Kasi i Lena Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 [quote name='majusa'] combo 3/4 [B][SIZE=4][COLOR=#000000][FONT=Tahoma]26-35cm [/FONT][/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=2]moze to głupie ale zastanawiam się jaki to wymiar. Te 35cm to max obwodu szyjki psa czy max rozciągnięcia obroży ( czyli obwód plus zacisk)? [/SIZE][/QUOTE] Chyba obwód plus zacisk. Jak znajde centymetr to Ci napisze dokładnie :) Quote
PaulinaBemol Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 Też miałam ten dylemat. Zdecydowałam się na eko jak na razie tak jak pisałam jestem mega zadowolona z wygody psa. Wydaje mi się że na lato będą idealne ale jeszcze będziemy musieli sprawdzić a zapewne czekać tyle nie masz zamiaru :p I uważam że do roweru to jednak guardy jeśli psu zdarza się ciągnąć a nie biec ładnie i równo najpierw chciałam strasznie norwegi jednak w przypadku ciągnięcia ciężar się inaczej rozchodzi. Tak więc na sporadyczne "ciągnięcie" guardy. Ale zastanowię się jeszcze nad norwegami na spacerki :razz: Quote
Kasi i Lena Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 Zmierzyłam. Mam dwie w rozmiarze 26-35 i różnią się troszkę wymiarami pierwsza: taśma 32 cm + 9 cm zacisk druga: taśma 30cm +8,5 cm zacisk Obie mierzone na największym obwodzie. Aż się zaczęłam zastanawiać czy jedna się w praniu nie skurczyła :) Quote
majusa Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 (edited) [quote name='Kasi i Lena']Zmierzyłam. Mam dwie w rozmiarze 26-35 i różnią się troszkę wymiarami pierwsza: taśma 32 cm + 9 cm zacisk druga: taśma 30cm +8,5 cm zacisk Obie mierzone na największym obwodzie. Aż się zaczęłam zastanawiać czy jedna się w praniu nie skurczyła :)[/QUOTE] Dzieki bardzo za zmierzenie !!!!!!!!!!!!! :* No to jednak chyba sie nie zdecyduje :( bo figa ma tak ok 31/32 obwodu a nie chce jej podduszać......miałam cichą nadzieje ze max obwód bez zacisku to 35. Następny jest od 35 ale ta z kolei pewnie by jej spadała.......szkoda wielka. Tak swoją drogą to skąd im się ten wymiar 35 wziął :confused: 32 i 9 to 41 w drugim tez wiecej ....hmmm Edited March 2, 2013 by majusa Quote
Victoria Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 [quote name='Endher'][URL]http://img809.imageshack.us/img809/9515/img3490h.jpg[/URL] Ogromnie mi się podobają! A to niezbyt dobrze... :no-no-no:[/QUOTE] :eviltong: już jest marzec, koniec zamówień :diabloti: moja przy rowerze biega w obroży.. w szelkach to byśmy się chyba obie zabiły :lol: i nie zauważyłam w lato niczego niepokojącego przy noszeniu obroży z eko ;) Quote
Gezowa Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 A ja się trochę cofnę: [url]http://img845.imageshack.us/img845/6296/img3533l.jpg[/url] Superancko się prezentuje :loveu:. Quote
Kasi i Lena Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='majusa']Dzieki bardzo za zmierzenie !!!!!!!!!!!!! :* No to jednak chyba sie nie zdecyduje :( bo figa ma tak ok 31/32 obwodu a nie chce jej podduszać......miałam cichą nadzieje ze max obwód bez zacisku to 35. Następny jest od 35 ale ta z kolei pewnie by jej spadała.......szkoda wielka. Tak swoją drogą to skąd im się ten wymiar 35 wziął :confused: 32 i 9 to 41 w drugim tez wiecej ....hmmm[/QUOTE] Nie mam pojęcia skąd sama byłam prawie pewna że 35 to największy obwód taśmy. Zawsze możesz kupić większą, uciąć pod regulatorem , skrócić i zszyć :) Quote
bemyself Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 chyba się muszę zgłosic po pomoc ;) dwie kulki, każda około 6 kilowa, docelowo w typie ONka, prawie 8 tygodniowe. przydałoby się powolutku coś na szyjki zakładać ;) możecie doradzić jakieś obróżki? raczej chciałabym coś taśmowego, taniego i w ładne wzorki. domyślam się, że niedlugo wyrosną, więc to i tak na kilka tygodni maksymalnie. jakie modele i szerokości będą dla dzieciuchów najodpowiedniejsze? nie chodziły jeszcze nigdy na smyczy, powoli zaczynają reagować na przywołanie, choć czasem się zapomną, wychodzą tylko pod kontrolą na ogrodzone podwórko. chciałabym, żeby były dla maluchów wygodne i nie zraziły się do pierwszej obróżki. Quote
