BlackDream Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 Hey, może coś mi podpowiecie :) Szykuję się do zakupu Hurtta szelki Active i mam problem z rozmiarem. Jedna z moich suk ma obwód w klacie 45 cm. Szelki mam do wyboru w rozmiarze 40-45 cm lub 45-60 cm. Nie mam bladego pojęcie które? Musiał mi się trafić pies z rozmiarem na pograniczu :P (druga sucz ma w klacie 46, więc zakładam, że na nią te większe powinny pasować?) Quote
Daria&Iga Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 Jak mogę pomóc to podpowiem ze moja pinczerka ma 44cm w klacie i nosi hurtty 45 i ma spory jeszcze zapas. Quote
Niewyspana Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 2 godziny temu, BlackDream napisał: Hey, może coś mi podpowiecie :) Szykuję się do zakupu Hurtta szelki Active i mam problem z rozmiarem. Jedna z moich suk ma obwód w klacie 45 cm. Szelki mam do wyboru w rozmiarze 40-45 cm lub 45-60 cm. Nie mam bladego pojęcie które? Musiał mi się trafić pies z rozmiarem na pograniczu :P (druga sucz ma w klacie 46, więc zakładam, że na nią te większe powinny pasować?) Najgorzej jest właśnie, jak się ma psa pośrodku rozmiarówki :D Też przymierzałam się do kupna tych szelek, to z tego co się dowiedziałam to nie mają aż tak dużego zapasu - chyba jeden czy dwa centymetry, tylko, już tak na siłę. Bo z jednej strony poluzowane wyglądają nie najlepiej, ale ściśnięte na maksa jeszcze gorzej :P Zależy, jaki to pies, ale ja celowałabym chyba w mniejszy rozmiar... Quote
Illusion Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 A mniejsze nie będą wchodzić w pachy? Też miałam podobne rozkminy, jak zastanawiałam się nad dazzle, a to chyba to samo, tylko trochę inne kolory. Gi ma około 45cm w klatce piersiowej i wydaje mi się, że przedni "pasek" w tych szelkach będzie za krótki, a w rozmiarze większym obawiam się, że może być z kolei zbyt szeroki. Quote
iskra_wroc Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 Czy ktoś ma i może podać wymiary szelek norweskich Hurtta 90?? Quote
.Agata. Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 Tak bardzo nie wiem jakie kolory linek wybrać do plecionej smyczy dla Muffina - jakieś pomysły, żeby było kolorowo, wiosennie, pasowało do wszystkiego i żeby nie było w tym turkusu? :P Quote
malwi186 Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 Hej poszukuje dla psa obroży o szerokości min 3 cm - obwód jedna ma 42 cm druga 46 - czytam czytam to forum i nie mogę znaleźć informacji odnośnie takich obroży które mi nie zardzewieją w morzu -jesteśmy na plaży codziennie niemal i takich które będa mocne i solidne a równocześnie ładne i wygodne dla psów . Bardzo proszę o pomoc , Quote
Kocurkotka Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 każda może zardzewieć ;) polecam napisać np. do Kudłaty Art :) uszyją na zamówienie każdą długość szerokość i kolory i wzory sami sobie wybieracie :)http://www.kudlatyart.com Quote
malwi186 Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 no właśnie ponoć nie każda :) kudłaty art znam :) i rdzewieje :( Quote
Kesja Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 malwi186, my mamy superdoga i był używany do wody baardzo często, chociażby na wyjeździe na Mazurach czy nad morzem i nic nie rdzewieje;) Quote
malwi186 Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 spróbuje tego superdoga myślałam o Hurtta ale cena mnie powaliła 112 zł ;/ w prodog .... Quote
XdamianX Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 Nasze najnowsze obroże. Dogstylowe Małpki Ta również DogStyle 1 Quote
