Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='rika']NIE WOLNO :shake: obrażać (nawet kiedy ma się rację) firm handmade... :eviltong:[/QUOTE]

no wiesz... jak ktoś obraża, to faktycznie się niezbyt fajnie zachowuje ;) nie mówię tu o nikim konkretnym, odwołuję się tylko do tego, co napisałaś teraz

Posted

ja zeszlego lata chcialam zamowic cos z ds (zdaje sie, ze zwykle obroze tasmowe) i Marta napisala mi, ze komus tam zardzewialy okucia i czekaja na nowa partie i dopiero wtedy dostane obroze.

moje psy nosza obroze ds i wszystko jest z nimi w porzo.
nosza tez rogzy. i szczerze mowiac jak idziemy w ostry teren to zawsze wkladam rogzy. moj najstarszy ma prawie 3 lata. troche moze jest sztywny z brudu i wali mulem, ale wyglada git.
dublin dogow natomiast w ogole nie lubie, bo maja wielkie okucia i sa ciezkie. w sumie to mam gdzies, w czym kapia sie moje kundle, bo potem to i tak wysycha, a jak psy sa mokre to co im z tego, ze maja mokre obroze. poza tym moje pieski lubia brud, bloto i smierdziec tez lubia.

obroze hand made to sa obroze z polproduktow. w razie czego warto napisac do producenta. podejscie do klienta jest moim zdaniem wazniejsze niz to, czy cos zardzewialo czy nie.

Posted

[quote name='motyleqq']no wiesz... jak ktoś obraża, to faktycznie się niezbyt fajnie zachowuje ;) nie mówię tu o nikim konkretnym, odwołuję się tylko do tego, co napisałaś teraz[/QUOTE]

Obraża według firmy. Faktycznie, niezbyt trafnie to określiłam- pisze prawdę, która nie jest korzystna dla sprzedawcy.

Posted

[quote name='Rinuś']No mi Rogz farbowal szyję psa na pomarańczowo po kontakcie z wodą.[/QUOTE]

mi też pomarańcz psa pofarbował

Ja załatwiłam sobie furkidz, bo mokrą obrożę zostawiłam i zardzewiała ale ewidentnie to moja wina, bo żadne okucie by tego nie przetrzymało

Posted

[quote name='a_niusia']ja zeszlego lata chcialam zamowic cos z ds (zdaje sie, ze zwykle obroze tasmowe) i Marta napisala mi, ze komus tam zardzewialy okucia i czekaja na nowa partie i dopiero wtedy dostane obroze.

moje psy nosza obroze ds i wszystko jest z nimi w porzo.
nosza tez rogzy. i szczerze mowiac jak idziemy w ostry teren to zawsze wkladam rogzy. moj najstarszy ma prawie 3 lata. troche moze jest sztywny z brudu i wali mulem, ale wyglada git.
dublin dogow natomiast w ogole nie lubie, bo maja wielkie okucia i sa ciezkie. w sumie to mam gdzies, w czym kapia sie moje kundle, bo potem to i tak wysycha, a jak psy sa mokre to co im z tego, ze maja mokre obroze. poza tym moje pieski lubia brud, bloto i smierdziec tez lubia.

obroze hand made to sa obroze z polproduktow. w razie czego warto napisac do producenta. podejscie do klienta jest moim zdaniem wazniejsze niz to, czy cos zardzewialo czy nie.[/QUOTE]

Szkoda, że nie każdy sprzedawca to wie. Najbardziej przeraża mnie fakt, że nie wolno nic głośno powiedzieć.

Posted

[quote name='Hill.']

Zieleń i biszkopt :loveu: super mu (jej? ;)) pasuje.[/QUOTE]

[quote name='Adzia123']Ja polecam siateczkę, jest bardzo trwała :)

Ptice :D fajne! Lubię ten wzorek.[/QUOTE]

dziekuje:lol:

Paco w obrozy w kolorowe wzorki ;)
[IMG]http://vpx.pl/i/2013/07/12/DSC02181.jpg[/IMG]

Posted

mnie przerazala laleczka czaki w dziecinstwie, ale zardzewiala obroza to jakos srednio mi pasuje do czasownika "przerazac".

wszystko mozna mowic GLOSNO. ale warto najpierw skontaktowac sie z producentem i dopiero potem pisac jake to nam opylili badziewie. zarowno ds jak i furkidz czy gadzeciaki to sa bardzo mili ludzie, z ktorymi kontakt nie jest w ogole trudny.

