Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='murakami']Ale to nie była Ami Play chyba?;) Ciężka i gruba to ona na pewno nie jest, właśnie zadziwiająco lekka jak na tę szerokość.[/QUOTE]

Na 100% Ami Play. o szerokości 3 cm, dla mnie totalnie nie wygodna.
Taki
[url]http://www.eko-pies.pl/pl/p/Smycz-P-dl.-150-cm/299[/url]

Posted

[quote name='rashelek']AmiPlay ma 3 lata gwarancji ;) [B]Tylko skoro taśma w smyczy puściła, to może była nagryziona? Bo o takim przypadku jeszcze nie słyszałam, zazwyczaj karabińczyk się psuje albo odrywa..[/B].[/QUOTE]
Taśma, i nie była nadgryziona, bo miała raptem 3 dni użytkowania tylko na spacerach ;) Kupiłam ją specjalnie dla nowego psa, który chodził na niej TYLKO na spacerach ;) No zresztą na nadgryzionej bym akurat tego psa nie prowadziła, bo bym się bała.
Mówię o takiej wersji 3cm
[URL]http://www.eko-pies.pl/pl/p/Smycz-PXR-przepinana-100-200-cm/311[/URL]
Dla mnie była ona porzadna, przede wszystkim zwaracałam uwagę na karabińczyki, bo zazwyczaj jak mi sie psuła smycz to przy karabinkach, a tu są porządne. Pierwszy raz się spotkałam, że z tym, że poszła taśma :-o

Posted

A ja się nie potrafię zdecydować.

Chce AD, z tasiemką nr 20, do tego 2,5 hm, czerwonego i żółta eko? By było 3 cm.

Co o tym sądzicie?

[IMG]http://img214.imageshack.us/img214/4998/87565632.jpg[/IMG]

Albo hm... żółty podkład i czerwona eko?
Bądź zupełnie co innego?
hmmm

Albo panianka? Już sama nie wiem.

Posted

[quote name='WHWT']Dzięki wszystkim za wypowiedź na temat szelek norweskich.
A czy ktoś zakłada je psu do biegania przy rowerze?
Nadają się do tego?[/QUOTE]

A pies ciągnie czy biegnie na luźnej smyczy? Bo jak to drugie, to własciwie bez różnicy, a do ciągnięcia lepsze będą guardy.

Muszę zamówić psu szelki z AD. Taśma + podszycie + nici ozdobne, podszycie takie limonkowe, jaki kolor taśmy? W ogóle nie mam pomysłu :roll:

Posted

[quote name='necianeta89']A ja się nie potrafię zdecydować.

Chce AD, z tasiemką nr 20, do tego 2,5 hm, czerwonego i żółta eko? By było 3 cm.

Co o tym sądzicie?

[url]http://img214.imageshack.us/img214/4998/87565632.jpg[/url]

Albo hm... żółty podkład i czerwona eko?
Bądź zupełnie co innego?
hmmm

Albo panianka? Już sama nie wiem.[/QUOTE]
Moim zdaniem najlepiej jest, jak eko/polar/pianka jest w kolorze tła wzorku. Czyli wychodzi tutaj na to, że zielone. ;)

[quote name='Voute']A pies ciągnie czy biegnie na luźnej smyczy? Bo jak to drugie, to własciwie bez różnicy, a do ciągnięcia lepsze będą guardy.

Muszę zamówić psu szelki z AD. Taśma + podszycie + nici ozdobne, podszycie takie limonkowe, jaki kolor taśmy? W ogóle nie mam pomysłu [/QUOTE]
Proponuj zielony. Zaglądnij do naszej galerii, albo stronę wcześniej tego wątku. Tam masz jasny zielony polar z zieloną taśmą.

Posted

[quote name='Demowata']Proponuj zielony. Zaglądnij do naszej galerii, albo stronę wcześniej tego wątku. Tam masz jasny zielony polar z zieloną taśmą.[/QUOTE]

No własnie mamy już sporo zielonych rzeczy ;) Rudemy w zielonym najlepiej, no ale nie mogę mieć wszystkiego w jednym kolorze :eviltong: Myślałam nad niebieskim, ale mojemu psu tak średnio w tym kolorze i nic innego nie umiem wymyślić :shake:

Posted

[quote name='Voute']No własnie mamy już sporo zielonych rzeczy ;) Rudemy w zielonym najlepiej, no ale nie mogę mieć wszystkiego w jednym kolorze :eviltong: Myślałam nad niebieskim, ale mojemu psu tak średnio w tym kolorze i nic innego nie umiem wymyślić :shake:[/QUOTE]

Może fiolet :) brąz też pasuje do rudego psa i do limonki.

Posted

[quote name='Voute']A pies ciągnie czy biegnie na luźnej smyczy? Bo jak to drugie, to własciwie bez różnicy, a do ciągnięcia lepsze będą guardy.
[/QUOTE]

Ładnie biegnie obok mnie na luźnej smyczy.
Czasem pociągnie, gdy zbliża się do nas jakiś burek wrogo nastawiony, albo jak spodoba mu się jakiś pies i koniecznie chce do niego podbiec ;)

[quote name='Voute']No własnie mamy już sporo zielonych rzeczy ;) Rudemy w zielonym najlepiej, no ale nie mogę mieć wszystkiego w jednym kolorze :eviltong: Myślałam nad niebieskim, ale mojemu psu tak średnio w tym kolorze i nic innego nie umiem wymyślić :shake:[/QUOTE]

Do rudego psa polecałabym kolor czerwony, żółty lub pomarańczowy ;)

Posted

[quote name='Milka__']A orientujecie się może czy u DS albo AD jest możliwość podszycia szelek pianką?[/QUOTE]
Jest możliwość nawet i rączki od smyczy, wiec szelek tym bardziej :-)

Posted

Wielkie dzięki za wszystkie podpowiedzi :) Chyba zdecyduję się na fiolet. Żółty trochę za jasny, czerwonego nie lubię :eviltong: Rozważę jeszcze pomarańczowy, ale przy takim brudasie bardziej chyba fiolet

WHWT - to myślę, że będą ok :)

Posted

Chciałam zapytać czy ktoś z was ma może obrożę Furkidz Active ?
Wydają się fajne, ale czy w praktyce też takie są ? No i najważniejsze czy są wytrzymałe ?