Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No fajne nawet dość ale w tym kolorze już mam trochę rzeczy i najbardziej na ptaszki się napaliłam ;P
i te rybki też mi się b. podobały.
Te pawie oczka śliczne ale nie wiem czy nie będzie trochę za smutno dla moich futer...
Planowałam wziąść ptaszki, rybki i pawie oczka a tak mi się trochę plany pokrzyżowały.
Czekam na odpowiedź od AD, ciekawe czy szyją nadal :P bo uzbierałam na szelki :D
Jak nie szyją to możliwe że wezme z PWDD najbardziej bym chciala z ptaszkami ale jak nie to może pawie oczka albo
coś takiego [url]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/530071_231039077036965_1362312853_n.jpg[/url]

Posted

Co do smyczy to dla mnie i smycz ta śliska ( ja mam akurat z Hamiltona) i bawełniana z wpleciona gumą ( ja mam Julius) są wygodne, ale każdej używam w innej sytuacji,

Ta miekka jest śliska, taka delikatna w dotyku, fajnie mi się wyprowadza psa na zwykle, "chodnikowe" spacery, do ozdobnych obroży itp.
Gumową używam często, gdy np bawimy się w gryzakiem, gdzie pies ciągnie, ma zrywy chwyt mam pewny, nie ślizga się ręka, smycz się majda, a nie zbyt mechaci, tej delikatnej szkoda na takie "ekscesy".

Posted

co do smyczy to ja najbardziej lubie hamiltony, na drugim miejscu rogz miekkie i lekkie, rogz z odblaskową nitką no i taksowe ;)
Gumowa fakt chwyt pewny ale dla mnie za sztywna i za ciężka

Posted

My powoli wkraczamy w wątek. Na razie kupiliśmy tylko skromny, czerwony komplet taśmowy, bez żadnych podszyć i innych "bajerów" - obroża z AmiPlay, a smycz z firmy Zooleszcz. Na kilka pierwszych dni, może tygodni powinny wystarczyć. Zdjęcia będą dopiero po 1 czerwca, jak model wreszcie będzie u mnie. ;)

Posted

Chciałabym kupić odblaskowego rogza dla czarnego psa. Zastanawiam się nad tym jasnoniebieskim (mocno się budzi?) limonką (ma ktoś zdjęcia na czarnym psie) a tradycyjnie nieśmiertelnym fioletem. Mogę liczyć na pomoc ? :)

Posted

[quote name='Migori']Chciałabym kupić odblaskowego rogza dla czarnego psa. Zastanawiam się nad tym jasnoniebieskim (mocno się budzi?) limonką (ma ktoś zdjęcia na czarnym psie) a tradycyjnie nieśmiertelnym fioletem. Mogę liczyć na pomoc ? :)[/QUOTE]
Błękit i limonka na żywo wygląda świetnie ale podobno nie są już tak trwałe jak np właśnie fiolet bo są chyba z tej nowej serii :(

Posted

My mamy turkus z serii z odblaskową nitką i jest bardzo trwały :) Duffel od kilku miesięcy nosi go codziennie na wieczorny spacer, obroża wcale się nie zniszczyła, nie zmechaciła, nawet specjalnie brudna nie jest, pomimo częstego tarzania sie i szaleństw z innymi psami.

Posted

Ja zamawiam z taobao albo tmall przez agenta (pruany albo buychina wychodzą chyba najkorzystniej)- za szelki M i smycz S z wysyłką zapłaciłam niecałe 21 dolców ...

Posted

Agent to taka pomoc ;) nie da rady założyć konta na taobao bez telefonu w chinach... Zamawiając przez agenta płaci się trochę więcej, ale wszystko (no prawie) jest po angielsku i w sumie o nic nie trzeba się martwić- no chyba, że coś stanie się z przedmiotem albo sprzedający nie wywiąże się z umowy, ale wtedy zwracają wpłatę... Na pruany i kilku innych można płacić przez paypala, na buychina nie, ale jest e-wallet ;)

Ja wchodzę na chińskie taobao, w drugiej karcie otwieram taobao agenta- np właśnie pruany i tylko z chińskiego wklejam linki do zamówienia na pruany. Translator się przydaje ;)

Posted

[quote name='Smile of Red Witch']Jeżeli kogoś jeszcze interesuje ja kilka rzeczy dla psów i nie tylko kupowałam na [URL="http://www.miniinthebox.com"]www.miniinthebox.com[/URL] ;)[/QUOTE]

Fajne ubranka i nie tylko.. Szkoda, że nigdy nie zamówię.. :( :lol:

Posted

Z aliexpress można normalnie zamawiać ;) wystarczy założyć konto...
Tu jest taobao [url]http://www.taobao.com/index_global.php?spm=a230r.1.0.73.cTvew9[/url]
Tutaj jakiś agent- u mnie pruany (wystarczy założyć konto), bo najbardziej się opłaca [url]http://pruany.com/[/url]
Jeśli korzystasz z mozili, to możesz zainstalować dodatek- translator- będzie tłumaczył, niekoniecznie zawsze trafnie, ale ujdzie...
Ja wpisuję też to czego szukam po chińsku, bo wyskakuje więcej wyników- tu przydaje się to [url]http://www.webtran.pl/chinese/[/url]
Jak coś mnie zainteresuje, kopiuję link i wklejam do zamówienia na pruany, tam już ładnie widać, ile zapłaci się bez ich prowizji (8%) i wysyłki, ale ją też można sprawdzić na pruany ;)
Na taobao najlepiej szukać rzeczy, które mają jak najtańszą wysyłkę lokalną- bo najpierw to jedzie do agenta, a dopiero później wysyłają to do nas, a bez sensu płacić np 100cny dodatkowo (są takie hardcorowe wysyłki).
Trochę to zagmatwane, ale kilka godzin i ma się to w małym palcu ;)

Posted

[quote name='Angi']nie mam PayPala więc sie nie pobawię... :/[/QUOTE]

Kilka opcji płatności jest ;) ja wspomniałam o paypalu, bo akurat najczęściej z niego korzystam...