Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nawet jesli to jest 3 cm pasek, ktory pies nosi na szyjce-niewazne.

ja mam pianke nurkowa na wody zimne z 8 mm neoprenu, porzadny produkt, szyty na miare. jest to dosc gruby, miesisty material, ktory wcale szybko nie schnie i w ogole nie jest przewiewny. jak moglby byc przewiewny skoro ma za zadanie utrzymywac wode, ktora sie do niego wlala w temperaturze zblizonej do temperatury ciala nurka.

i dla mnie opis "pianki" activ doga. ktory brzmi:
[B]Dla wszystkich miłośników wodnych kąpieli oraz tych którzy korzystają z błotnego spa przygotowaliśmy nowe podszycia![/B]
[B]Są lekkie, oddychające, szybkoschnące – doskonałe na sezon kąpielowy [IMG]http://www.activdog.pl/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG]

[/B]na pewno nie kojarzy sie z pianka nurka, a raczej nawet kompletnie przeciwnie. przewiewna siareczka nawet jesli nazywana jest pianka, bardziej sprawdzi sie na obrozy niz neopren. gdyby podszycie bylo neoprenowe, nie zdecydowalabym sie na szelki norweskie z takim podszyciem. a tak wlasnie czekamy na szelki ad na piance.
opis tego podszycie jest moim zdaniem bardzo jasny i czytelny i jesli ktos taki opis kojarzy z pianka nurka, to tylko dlatego, ze nigdy nie mial takiej na sobie.

Posted

ja w ogóle nie wiem o co wy się kłócicie, o nazwenictwo? AD mógł to sobie nazwać podszyciem z kupy bawoła a i tak miałoby takie same właściwości :roll: jest szybkoschnące, lekkie i oddychające więc w czym problem? zdjęcia są, podejrzewam że dopytać przed zakupem też można co to dokładnie jest...

Posted

o to, że 'pianka' sugeruje co innego niż 'siateczka'. w strukturze, w dotyku, nie w funkcjonalności, która jest dokładnie opisana. spełnia swoje funkcje-ok. ale ja np myślałam, że DS ma co innego niż AD i że 'siateczka' nie spełni funkcji takich jak 'pianka' i byłam gotowa wydać więcej na AD. teraz już wiem, że bym przepłaciła, bo to jedno i to samo

Posted

[quote name='Unbelievable']ja w ogóle nie wiem o co wy się kłócicie, o nazwenictwo? AD mógł to sobie nazwać podszyciem z kupy bawoła a i tak miałoby takie same właściwości :roll: jest szybkoschnące, lekkie i oddychające więc w czym problem? zdjęcia są, podejrzewam że dopytać przed zakupem też można co to dokładnie jest...[/QUOTE]

dokładnie tak.

Gdy odebrałam obroże nie byłam zaskoczona tym jak to wygląda bo wygląda w rzeczywistości jak na zdjęciu ze strony AD :roll:

Jestem zadowolona z tego podszycia,szybko schnie. I tak jak pisałam wcześniej to jest tak drobne że gdyby nie zdjęcia w makro to bym nie zauważyła że to siateczka. ;) Wiele rzeczy jest tworzonych z włókien w różny sposób plecionych i nie każda z tych rzeczy to siatka. ;)

Posted

[quote name='japanisze']Jak to nie chcieli?:shake:
Nie wiedziałam, że sobie na szelki z ad należy zasłużyć...[/QUOTE]
Marcie np odmówili uszycia obroży z pianką/siatką :shake: teraz wiem, że sama z siebie nie zamówię nic u AD bo mnie to po prostu odrzuca jak ktoś mówi, że nie uszyje czegoś dla psa bo nie, wg mnie tracą klientów w taki sposób.

