięki :) Cioteczki a ma może któraś z Was jakiej szelki lub obrożę od Ami Play ? Są mocne czy raczej nie kupować ? Quote
puchu Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Nowości od taks [url]http://www.dogomania.pl/threads/201275-quot-taksowe-quot-obro%C5%BCe-szelki-smycze-na-2-cele-do-10.02[/url] Quote
Kateczka Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 dla mnie wygladają badziewnie.....i dlatego nigdy nie kupiłam ;) jest nowy bazarek u Taks :D Quote
Kateczka Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Puchu napisałysmy w tym samym momencie :P Quote
taxelina Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 [url]http://img256.imageshack.us/img256/1738/dsc0177nv.jpg[/url] Super jej pasuje! Inne rasowe tutaj [url]http://www.hungarianpetnet.com/shop/index.php?act=viewCat&catId=240[/url] Quote
Okamia Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 [quote name='blacky764']Dzięki :) Cioteczki a ma może któraś z Was jakiej szelki lub obrożę od Ami Play ? Są mocne czy raczej nie kupować ?[/QUOTE] znajoma ma dla małej suki i sprawuje się dobrze ;) Quote
Fides79 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 [quote name='blacky764']Dzięki :) Cioteczki a ma może któraś z Was jakiej szelki lub obrożę od Ami Play ? Są mocne czy raczej nie kupować ?[/QUOTE] ja miałam dla mojego sznupka mini szelki Ami Play z serii N, nie byłam z nich zadowolona, taśma jest zbyt "miękka" i "rolowała" się pod pachami ale do kompletu zakupiłam smycz z serii NRR i mam ją już 1,5 roku i jestem z niej bardzo zadowolona:p Quote
blacky. Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Dzięki za opinie :) Jak będę miała kasę to zamówię od Ami Play obróże :) Quote
Voute Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Ja miałam kantarek i obrożę z Ami Plany, strasznie szybko się rozwaliły, taśma bardzo słaba i wycierała psią sierść. Nie kupię nic więcej od nich. Quote
blacky. Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 [quote name='Voute']Ja miałam kantarek i obrożę z Ami Plany, strasznie szybko się rozwaliły, taśma bardzo słaba i wycierała psią sierść. Nie kupię nic więcej od nich.[/QUOTE] Ja kupie na wypróbowanie, bo na rogza czy inne znane marki mnie po prostu nie stać. A chce żeby moja suczka miała ładną obroże, bo lubie je kupować. Quote
lenka13 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 [quote name='blacky764']Dzięki :) Cioteczki a ma może któraś z Was jakiej szelki lub obrożę od Ami Play ? Są mocne czy raczej nie kupować ?[/QUOTE] Ja mam szelki i obrożę dla yorka i sprawdzają się świetnie, są wytrzymałe i ładnie wyglądają. Smyczy używam także dla około 30kg psa i także wytrzymuje. Minusem dla mnie jest to, że minimum ma 20mm szerokości. Quote
MakeBelieve Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 No właśnie ja bym chciała np. obroże dla mojej, bo szelki tego typu zapinane od góry obcierają moją, ale 2 cm.. Szer. na szelki jest ok, bo mierzyłyśmy. Ale obróżka jak kołnierz by była .. Quote
Kateczka Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 blacky jest duzo firm robiacych ładniejsze i lepsze akcesoria...popatrz sobie też na "domowe" wyroby u Taks albo u Marty....Moim zdaniem Ami Play to bubel...bo ani to ładne ani dobre jakosciowo w tej cenie... Quote
Recommended Posts