Posted

[quote name='Hill.']:loveu: Jestem zachwycona, bardzo mi się podoba ten komplet.
Brakuje nam jeszcze tylko smyczy treningowej, która w wyniku chyba jakiegoś nieporozumienia niestety nie dotarła, ale mam nadzieję, że jeszcze dziś to z Martą wyjaśnimy.[/QUOTE]
REWELACJA !!!! :)

[quote name='Rinuś']Co dla Brutusa?
Fioletowa:
czy któraś z niebieskich?
Najbardziej chyba fiolet do mnie przemawia :eviltong:[/QUOTE]
Zdecydowanie fiolet !:)

--------------------

Nie miałam się wtrącać , ale już po paru stronach tej bezsensownaj klótni i czytaniu co chwilę tego samego trafiło mnie !!
Słuchajcie to jest forum otwarte, kazdy kto sie tu zarejestruje ma prawo się wypowiadać zgodnie z regulaminem. Nie wydaje mi się zeby wyrażanie swojej opinii na temat obroży (jak sie sprawuje w użytkowaniu) w dziale o obrożach było nietaktem lub czymś niezgodnym z regulaminem. Po to ten wątek jest założony żeby każdy mogl sie wypowiedzieć.
Kupujemy przecież obroże wg wlasnego uznania jednemu lezy to innemu coś innego. Ile nas jest tyle będzie opinni na temat danej firmy Handmade....to wie kazdy ktory już trochę siedzi na tym wątku.

Nie ma co się gnewać ( piszę teraz do Pani z superdoga ;) ), jeśli producent handmada ma czyste sumienie i potrafi załatwić sprawe - to OK !! To jest najważniejsze !! . Na tym wątku była już na tapecie ( w negatywnym kontekscie ) już chyba każda firma. AD za to ze kombinuje i stosuje chwyty reklamowe, DS za miesieczna realizacje i nieodpowiadanie na maile, Frukidz za to ze obroze sa jak szmatki, szybko tracą kolor i sie przecierają....itd. Ale mimo wszystko i tak lubimy te firmy i dalej zamawiamy - każdy znajduje coś dla siebie:).

Przytoczę taki przyklad: zamowilam raz z tak zachwalanego AD. Dostałam obrożę w innych wymiarach niż podane, brudną ( wygladała jak noszona) i z krzywo przyszytą tasiemką. Pani w odpowiedzi na reklamacje stwierdzila "ze to byl gotowiec wiec takie rzeczy mogą się zdażac - dla tego jest tańsza", co w moim odczuciu bylo trochę niefajne, bo podanie innego wymiaru i nie napisanie ze obroza jest brudna czy byla noszona jest wrecz oklamywaniem. Fakt kupiłam gotowca 2 zł taniej niż na zamowienie ale sadzilam ze dlatego ze chca sie wyzbyc uszytej juz np. na potrzeby zdjecia obrozy . Nie mniej jednak zwrot kasy odbył się bez problemu tak wiec sprawa zostala zamknieta. Podzielilam sie tym na forum i wiekszosc stwierdzila ze mialam po prostu pecha .....i nie sadze zebym kogos zniechecila swoim postem do tej firmy , bo jak mi wiadomo zwolenikow AD jest tu sporo.

Posted

[quote name='a_niusia']mnie przerazala laleczka czaki w dziecinstwie, ale zardzewiala obroza to jakos srednio mi pasuje do czasownika "przerazac".
[/QUOTE]

haha odczułam wielką ulgę że nie ja jedna się tego bałam :evil_lol:

A jak z okuciami i jakością wyrobów Kudłaty Art?

Posted

a do nas właśnie doszły rzeczy z DS, dostałyśmy też gratisik. :) niestety hurta stajl przez przypadek został u Marty, ale w poniedziałek powinien dojść. :loveu:

obróżki Sary:

[img]https://lh5.googleusercontent.com/-e0dx_7ZvuG0/Ud_6yNg6_9I/AAAAAAAAD6o/4suwWiLKORY/w640-h387-no/o1.jpg[/img]

[img]https://lh6.googleusercontent.com/-tEXoGWeYjdo/Ud_6yc-jBjI/AAAAAAAAD6s/AzGZZXyYz54/w640-h379-no/o2.jpg[/img]

+ gratis
[img]https://lh6.googleusercontent.com/-Xy0JqHhxrlw/Ud_6yzpQo1I/AAAAAAAAD68/cxlYixAwpl0/w640-h350-no/o4.jpg[/img]

oraz obroża Whisky
[img]https://lh6.googleusercontent.com/-JYphF43e9VE/Ud_6yc5YD7I/AAAAAAAAD64/GaGiPN0GGBY/w640-h338-no/o3.jpg[/img]

Posted (edited)

[quote name='majusa']REWELACJA !!!! :)
[/QUOTE]
Dziękuję :)

[quote name='Olson']a do nas właśnie doszły rzeczy z DS, dostałyśmy też gratisik. :) niestety hurta stajl przez przypadek został u Marty, ale w poniedziałek powinien dojść. :loveu:

obróżki Sary:
+ gratis
oraz obroża Whisky
[/QUOTE]

O kurcze, jedna ładniejsza od drugiej :)
Czyli nie jestem jedyną osobą, która nie dostała wszystkiego?
A i że tak spytam - kiedy dostaje się takie fajne gratisy? ;)

Edited by Hill.
Posted

[quote name='Olson']a do nas właśnie doszły rzeczy z DS, dostałyśmy też gratisik. :) niestety hurta stajl przez przypadek został u Marty, ale w poniedziałek powinien dojść. :loveu:
obróżki Sary:
+ gratis
oraz obroża Whisky
[/QUOTE]

Super, a psiaki nie dały się obfocić w nowych ciuchach?
Szczegolnie ślicznie wyszedł ten paisley na limonce.