Posted

moim zdaniem przesadzacie, nawet wpisujac w google 'oddychajaca pianka' na zdjeciach pokazuje sie takie samo

np. z allegro
[IMG]http://ania.megasportbielsko.pl/przemek/plecaki_ice_rozwiazania/poduszka.jpg[/IMG]
Poduszki wykonane z oddychającej pianki pokrytej siateczką transmisyjną zapewniają komfort podczas długotrwałego użytkowania plecaka.

[SIZE=1]
link [url]http://allegro.pl/plecak-turystyczny-expertline-iceberg-gemini-80l-i2452630503.html[/url][/SIZE]

Posted

[quote name='vege*'][B]Marcie np odmówili uszycia obroży z pianką/siatką[/B] :shake: teraz wiem, że sama z siebie nie zamówię nic u AD bo mnie to po prostu odrzuca jak ktoś mówi, że nie uszyje czegoś dla psa bo nie, wg mnie tracą klientów w taki sposób.[/QUOTE]

A to niby dlaczego? :icon_roc: Nie złożyła podania ze zdjęciem? :cool3:

Posted

no być może ja po prostu nie byłam świadoma tego, co kryje się pod nazwą :evil_lol: ale teraz już wiem. i tak jak napisałam, mam taką pianko-siatkę na saszetce, jest taka miękka jak pianka. ma duuużo większe oczka siatki, więc jest nieco inna.
mniejsza z tym. dla mnie dobrze, że pojawiła się ta dyskusja, bo zaoszczędzę kasę;)

Posted

przypadkiem znalazłam :-) wg mnie niektóre są prześliczne :loveu:
[URL]http://allegro.pl/listing/user.php/run?change_view=1&order=p&us_id=25312534[/URL]

:loveu:
[URL]http://allegro.pl/tkanina-psy-rozowe-zaslony-rolety-shabby-chic-0-5m-i2450390228.html[/URL]

[quote name='evel']A to niby dlaczego? Nie złożyła podania ze zdjęciem? [/QUOTE]
Może dlatego, że Marta miała wcześniej te podszycia do szelek z siodełkiem i moze pomyśleli, że chce kupić obroże dla porównania ich siatki/pianki z tym co ma do szelek :evil_lol:

Posted

[quote name='evel']A to niby dlaczego? :icon_roc: Nie złożyła podania ze zdjęciem? :cool3:[/QUOTE]

pewnie ze strachu przed konkurencją :cool3:
a dla maleńkich piesków nie szyją w ogóle, ktoś z dogo z yorkiem o tym mówił

Posted

[quote name='motyleqq']o to, że 'pianka' sugeruje co innego niż 'siateczka'. w strukturze, w dotyku, nie w funkcjonalności, która jest dokładnie opisana. spełnia swoje funkcje-ok. ale ja np myślałam, że DS ma co innego niż AD i że 'siateczka' nie spełni funkcji takich jak 'pianka' i byłam gotowa wydać więcej na AD. teraz już wiem, że bym przepłaciła, bo to jedno i to samo[/QUOTE]
no nie do końca, bo wydaje mi się że ta siateczka z DS jest jednak inna niż z AD, jakby rzadsza?

Posted

[quote name='Unbelievable']no nie do końca, bo wydaje mi się że ta siateczka z DS jest jednak inna niż z AD, jakby rzadsza?[/QUOTE]

w sensie że ma szersze oczka? być może, ale nie wydaje mi się, żeby to wpływało na funkcjonalność. no i chyba w AD jedne są takie, a drugie takie

Posted

[quote name='motyleqq']w sensie że ma szersze oczka? być może, ale nie wydaje mi się, żeby to wpływało na funkcjonalność. no i chyba w AD jedne są takie, a drugie takie[/QUOTE]
nie wiem, ale jak na moje to bardzo wpływa na wygląd :diabloti: a ja mam tą piankę z AD z większymi oczkami

Posted

jak dla mnie to podszycie jest zgodne z opisem. a jak je zobaczylam na zywo to od razu wiedzialam, ze na szelkach zadne eko, zaden polar. tylko ta siatka czy tam pianka.

