Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szelki Hurtta odkupione od Pepper-oni oraz obroża rogz malinowy:

akcesoria.jpg

akcesoria2.JPG

Wygląda świetnie!

Ja mam skórzaną z Wozy, ale zrobiona jest w ten sposób, że przy karabińczyku ma szer. 2 cm, a potem jest łączenie ze smyczą, która ma ok. 14 mm. Jest to smycz dla jamnika. Zdjęcia z Rogzem 16 mm,  Lupine 1,8 mm oraz Hurttą.

Karabińczyk jest identyczny z Hurttą.

11203183_890907854304629_332276400798251

12896_890908064304608_838728651275740547

O matulu, czemu ja się zakochuje w rzeczach Hurtty? Przecież ta smycz jest fenomenalnie piękna! <3

Posted

Hej :)
Doradzcie coś! Chcę kupić quardy od furkidza albo kudłatego, ale nie wiem jaki wzór wybrać.
[attachment=12358:Ben2.jpeg]
[attachment=12359:Pchly~2.jpg]
[attachment=12360:Lisc.jpeg]
Dla tego pana... :D

Posted

Śliczny ten Rogzik 

a po co są te kóęęłczka na rączkach i gdzie kupiłas te smycze ? :D

Nie wiem po co te kóleczka, może żeby przyczepić np. woreczki na kupy ? Kupione w Prodogu, po jednej w miarę przypływu gotówki ;). 

Pepper-oni , ślicznie wygląda w tym Rogzie. 

Posted

Pewnie znienawidzicie mnie (o ile jeszcze tego nie zrobiliście..) o to pytanie, ale cóż..
Nie wiecie jaka firma produkuje norwegi gotowce prócz trixie? Takie zwykłe, taśmowe.. Nasze norwegi z trixie spodobały się naszej znajomej, a nie ma rozmiaru na jej pieska, a nie chce kupować na wymiar.. Ktoś? Cos?

Posted

Super wyregulowane, aż mnie przekonałaś, bo większość psów ma je tuż za łapami. W ogóle świetnie w nich wygląda. Tylko jednej istotnej informacji mi tam brakuje - szerokości maska mostkowego.

Słuszna uwaga, post edytowany :).

Pasek w tym miejscu ma ok. 5cm szerokości.

Posted

a po co są te kóęęłczka na rączkach i gdzie kupiłas te smycze ? :D

Nie wiem po co te kóleczka, może żeby przyczepić np. woreczki na kupy ? Kupione w Prodogu, po jednej w miarę przypływu gotówki ;). 

Takiej teorii jeszcze nie słyszałam. Kółeczka są po to, żeby łatwo było zapiąć smycz przez ramię ;)

Posted

Pepper-oni no ale skrócić o połowę możesz jak masz 2 karabińczyki... smycz toyoty ma 1 karabińczyk dlatego to kółeczko wydaje się "dziwne" 

ja mam hurrtową 6mm już kiedyś ją wstawiałam xD ale widzę, że nadal nie możesz się zdecydować :) 

Posted

Lucky może juliusy pasowe? Tańsze już mi nie przychodzą do głowy.

Coś do 20 zł.. Za nasze dałam 20 zł, ale problem w tym, że nie ma mniejszych <choć na metce są mniejsze rozmiary...> i poszukuję czegoś taniego.. Jakiś z tych tanich gotowców.. Widziałam takie szelki jeszcze kiedy nie miałam Xeny w zoologicznym, ale zbytnio się tym nie interesowałam, a ostatnio też spotkałam pieska w norwegach, ale kurde nie zapytałam się i żałuję.. Ale cóż.. Może kojarzycie?
Posted

Pepper-oni no ale skrócić o połowę możesz jak masz 2 karabińczyki... smycz toyoty ma 1 karabińczyk dlatego to kółeczko wydaje się "dziwne" 

ja mam hurrtową 6mm już kiedyś ją wstawiałam xD ale widzę, że nadal nie możesz się zdecydować :)

Ale ty masz 8mm. Ja się trochę jednak wciąż obawiam wielkości tych zaślepek na lince. Myślę teraz nas 6mm ale one tylko 180 długości. Kółeczko mozna zaczepic o karabińczyk przy obroży wówczas smycz się skraca o połowę. Nie mam pojęcia czy to do tego ale tylko to mi przyszło do głowy.

Posted

Coś do 20 zł.. Za nasze dałam 20 zł, ale problem w tym, że nie ma mniejszych <choć na metce są mniejsze rozmiary...> i poszukuję czegoś taniego.. Jakiś z tych tanich gotowców.. Widziałam takie szelki jeszcze kiedy nie miałam Xeny w zoologicznym, ale zbytnio się tym nie interesowałam, a ostatnio też spotkałam pieska w norwegach, ale kurde nie zapytałam się i żałuję.. Ale cóż.. Może kojarzycie?

trixe tez ma takie mikro. W zoologu widzialam u siebie, na necie tez sa.
Posted

To może Zolux ?

Takie są dostępne u nas w zoologu: 

dsc0726yo.jpg