Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Adzia123']My mamy L. Nie mierzyłam szelek, ale na psa są dobre czyli wymiary się zgadzaj. W porównaniu do innych sledów te według mnie są najładniejsze :).[/QUOTE]
Ok dziękuje, czyli chyba dla nas jednak Mka, zmierzyłam go lepiej teraz i powinno być ok (szyja 42cm,a klata ok 63cm), wyglądają super :loveu:

Posted

[quote name='Adzia123']Nasze szelki

Na razie tylko zdjęcie z przodu, bo nie udało mi się temu wiercipięcie zrobić zdjęcia kiedy spoi ładnie bokiem. Muszę zatrudnić kogoś do pomocy kto mi go ustawi i skupi na sobie ;). Tutaj niezbyt to widać, ale szelki są czarno-pomarańczowe, mają bardzo fajny neonowy kolorek który jednak ładnie wygląda na podpalanej sierści Kemita :).

Stresowałam się, że będą miały za mały otwór na głowę, ale chyba są dobre. Kiedy Kermit w nich ciągnie to dobrze się układają, gdyby były niżej na szyi to opadałyby na barki. Patrząc na nie z przodu myślicie, że dobrze układają się na szyi? Nigdy nie miałam sledów więc nie wiem jak dokładnie powinno być.[/QUOTE]
Zrób zdjęcie z boku i jak ciągnie, żeby sprawdzić jak wtedy się układają ;)

Fajnie, że trafiłaś z rozmiarem :) Mnie się niestety nie udało, ale na whippeta ciężko dobrać coś szytego fabrycznie. Teraz mam ZeroDC Short i jest ok, choć i tak obwód szyi mógłby być mniejszy, ale psu jest wygodnie, więc je zostawiłam :)

Posted

[quote name='rashelek']Ja pytałam :D Pomogło tak jak dziewczyny pisały trochę go przeczesać. A do tego po wypraniu rzeczy płukałam smycz w płynie do płukania i wracał do stanu mięciutkiego. Ale taki futerkowy to już nie będzie :<[/QUOTE]

Żeby minky był futerkowy tot trzeba nie używać płynu do płukania. Bo ma on tendencje do zbijania "włosa" minky. Przy praniu w delikatnym proszku etc, minky jest wciąż miękki, a nawet go szczotkować nie trzeba :)

Posted

[quote name='Marta_Ares']Ok dziękuje, czyli chyba dla nas jednak Mka, zmierzyłam go lepiej teraz i powinno być ok (szyja 42cm,a klata ok 63cm), wyglądają super :loveu:[/QUOTE]
Mój ma szyję 44 cm, klatę 70 cm i długość 60 cm. Czyli dla was L będzie za duża.

Posted

[quote name='Squ']Zrób zdjęcie z boku i jak ciągnie, żeby sprawdzić jak wtedy się układają ;)

Fajnie, że trafiłaś z rozmiarem :) Mnie się niestety nie udało, ale na whippeta ciężko dobrać coś szytego fabrycznie. Teraz mam ZeroDC Short i jest ok, choć i tak obwód szyi mógłby być mniejszy, ale psu jest wygodnie, więc je zostawiłam :)[/QUOTE]

A wstawiłabyś zdjęcie swojego psa w ZeroDC Short? Chciałabym zobaczyć jak wyglądają na psie ;)

Posted (edited)

A próbowałas zapytac sie np Marty od ds albo jakiejs innej firmy ktora robi rzeczy z takimi siateczkami? Moze oni pomogą. Napisz do ohmydog odpisali mi bardzo szybko na emila wiec nie bedziesz dlugo czekac

Edited by Vailet
Posted

Na allegro była kiedyś aukcja z takimi kolorowymi siateczkami. wiem bo sama szukałam ale w końcu nie zdecydowałam się na zakup. A w sklepach z materiałami nie będzie? w stacjonarnych albo w sieci?

Posted

Pisałam do Marty od Aresa, ale nie jest upoważniona do udzielania takich informacji..

Moja znajoma kupiła u siebie ponoć neonowa zieloną...

A u mnie nie ma nawet taśm nośnych...

Posted

Żadna firma Wam nie poda skąd ściąga swoje materiały ;) Choćby z tego względu, że możecie iść przedstawić te informacje konkurencji.

Po niecałym tygodniu używania plecionych smyczy, mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że są fenomenalne! Na początku co prawda są twarde i sztywne, teraz zaczynają się wyrabiać i coraz lepiej leżą w dłoni, zdecydowanie będą moimi ulubionymi :grins:

Posted

Ale ja chcę wiedzieć nazwę to sobie poszukamm.. A szukałam już jako:
Siatka kaletnicza
Siatka dystansowa
Siatka odzieżowa
Siatka3d
Siatka oddychajac

Ale nic konkretnego.. Tylko czarne...

Posted

[quote name='lucky23']Dobrze, wiem.. :(

A drogie jest takie zamawianie spoza kraju?[/QUOTE]

Tak :p

A już na pewno nie opłaca się dla jednej obroży dla małego pieska... Chociaż. Kto bogatemu zabroni? :cool3:

Posted

Kupiłam plecionke z DS , mam nadzieje że faktycznie jest taka fajna jak wszyscy mówią :)
Kolory bez szału żeby do wszystkiego pasowało , jasny szary i ciemny .

Posted

Uważasz, że jak pójdziesz do restauracji i poprosisz o przepis na jedno z ich dań, bo "Ty sobie zrobisz w domu", to Ci go podadzą? Zastanów się troche... :roll:

Gops, nie przestrasz się na początku, bo są dosyć sztywne. Ja się obawiałam, że będą mnie ręce od niej bolały, ale bardzo szybko się wyrabiają i są super wygodne. Ciekawe, jakie będą po dłuższym użytkowaniu :)

Posted

[quote name='rashelek']

Gops, nie przestrasz się na początku, bo są dosyć sztywne. Ja się obawiałam, że będą mnie ręce od niej bolały, ale bardzo szybko się wyrabiają i są super wygodne. Ciekawe, jakie będą po dłuższym użytkowaniu :)[/QUOTE]
Chyba wrzuce na noc do płynu zmiękczającego poprostu , to ma być smycz głównie do roweru .
[quote name='Vailet']a po ile w ds są te plecione smycze?[/QUOTE]
Na allegro mają wystawione, 32zł chyba .