Posted

Ja trochę nie rozumiem jednej kwestii... jak ktoś chce złożyć skargę gdziekolwiek, i czuję taką potrzebę to powinien ją złożyć. A nie straszyć na forum czy fb. To takie trochę dziecinne w mym odczuciu.
Trochę tez nie rozumiem czemu ta skarga miałaby służyć... ale OK :)

Co do produktów DS, to ja jestem mega zadowolona, mimo że wiele osób narzekało na siateczkę, nie mam do niej żadnych zastrzeżeń. Okucia przetrwały przeróżne kąpiele, nawet morskie :)

Posted

[quote name='Rosiczka']Ja trochę nie rozumiem jednej kwestii... jak ktoś chce złożyć skargę gdziekolwiek, i czuję taką potrzebę to powinien ją złożyć. A nie straszyć na forum czy fb. To takie trochę dziecinne w mym odczuciu.
Trochę tez nie rozumiem czemu ta skarga miałaby służyć... ale OK :)

Co do produktów DS, to ja jestem mega zadowolona, mimo że wiele osób narzekało na siateczkę, nie mam do niej żadnych zastrzeżeń. Okucia przetrwały przeróżne kąpiele, nawet morskie :)[/QUOTE]

Ale gdzie jest jakaś skarga? :eviltong: wątek dotyczy obroży itp itd, zatem można chyba opisać swoje spostrzeżenia? ;)

Posted

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-JYphF43e9VE/Ud_6yc5YD7I/AAAAAAAAD64/GaGiPN0GGBY/w640-h338-no/o3.jpg[/IMG]
czy to jest taśma -kolor turkus 2,5 czy 3 cm?śliczna ta obróżka...

Posted (edited)

[quote name='anna35-1974']A ja naprzykład uważam,że Rogzy nie są aż tak super,żeby je chwalić.Swego czasu Chopper nosił tylko je i niestety jako brudas i moczy dupka zniszczył je totalnie.Praktycznie po ok1 roku uzywania intensywnego i prania stałego nie nadawały się moim zdaniem do użytku.I wogóle mysle,że każda firma ma swoje wady i zalety.Ja nie ubolewam nad tym jak mi sie jakas obroża zniszczy lub zardzewieje,wychodze z założenia,że wieczne nic nie jest i kupie nowe.[/QUOTE]

Ania ja mam 3 rogzy i jak na razie jest ok. Z gumowym 4.Chociaż podobno te nowe są kiepskiej jakości.

Ale rogz`a gumowego sobie chwalę nadaje się do wody super :)

Mamy takiego

[IMG]http://img546.imageshack.us/img546/5161/dsc1076m.jpg[/IMG]

Edited by AnIeLa
Posted

[quote name='Hill.']
O kurcze, jedna ładniejsza od drugiej :)
Czyli nie jestem jedyną osobą, która nie dostała wszystkiego?
A i że tak spytam - kiedy dostaje się takie fajne gratisy? ;)[/QUOTE]

Dzięki!
tak... my też nie dostałyśmy wszystkiego. ale Marta uprzedziła mnie już wczoraj wieczorem, że przez przypadek nie spakowała tej obroży i pewnie dotrze dopiero w poniedziałek.
Gratis dostałam, ponieważ kwota zamówienia przekroczyła 100zł, choć przy ribbonkach i cottonkach to nie działa, ale ja się zapytałam, no i dostałam. :) Własnie za to baardzo lubię DS.

[quote name='majusa']Super, a psiaki nie dały się obfocić w nowych ciuchach?
Szczegolnie ślicznie wyszedł ten paisley na limonce.[/QUOTE]

Mi też się on baardzo podoba. Od dawna miałam ochotę na tę tasiemkę, a w DS jeszcze pojawiła się pianka, więc już musiałam zamówić. :loveu:
Whisky pewnie się da, ale to później. :eviltong: A z Sarą nie mam ochoty się użerać, bo dźwięk migawki działa na nią odstraszająco.

