Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

też mam ten problem. Myślałam, że regulacja zacznie się od tego co wpisałam. Niestety się pomyliłam i maksimum regulacji jaki mam w szelach to właśnie obwód jaki nosi moja sucz. Ale na przyszłość będe wiedzieć ;)

Posted

Bardzo podobają mi się te 2 nowe kolory juliusów :mad:

Tylko teraz nie wiem który lepiej pasowałby do Aresa?? neonowa zieleń czy akwamaryna??

[IMG]http://www.julius-k9.com/images/stories/virtuemart/product/idc_ne_05.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.julius-k9.com/images/stories/virtuemart/product/idc_aqua_06.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Marta_Ares']Bardzo podobają mi się te 2 nowe kolory juliusów :mad:

Tylko teraz nie wiem który lepiej pasowałby do Aresa?? neonowa zieleń czy akwamaryna??
[/QUOTE]

Mam akwamarynę dla weimarki i jest boska:

[img]http://imageshack.us/scaled/landing/560/img0271hf.jpg[/img]

Posted

a to Wasze zdjęcia oglądałam na FB :loveu: super jej pasuje ten kolorek :loveu:
Mamy pomarańczowe (wprawdzie nie juliusy, ale ten sam typ) więc teraz czas na coś niebieskiego :evil_lol:

Posted

ja w sumie na wymiar rzeczy zamawiałam tylko z DS i zawsze miały regulację dość dużą, a jak napisałam że dla rosnącego szczeniaczka, to chyba ze dwa by mi weszły w obrożę po pełnym 'rozwinięciu' jej :evil_lol: i chyba też bym się spodziewała, że jakaś tam regulacja będzie, a nie na styk

Posted

no takie zwykle obroze na klamre albo polzaciski to spoko, ale ja zamowilam dla zgredy obroze na klamerke, bo takie zapiecie mi pasowalo do tego wzoru i juz dwa miesiace do niej rosnie, a ta obroza jest taka piekna, ze chyba dam ja ktoremus starszemu psu. klamerka ma mniejsza regulacje.

Posted

[quote name='gato']Przyznam, że trochę zgłupiałam i już sama nie wiem w związku z czym mam pytanie do osób, które zamawiały w OhMyPet.

Sytuacja generalnie jest taka, że zamówiłam szelki Y dla mojego małego piesecka. Szelki według własnego projektu, podałam wszystkie parametry, bla, bla, bla. Wszystko pięknie, obsługa na OGROMNY +, realizacja też, szelki są piękne. Zostaje mi tylko jedno "ale" - mój piesecek ma w klacie obecnie 42cm, sierściowo nie jest obecnie niedźwiedziem, problem w tym że szelki mają maksymalny wymiar właśnie 42cm i ani ociupinkę więcej. I teraz pytanie: czy to ja źle zrobiłam, że podałam rzeczywisty, obecny obwód klatki piersiowej i oczekiwałam, że obwód szelek będzie miał chociaż 3-5cm regulacji w górę i w dół? Czy powinnam podawać zawsze zawyżone wymiary (czyli jak piesecek ma 42cm obwodu to podać 45cm czy 47cm i liczyć, że to 42 jakoś się tam zawrze) ? Jak Wy zamawiacie?
Serio, nie mam do nikogo pretensji, ale po prostu... Ja już nie wiem jak mam zamawiać sprzęt dla psa, to moja druga sytuacja kiedy zamawiam hand-made podając obwód ciała psa (czyli w domyśle - NIE obwód docelowy produktu), a produkt dostaję idealnie na styk co do cm i wymiar mojego psa to niestety ten maksymalny możliwy :shake:. Wszystko spoko dopóki pies jest w takim stanie w jakim jest - ale psy tyją i chudną, ofutrzają się i gubią futro, itd. Do tej pory nigdy nie miałam tego problemu i jakaś regulacja w jedną i drugą stronę była, ale teraz to już sama nie wiem :-([/QUOTE]

Nie wiem jak to w przypadku szelek, ale ja jak zamawiałam obrożę, to doszła do mnie z kilku centymetrowym zapasem regulacji a nic w uwagach nie pisałam...
Może na drugi raz zrób tak jak pisze [B]gops[/B] i pisz w uwagach o większą regulację po prostu.

