a_niusia Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 nawet jesli to jest 3 cm pasek, ktory pies nosi na szyjce-niewazne. ja mam pianke nurkowa na wody zimne z 8 mm neoprenu, porzadny produkt, szyty na miare. jest to dosc gruby, miesisty material, ktory wcale szybko nie schnie i w ogole nie jest przewiewny. jak moglby byc przewiewny skoro ma za zadanie utrzymywac wode, ktora sie do niego wlala w temperaturze zblizonej do temperatury ciala nurka. i dla mnie opis "pianki" activ doga. ktory brzmi: [B]Dla wszystkich miłośników wodnych kąpieli oraz tych którzy korzystają z błotnego spa przygotowaliśmy nowe podszycia![/B] [B]Są lekkie, oddychające, szybkoschnące – doskonałe na sezon kąpielowy [IMG]http://www.activdog.pl/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] [/B]na pewno nie kojarzy sie z pianka nurka, a raczej nawet kompletnie przeciwnie. przewiewna siareczka nawet jesli nazywana jest pianka, bardziej sprawdzi sie na obrozy niz neopren. gdyby podszycie bylo neoprenowe, nie zdecydowalabym sie na szelki norweskie z takim podszyciem. a tak wlasnie czekamy na szelki ad na piance. opis tego podszycie jest moim zdaniem bardzo jasny i czytelny i jesli ktos taki opis kojarzy z pianka nurka, to tylko dlatego, ze nigdy nie mial takiej na sobie. Quote
Unbelievable Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 ja w ogóle nie wiem o co wy się kłócicie, o nazwenictwo? AD mógł to sobie nazwać podszyciem z kupy bawoła a i tak miałoby takie same właściwości :roll: jest szybkoschnące, lekkie i oddychające więc w czym problem? zdjęcia są, podejrzewam że dopytać przed zakupem też można co to dokładnie jest... Quote
motyleqq Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 o to, że 'pianka' sugeruje co innego niż 'siateczka'. w strukturze, w dotyku, nie w funkcjonalności, która jest dokładnie opisana. spełnia swoje funkcje-ok. ale ja np myślałam, że DS ma co innego niż AD i że 'siateczka' nie spełni funkcji takich jak 'pianka' i byłam gotowa wydać więcej na AD. teraz już wiem, że bym przepłaciła, bo to jedno i to samo Quote
AnIeLa Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='Unbelievable']ja w ogóle nie wiem o co wy się kłócicie, o nazwenictwo? AD mógł to sobie nazwać podszyciem z kupy bawoła a i tak miałoby takie same właściwości :roll: jest szybkoschnące, lekkie i oddychające więc w czym problem? zdjęcia są, podejrzewam że dopytać przed zakupem też można co to dokładnie jest...[/QUOTE] dokładnie tak. Gdy odebrałam obroże nie byłam zaskoczona tym jak to wygląda bo wygląda w rzeczywistości jak na zdjęciu ze strony AD :roll: Jestem zadowolona z tego podszycia,szybko schnie. I tak jak pisałam wcześniej to jest tak drobne że gdyby nie zdjęcia w makro to bym nie zauważyła że to siateczka. ;) Wiele rzeczy jest tworzonych z włókien w różny sposób plecionych i nie każda z tych rzeczy to siatka. ;) Quote
vege* Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='japanisze']Jak to nie chcieli?:shake: Nie wiedziałam, że sobie na szelki z ad należy zasłużyć...[/QUOTE] Marcie np odmówili uszycia obroży z pianką/siatką :shake: teraz wiem, że sama z siebie nie zamówię nic u AD bo mnie to po prostu odrzuca jak ktoś mówi, że nie uszyje czegoś dla psa bo nie, wg mnie tracą klientów w taki sposób. Quote
anka11 Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 moim zdaniem przesadzacie, nawet wpisujac w google 'oddychajaca pianka' na zdjeciach pokazuje sie takie samo np. z allegro [IMG]http://ania.megasportbielsko.pl/przemek/plecaki_ice_rozwiazania/poduszka.jpg[/IMG] Poduszki wykonane z oddychającej pianki pokrytej siateczką transmisyjną zapewniają komfort podczas długotrwałego użytkowania plecaka. [SIZE=1] link [url]http://allegro.pl/plecak-turystyczny-expertline-iceberg-gemini-80l-i2452630503.html[/url][/SIZE] Quote