Posted

[quote name='Unbelievable']nie wiem, ale jak na moje to bardzo wpływa na wygląd :diabloti: a ja mam tą piankę z AD z większymi oczkami[/QUOTE]

nie wiem jak Ty, ale jak ja nakładam psu obrożę, to podszycie jest od spodu, a nie na wierzchu :cool3:

Posted

[quote name='a_niusia']jak dla mnie to podszycie jest zgodne z opisem. a jak je zobaczylam na zywo to od razu wiedzialam, ze na szelkach zadne eko, zaden polar. tylko ta siatka czy tam pianka.[/QUOTE]

ale chyba nikt nie twierdzi, że to nie spełnia tego, co jest w opisie. rozchodzi się tylko o nazwę, czy to w końcu pianka czy siatka ;)

Posted

[QUOTE]a dla maleńkich piesków nie szyją w ogóle, ktoś z dogo z yorkiem o tym mówił[/QUOTE]
?
[url]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/416781_335954523109473_840109416_n.jpg[/url]

Posted

[quote name='motyleqq']nie wiem jak Ty, ale jak ja nakładam psu obrożę, to podszycie jest od spodu, a nie na wierzchu :cool3:[/QUOTE]
ale widać jak się zawija na rantach, i tam bardzo mi to przeszkadza, z resztą Marta dawała zdjęcie takiej obroży z superbohaterami, i zupełnie inaczej się toto wywija niż w mojej obroży, przez co inaczej wygląda. Ale może się liczy też sposób szycia?

Posted

[quote name='motyleqq']ale chyba nikt nie twierdzi, że to nie spełnia tego, co jest w opisie. rozchodzi się tylko o nazwę, czy to w końcu pianka czy siatka ;)[/QUOTE]

skoro jest opis, to chyba nikt nie powinien sie czepiac o nazwe...

Posted

Troche sie to robi juz nudne dyskusja na temat wyrobow AD i DS. Zarowno jedna jak i druga firma ma swoich zwolennikow i przeciwnikow i nikt takimi tekstami nie przeciagnie drugiego na swoja strone. Po co to ciagnac za kazdym razem i udowadniac ze jest inaczej? Luuuzu wiecej, mamy wakacje (no dla niektorych), lato w pelni isc z psami nad wode a nie siedziec i porownywac ciagle i to samo:diabloti:

Posted

[quote name='anka11']?
[URL]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/416781_335954523109473_840109416_n.jpg[/URL][/QUOTE]

kiedyś szyli ;) teraz jest wyraźnie napisane na stronie, od jakiego rozmiaru szyją

[quote name='Unbelievable']ale widać jak się zawija na rantach, i tam bardzo mi to przeszkadza, z resztą Marta dawała zdjęcie takiej obroży z superbohaterami, i zupełnie inaczej się toto wywija niż w mojej obroży, przez co inaczej wygląda. Ale może się liczy też sposób szycia?[/QUOTE]

a możesz pokazać foty czy nie chce Ci się szukać?

Posted

[quote name='Agnes']Troche sie to robi juz nudne dyskusja na temat wyrobow AD i DS. Zarowno jedna jak i druga firma ma swoich zwolennikow i przeciwnikow i nikt takimi tekstami nie przeciagnie drugiego na swoja strone. Po co to ciagnac za kazdym razem i udowadniac ze jest inaczej? Luuuzu wiecej, mamy wakacje (no dla niektorych), lato w pelni isc z psami nad wode a nie siedziec i porownywac ciagle i to samo:diabloti:[/QUOTE]

nie zauważyłam żeby dyskusja była o tym, która firma jest lepsza :eviltong: ale może ja nie wiem, o czym rozmawiam ;)

Posted

[quote name='motyleqq']nie zauważyłam żeby dyskusja była o tym, która firma jest lepsza :eviltong: ale może ja nie wiem, o czym rozmawiam ;)[/QUOTE]

mam wrazenie ze wlasnie na ten tor zmierza ale to moze ja mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem ;)