Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ta będzie miała dziurki co jakiś odstęp a w tej się nie da zrobić dziurek co pare mm..

Jeżeli nie będziesz wszywała tych metalowych kółeczek to dziurki mogą być i co pare mm ;)

Tutaj obroża z podobną, ale gorszą klamrą kupiona za 4 zł,

[URL=http://www.fotosik.pl]c416f70f60d5ef07med.jpg[/URL]

więc jeżeli nie będziesz wszywać tych metalowych dziurek to według mnie nie ma różnicy

Posted

Gdyby ktoś szukał - w TkMaxx (przynajmniej u nas) są smycze Flexi.
S - 19.99zł
M - 44.99zł
L - 59.99zł
Ja dorwałam Comfort Long (8m) za 45zł i jestem bardzo zadowolona (na razie z ceny, bo ta guma jest ponoć podatna na uszkodzenia), zobaczymy, jak będzie się spisywała, ale jak na razie widzę dużą różnicę pomiędzy tą całą plastikową serią, a tą z gumą.

Mam comfort long 3 od ponad roku i na gumie nie widac żadnych uszkodzeń, no ale wiadomo, ze jak smycz będzie czesto upadala na chodnik to sie porysuje, ja wole tego unikac :p

Te szelki są, ale ich nie ma.. Na metce z szelek jest rozmiar xs i xs-s, ale oczywiście w żadnym katalogu i w żadnym sklepie nie ma..

To najwyzej zrezygnuje z fusion i wezme te jednolite, bo te na szczescie są w xs-s na allegro
Posted

Niewyspana,bylem wczoraj. Cóż za pech _-_
Chętnie wziąłbym comfort Longa S..był może.?

Nie wiem, jak gdzie indziej, ale u mnie była tylko 7m, z plastikową rączką, poza tym jak wyszłam na chwilę ze sklepu i wróciłam znowu, to już jej nie było :P

Mam comfort long 3 od ponad roku i na gumie nie widac żadnych uszkodzeń, no ale wiadomo, ze jak smycz będzie czesto upadala na chodnik to sie porysuje, ja wole tego unikac :P

Ja jestem prefekcjonistką, więc dla nie nie może być widocznych większych rys na niczym (z naszą starą Flexi jakoś wytrzymałam, ona doświadczyła już chyba wszystkiego - woda, piasek, błoto, żwir i nadal się trzyma, choć czasem zacina i trzeba mocniej pociągnąć) :D
Ta Comfort ma lepiej dopasowaną rączkę + guma i jak na razie, po pierwszysm spacerze było ok.

Posted

Nie wiem, jak gdzie indziej, ale u mnie była tylko 7m, z plastikową rączką, poza tym jak wyszłam na chwilę ze sklepu i wróciłam znowu, to już jej nie było :P

Ja jestem prefekcjonistką, więc dla nie nie może być widocznych większych rys na niczym (z naszą starą Flexi jakoś wytrzymałam, ona doświadczyła już chyba wszystkiego - woda, piasek, błoto, żwir i nadal się trzyma, choć czasem zacina i trzeba mocniej pociągnąć) :D
Ta Comfort ma lepiej dopasowaną rączkę + guma i jak na razie, po pierwszysm spacerze było ok.

Wiesz, rysy same z siebie nie powstaną :p wiec musisz po prostu na nią uważać. Ja bardzo lubie moją flexi, mam comfort long 3 i zwykłą Ske, i tak jak w Sce tego noe czuć, to gdyby byla wieksza, to ze nie ma gumy pewnie by mi przeszkadzało

Te jednolite H? Widziałam też w sklepie naszezoo rozmiar xs-s za 13,90.

H to jakie? Step iny? Mi chodzi o te:
Posted

Są nazwane H, ale to guardy xD te też są rozmiar XS i XS-S ale ten polar na filmikach wydaje mi się strasznie gruby. Są jeszcze takie https://www.naszezoo.pl/pl/p/Czarne-szelki-spacerowe-dla-psa-z-nylonu/3314to chyba te same co fusion tylko nie odblaskowe kolory.

