socurek Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Super jest ten wzorek... okropnie drogie są te obróżki na stronie Lupine. Chciałabym też kupić na codzienne spacery (z nadzieją na rzadsze pranko): [IMG]http://www.lupine.pl/public/assets/1-518.jpg[/IMG] ale mój TŻ mnie chyba powiesi na tych obrożach, bo miałam zbierać kasę na wakacje... :grab: do tego trzeba kupić jeszcze nowy kaganiec :roll: znowu wychodzi na to, że wydam milion złotych na psy w tym miesiącu :stupid: Quote
vege* Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 [quote name='socurek'] do tego chabrowy dwójnik i chabrową smycz :loveu: [/QUOTE] Wydaje mi się, że dwójnik się u ciebie niezbyt sprawdzi, bo Fazzi przy Norku jest mała i jak Norek szarpnie to i automatycznie Fazzi za nim poleci, dwójnik lepiej się sprawdza przy psach identycznej wielkości ;-) Quote
socurek Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Dlatego właśnie chcę taki nieszablonowy dwójnik, który po jej stronie będzie dłuższy, a po jego krótszy. Norka zazwyczaj prowadzam przy nodze, kiedy idziemy razem, a ona miałaby wtedy więcej swobody nieco... Dwie smycze strasznie mi się plątają (obydwoje mają długie na 2 m smycze) bo mała chodzi jak tropiciel węża :angryy: nie ciągnie na smyczy, ale chodzi z lewa na prawo i z powrotem... Quote
vege* Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 [quote name='socurek']Dlatego właśnie chcę taki nieszablonowy dwójnik, który po jej stronie będzie dłuższy, a po jego krótszy. Norka zazwyczaj prowadzam przy nodze, kiedy idziemy razem, a ona miałaby wtedy więcej swobody nieco... Dwie smycze strasznie mi się plątają (obydwoje mają długie na 2 m smycze) bo mała chodzi jak tropiciel węża :angryy: nie ciągnie na smyczy, ale chodzi z lewa na prawo i z powrotem...[/QUOTE] Rozumiem ;-) Ja dwójnika nie miałam, ale tak mi się wydawało, że może byc niewygodnie trochę z dwoma psami różnej wielkości, ja prowadziłam nie raz dwa psy ale na osobnych smyczach i było mi wygodnie :-) Ale faktycznie smycze mogą się plątać jak mała jeszcze nie chodzi tak ładnie przy nodze ;-) Quote
socurek Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 No ja to przemyślałam tak, że Norek będzie miał regulację na dwójniku ok 20,30 - 50 cm, a mała bedzie mieć od 60 - 100 cm wtedy Norka, którego zawsze wolę mieć blisko, będę mieć przy sobie (bo zazwyczaj mam smycz zawiniętą wokół dłoni) a mała bedzie sobie biec swobodnie. Tak to sobie wymarzyłam, ale jak bedzie naprawdę to się dopiero w praktyce okaże :) Biorę pod uwagę, że to może być niewypał ;) Quote
vege* Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 [quote name='socurek']No ja to przemyślałam tak, że Norek będzie miał regulację na dwójniku ok 20,30 - 50 cm, a mała bedzie mieć od 60 - 100 cm wtedy Norka, którego zawsze wolę mieć blisko, będę mieć przy sobie (bo zazwyczaj mam smycz zawiniętą wokół dłoni) a mała bedzie sobie biec swobodnie. Tak to sobie wymarzyłam, ale jak bedzie naprawdę to się dopiero w praktyce okaże :) Biorę pod uwagę, że to może być niewypał ;)[/QUOTE] Mam nadzieję, że będzie tak jak chcesz ;-) Quote
DomixX Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 [quote name='socurek']Boże... ale cuda... ja też chyba zamawiam łapki w tym miesiącu :loveu: jaką masz szerokość tych łapek? bo ja muszę 2 cm zamówić, a nie wiem, czy będzie je widać na takiej szerokości... [/QUOTE] Łapki mają 2,5cm szerokości. Łańcuszek na pewno wytrzyma, są różne wielkości polecam. Quote
Milena9 Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 socurek ja mialam kiedyś łańcuszek z DS prowadziłam na nim psa wtedy jeszcze z dość mocnymi zrywami i wytrzymał. Pies co prawda nie 40kg, ale 35. Quote
socurek Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 [quote name='Milena9']socurek ja mialam kiedyś łańcuszek z DS prowadziłam na nim psa wtedy jeszcze z dość mocnymi zrywami i wytrzymał. Pies co prawda nie 40kg, ale 35.[/QUOTE] Zastanawiam się jeszcze nad martingale, czyli tym półzaciskiem z materiału zamiast z łańcuszka... mam takie Lupinki i dają radę... ale nie wiem, co jest bardziej godne zaufania... Quote
omry Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 A jak poczyszczę Colą to nie zniszczy się ta bawełna? Quote
Marchewkowy Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 mam łańcuszek z Dogstyle na psa 45 kg i fajnie się sprawdza a już trochę czasu go używamy :) Quote
socurek Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Wydaje mi się, że zostaną plamy... może jakaś szczotka druciana albo coś do czyszczenia matali (np. srebra)? Ciepła woda, sól i aluminium? Soda? [B]Marchewkowy [/B]ale Twoim psom zdarza się mocniej pociągnąć? Bo jak mój się ostatnio przestraszył burzy, to tak uciekał, że jak mu się smycz skończyła prawie wywinął orła... Quote
Marchewkowy Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 [quote name='socurek']Wydaje mi się, że zostaną plamy... może jakaś szczotka druciana albo coś do czyszczenia matali (np. srebra)? Ciepła woda, sól i aluminium? Soda? [B]Marchewkowy [/B]ale Twoim psom zdarza się mocniej pociągnąć? Bo jak mój się ostatnio przestraszył burzy, to tak uciekał, że jak mu się smycz skończyła prawie wywinął orła...[/QUOTE] używam łańcuszków na psie zyli tym większym co waży 40-pare kg i on raczej grzecznie chodził ale wydaje mi sie ze mogl kilka razy na tym lancuszku szarpnąć i nic nie strzeliło :) Quote
vege* Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 [quote name='omry']A jak poczyszczę Colą to nie zniszczy się ta bawełna?[/QUOTE] To nalej może trzochę na gąbkę jakąś i tym potrzyj, słyszałam, że jeszcze pasta do zębów jest skuteczna. Quote
Unbelievable Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 [quote name='omry']A jak poczyszczę Colą to nie zniszczy się ta bawełna?[/QUOTE] a jak ci się cola wyleje na bluzkę to się z nią coś robi? ;) skoro obroża i tak do wywalenia to czemu nie próbować Quote
AnIeLa Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Pytanie czy jak raz zardzewiały okucia to czy nie zardzewieją znowu?Chyba tak. Quote
Olson Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Noo, ale obroża leżała kilka dni na dnie jeziora. Więc wszystko można zrozumieć. :eviltong: Quote
rashelek Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Colę sprać można przecież. Zresztą, spróbuj tak przeczyścić, żeby nie uwalić bawełny ;) Pomocz łańcuszek w coli, gąbką spróbuj może. Pasta do zębów jest dobra jak śniedzieje, na rdzę raczej nie pomoże. Quote
omry Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Nie tylko łańcuszek pordzewiał, a całe okucia. Nie wiem, czy plama na bluzce to to samo, co kilka godzin obroża zamoczona cała w coli, nie znam się. Coś wymyślę. Quote
chrupcia Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 [quote name='omry']Nie tylko łańcuszek pordzewiał, a całe okucia. Nie wiem, czy plama na bluzce to to samo, co kilka godzin obroża zamoczona cała w coli, nie znam się. Coś wymyślę.[/QUOTE] Jeżeli okucia są zardzewiałe to i tak jej suce nie założysz, więc co Ci zależy ;) Quote
omry Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 [quote name='chrupcia']Jeżeli okucia są zardzewiałe to i tak jej suce nie założysz, więc co Ci zależy ;)[/QUOTE] Jest jeszcze opcja z wymianą okuć, ale nie wiem, czy jest sens. Zresztą rozmawiałam z Martą i ona też tak uważa :) Jutro postaram się coś podziałać. Jak się nie uda to trudno, życie :) Quote
Lucky. Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 nowy rogz. [img]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/s720x720/552744_454579784562786_1013461831_n.jpg[/img] te nowe wzorki w ogóle mi się nie podobają ... Quote
socurek Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Mnie się wydają znośne... ale po cym co się stało z moją 11 mm obrożą pozostał mi lekki niesmak, więc na razie daruję sobie rogza... Quote
MakeBelieve Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Nawet ładny ;) Tylko mógł być trochę jaśniejszy. Skąd masz foto? Quote
Lucky. Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 [quote name='MakeBelieve']Nawet ładny ;) Tylko mógł być trochę jaśniejszy. Skąd masz foto?[/QUOTE] z facebook'a Quote
Recommended Posts