Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='toyota']Kupiłam "jamnikowi " szelki tego typu z Rogza :
[url]http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=1364[/url]

Nie wiem gdzie jest przód a gdzie tył , tylko się nie śmiejcie . To kółko do zapięcia smyczy ma być z przodu czy z tyłu ?[/QUOTE]
miejsza obrecz nie zapinana ma byc z przodu , tam gdzie jest klips i kolko do zapiecia z tylu na klacie za pzrednimi lapkami :)

Posted

A jakii obwód ma Rogz M zaciskowy...No na allegro pisz e, że do 45 a na animalii do 34..To jak to wkońcu jest bo mój pies ma w szyi ok 36 i teraz czy M-ka będzie dobra??

Posted

[quote name='Lucky.']coś +/- 30 cm .
Moja ma 35 cm i jest jeszcze z 5-6 cm do zmniejszenia .
Nie chce mi się mierzyć bo trudno się reguluje ......[/QUOTE]
skoro ma jeszcze 5-6cm a jest wyregulowana na 35, ma minimum koło 32-33cm ;)

Posted

jak to jest z tymi wymiarami rogza ?
na stronie rogza i na pełnej-misce dla zwykłej obroży M podane sa wymiary 26-46cm , tymczasem moje dwie Mki mają 22-35 :roll:
nie zwróciłam na to uwagi bo maluchy mają 30 cm, ale szukam dla szczeniaka , myślałam ze sie w Mki zmiesci dopóki nie urośnie, zwiekszyłam na max obroze i nie wierze ze ma 46 cm to zmierzylam i 35... :angryy:

Posted

[quote name='Natula']jak to jest z tymi wymiarami rogza ?
na stronie rogza i na pełnej-misce dla zwykłej obroży M podane sa wymiary 26-46cm , tymczasem moje dwie Mki mają 22-35 :roll:
[/QUOTE]
masz pewnie stare rogzi, jakiś czas wyszły nowe i mają troszkę inne wymiary

Posted

[quote name='Magda25']Na allegro była czarna 25mm regulowana ale z miękką rączką. Na stronce RD dawno takich smyczy nie widziałam[/QUOTE]

O taką właśnie mi chodzi! Muszę poszperać w takim razie :)

Posted

[quote name='weszka']O taką właśnie mi chodzi! Muszę poszperać w takim razie :)[/QUOTE]
Taką [url]http://www.allegro.pl/item1112067163_wyprzedaz_smycz_red_dingo_l_czarna.html[/url] ?

Posted

Chciałam edytować powyższy post, ale oczywiście, nie można...

Ta smycz z linku to niestety jest bez regulacji, ale zapytaj allegrowiczki, bo ja u niej regulowaną czarną L-kę kupowałam.

Posted

Ze ja?:evil_lol: ManMata juz nie mam, a to jest szer. 3 cm. Z jaka smycza? Ja mam smycz jedna do wszystkiego:evil_lol: Szukam jednej najwygodniejszej unierwsalnej (czarnej), no wyjatkiem jest flexi, ale tez jedna do wszystkiego

Posted

Dla mnie od lat najlepsze są smycze RD. Mam kilka od dobrych paru lat i są super. Ewentualnie teraz odkryłam też fajne Dublin Dog ;) tylko są krótsze niż regulowane RD bo mają 1,52 m. Ja muszę mieć bardzo miękką taśmę bo przy większej ilości dużego stworzenia mam obdarte ręce ;)

Posted

Ja mam z RD krotka 60 cm czarna klasyczna z miekka raczka i wg mnie to jest ta sama tasma co ma Tz Marty od Aresa, podwojna czarna rurowa, miekka. Mam obie ;)