[quote name='bluess']
czy to jest taśma -kolor turkus 2,5 czy 3 cm?śliczna ta obróżka...[/QUOTE]

dzięki. taśma 3cm turkus. :loveu:

[quote name='Kasi i Lena']cudo:loveu:[/QUOTE]

dziękujemy! :)

Posted

[quote name='Olson']Dzięki!
tak... my też nie dostałyśmy wszystkiego. ale Marta uprzedziła mnie już wczoraj wieczorem, że przez przypadek nie spakowała tej obroży i pewnie dotrze dopiero w poniedziałek.
Gratis dostałam, ponieważ kwota zamówienia przekroczyła 100zł, choć przy ribbonkach i cottonkach to nie działa, ale ja się zapytałam, no i dostałam. :) Własnie za to baardzo lubię DS.
[/QUOTE]

Mmm ja wczoraj tylko dostałam informację o opóźnieniu, a o braku smyczy przekonałam się dopiero po otwarciu paczki. Ale to pozostawia nadzieję, że Marta o tym wie i już wysłała. Szkoda, że się zamieszanie zrobiło - mnie już w poniedziałek nie będzie w domu bo wyjeżdżam.
"przy zamówieniach powyżej 55 zł GRATIS* zabawka dla psa" [CENTER]to ja "powinnam" (chamstwo ze mnie:diabloti:) dostać zabawkę. Bu. Może Marta uznała mi zamówienie bez smyczy...[/CENTER]

Posted

[quote name='rika']Ale gdzie jest jakaś skarga? :eviltong: wątek dotyczy obroży itp itd, zatem można chyba opisać swoje spostrzeżenia? ;)[/QUOTE]

no tutaj " Superdog: Odlotowe i kolorowe obroże, smycze dla psa, artykuły dekoracyjne Pani Katarzynie zaproponowaliśmy zwrot pieniędzy, ale Pani Katarzyna i tak chce isc na skargę do Ochrony praw konsumenta. Tylko nie wiemy co chce skarżyć. Nie wiemy czy chce skarżyć ten rachunek o który nie poprosiła a zgodnie z prawem podatkowym tylko wtedy się wysyła przy sprzedaży internetowej. Czy może na fakt że za długo schnie dla Pani Katarzyny. Zastanawiamy się czy Erisa, Nivea etc, też pani skarży gdy zbyt mało zmarszczki wygładzają;) Jak chce Pani to rozwiązać jeśli Pani kłamliwe komentarze okażą się pomówieniem
28 czerwca o 14:02 · Lubię to!" cytat z fb SUPERDOG.

Oczywiście ten wątek służy wymianą spostrzeżeń, zarówno tych na plus jak i na minus. Natomiast z wypowiedzi dwóch stron, ewidentnie widać, że sprzedawca chce sprawę załagodzić/rozwiązać (nie ma co się dziwić to nowa firma na rynku) i druga strona, której nie wiem o co chodzi, skoro może wymienić obrożę/dostać zwrot pieniędzy, ale jednak żadnego rozwiązania nie chce przyjąć.
To tyle z mojej strony.

Posted

Dla mnie opis na stronie sprzedawcy jest błędny (mylący) i chcę to wyjaśnić. Nikogo nie straszę. Mam prawo prosić o opinię rzecznika praw konsumenta - tyle. Moim celem jest zwrócenie uwagi na to, że opis produktu ma być zgodny z jego parametrami.

Posted

[quote name='Kasia i Teodora']Dla mnie opis na stronie sprzedawcy jest błędny (mylący) i chcę to wyjaśnić. Nikogo nie straszę. Mam prawo prosić o opinię rzecznika praw konsumenta - tyle. Moim celem jest zwrócenie uwagi na to, że opis produktu ma być zgodny z jego parametrami.[/QUOTE]

a co tam jest błędnego?

Posted

[quote name='omry']A ja wcale a wcale tak nie uważam. Trefne egzemplarze jak najbardziej, dużo osób tutaj takie miało z różnych firm, ale nikt jeszcze nie bulwersował się, że na obrożowym wątku ktoś napisał niepochlebną opinię o firmie. No kurcze, po coś ten wątek jest. Nie tylko od chwalenia i titania, ale także do wymiany doświadczeń.
Ja się bardzo cieszę, że dziewczyny piszą otwarcie (jak większość tutaj), bo wolę wiedzieć. Po prostu.[/QUOTE]

Dokładnie!!!!! Po to jest ten wątek żeby wymieniać się opiniami o produktach.
Przepraszam, ale jak bym miała testować wytrzymałość i okucia każdej nowej firmy to ...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Marchewkowy']Dokładnie!!!!! Po to jest ten wątek żeby wymieniać się opiniami o produktach.
Przepraszam, ale jak bym miała testować wytrzymałość i okucia każdej nowej firmy to ...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

Co do FB to mi wyświetlają się tylko posty SuperDog.
Nie mam reszty nie wiem czemu