Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hey, może coś mi podpowiecie :) Szykuję się do zakupu Hurtta szelki Active i mam problem z rozmiarem. Jedna z moich suk ma obwód w klacie 45 cm. Szelki mam do wyboru w rozmiarze 40-45 cm lub 45-60 cm. Nie mam bladego pojęcie które? Musiał mi się trafić pies z rozmiarem na pograniczu :P

(druga sucz ma w klacie 46, więc zakładam, że na nią te większe powinny pasować?) 

Posted
2 godziny temu, BlackDream napisał:

Hey, może coś mi podpowiecie :) Szykuję się do zakupu Hurtta szelki Active i mam problem z rozmiarem. Jedna z moich suk ma obwód w klacie 45 cm. Szelki mam do wyboru w rozmiarze 40-45 cm lub 45-60 cm. Nie mam bladego pojęcie które? Musiał mi się trafić pies z rozmiarem na pograniczu :P

(druga sucz ma w klacie 46, więc zakładam, że na nią te większe powinny pasować?) 

Najgorzej jest właśnie, jak się ma psa pośrodku rozmiarówki :D
Też przymierzałam się do kupna tych szelek, to z tego co się dowiedziałam to nie mają aż tak dużego zapasu - chyba jeden czy dwa centymetry, tylko, już tak na siłę.
Bo z jednej strony poluzowane wyglądają nie najlepiej, ale ściśnięte na maksa jeszcze gorzej :P
Zależy, jaki to pies, ale ja celowałabym chyba w mniejszy rozmiar...

Posted

A mniejsze nie będą wchodzić w pachy? Też miałam podobne rozkminy, jak zastanawiałam się nad dazzle, a to chyba to samo, tylko trochę inne kolory. Gi ma około 45cm w klatce piersiowej i wydaje mi się, że przedni "pasek" w tych szelkach będzie za krótki, a w rozmiarze większym obawiam się, że może być z kolei zbyt szeroki.

Posted

Tak bardzo nie wiem jakie kolory linek wybrać do plecionej smyczy dla Muffina - jakieś pomysły, żeby było kolorowo, wiosennie, pasowało do wszystkiego i żeby nie było w tym turkusu? :P

Posted

Hej poszukuje dla psa obroży o szerokości min 3 cm - obwód jedna ma 42 cm druga 46 - czytam czytam to forum i nie mogę znaleźć informacji odnośnie takich obroży które mi nie zardzewieją w morzu -jesteśmy na plaży codziennie niemal i takich które będa mocne i solidne a równocześnie ładne i wygodne dla psów . Bardzo proszę o pomoc ,

Posted
2 godziny temu, malwi186 napisał:

czy one rdzewieją ???

Mówisz o moich DogStylach?

Czy te konkretnie- to nie wiem bo jedynie w czym się kąpały to zwykła woda z płynem. Aczkolwiek latem, w jeziorku kąpał się w trzech obrożach-
WildWoof, Kudłaty i DogStyle i na żadnej z tych trzech nie zauważyłem jakiejkolwiek rdzy. Więc podejrzewam, że tym- też nic nie będzie.

Edit: Zapomniałem dodać, że tą drugą kupiłem używaną od pewnej forumowiczki. Nie wiem czy jej pies taplał się w słonej wodzie czy nie, ale obroża jest czysta.

Posted
7 godzin temu, malwi186 napisał:

Hej poszukuje dla psa obroży o szerokości min 3 cm - obwód jedna ma 42 cm druga 46 - czytam czytam to forum i nie mogę znaleźć informacji odnośnie takich obroży które mi nie zardzewieją w morzu -jesteśmy na plaży codziennie niemal i takich które będa mocne i solidne a równocześnie ładne i wygodne dla psów . Bardzo proszę o pomoc ,

Również polecam superdoga, na wakacjach nad morzem Kiba latała głównie w nim, oprócz tego wiosną i latem praktycznie codziennie wodowanie i nic nam nie zardzewiało, obróżki ciągle jak nowe, a mają już dwa lata :). 

Posted

Dzięki wszystkim za odpowiedzi :) Z tego wszystkiego chyba na razie odpuszczę te hurtty i kupię juliusy :P Mają dużo fajniej zrobioną rozmiarówkę. Hurtty na pewno jeszcze kiedyś kupię, ale póki co za cholerę nie umiem podjąć decyzji :P

Posted

Ja myślę że tak ze dwa palce od pach ale mogę się mylić. Jak są za daleko to się zsuwają do przodu i wiszą. Ja dlatego nie lubię tego typu szelek. U kudłaczy to nie będzie się rzucało w oczy a u strzyżonych czy krótkowłosych psów wygląda to niefajnie.

Mam pytanie czy ktoś ma porównanie taśm zee.doga i warsawdoga? To są podobne taśmy? Myślę nad kompletem od nich ale jakoś się nie mogę przekonać. Kuszą mnie głównie 3m smycze.

Tymczasem po świątecznych porządkach z lekka się zdziwiłam ile się tego wszystkiego nazbierało. Psy docelowo miały być dwa, ale zostanie jednak jeden.

39ff117f362a5ef7med.jpg

• Upvote 2
Posted
11 godzin temu, lucky23 napisał:

W jakiej odległości od pach mierzyć do szelek norweskich? 

no ja tak na oko mierzyłam jak by psu było wygodnie

teraz jeszcze se pomyślałam że obkupiłam Oxe a dla Cziki nic nie mam :I
zastanawiam się nad Lupine albo WarsawDog
z Lupine przeżywam że nie ma tych woofstok :C