.Agata. Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 My mamy takie półzaciski - 3cm, ładne, proste i wygodne http://pawsitivedog.pl/pl/p/OBROZA-MOLLY-FLASH/121 a czy rdzewieją od słonej wody okaże się dopiero w wakacje, jeśli tak to mniej zaboli strata 17zł niż 30 :) Quote
lucky23 Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 Hej, chciałabym poznać Wasze zdanie, a zwłaszcza zdanie wł. małych psów. Co waszym zdaniem lepsze? Szelki czy obroża? Quote
XdamianX Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 2 godziny temu, malwi186 napisał: czy one rdzewieją ??? Mówisz o moich DogStylach? Czy te konkretnie- to nie wiem bo jedynie w czym się kąpały to zwykła woda z płynem. Aczkolwiek latem, w jeziorku kąpał się w trzech obrożach- WildWoof, Kudłaty i DogStyle i na żadnej z tych trzech nie zauważyłem jakiejkolwiek rdzy. Więc podejrzewam, że tym- też nic nie będzie. Edit: Zapomniałem dodać, że tą drugą kupiłem używaną od pewnej forumowiczki. Nie wiem czy jej pies taplał się w słonej wodzie czy nie, ale obroża jest czysta. Quote
angineuuka Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 Obroza i szelki ;) Zastanawiam się nad obroza- rogz z nitka. Tylko czy szybko mi nie wyblaknie? Quote
olla1998 Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 7 godzin temu, malwi186 napisał: Hej poszukuje dla psa obroży o szerokości min 3 cm - obwód jedna ma 42 cm druga 46 - czytam czytam to forum i nie mogę znaleźć informacji odnośnie takich obroży które mi nie zardzewieją w morzu -jesteśmy na plaży codziennie niemal i takich które będa mocne i solidne a równocześnie ładne i wygodne dla psów . Bardzo proszę o pomoc , Również polecam superdoga, na wakacjach nad morzem Kiba latała głównie w nim, oprócz tego wiosną i latem praktycznie codziennie wodowanie i nic nam nie zardzewiało, obróżki ciągle jak nowe, a mają już dwa lata :). Quote
BlackDream Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 Dzięki wszystkim za odpowiedzi :) Z tego wszystkiego chyba na razie odpuszczę te hurtty i kupię juliusy :P Mają dużo fajniej zrobioną rozmiarówkę. Hurtty na pewno jeszcze kiedyś kupię, ale póki co za cholerę nie umiem podjąć decyzji :P Quote
Kocurkotka Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 moje kudłate gotoweee! w poniedziałek już u mnie :D Quote
lucky23 Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 W jakiej odległości od pach mierzyć do szelek norweskich? Quote
Pepper-oni Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 Ja myślę że tak ze dwa palce od pach ale mogę się mylić. Jak są za daleko to się zsuwają do przodu i wiszą. Ja dlatego nie lubię tego typu szelek. U kudłaczy to nie będzie się rzucało w oczy a u strzyżonych czy krótkowłosych psów wygląda to niefajnie. Mam pytanie czy ktoś ma porównanie taśm zee.doga i warsawdoga? To są podobne taśmy? Myślę nad kompletem od nich ale jakoś się nie mogę przekonać. Kuszą mnie głównie 3m smycze. Tymczasem po świątecznych porządkach z lekka się zdziwiłam ile się tego wszystkiego nazbierało. Psy docelowo miały być dwa, ale zostanie jednak jeden. 2 Quote
Kocurkotka Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 11 godzin temu, lucky23 napisał: W jakiej odległości od pach mierzyć do szelek norweskich? no ja tak na oko mierzyłam jak by psu było wygodnie teraz jeszcze se pomyślałam że obkupiłam Oxe a dla Cziki nic nie mam :I zastanawiam się nad Lupine albo WarsawDog z Lupine przeżywam że nie ma tych woofstok :C Quote
.Agata. Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 To masz już ułatwiony wybór - lupine w Polsce nie zamówisz :P Quote
Recommended Posts