masdamerka Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 Się ostatnio tak zastanawiam, spodobała mi się obroża ElPerro [URL]http://www.elperro.com.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=99&category_id=32&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=pl[/URL] tylko się zastanawiam, czy jeśli będzie zapięta na pierwszą dziurkę nie będzie pasek brzydko odstawać.. Jeśli ma ktoś obrożę ElPerro, mógłby zapiąć na pierwszą dziurkę i powiedzieć mi jak to wygląda z tym paskiem? Byłabym wdzięczna :p Ten kolor khaki tak mi się spodobał :loveu: Przydałaby się jej taka leśno/terenowa, ładna obroża :razz: Quote
rashelek Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='bemyself']chyba się muszę zgłosic po pomoc ;) dwie kulki, każda około 6 kilowa, docelowo w typie ONka, prawie 8 tygodniowe. przydałoby się powolutku coś na szyjki zakładać ;) możecie doradzić jakieś obróżki? raczej chciałabym coś taśmowego, taniego i w ładne wzorki. domyślam się, że niedlugo wyrosną, więc to i tak na kilka tygodni maksymalnie. jakie modele i szerokości będą dla dzieciuchów najodpowiedniejsze? nie chodziły jeszcze nigdy na smyczy, powoli zaczynają reagować na przywołanie, choć czasem się zapomną, wychodzą tylko pod kontrolą na ogrodzone podwórko. chciałabym, żeby były dla maluchów wygodne i nie zraziły się do pierwszej obróżki.[/QUOTE] Na początek lepiej kupić coś taniego w zoologu, w miarę miękkiego i lekkiego. A dopiero jak psiaki dorosną to kupować coś lepszego, ładniejszego ;) Sama mówisz, ze max. kilka tygodniu w tym pochodzą. Nie ma co szaleć, zwłaszcza, że będą bardzo szybko rosły. A'propos 4cm ElPerro, w końcu mam zdjęcie naszego. Kupione w lipcu, ale jakoś nie było okazji :lol: [img]http://img594.imageshack.us/img594/4671/201303032.jpg[/img] Quote
gops Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='masdamerka']Się ostatnio tak zastanawiam, spodobała mi się obroża ElPerro [URL]http://www.elperro.com.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=99&category_id=32&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=pl[/URL] tylko się zastanawiam, czy jeśli będzie zapięta na pierwszą dziurkę nie będzie pasek brzydko odstawać.. Jeśli ma ktoś obrożę ElPerro, mógłby zapiąć na pierwszą dziurkę i powiedzieć mi jak to wygląda z tym paskiem? Byłabym wdzięczna :p Ten kolor khaki tak mi się spodobał :loveu: Przydałaby się jej taka leśno/terenowa, ładna obroża :razz:[/QUOTE] ja zapinam na 2 dziurke i ten pasek wsadzony w szlufke która każda obroże ma nie wystaje praktycznie, nie ma długiego paska, mogę zmierzyć Ci ile długości ma pasek od pierwszej dziurki . Quote
masdamerka Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='gops']ja zapinam na 2 dziurke i ten pasek wsadzony w szlufke która każda obroże ma nie wystaje praktycznie, nie ma długiego paska, mogę zmierzyć Ci ile długości ma pasek od pierwszej dziurki .[/QUOTE] A mogłabyś tak po prostu zapiąć na pierwszą dziurkę (nie na psie) i ocenić, albo nawet zmierzyć? :) Quote
rashelek Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='masdamerka']Się ostatnio tak zastanawiam, spodobała mi się obroża ElPerro [URL]http://www.elperro.com.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=99&category_id=32&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=pl[/URL] tylko się zastanawiam, czy jeśli będzie zapięta na pierwszą dziurkę nie będzie pasek brzydko odstawać.. Jeśli ma ktoś obrożę ElPerro, mógłby zapiąć na pierwszą dziurkę i powiedzieć mi jak to wygląda z tym paskiem? Byłabym wdzięczna :p Ten kolor khaki tak mi się spodobał :loveu: Przydałaby się jej taka leśno/terenowa, ładna obroża :razz:[/QUOTE] My musieliśmy do naszej dorobić szlufkę, bo brzydko pasek odstawał. Ale też obroża została kupiona za duża i musieliśmy dorabiać dziurki ;) Jak miałam mniejszy rozmiar dla suczydła, to miała zapiętą na przedostatnią dziurkę i też nic nie odstawało, ładnie się układało. Quote
gops Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='masdamerka']A mogłabyś tak po prostu zapiąć na pierwszą dziurkę (nie na psie) i ocenić, albo nawet zmierzyć? :)[/QUOTE] 15cm :) i w rozmiarze 50 i w 60 więc pewnie w każdej tak samo . od pierwszej dziurki najmniejszej do końca szlufki to 15cm . Quote
masdamerka Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='gops']15cm :) i w rozmiarze 50 i w 60 więc pewnie w każdej tak samo . od pierwszej dziurki najmniejszej do końca szlufki to 15cm .[/QUOTE] Czyli chyba nie będzie aż tak źle :D No to w takim razie w poniedziałek zamawiam.. Próbuję z tym walczyć, ale coś mi to nie wychodzi.. :) Quote
