vege* Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='japanisze'] Za to furkidz szanuje klienta i to najbardziej mi się podoba - jest profesjonalna strona www, ciągle jakieś nowości, konkursy, zmiany, ulepszenia i otwarcie na krytykę/uwagi klienta. DS mam dwie obróżki kupione niedawno, zamawiała znajoma więc nie wiem jak kontakt, za to wyrób uwielbiam :D Sówki to moje ulubieńce, bulwy ciągle w nich chodzą, nie szanują, a wyglądają nadal bardzo dobrze! Nie wiem jak inne hand - madey, bo nie zamawiałam, choć słyszałam też wiele dobrych opinii o gadżeciakach. Ja się cieszę, że ludzie tu opisują swoje wrażenia i przemyślenia, porównują sklepy i producentów, bo to cenne wskazówki dla wielu osób :)[/QUOTE] No ja furkidz też sobie chwalę, piękne wykonanie, miły i cierpliwy kontakt i wysyłka szybka :-) Wyroby DS też lubię, mam na razie jedne szelki norwegi chyba ze 3 lata temu kupiłam, Nuka w nich śmigała ciągle, ale nie w upalne dni bo mają z przodu gruby polar wiec chodzi w nich jak jest chłodniej :-) Miałam też dużo innych wyrobów, głównie obróżki i sobie je chwaliłam :-) [quote name='Talucha'] Jednak z DS jest lepszy kontakt i lepsza cena ;)[/QUOTE] Też tak uważam ;-) [quote name='a_niusia']no ja zawsze twierdzilam, ze kontakt z ds jest bardzo duza zaleta. jeszcze tylko marta by mogla wrzucic foty, zeby mi latwiej bylo czekac na listonosza:)))[/QUOTE] Z tego co wiem właśnie teraz AD już nie wysyła zestawień żeby pomóc klientowi i sporo osób na to narzeka, wg mnie po prostu olewają klienta :shake: Quote
anka11 Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 Japanisze, ja zamawialam dwa razy u AD szelki z milionami pytan odnosnie zestawienia, oprocz tego kilka razy pytalam o wycene innych rzeczy i kontakt jak najbardziej cacy :) nie wiem w takim razie od czego to zalezy. od Gadzeciakow mamy jedną obrozke, zamawialam przez pw i tak jak piszesz - kontakt uwazam za bardzo dobry. [QUOTE]Ja się cieszę, że ludzie tu opisują swoje wrażenia i przemyślenia, porównują sklepy i producentów, bo to cenne wskazówki dla wielu osób [/QUOTE] i jesli to dotyczy dalej 'mojego' hejtu to ja rowniez uwazam, ze to dobrze, ze kazdy opisuje swoje wrazenia. Chodzilo mi raczej o to, ze przesadą jest czepianie sie czegos takiego jak nazwa - pianka/siateczka :) Quote
a_niusia Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 jesli chodzi o jakosc to ja moge sie wypowiedziec tylko o furkidz i ds. z obu firm jestem super zadowolona. szkoda, ze nie daja dozywotniej gwarancji na wyroby jak podobno daje lupine, bo moj jeden pies w przyplywie fantazji uszkodzil swoje sowki zebami. na szelki ad dopiero czekamy. to juz nasze drugie podejscie-za pierwszym razem probowalam zamowic obroze, ale przez kiepski kontakt zostalam stalym klientem ds. za drugim razem udalo nam sie zamowic szelki. jednak pas biodrowy i linke amortyzujaca do zestawu zamowilam u marty, zeby moja zdrada nie byla az taka duza. Quote
chrupcia Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='a_niusia'] jednak pas biodrowy i linke amortyzujaca do zestawu zamowilam u marty, zeby moja zdrada nie byla az taka duza.[/QUOTE] :mdleje: paparapa Quote
Marchewkowy Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='dance_macabre']Ale ja mam ostatnioe szczęście do wadliwych egzemplarzy.Dziś byłam za wybiegu dla psów i młoda jak zwykle u syfiła się cała łącznie z obrożą. Miła Taksówkę czerwoną w białe kropki, taką samą ma marchewkowa chyba czerwoną i fioletową. Była cała w błocie więc wzięłam ją pod kran i zimną wodą. Jak potarłam palcem to kropki zaczęły znikać. I ta ogólnie bo ktoś kiedyś pisał o brudzących się furkidzach. Wczoraj młoda bawiła się w tym samym miejscu(pełno piachu) z dogiem de bordeaux i była w błocie od stup do głów a obroża(furkidz) tylko trochę poszarzała a dziś młoda czystsza a obrożą kompletny syf.[/QUOTE] Tak ja mam różową i czerwoną w kropki :) Już trochę je używałam i różowa jest w super stanie a z czerwonej rzeczywiście zaczeły się zmywać i blaknąć białe kropki, ale swoje już przeżyła i za tą cenę nie narzekam ;)) głównie starte jest na rączce. A co do zerwania smyczy plecionej to mi się wydaję że warto przejść się na stoisko na którym kupiłas i zareklamować... bez przesady żeby szczeniak wyrywał to musiał być wadliwy egzemplarz. Ja mam 2 takie plecione smycze do dużych futer i jak do tej pory są niezawodne a często ich używam Quote
