Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Karoola']Wiesz co Nata, im więcej oglądam zdjęć Poli w tej obroży, tym bardziej mi się podoba :P
Rzeczywiscie, zielony to trafny wybór :)
Ta odblaskowa taśma w hurcie ma 2 cm?[/QUOTE]
Hyhy Karola, Ty od początku mówiłaś, że zielony najlepszy! :P :D
Nie mierzyłam, ale na 99% w mojej taśma odblaskowa ma 2,5cm

Posted

[quote name='Original_N']Hyhy Karola, Ty od początku mówiłaś, że zielony najlepszy! :P :D
Nie mierzyłam, ale na 99% w mojej taśma odblaskowa ma 2,5cm[/QUOTE]
Bo zielony to mój ulubiony kolor, ale do biszkopta mi jakoś nie pasował :eviltong: Ale widać to kwestia przyzwyczajenia się. Chociaż do mojego żółtego burka w fantazyjnych kolorach chyba nigdy się nie przekonam :evil_lol:
To DS ma taśmę w dwóch wariantach?

Posted

[quote name='Karoola']Bo zielony to mój ulubiony kolor, ale do biszkopta mi jakoś nie pasował :eviltong: Ale widać to kwestia przyzwyczajenia się. Chociaż do mojego żółtego burka w fantazyjnych kolorach chyba nigdy się nie przekonam :evil_lol:
To DS ma taśmę w dwóch wariantach?[/QUOTE]
Ale do czekolady za to jak pasuje... ;p
Wychodzi na to, że mają dwa warianty ;)

[B]Jara[/B],
[url]http://allegro.pl/nowosc-kolorowa-odblaskowa-obroza-3cm-i3352342287.html[/url] ;)

Posted

Mnie hurtta prześladuje nocami :diabloti: Ale że nie wiem jaki kolor to się wstrzymuję :D [B]Nata [/B]mówi, że zieleń albo pomarańcz dla mojego rudo-brązowego psa, ale zieloną obrożę już mamy, a do pomarańczy nie mogę się przekonać bo się boję, że będzie wyglądać tak nijako jak w czerwieni :angryy:

W ogóle wie ktoś gdzie się podziewa [B]Taks[/B]?

Posted

[quote name='Pikuśś']Mnie hurtta prześladuje nocami :diabloti: Ale że nie wiem jaki kolor to się wstrzymuję :D [B]Nata [/B]mówi, że zieleń albo pomarańcz dla mojego rudo-brązowego psa, ale zieloną obrożę już mamy, a do pomarańczy nie mogę się przekonać bo się boję, że będzie wyglądać tak nijako jak w czerwieni :angryy:
[/QUOTE]

Bierz fiolet! :loveu:

Posted

[SIZE=1]
[SIZE=2]
Księżniczka vel Kucyk Lemsi w nowej obróżce [/SIZE][/SIZE]:loveu:[SIZE=1][IMG]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/970845_523883027680223_2082347616_n.jpg[/IMG][/SIZE]

Posted

[quote name='85llola'][SIZE=1]
[SIZE=2]
Księżniczka vel Kucyk Lemsi w nowej obróżce [/SIZE][/SIZE]:loveu:[SIZE=1][/SIZE][/QUOTE]
o rany, jak słodko! Pięknie jej :loveu:

Posted

[B]jara, [/B]to są szelki Olson:
[url]https://lh3.googleusercontent.com/-CV615bWLCfo/UZuVOL4Mi9I/AAAAAAAADsc/2JTWQ9RHRhU/w640-h424-no/4.jpg[/url]
[url]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=511750205573882&set=pb.251584501590455.-2207520000.1375301003.&type=3&theater[/url]

Posted

Jara, zależy też, którą chcesz siateczkę z DS. Bo np. ta czerwona jest taka szorstka, a niebieska (tą też mam na obróżce) bardzo mięciutka. Generalnie taka sama jak z OMD.

Posted

Gops widzę, że Twój białaś ma tą zieloną neonowa obroże DS hurtta, mogłabyś wrzucić inne zdjęcia, bo właśnie ja bym chciała taką zieleń dla swojego białasa :))

Te DS hurtta można podszyć? Nie chce takiego gołej obroży tzn parcianego paska, a zastanawiam się czy od tej siateczki się pies nie odparzy? Chociaż niebieski ani czerwony w ogóle nam nie będzie pasował.