Posted

[quote name='a_niusia']no takie zwykle obroze na klamre albo polzaciski to spoko, ale ja zamowilam dla zgredy obroze na klamerke, bo takie zapiecie mi pasowalo do tego wzoru i juz dwa miesiace do niej rosnie, a ta obroza jest taka piekna, ze chyba dam ja ktoremus starszemu psu. klamerka ma mniejsza regulacje.[/QUOTE]

a mówiłam chyba, że dla szczeniaka lepiej wziąć zatrzask bo będzie lepsza regulacja :diabloti:

Posted

[IMG]http://www.julius-k9.com/images/stories/virtuemart/product/idc_ne_05.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.julius-k9.com/images/stories/virtuemart/product/idc_aqua_06.jpg[/IMG][/QUOTE]

Zieleń jest boska :loveu:

Chociaż niebieski też niczego sobie... ;)

Posted

[quote name='Marta_Ares']eh... nadal nie wiem który :diabloti:[/QUOTE]

Chociaż do twojego to bardziej pasowałby chyba niebieski...

Za to mój ślicznie prezentowałby się w zielonych ;p

Masz stronę, na której można je kupić (te zielone)?

Posted

Troche to bezsensu ze strony firm szyjących, dać regulację na styk. Wiadomo, że psy się zmieniają, tyją/chudną, nabierają czy gubią sierść... Ale zdarza się i co poradzić ;) Najlepiej chyba podać jasno, jakie mają być wymiary i tyle. Ja jak teraz zamawiałam to podałam Marcie jaką chce regulację i mam nadzieję, że nie będzie problemu.

Marta, Aresowi chyba jednak lepiej będzie w akwamarynce :)

Posted

[quote name='Niewyspana']Chociaż do twojego to bardziej pasowałby chyba niebieski...

Za to mój ślicznie prezentowałby się w zielonych ;p

Masz stronę, na której można je kupić (te zielone)?[/QUOTE]

Jaki rozmiar dla Was? dla nas Mini wystarczy.

[URL]http://www.p1es.pl/uprzaz-idc-mini-p-23.html[/URL]

Dziękuje za pomoc w takim razie zamawiamy niebieskie :diabloti:

Co do regulacji to my zawsze prosimy o podanie aktualnego obwodu i informację w jakim wieku jest pies, żeby wiedzieć jaką mniej więcej regulację zrobić.
Można oczywiście poprosić o dokładny zakres regulacji, wtedy staramy się zrobić na takie wymiary :)

Posted

[quote name='Marta_Ares']Jaki rozmiar dla Was? dla nas Mini wystarczy.

[URL]http://www.p1es.pl/uprzaz-idc-mini-p-23.html[/URL]

Dziękuje za pomoc w takim razie zamawiamy niebieskie :diabloti:[/QUOTE]

Weźmiemy chyba zerówkę...
Ma szerszy pasek i większą możliwość regulacji...

W każdym bądź razie dzięki za link ;)

No to zaczynamy zbierać kasę... :roll:

Posted

[quote name='gato']Przyznam, że trochę zgłupiałam i już sama nie wiem w związku z czym mam pytanie do osób, które zamawiały w OhMyPet.

