Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Agnes']ale kolnierz usztywniajacy nie do kazdego psa "pasuje" - to rowniez nie jest wygodne ;)[/QUOTE]

oczywiscie masz rację ;)

Mikus zawsze nosił obroże i szelki 16mm, raz zamówiłam smycz i szelki 2,5cm i wygladał w nich naprawde dobrze! a przeciez to taki mały pyrtek był :) teraz moja Miya ma obroze 11mm a jest chyba wielkosci Mikgo i juz mi sie to nie podoba :/ no ale musimy troszke poczekac, bo nie wiem kiedy pojade do miasta aby kupic cos szerszego ;)

Posted

[url]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/Aza2009/DSC_1499copy.jpg[/url]
ladnie na niej wyglada:loveu:
ale bardziej mi sie podoba chyba w 3cm Manmacie;)

a co do Vini to tak jak Agnes i ktos wczoraj jeszcze wspominal, jesli potwierdzi sie to co chce uslyszec to jest cacy, a jak sprzecwi i doradzi ze jednak bedzie za szerokie to jest be:cool3:

Posted

przepraszam za offa!

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/174336-Psie-ksiAE-A-ki-ringA-wki-kolczatki-kantar-kozioA-ek-szelki-MM-na-Tobiego-do-30-11?p=13564023"]zapraszam na bazarek dla Tobiego! m. in. szelki z MM :cool3:[/URL]
[URL="http://www.dogomania.pl/174336-Psie-ksiAE-A-ki-ringA-wki-kolczatki-kantar-kozioA-ek-szelki-MM-na-Tobiego-do-30-11?p=13564023"]
[/URL]

Posted

[quote name='Marta_Ares'][url]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/Aza2009/DSC_1499copy.jpg[/url]
ladnie na niej wyglada:loveu:
ale bardziej mi sie podoba chyba w 3cm Manmacie;)[/QUOTE]
Jestem tego samego zdania, jak Marta. Mnie też bardziej podoba sie w MM, choć ta rogzowa obroża też bardzo ładnie leży.

Posted

[quote name='asiunia']Zamówiłam właśnie rogza zaciskowego dla poczwara...Gad jest w staie wyciągnąć łeb z każdej obroży...Wzór bones of red(czy siakoś tak ;)),"nieświeży"już ale mam do niego jakiś sentyment. Zdjęcia jak tylko dojdzie[/QUOTE]

ja też bardzo lubię ten wzór. :)

Posted

już działa, chyba...

moje dni na tym forum dobiegają końca :evilbat:

żeby nie było offa - obroże od losferros sprawują się super :)
plus taki, że są naprawdę oryginalne w swej prostocie :)

Posted

Agnes- nie o to chodzi. Po prostu stwierdzam, że niektórym sie podoba. Bo myslalam ze to strasznie wyglada, ale tak nie jest. Przynajmniej dla niektorych. Uwierz mi- decyzja podjeta nie jest, a raczej nie byla.

Posted

[quote name='zaba14']jeszcze ma 4 cm :) ale nie wiadomo jakby wyglądała :)[/QUOTE]

to juz napisalam ze nie uznaje kolnierzy usztywniajacych:evil_lol:

O ile ttb wyglada dobrze w takich szerokosciach, o tyle pies postury Azy, o takiej budowie, o takiej [U]szyi[/U] wyglada zle. Ona ma szyje 45 cm;) (ma ciasno zapiete obroze)

Posted

A ja tam widziałabym Azę w 4cm ;) Nie można, a raczej nie da się o takich sprawach dyskutować. Każdy poda swój argument i nic z tego nie wyniknie, ja lubię bardzo szerokie obroże, ktoś inny nie lubi.
Dlatego dziwne jak dla mnie jest pytanie się, czy szerokość odpowiada, bo każdy ma inny gust.

Posted

[quote name='Onomato-Peja']A ja tam widziałabym Azę w 4cm ;) [/QUOTE]

ale w rogzie 4 cm ona by sie utopila:evil_lol: a inne typu pitman poki co mnie nie interesuja;)

Posted

[quote name='asiunia']Przypuszczam że są podobnego wzorstu i wagi-67cm,34 kg ;)[/QUOTE]
No nie wiem moja ma około 60 w kłebie, chyba, że źle zmierzyłam :oops: A w szyi około 52/3cm.
[quote name='Ana04']
[B]Pestka,[/B] mi się wydaje, że 2,5cm starczy dla Saby, Aza jest chyba od niej masywniejsza a chodzi w 2,5 i mi się w niej podoba. :)
[/QUOTE]
A możesz pokazać Azę w 2,5cm? :razz: Chciałabym zobaczyć bo one są chyba porównywalnej wielkości.