evel Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='vege*'][B]Marcie np odmówili uszycia obroży z pianką/siatką[/B] :shake: teraz wiem, że sama z siebie nie zamówię nic u AD bo mnie to po prostu odrzuca jak ktoś mówi, że nie uszyje czegoś dla psa bo nie, wg mnie tracą klientów w taki sposób.[/QUOTE] A to niby dlaczego? :icon_roc: Nie złożyła podania ze zdjęciem? :cool3: Quote
AnIeLa Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 bo coś na wierzchu być musi aby wszystko razem się trzymało ;) Quote
motyleqq Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 no być może ja po prostu nie byłam świadoma tego, co kryje się pod nazwą :evil_lol: ale teraz już wiem. i tak jak napisałam, mam taką pianko-siatkę na saszetce, jest taka miękka jak pianka. ma duuużo większe oczka siatki, więc jest nieco inna. mniejsza z tym. dla mnie dobrze, że pojawiła się ta dyskusja, bo zaoszczędzę kasę;) Quote
vege* Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 przypadkiem znalazłam :-) wg mnie niektóre są prześliczne :loveu: [URL]http://allegro.pl/listing/user.php/run?change_view=1&order=p&us_id=25312534[/URL] :loveu: [URL]http://allegro.pl/tkanina-psy-rozowe-zaslony-rolety-shabby-chic-0-5m-i2450390228.html[/URL] [quote name='evel']A to niby dlaczego? Nie złożyła podania ze zdjęciem? [/QUOTE] Może dlatego, że Marta miała wcześniej te podszycia do szelek z siodełkiem i moze pomyśleli, że chce kupić obroże dla porównania ich siatki/pianki z tym co ma do szelek :evil_lol: Quote
motyleqq Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='evel']A to niby dlaczego? :icon_roc: Nie złożyła podania ze zdjęciem? :cool3:[/QUOTE] pewnie ze strachu przed konkurencją :cool3: a dla maleńkich piesków nie szyją w ogóle, ktoś z dogo z yorkiem o tym mówił Quote
Unbelievable Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='motyleqq']o to, że 'pianka' sugeruje co innego niż 'siateczka'. w strukturze, w dotyku, nie w funkcjonalności, która jest dokładnie opisana. spełnia swoje funkcje-ok. ale ja np myślałam, że DS ma co innego niż AD i że 'siateczka' nie spełni funkcji takich jak 'pianka' i byłam gotowa wydać więcej na AD. teraz już wiem, że bym przepłaciła, bo to jedno i to samo[/QUOTE] no nie do końca, bo wydaje mi się że ta siateczka z DS jest jednak inna niż z AD, jakby rzadsza? Quote
motyleqq Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='Unbelievable']no nie do końca, bo wydaje mi się że ta siateczka z DS jest jednak inna niż z AD, jakby rzadsza?[/QUOTE] w sensie że ma szersze oczka? być może, ale nie wydaje mi się, żeby to wpływało na funkcjonalność. no i chyba w AD jedne są takie, a drugie takie Quote
Unbelievable Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='motyleqq']w sensie że ma szersze oczka? być może, ale nie wydaje mi się, żeby to wpływało na funkcjonalność. no i chyba w AD jedne są takie, a drugie takie[/QUOTE] nie wiem, ale jak na moje to bardzo wpływa na wygląd :diabloti: a ja mam tą piankę z AD z większymi oczkami Quote
a_niusia Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 jak dla mnie to podszycie jest zgodne z opisem. a jak je zobaczylam na zywo to od razu wiedzialam, ze na szelkach zadne eko, zaden polar. tylko ta siatka czy tam pianka. Quote
motyleqq Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='Unbelievable']nie wiem, ale jak na moje to bardzo wpływa na wygląd :diabloti: a ja mam tą piankę z AD z większymi oczkami[/QUOTE] nie wiem jak Ty, ale jak ja nakładam psu obrożę, to podszycie jest od spodu, a nie na wierzchu :cool3: Quote