Sytuacja generalnie jest taka, że zamówiłam szelki Y dla mojego małego piesecka. Szelki według własnego projektu, podałam wszystkie parametry, bla, bla, bla. Wszystko pięknie, obsługa na OGROMNY +, realizacja też, szelki są piękne. Zostaje mi tylko jedno "ale" - mój piesecek ma w klacie obecnie 42cm, sierściowo nie jest obecnie niedźwiedziem, problem w tym że szelki mają maksymalny wymiar właśnie 42cm i ani ociupinkę więcej. I teraz pytanie: czy to ja źle zrobiłam, że podałam rzeczywisty, obecny obwód klatki piersiowej i oczekiwałam, że obwód szelek będzie miał chociaż 3-5cm regulacji w górę i w dół? Czy powinnam podawać zawsze zawyżone wymiary (czyli jak piesecek ma 42cm obwodu to podać 45cm czy 47cm i liczyć, że to 42 jakoś się tam zawrze) ? Jak Wy zamawiacie?
Serio, nie mam do nikogo pretensji, ale po prostu... Ja już nie wiem jak mam zamawiać sprzęt dla psa, to moja druga sytuacja kiedy zamawiam hand-made podając obwód ciała psa (czyli w domyśle - NIE obwód docelowy produktu), a produkt dostaję idealnie na styk co do cm i wymiar mojego psa to niestety ten maksymalny możliwy :shake:. Wszystko spoko dopóki pies jest w takim stanie w jakim jest - ale psy tyją i chudną, ofutrzają się i gubią futro, itd. Do tej pory nigdy nie miałam tego problemu i jakaś regulacja w jedną i drugą stronę była, ale teraz to już sama nie wiem :-([/QUOTE]
Ja jak zamawiałam obroże albo szelki to pisałam, że max długość ma być taka i taka. Np obroże zawsze zamawiam na max 50 cm, a szelki np na 80 cm ;)

[/QUOTE]
Moja przyjaciółka ma dla niufa akwamaryne i jest boska :loveu:

Posted

Ja z DSami nie miałam takiego problemu dla swoich psów. Pół biedy jak problem pojawia się przy obroży, bo w szyi pies nie tyje, gorzej z szelkami. No nic, wniosek z tego taki, że trzeba się zawsze zabezpieczać i wspominać o tych kilku cm regulacji, mam nauczkę na przyszłość :roll: . Dzięki wszystkim za pomoc!

Nie wiem czy to tylko u mnie, ale ten zielony na Juliusach w ogóle nie wygląda jak zielony :shake: . Tylko jak jakiś taki dziwaczny żółty. Akwamaryna za to jest boska :loveu:

Posted

Molly Flash wysłana wczoraj więc możliwe że będzie już w poniedziałek :D
A dziś doszedł AD dla Abi odkupiony od Ewy Dufflowej :loveu:

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-VGKotD3XzHI/Uhc6wOffM8I/AAAAAAAAPq0/SzmztuC0bLg/s600/DSC_0013.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-EcjDuDg7Z5M/Uhc6wPchZ7I/AAAAAAAAPq4/rdkDdwy8DEg/s600/DSC_0008.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Marchewkowy']Molly Flash wysłana wczoraj więc możliwe że będzie już w poniedziałek :D
A dziś doszedł AD dla Abi odkupiony od Ewy Dufflowej :loveu:

[/QUOTE]

Marchewkowy, kiedy zamawiałaś Molly Flash?
Mój przelew doszedł w środę i już nie mogę się doczekać;)

Posted

Doszły nasze DS! Wszystko jest śliczne, szelki pasują, a jednocześnie Młody jeszcze może przybrać w klacie i powinno być dalej ok.

Najbardziej podoba mi się obroża neonka podszyta pianką, ale Yuki musi jeszcze odrobinę do niej dorosnąć, więc póki co będzie chodził w hurtta stajlu.

Przerobiony Rogz mimo obaw na psie leży świetnie, choć obroże Marty są milion razy piękniejsze, więc póki co będzie leżał odłogiem. :D

Jeszcze tylko muszę smycz przetestować, ale wygląda ślicznie. :)

[IMG]http://i70.photobucket.com/albums/i99/szura/Zwierzaki/Yuki/2013-08-23131225_zps09bd4473.jpg[/IMG]