angineuuka Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 Jak myslicie, czy dla ONka 4 cm będzie pasować? :D Quote
aganela Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='Angi']Jak myslicie, czy dla ONka 4 cm będzie pasować? :D[/QUOTE] Może być szeroko,ale zależy co komu się podoba:) ja zamówiłam czerwonego 4cm pitmana od Ewy Dufflowej, czekam aż przyjdzie,sunię mam DONką,więc pewnie trochę się skryje w sierści, bo 3,5cm było dla niej idealne-ani grube, ani wąskie.:) Quote
xxxkaluniaxxx Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='bemyself']chyba się muszę zgłosic po pomoc ;-) dwie kulki, każda około 6 kilowa, docelowo w typie ONka, prawie 8 tygodniowe. przydałoby się powolutku coś na szyjki zakładać ;-) możecie doradzić jakieś obróżki? raczej chciałabym coś taśmowego, taniego i w ładne wzorki. domyślam się, że niedlugo wyrosną, więc to i tak na kilka tygodni maksymalnie. jakie modele i szerokości będą dla dzieciuchów najodpowiedniejsze? nie chodziły jeszcze nigdy na smyczy, powoli zaczynają reagować na przywołanie, choć czasem się zapomną, wychodzą tylko pod kontrolą na ogrodzone podwórko. chciałabym, żeby były dla maluchów wygodne i nie zraziły się do pierwszej obróżki.[/QUOTE] Ja mam w wyprawce dla ONa obróżki 15mm ;) są gdzieś na zatrzask od 25cm-35cm na klamrę 30-40cm ;) powyżej już obroży nie kupowałam bo moja sucz ma 43cm więc obroże będą wspólne :lol: [quote name='Angi']Jak myslicie, czy dla ONka 4 cm będzie pasować? :D[/QUOTE] Będzie pasić :lol: moja miniatura w 4cm chodzi :evil_lol: Quote
masdamerka Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='Angi']Jak myslicie, czy dla ONka 4 cm będzie pasować? :D[/QUOTE] Ja dla Lu chcę kupić 4cm i jakoś się nie martwię, więc dla ONka tym bardziej :D Przykładałam jej do szyi pasek który ma 4cm i nie wyglądało to na kołnierz ortopedyczny :) Quote
rashelek Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='Angi']Jak myslicie, czy dla ONka 4 cm będzie pasować? :D[/QUOTE] Wrzucałam zdjęcia dziś ONa w 4cm i jak dla mnie to jest ok szerokość, mnie się podoba ;) Quote
majusa Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='westie_justa']Dogstyle :) [/QUOTE] Super na białasku się prezentuje ta czarno fioletowa obrózka. Ta czarna tasma to odblask? Na allegro widzialam tylko czerwone i niebieskie:hmmmm: A do czarnego idealnie pasują jaskrawe szelki :loveu: Quote
majusa Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='Kasi i Lena']Ja chciałam Peace Pub i też już nie ma :( Wiem że będę zadowolona kocham Lupine, mamy już kilka obroży tej firmy :loveu: [B]Ja to nawet kupiłam za dużą bo nie było już naszego rozmiaru ale sobie skrócę i będzie dobrze[/B].[/QUOTE] :crazyeye:Wow ....fajnie !! . Ja bym sie tego nie podjęła. Nie za bardzo umiem/lubię szyć. Pewnie w moim wykonaniu wyglądało by to dziadowsko... i nie wytrzymało szarpania psa. Quote
Kasi i Lena Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 E tam, nie ja jedyna na dogo skracam obroże. To żadna filozofia :) mocne nici, porządny szew i będzie jak fabrycznie zszyte ;) Quote
majusa Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='Kasi i Lena']Nie mam pojęcia skąd sama byłam prawie pewna że 35 to największy obwód taśmy. Zawsze możesz kupić większą, uciąć pod regulatorem , skrócić i zszyć :)[/QUOTE] Postanowilam jednak zaryzykowac. :diabloti: Rano wstałam i pomyślałam ze za ta cene na pewno jak mi nie bedzie pasowac to komuś odsprzedam bez problemu. Tak w ogóle na stronie lupine.pl maja ta rozmiarowke do 36cm ... ( tym bardziej sie dziwię ze wychodzi tylko ok 30cm na obwodzie) . Mam nadzieje ze jakims cudem bedzie nam pasowac ta obrózka ....:cool3: Quote
Kasi i Lena Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='majusa']Postanowilam jednak zaryzykowac. :diabloti: Rano wstałam i pomyślałam ze za ta cene na pewno jak mi nie bedzie pasowac to komuś odsprzedam bez problemu. Tak w ogóle na stronie lupine.pl maja ta rozmiarowke do 36cm ... ( tym bardziej sie dziwię ze wychodzi tylko ok 30cm na obwodzie) . Mam nadzieje ze jakims cudem bedzie nam pasowac ta obrózka ....:cool3:[/QUOTE] Spróbuj na moje suczyny pasuje. Większa suka po odchudzaniu ma jakoś 32-33 w szyjce i nosi tego ciut większego lupine, nie poddusza, jest na styk. Jaki wzór kupujesz? Ja też mam ochotę na jeszcze jednego :) Quote
Recommended Posts