motyleqq Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='a_niusia']jak dla mnie to podszycie jest zgodne z opisem. a jak je zobaczylam na zywo to od razu wiedzialam, ze na szelkach zadne eko, zaden polar. tylko ta siatka czy tam pianka.[/QUOTE] ale chyba nikt nie twierdzi, że to nie spełnia tego, co jest w opisie. rozchodzi się tylko o nazwę, czy to w końcu pianka czy siatka ;) Quote
anka11 Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [QUOTE]a dla maleńkich piesków nie szyją w ogóle, ktoś z dogo z yorkiem o tym mówił[/QUOTE] ? [url]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/416781_335954523109473_840109416_n.jpg[/url] Quote
Unbelievable Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='motyleqq']nie wiem jak Ty, ale jak ja nakładam psu obrożę, to podszycie jest od spodu, a nie na wierzchu :cool3:[/QUOTE] ale widać jak się zawija na rantach, i tam bardzo mi to przeszkadza, z resztą Marta dawała zdjęcie takiej obroży z superbohaterami, i zupełnie inaczej się toto wywija niż w mojej obroży, przez co inaczej wygląda. Ale może się liczy też sposób szycia? Quote
AnIeLa Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 Nie ma się o co kłócić ;) W AD nazwali to pianką,Marta też o swoim podszyciu pisała pianka ;) Quote
a_niusia Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='motyleqq']ale chyba nikt nie twierdzi, że to nie spełnia tego, co jest w opisie. rozchodzi się tylko o nazwę, czy to w końcu pianka czy siatka ;)[/QUOTE] skoro jest opis, to chyba nikt nie powinien sie czepiac o nazwe... Quote
Agnes Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 Troche sie to robi juz nudne dyskusja na temat wyrobow AD i DS. Zarowno jedna jak i druga firma ma swoich zwolennikow i przeciwnikow i nikt takimi tekstami nie przeciagnie drugiego na swoja strone. Po co to ciagnac za kazdym razem i udowadniac ze jest inaczej? Luuuzu wiecej, mamy wakacje (no dla niektorych), lato w pelni isc z psami nad wode a nie siedziec i porownywac ciagle i to samo:diabloti: Quote
motyleqq Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='anka11']? [URL]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/416781_335954523109473_840109416_n.jpg[/URL][/QUOTE] kiedyś szyli ;) teraz jest wyraźnie napisane na stronie, od jakiego rozmiaru szyją [quote name='Unbelievable']ale widać jak się zawija na rantach, i tam bardzo mi to przeszkadza, z resztą Marta dawała zdjęcie takiej obroży z superbohaterami, i zupełnie inaczej się toto wywija niż w mojej obroży, przez co inaczej wygląda. Ale może się liczy też sposób szycia?[/QUOTE] a możesz pokazać foty czy nie chce Ci się szukać? Quote
motyleqq Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='Agnes']Troche sie to robi juz nudne dyskusja na temat wyrobow AD i DS. Zarowno jedna jak i druga firma ma swoich zwolennikow i przeciwnikow i nikt takimi tekstami nie przeciagnie drugiego na swoja strone. Po co to ciagnac za kazdym razem i udowadniac ze jest inaczej? Luuuzu wiecej, mamy wakacje (no dla niektorych), lato w pelni isc z psami nad wode a nie siedziec i porownywac ciagle i to samo:diabloti:[/QUOTE] nie zauważyłam żeby dyskusja była o tym, która firma jest lepsza :eviltong: ale może ja nie wiem, o czym rozmawiam ;) Quote
Agnes Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='motyleqq']nie zauważyłam żeby dyskusja była o tym, która firma jest lepsza :eviltong: ale może ja nie wiem, o czym rozmawiam ;)[/QUOTE] mam wrazenie ze wlasnie na ten tor zmierza ale to moze ja mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem ;) Quote
Recommended Posts