Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo chętnie kupiłabym dwie smyczę, ale trochę się boję, że skończę jak Illusion :/ Szczególnie, że piszę czas oczekiwania 20 dni, a rzekomo mają przyjść do 7 :/ 

Posted

A ja chyba się skuszę haha. Trzymam podglądowo 3 obroże w koszyczku, mój zdrowy rozsądek podpowiada mi, żebym jeszcze zastanowiła się czy na pewno ich wszystkich potrzebuję.

Posted

A ja chyba się skuszę haha. Trzymam podglądowo 3 obroże w koszyczku, mój zdrowy rozsądek podpowiada mi, żebym jeszcze zastanowiła się czy na pewno ich wszystkich potrzebuję.

Potrzebujesz tylko dwóch! :D
Posted

Ej no weź, bo właśnie zastanawiałam się czy nie zaprzestać na 2, ale boję się, że jak zrezygnuję z tej trzeciej to potem będę tego żałować. Czysto teoretycznie gdybym jednak nie chciała jej zostawić, to mogłabym sprzedać.

Posted

a nie boisz się? Bo ja mam trochę pietra;P

Posted

Raz się żyje! :D

No właśnie, poza tym coś mi się wydaje, że możliwość kupienia Lupine u nas może się więcej nie powtórzyć, a nie chce mi się cackać ze sprowadzaniem tego zza granicy szczerze mówiąc :/.

Brać te biedronki? xD

Posted

Ja się tylko zastanawiam, jak oni chcą zorganizować tą sieć sprzedaży. Wydaje mi się, że już w tych mailach o rewolucji powinni napisać, że produkty będą teraz dostępne tu, tu i tu a nie dopiero zachęcać sklepy do współpracy.

No i ciekawe, jak będzie rozwiązana sprawa dostaw - czy sklepy współpracujące będą otrzymywały produkty od nich, czyli raz na kwartał czy może będą miały możliwość zamówienia, kiedy wystąpią braki i szybkiej dostawy?

Posted

Poszło, teraz módlmy się, żeby wszystko było w porządku :D.

Ja się tylko zastanawiam, jak oni chcą zorganizować tą sieć sprzedaży. Wydaje mi się, że już w tych mailach o rewolucji powinni napisać, że produkty będą teraz dostępne tu, tu i tu a nie dopiero zachęcać sklepy do współpracy.

No i ciekawe, jak będzie rozwiązana sprawa dostaw - czy sklepy współpracujące będą otrzymywały produkty od nich, czyli raz na kwartał czy może będą miały możliwość zamówienia, kiedy wystąpią braki i szybkiej dostawy?

Też mi się tak zdaje, że jakoś tak dziwnie się za to zabierają. W ogóle ciekawa jestem dlaczego w futrzakowie i prodogu zniknęły swego czasu lupine.

Posted

Ja do biegania luzem mam obroże biothane, która jest niezniszczalna, a do zwykłych spacerów mam szelki albo ładniejsze obroże i zdecydowanie szybciej zużywa się smycz w takim wypadku

Posted

Mi się smycze nie niszczą xD Oprócz tego, że tracą kolor to nic się z nimi nie dzieje. No w jednej po iluś latach wyrobił się karabińczyk ^^ Natomiast obróżek mam sporo więcej na zmianę i niszczą się dużo bardziej. No i brudzą się szybciej niż smycz więc częściej lądują w praniu co też im nie pomaga. A mój pies niszczycielski nie jest - w dodatku trzyma się z daleka od wody ^^  No i obroża jest na psie podczas spaceru 100% czasu natomiast smycz nie. 

Posted

To w naszym przypadku odwrotnie- pies też ma cały czas podczas spaceru obrożę na sobie i ona po prostu sobie tam jest i zero śladów zużycia. Za to ze smyczą "dzieją się różne rzeczy"- jest zwijana, czasem się poplącze, związywana, nie raz rzucona tu i ówdzie ;) Żadna z naszych smyczy nie jest zużyta czy zepsuta, po prostu widać, że używana.

Mój kolega za to ma tą samą smycz przez całe życie psa (ok.5lat) i wygląda prawie jak nówka, za to obroże musi zmieniać co jakiś czas, bo pies uwielbia się tarzać, ocierać o krzaczyska i inne drzewa, uwielbia wodę. Po paru miesiącach jego obroże są w opłakanym stanie :D

Wychodzi na to, że u każdego może to wyglądać trochę inaczej ;)