gops Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='chrupcia']:mdleje: paparapa[/QUOTE] lepszy ten tekst niż " kolejni ściągneli szelki od juliiusa " :evil_lol: a ja czekam na 2 obroże na "piance" z bazarku , zobaczymy co to będzie, kupiłam do wody może one się sprawdzą . [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-iHLetGrZc2I/T-hcBk2n3sI/AAAAAAAAJ0c/w3aW-kxzwds/s512/DSCN9929.JPG[/IMG] Quote
sundari Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='japanisze']Nie wiem jak inne hand - madey, bo nie zamawiałam, choć słyszałam też wiele dobrych opinii o gadżeciakach. (...) Ja się cieszę, że ludzie tu opisują swoje wrażenia i przemyślenia, porównują sklepy i producentów, bo to cenne wskazówki dla wielu osób :)[/QUOTE] Właśnie, może komuś by się chciało zrobić zestawienie takich sklepów, czy też twórców z linkami...:cool3: Pewnie wiele osób (np. ja.:( ) nie wie gdzie w ogóle można znaleźć takie cuda, jak/gdzie znaleźć wzory do wyboru, u kogo zamawiać... :hmmmm: W każdym razie mam właśnie taką nieśmiałą prośbę.. :) :modla: Quote
a_niusia Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='chrupcia']:mdleje: paparapa[/QUOTE] tzn?:))))))) Quote
chrupcia Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='gops']lepszy ten tekst niż " kolejni ściągneli szelki od juliiusa " :evil_lol:[/QUOTE] nie lubie takiego ściągania po kolei tych samych wyrobów. w rezultacie wszystko będzie na jedno kopyto.. i co za sens. ale takie prawa firm czy to psich wyrobów czy innych i widocznie pozostaje się przyzwyczaić, skomentować każdy może. ale gadanie o "zdradzie" firmy to już jest śmieszne.. :lol: no chyba że było to powiedziane w żarcie.. oby :lol: Quote
LadyS Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 Pewnie, że a_niusia mówiła żartem, ludzie :roll: Śmieszne to jest mówienie o ściąganiu wzorów szelek - nikt nie opatentował konkretnego, więc nie wiem, o co chodzi :roll: Moje szele z siodłem z DS są zupełnie inne niż juliusy np. Quote
gops Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='chrupcia']nie lubie takiego ściągania po kolei tych samych wyrobów. w rezultacie wszystko będzie na jedno kopyto.. i co za sens. ale takie prawa firm czy to psich wyrobów czy innych i widocznie pozostaje się przyzwyczaić, skomentować każdy może. ale gadanie o "zdradzie" firmy to już jest śmieszne.. :lol: no chyba że było to powiedziane w żarcie.. oby :lol:[/QUOTE] raczej to było w żarcie tak myślę . co do ściagania typ juliusowy jest taki sam jak guardy czy łódeczkowe to już sa normalne szelki dostępne wszędzie według mnie to dobrze bo można sobie wybrać co kto woli i cene i wygląd , zawsze się czymś różną . a głównie ceną .. Quote
vege* Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='sundari']Właśnie, może komuś by się chciało zrobić zestawienie takich sklepów, czy też twórców z linkami...:cool3: Pewnie wiele osób (np. ja.:( ) nie wie gdzie w ogóle można znaleźć takie cuda, jak/gdzie znaleźć wzory do wyboru, u kogo zamawiać... :hmmmm: W każdym razie mam właśnie taką nieśmiałą prośbę.. :) :modla:[/QUOTE] ActivDog [url]http://www.activdog.pl/[/url] Furkidz [url]http://furkidz.eu/[/url] 4pawz [url]http://www.facebook.com/4PAWZ.Akcesoria?ref=ts[/url] DogStyle [url]http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22651556[/url] i konto na dogo [B]Marta_Ares [/B]Dogdesign [url]http://www.dogdesign.pl/[/url] i jeszcze na dogo Taks robi bazarki ze swoimi pięknymi wyrobami :-) ale można też napisać do niej pw i jak ma czas to bez problemu zrobi i pieniądze przekazuje na psiaki w potrzebie ;-) [url]http://www.dogomania.pl/forum/members/17740-taks[/url] Na pewno coś pominęłam, ale więcej mi do głowy nie przychodzi ;-) Quote
motyleqq Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 no to w takim razie kto wymyślił norwegi, które mają teraz wszystkie firmy? a kto guardy? kto od kogo małpuje? i skąd wiadomo, że to julius był pierwszy? ;) Quote