Posted

[COLOR=Red]zapraszam na bazarek na poparzonego Mukiego,[/COLOR]
[url]http://www.dogomania.pl/threads/174406-Akcesoria-dla-psA-w-biA-uteria-na-poparzonego-Mukiego-do-01-12?p=13570534#post13570534[/url]
[COLOR=Red]na którym znajdziecie obrożę 4cm i inne, smycze, zabawk[/COLOR]i

Posted

Agnes rozumie ;) dlatego tez napisałam że nie wiem jak Aza by wyglądała bo w sumie duża z niej sunia ale za to szczupła :) np. moj Miki był kurdupelek ale znów nie szczuplutki :) wiec 25mm szelki były dobre :) a pies sasiadki był ciut wyzszy od niego z tym ze o połowe chudszy (taka sarna :D ) wiec wygladałby smiesznie ;)

Posted

[quote name='Magda25'][B]anetta[/B], dziękuję Ci bardzo :multi::multi::multi:

Tak właśnie mi świtało, że widziałam jakiego bordera w tej obroży. Teraz już wiem, co kupić. Jeszcze raz dzięki.[/QUOTE]

[quote name='Marta_Ares']bordera :razz:[/QUOTE]

[quote name='agaciaaa']Ale że Masaj...border? Uszy nie za duże przypadkiem? :evil_lol:[/QUOTE]

[quote name='Magda25']Ups:oops::oops::oops::oops:
Proszę o wybaczenie :flaming::modla:
Mam nadzieję że corgi sie nie pogniewa, że na chwilę był borderem :oops::oops::oops:[/QUOTE]
Hhahaha, no to się uchachałam :evil_lol: Spoko, z daleka Masajek to wygląda jak taki mini border trzymany pod szafą :evil_lol::evil_lol:
Cieszę się że pomogłam. Mamy ją prawie rok i bardzo dobrze wygląda. Używana codziennie. Jedynie wg mnie to kółeczko jest za małe.

[quote name='blaira']Anette a gdzie w PL mozna nabyc ezydoga? Bardzo ładnie Masaj w niej się prezentuje :)[/QUOTE]
Dzięki:)
Tak jak Żaba napisała, w Pełnej Misce. Teraz tam zajrzałam z ciekawości i takie oczy :crazyeye: mam. Strasznie podrożały:shake: Za naszą płaciłam 39 rozm. S a teraz liczą sobie 50 zeta :razz:

Posted

[quote name='olekg89']Żaba-Tyś chyba dawno Azy nie widziała :) to już nie ta szczuplutka sunia sprzed lat....:([/QUOTE]

Olus mozesz sie przyczepic do suni swojej babci ktora ma powazniejszy problem z waga? Od nas...sie odczep ;) I nie ubolewaj nad tym biedaku w kazdym watku, ciesze sie, ze tak sie przejmujesz Azowa, ale nie ma takiej potrzeby...

Zaba - moja suka jest duza, ma wielka klate, ale ma cienka szyje - raptem 45 cm, do tego krotka...tu nie ma co zakladac nic wiecej, bo by wygladala raczej smiesznie;)

Posted

[quote name='olekg89']Żaba-Tyś chyba dawno Azy nie widziała :) to już nie ta szczuplutka sunia sprzed lat....:([/QUOTE]

Olek nie ma co przesadzać ;) Aza po pierwsze była sterylizowana a co za tym idzie bardzo czesto dokłada sie do tego kilka kg... tak niektore psy reaguja, a jesli Agnes robi wszystko aby sucz schudła a sie nie da to cóż trudno, otyła nie jest ;) ja też nie umie schudnąć ;( hehe ;D
Agnes sama wiesz najlepiej w czym Twojej suni i ładnie a przede wszystkim wygodnie ;) z Mikim tez mielismy cyrki, bo sierść miał dłuższą i gdy zakładało mu sie zwykłą obroże to z sierści na szyji robił mu sie pawi ogon.. okropnie :) wiec musiał miec pół zacisk a i tak najlepiej wyglądał w szelkach ;) szkoda że rogz nie robi czegoś pośredniego właśnie np. 30mm ale chyba ezydog cos takiego ma, ale nie jestem pewna ;)

Moi rodzice przylatuja w grudniu wiec kupilismy wszystko co trzeba nawet juz dla dorosłej Miyi bo w sumie nie wiem czy bede leciec do PL w przyszłym roku, i wzielismy obroze 40mm ale widzialam staffiki w takich obrozach i ładnie wyglądają wiec mam nadzieje ze tak bedzie w przypadku mojej suczy ;)

Posted

[quote name='zaba14']Olek nie ma co przesadzać ;) Aza po pierwsze była sterylizowana a co za tym idzie bardzo czesto dokłada sie do tego kilka kg... tak niektore psy reaguja, a jesli Agnes robi wszystko aby sucz schudła a sie nie da to cóż trudno, otyła nie jest ;) ja też nie umie schudnąć ;( hehe ;D[/QUOTE]

On i tak tego nie rozumie:evil_lol::evil_lol::evil_lol: chlop jak chlop - ciezko cos wyjasnic ;)

[quote name='zaba14']szkoda że rogz nie robi czegoś pośredniego właśnie np. 30mm ale chyba ezydog cos takiego ma, ale nie jestem pewna ;)[/QUOTE]

no rogz moglby wprowadzic nowa rozmiarowke:evil_lol: ezydogi mi sie nie podobaja...

Aza i tak najczesciej chodzi w dlawiku, parcianka jest tylko wtedy kiedy ja spuszczam:eviltong: