Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie do osób posiadających obroże/szelki z podszyciem eko-skórką bądź polarkiem. Pomijając względy estetyczne, które z nich jest lepsze? Słyszałam na przykład ostatnio o kulkowaniu się polarku. Potrzebuję czegoś dobrego na codzienne spacery, które wytrzyma i posłuży nam na długo.

Posted

[quote name='Stevie Rae']Mam pytanie do osób posiadających obroże/szelki z podszyciem eko-skórką bądź polarkiem. Pomijając względy estetyczne, które z nich jest lepsze? Słyszałam na przykład ostatnio o kulkowaniu się polarku. Potrzebuję czegoś dobrego na codzienne spacery, które wytrzyma i posłuży nam na długo.[/QUOTE]
Ja zdecydowanie bardziej wolę eko - obroża z takim podszyciem po prostu jest wygodniejsza w użytkowaniu;) Obroża z podszyciem z eko-skóry jest używana przez mojego psa prawie codziennie, była i jest intensywnie testowana w różnych warunkach, do tego wielokrotnie prana i nic się z podszyciem nie dzieje. Polar natomiast się mechaci i zbiera się na nim sierść.

Posted

[quote name='Olson']Eko jest bardziej praktyczniejsza, ale jest też raczej średnio ładna. :eviltong:[/QUOTE]
bardziej praktyczna jak już :eviltong:

mnie sie bardzo podoba, szczegolnie w serii twist z eko, ale to już tylko kwestia gustu jest ;)

Posted

Ktoś kiedyś mówił, że eko pęka czasami.
Mnie też się eko nie podoba, taka nieprzyjemna w ogóle ;) Wolę o wiele polar, jeśli jest dobrze przycięty i przyszyty. A najfajniejsza wydaje mi się być pianka, ale nie mam okazji jej wypróbować :C

Posted

[quote name='Olson']
to faktycznie cena dość dobra. :)

ale ja muszę ponarzekać na kontakt z gadżeciakami. chciałam haft na samej taśmie, bo nie widzi mi się taka pstrokata. mieli popróbować haft i mi odpowiedzieć, a tu czas mija a odpowiedzi zero...[/QUOTE]
Z tego co wiem to mieli zepsuty komputer - mi też odpisali dopiero po jakimś tygodniu, więc może warto się przypomnieć :)
[B]Marchewkowy,[/B] no tak, skoro macie 3 szelki to nie opłaca się chyba kolejnych zamawiać, my już tyle mamy tych wszystkich obróżek że sama się sobie niekiedy dziwię że kolejne zamawiam, ale to tak wciągaa... :loveu: A szele mamy na razie tylko jedne z ds więc jeszcze jedne nie zaszkodzą, tym bardziej że w czerwcu na jachty Ajrę zabieramy więc tam tylko w szelkach :)

Posted

A co do eco ja też baaardzo ją lubię. Ładnie wygląda i nie brudzi się tak bardzo :) W polarze nie podoba mi się to mechacenie, strasznie to wygląda:shake:
Piankę mamy tylko w obróżce jednej i też jest fajna, chociaż ktoś kiedyś pisał, że pies gdzieś zahaczył tą pianką i się rozerwała, co jest możliwe, bo o te dziurki łatwo zahaczyć.

Posted

[quote name='Kesja']Z tego co wiem to mieli zepsuty komputer - mi też odpisali dopiero po jakimś tygodniu, więc może warto się przypomnieć :)
[/QUOTE]

Na szczęście to nie komuna, żeby gadżeciaki były jedyną firmą, która szyje obroże z haftem. :loveu: Ja im do dupy włazić nie będę, konkurencja jest. Zamówię coś z ohmypet :)

Posted

My mamy podszycie polarkowe i eko, zarówno z jednym jak i z drugim nic się nie dzieje;) Do polarku, faktycznie, przyczepiają się trochę pojedyncze włoski, ale rekompensuje to przeuroczy wygląd i ta miękkość i puszystość :loveu: W ogóle mam ostatnio fazę na polarki :roll:
[B]agacia[/B], pasuje jej ten kolor :-)

Posted

To sa szelki z AD z żółtej taśmy 3cm podszyte brązową pianka nr 18 chyba. One nie są aż tak żarówiaste, tylko w lampie tak wyszły.
[IMG]http://i42.photobucket.com/albums/e343/agacia9/szelki11.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Kesja']
Piankę mamy tylko w obróżce jednej i też jest fajna, chociaż ktoś kiedyś pisał, że pies gdzieś zahaczył tą pianką i się rozerwała, co jest możliwe, bo o te dziurki łatwo zahaczyć.[/QUOTE]

U mnie tak było z obróżkę. Psiak zahaczył o gałąź i pianka się rozerwała.

Teraz wszystkie rzeczy na piance mamy z AD oni mają drobniejsze oczka i jest ok :loveu:

Ciągle myślę nad szelkami też z pianką. Już chyba się zdecydowałam. Czekam na wycenę. ;)

[B]Kesja[/B] a te szelki z gadżeciaków to z zamszem chcesz brać? Bo nie jestem do końca przekonana czy zamsz z częstym kontaktem z woda będzie dobrze wyglądał. :niewiem:

Posted

Katasza, może i zielony też by jej pasował, ale ona od początku ma wszystko żółte, bo u mnie każdy pies ma swój kolor i ja wolę żółty od zielonego ;) Może następny pies będzie ubierany na zielono :)

Posted

Lu ma dwie nowe obróżki :D

[IMG]http://img841.imageshack.us/img841/6964/img1730le.jpg[/IMG]

[IMG]http://img32.imageshack.us/img32/8017/img1731ff.jpg[/IMG]

No i moja obrożowo-smyczowa kolekcja :D Niezbyt okazała, ale biorąc pod uwagę fakt, że psa mam 4 miesiące.. :diabloti:

[IMG]http://img803.imageshack.us/img803/8606/img1739j.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Kesja']
[B]Marchewkowy,[/B] no tak, skoro macie 3 szelki to nie opłaca się chyba kolejnych zamawiać, my już tyle mamy tych wszystkich obróżek że sama się sobie niekiedy dziwię że kolejne zamawiam, ale to tak wciągaa... :loveu: A szele mamy na razie tylko jedne z ds więc jeszcze jedne nie zaszkodzą, tym bardziej że w czerwcu na jachty Ajrę zabieramy więc tam tylko w szelkach :)[/QUOTE]
Ja mam tyle smyczy i obroży ale przynajmniej używam, a szeleczki to bardzo sporadcznie więc mimo iż kusi tyo 3 pary starczą. muszę ćwiczyć silną wolę :mad:

Posted

[quote name='masdamerka']Lu ma dwie nowe obróżki :D

[IMG]http://img841.imageshack.us/img841/6964/img1730le.jpg[/IMG]

[/QUOTE]
My też czekamy na nasze potworki :)

Posted

[B]masdamerka[/B], ładnie jej :loveu:
[B]marchewkowy[/B], wszystkie wzorki rogza, czy jest taki którego już/jeszcze nie masz?? :diabloti:

a ja chyba jeszcze do szelek wezmę suce agilitową obróżkę :lol:

Posted

[quote name='Victoria']
[B]marchewkowy[/B], wszystkie wzorki rogza, czy jest taki którego już/jeszcze nie masz?? :diabloti:

a ja chyba jeszcze do szelek wezmę suce agilitową obróżkę :lol:[/QUOTE]

Hhahahaha trochę tego mam :D Teraz chce kupić Choc Feminine XL, bo Lka juz za cienka była na nas.
Poluje ciaglę na Vive rogz,.
Chciałabym jeszcze Lime bone, Pink bone, Denim Rose :P
Różową smycz z serii miękkie i lekkie, purple obroże z serii miękkie i lekkie :P
co tam jeszcze hm hm hm może jakiś nowy kolorek z odblaskową nitką ;P

I jeszcze teraz zobaczyłam i wpadłam...
[IMG]http://globaldogshop.com/images/products/5681-Rogz_Alpinist_Everest_Lime_Dog_collar_-_XLarge.jpg[/IMG]:loveu::loveu::loveu:
Co do wzorka agility to super, ale teraz i mnie kusi na 3-cią obróżkę z AD tym razem agility dla Abika :P
Wszysto Twoja wina :P