a_niusia Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 w razie czego mozna zglaszac patent...jak furkidz na swoj id holder. bez kitu czasem to naprawde mnie na maksa smieszy nieudolne silenie sie na oryginalnosc. czy to jesli chodzi o obroze czy to jesli chodzi o ciuchy. mnie to nie za bardzo obchodzi, ile psow ma takie obroze jak moje dziewczyny, bo one i tak wygladaja w nich ladniej niz inne psy:))) Quote
gops Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='a_niusia']w razie czego mozna zglaszac patent...jak furkidz na swoj id holder. :)))[/QUOTE] sprawdza sie ten holder? chyba kupię mojej taki bo brakuje mi ciągle adresówek . Quote
japanisze Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='anka11']Japanisze, ja zamawialam dwa razy u AD szelki z milionami pytan odnosnie zestawienia, oprocz tego kilka razy pytalam o wycene innych rzeczy i kontakt jak najbardziej cacy :) nie wiem w takim razie od czego to zalezy. [/QUOTE] Ja też nie mam pojęcia - może Twój pies bardziej przypomina psa niż chomika (w przypadku yorka ;)) lub świnki wietnamskie (w przypadku moich buldogów) :evil_lol: Widać jest jakaś selekcja ;) [quote name='a_niusia'] za drugim razem udalo nam sie zamowic szelki. [/QUOTE] I właśnie dla mnie to jest niepokojące, że to jest jak loteria - może się uda, a może Cię oleją; może Ci odpiszą, a może będziesz czekać wieczność na odpowiedź,; może Ci uszyją, a może nie - o co chodzi? Kto o kogo winień zabiegać? Czyż byśmy cofnęli się do czasów, gdy ilość towarów była ograniczona i tylko wybrani mieli kartki na to czy owo?:evil_lol: [quote name='sundari']Właśnie, może komuś by się chciało zrobić zestawienie takich sklepów, czy też twórców z linkami...:cool3: [/QUOTE] Musisz poprzeglądać ten wątek, po jakimś czasie już wiadomo co i jak ;) Oprócz wymienionych, z hand madeów są oczywiście jeszcze piękne wyroby Taks, 4PAWZ, El Perro, Los Ferros; więcej mi nie przychodzi do głowy :) Quote
sundari Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='vege*']Na pewno coś pominęłam, ale więcej mi do głowy nie przychodzi ;-)[/QUOTE]Super, baaaardzo dziękuję! :) Zaraz biorę się za przeglądanie! :) :laugh2_2: [quote name='japanisze']Taks, 4PAWZ, El Perro, Los Ferros;[/QUOTE]Dzięki, również poszukam!:) Quote
chrupcia Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 no co ? jak już się czepiać słówek to się czepiać :diabloti: oczywiście przepraszam niusia, rozumiem że to był żart ;) tu czasami jak czytam dyskusje to wszystko opada, więc czasami tak mam ochote coś napisać żeby znowu się zielone światełka zaświeciły:bigcool: Quote
gops Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 a ja wyczaiłam obrożę i ją kupie ale teraz nie mam kasy :evil_lol: po wakacjach może kupie na spokojnie, niestety dośc droga jest [IMG]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/408608_273970332656477_1737702993_n.jpg[/IMG] Quote
vege* Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='japanisze'] Oprócz wymienionych, z hand madeów są oczywiście jeszcze piękne wyroby Taks, 4PAWZ, El Perro, Los Ferros; więcej mi nie przychodzi do głowy :)[/QUOTE] Ooo no właśnie El Perro mi wypadło z głowy, ma piękne kolorki :-) Teraz już nie ma się co kłócić o to, kto od kogo zmałpował, jest tyle wyrobów handmade i firmówek, że każdy znajdzie coś dla siebie ;-) Gops to El Perro? Quote
a_niusia Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 tak, id holder bardzo sie sprawdza. mam po dwa na glowe-2,5 cm, bo sadzilam, ze nigdy nie bede miec szerszej obrozy i na nim sa takie naprawde duze, okragle, metalowe adresowki. nic sie nigdy nie urwalo i 3 cm, na ktorych sa adresowki plastikowe, bo takie akurat mialam jeszcze wolne. Quote
Marchewkowy Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 Śliczne te tkaniny co ktoś wcześniej wstawiał <3 [IMG]http://malinskosc.hostit.pl/aukcje/C7A63A3E-44DD-41A1-9921-8183DC6416A3.JPEG[/IMG] Już widzę Abi w takich babeczkach <3 Quote
gops Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='vege*'] Gops to El Perro?[/QUOTE] tak ;) tylko drogie bo koło 60-65zł wychodzi za obrożę . Quote
vege* Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='Marchewkowy']Śliczne te tkaniny co ktoś wcześniej wstawiał <3 Już widzę Abi w takich babeczkach <3[/QUOTE] Ja wstawiałam :evil_lol: Powiem ci, ze bardzo by do niej pasowały, tak jak i wiele innych :evil_lol: Quote
Recommended Posts