Przecież guardy sa nazywane Y a te trixie X, chyba ze sie mylę :P

PS dzieki za podlinkowanie sklepu, tam są i te szelki i smycz do kompletu, więc kupie komplet i zaplace tylko raz za wysyłkę :)
Posted

A to nie wiedzialam. Kurcze jednak w tym sklepie nie ma mojego koloru smycz przepinanej i regulowanej na suwak, jest tylko 1,2m zwykła, a to troche malo dla psa ktory ledwo odstaje od ziemi :p zna ktos jeszcze jakis sklep internetowy (lub w trójmieście stacjonarny) ktory ma produkty trixie z tej serii?

Posted

Tzn szukam smyczy XS (1cm) niebieskiej, najlepiej przepinanej, ewentualnie z tym suwakiem. Szelki XS-S (1,5cm) tez niebieskie, z polarem.

Hill na zoohurtowo są szelki ale smyczy brak, ta smycz to chyba wymierajacy gatunek :p w najgorszym wypadku kupie smycz na e-akwarium, bo tylko tam jest w tym kolorze, a szelki gdzie indziej.

Posted

Hill na zoohurtowo są szelki ale smyczy brak, ta smycz to chyba wymierajacy gatunek :P w najgorszym wypadku kupie smycz na e-akwarium, bo tylko tam jest w tym kolorze, a szelki gdzie indziej.

Może napisz do wszystkich sklepów, które mają szelki, czy mogą przy następnej dostawie domówić Ci smycz. 

Posted

Na fera nie ma z tego co widze, chociaz jakas wielka reklama ktorej nie da sie zamknąć zaslaniala mi pół ekranu :p napisalam na allegro do sklepu naszezoo jesli dobrze pamietam, to dostalam odpowiedź ze nie ma i nie bedzie, wiec moje przypuszczenia sie potwierdzily i pewnie ją wycofują...

Dzieki wszystkim za pomoc, chyba zamowie faktycznie oddzielnie, bo niedlugo moze jej nie byc tez w tamtym jedynym sklepie.

Posted

klaudiaZak chodzi Ci pewnie o taki typ taśmy? http://wstadzie.pl/pol_pl_Lonza-API-w-torbie-brazowo-niebieska-298_2.jpg

Nigdzie nie widziałam, ale podsunęłaś mi pomysł, żebym przerobiła swoją, nieużywaną, lonże na smycz :D

Dokładnie o taką :D

DogStyle robi z lonży smycze treningowe, zwykłą też pewnie wykonają. 

Co prawda robi z lonży, ale z tego co widzę na zdjęciach jest to ten twardszy typ taśm.... :/

Co do rogzów miękkie i lekkie - w prawdzie są przyjemne dotyku, ale dość cienkie. Szukam czegoś z grubszej taśmy.. Ale muszę zastanowić się jeszcze nad tym alpinist, bo z tego co widzę to jest z podwójnej taśmy (?) :D Jest miekka tak jak rogz m&l?

Ewentualnie wie ktoś gdzie można kupić taśmy właśnie takie jak do lonży?

Posted

Co prawda robi z lonży, ale z tego co widzę na zdjęciach jest to ten twardszy typ taśm.... :/

Końskiej lonży, takiej miękkiej, o której mówisz, nigdy w ręku nie miałam - mogłabyś pokazać o jakie chodzi? Nie można takiej zamówić w firmie robiącej akcesoria dla koni i np. poprosić o mniejszy karabińczyk?

DS robi z takiej dość sztywnej taśmy, ale jednak wygodnej. Prowadzam na niej spore psy i ręce mam całe. Teraz jeszcze mają nowy typ, trochę cieńszy, taki pomiędzy tą grubą, a tą, którą nazywają lekką (ta strasznie tnie). Mam z niej smycz 16m i na razie sprawdza się bardzo fajnie, chociaż przy mocnym pociągnięciu pewnie by cięła (ja mam podszytą rączkę i nawet przy zrywach za zającami jest ok; nie wiem jak by było przy trzymaniu za samą taśmę).

• Upvote 1
Posted

Ja dorwałam Comfort Long (8m) za 45zł i jestem bardzo zadowolona (na razie z ceny, bo ta guma jest ponoć podatna na uszkodzenia), zobaczymy, jak będzie się spisywała, ale jak na razie widzę dużą różnicę pomiędzy tą całą plastikową serią, a tą z gumą.

Ja mam ponad rok comfort, używam codziennie, guma się trochę porysowała się, ale nie odpada :) Smycz mi nigdy z ręki nie wypadła więc uszkodzeń jako takich nie ma :)