Posted

[B]Jara, [/B]mają jeszcze czarną.
[B]Olson, [/B]a ta czerwona bardzo nieprzyjemna? Bo wymarzyło mi się takie samo połączenie jak na twoich szelkach, ale bez tasiemki :eviltong: Chyba będę musiała zmienić opcję, dać kolory na odwrót :placz:

Posted

[B]Angi[/B] aktualnie mam obrożę z Furkidza. Zatrzask jest ogromny (obroża 2cm), ale co do trwałości nie mogę się wypowiedzieć, bo mój pies na spacerze w niej był tylko raz, a w dodatku waży 3kg. ;)

Posted

[quote name='Dioranne'][B]Angi[/B] aktualnie mam obrożę z Furkidza. Zatrzask jest ogromny (obroża 2cm), ale co do trwałości nie mogę się wypowiedzieć, bo mój pies na spacerze w niej był tylko raz, a w dodatku waży 3kg. ;)[/QUOTE]
Ogromny psiur :evil_lol: Wstaw proszę zdjęcie, jak wygląda w tej obroży, bo mój 10 kilogramowy pseudo-pinczeros sam taką nosi :P
I mam jeszcze prośbę do posiadaczy psów podobnej wielkości (10 kg, ok. 55 w klacie i ok. 35 w szyi) - jakiej szerokości macie poszczególne paski w norwegach?

Posted

[quote name='Karoola']Ogromny psiur :evil_lol: Wstaw proszę zdjęcie, jak wygląda w tej obroży, bo mój 10 kilogramowy pseudo-pinczeros sam taką nosi :P
I mam jeszcze prośbę do posiadaczy psów podobnej wielkości (10 kg, ok. 55 w klacie i ok. 35 w szyi) - jakiej szerokości macie poszczególne paski w norwegach?[/QUOTE]
Ja miałam furkidza 2,5 cm z zatrzaskiem ale przekazałam prawie grzywkowki w potrzebie. Nosi ją do teraz ;)

Mój pies ma trochę mniej w klacie, jednak napiszę. Przód ma 3, resztę 2,5 cm. Jednak wydaje mi się, że to zależy od samej postury psa ;)

Posted

Mi w Furkidzie 2 razy otworzył się zatrzask podczas spaceru (szarpnięcie psa). Nie wiem z czego to wynikało, bo nie zdarzyło mi się to nigdy wcześniej (poza Rogzem gdzie metalowy karabińczyk pękł na mrozie :D).

Posted

[quote name='Angi']Ja miałam furkidza 2,5 cm z zatrzaskiem ale przekazałam prawie grzywkowki w potrzebie. Nosi ją do teraz ;)

Mój pies ma trochę mniej w klacie, jednak napiszę. Przód ma 3, resztę 2,5 cm. Jednak wydaje mi się, że to zależy od samej postury psa ;)[/QUOTE]
Dziękuję ślicznie :) Pies takiej postury (szelki 2 cm) [url]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/4f6f3b7bd98ac24f.html[/url]

Posted

[quote name='Karoola']I mam jeszcze prośbę do posiadaczy psów podobnej wielkości (10 kg, ok. 55 w klacie i ok. 35 w szyi) - jakiej szerokości macie poszczególne paski w norwegach?[/QUOTE]

Moja ma podobne wymiary, na wysokość jest jak spaniel. Przód miał 3cm (albo nawet 3,5?) a boki 2,5cm.
[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-NAKw0QYkHAA/UMtvhv8TlOI/AAAAAAAAEFY/K5snXPkAeUU/s640/11%20grudnia%20%2812%29.JPG[/IMG]
Swoją drogą, to ona przy takich wymiarach waży ok 13kg :lol:

Posted

[quote name='rashelek']Moja ma podobne wymiary, na wysokość jest jak spaniel. Przód miał 3cm (albo nawet 3,5?) a boki 2,5cm.

Swoją drogą, to ona przy takich wymiarach waży ok 13kg :lol:[/QUOTE]
Dzięki!
Nie dam sobie ręki uciąć ile waży, a wymiary są orientacyjne :P jak wrócę, to go wymierzę, mam nadzieję, że nie okaże się, że waży 15 kg :evil_lol:
[B]Rinuś, [/B]​fiolet ;D