Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[COLOR=black][SIZE=5][B]Pani dzwoniła .
Cezar ma czas do niedzieli .

[/B][SIZE=3]Pani nie ma juz siły jeżdzic na 2 domy , do szpitala do ojca i jeszcze ma małe dziecko i pracuje . Jest bardzo zdesperowana .
Z ogłoszeń nikt nie dzwonił
Nie mam pomysłu , jak pomóc .
Sama na własną reke tez szuka mu domu .
Proponowałam , że ktoś będzie jeżdził i go karmił do czasu znalezienia domu .
Pani nie stac na 2 psy , teraz karmi je jakas sąsiadka , ale karma kosztuje .
Pani sprzedaje dom po rodzicach .

Może jakby choć karme kupic , ale nie wiem , co on je :shake:
[/SIZE][/SIZE][/COLOR]

Posted

Bianka na 100% to nie jest jakiś super karma.
Tylko czy aby na 100% ta karma pomoże, czy Pani szuka trochę usprawiedliwienia? I co w niedziele pojdzie go zabic?
Myśle, ze wątek trzeba rozreklamowac i dac go do platnego miejsca bo nie ma wyboru :shake:

Posted

[quote name='GoskaGoska']Bianka na 100% to nie jest jakiś super karma.
Tylko czy aby na 100% ta karma pomoże, czy Pani szuka trochę usprawiedliwienia? I co w niedziele pojdzie go zabic?
Myśle, ze wątek trzeba rozreklamowac i dac go do platnego miejsca bo nie ma wyboru :shake:[/quote]

Chodziło mi o to , czy on je karme gotową , czy mu gotują , bo że cudów nie je , to zdaję sobie sprawę .

Płatne miejsce to nie wiem czy sie uda . Pani nic nie da , skoro nie ma na karmę . Ja tez nie pomoge , bo mam padakę na kociętach .
Nigdzie go nie wsadzę bez wcześniejszych wpłat .
Na sznurku jest ponoc dlatego , że ucieka , pobiega i wraca . Pani go uwiązała , żeby nie narozrabiał w czasie wycieczki .

Posted

piszę w imieniu Bianki którą wywala z dogo:

[COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]Nie wiem . Pytałam , bo proponowałam , że ktoś będzie jezdził i karmił psy , ale pani powiedziała , ze nie , bo ten drugi jest agresywny i nie wpuści nikogo obcego .Nie powiedziała mi jednak , gdzie to jest.[/FONT][/COLOR]

Posted

Oj cos mi sie zdaje, że pani coś kombinuje i że chyba już zadecydowała jak się chce pozbyć problemu. Najpierw problem z karmą, teraz, że drugi pies nie wpuści nikogo...Coś czuję, że ona wcale nie chce naszej pomocy...
Ciotki, CO ROBIMY??? Szkoda mi tej bidy, nie dość że sobie nie pożyła w tym życiu (ciągle na łańcuchu na dworze), to jeszcze ma je teraz zakończyć. Nie zasłużył na to... Macie jakieś pomysły?

Posted

Pani dzwoniła do mnie z polecenia mojej wetki . Więc była u niej go uspic , a wetka odmówiła dając mój telefon - zawsze tak robi .
Pani pozbędzie sie problemu tak czy siak , a morze kasy to będzie miała , jak dom sprzeda - co nie jest takie łatwe i szybkie .
Nie mam pomysłu jak pomóc Cezarowi . Jeśli wyląduje w schronie , to mogę jedynie prosić dziewczyny o specjalną troske nad nim , żeby cielęcia psy w boksie nie zagryzły , albo żeby mu nie wpisali zawyzonego wieku i żeby nie trafił na szesnastke . Tylko co ja moge zrobic bedąc 60 km od schronu :roll:
Cezar nie jest jakąś wybitną jednostką , zeby dziewczyny zajęły się właśnie nim , mając 300 pod opieką .
Byle tylko nie trafił na ulice , lub do innego weta bardziej podatnego na sugestie pani .

Posted

Cholera, dziewczyny co tu robic??? Ja bym, go wziela na tymczas, tylko ze ta bida nie przyzwyczajona do mieszkania w mieszkaniu i nie wiemy jak by sie tam zachowywal...Chyba ze ktos to ma mozliwosc sprawdzic??? Ja wynajmuje mieszkanie, jak sie wlasciciel dowie to mnie wywali mordą na pysk... :(
Banka, daj znac czy cos wiesz. Sobota przyjdzie szybko... :(

Posted

[quote name='ellensilla']Cholera, sama tu jestem...Dlaczego inne psiaki sa takie wazne i kazdy chce im pomoc a Cezar juz zostal skazany na smierc? :([/QUOTE]
Bo to taki zwykły kundel , brzydki , starszy i duży . Gdyby był w typie rasy , to by Ciotki od danej rasy pomogły . Jednak takich Cezarów jest na pęczki . :shake:

Pani ma go odwieśc do schroniska . Mam nadzieję , że żaden wet nie uśpi zdrowego psa :roll: To jest karalne .Choć przepisy sobie , a życie sobie . Wiadomo :-(

Posted

czytam ,serce pęka, :placz: ale niczego dla niego w sensie DT nie mogę zrobić :-(, więc nie pisze.
Nie damy rady wszystkim pomóc.:-(:shake:

Posted

NO TAK to racja rasowe psy dostają pomoc o wiele szybciej.
jejku to chore, ale jesli juz to nich go przyjmą do schroniska - ale , zeby znow tam inne samce go nie zagryzly jak Chestera :placz:a moze go ktos ze schroniska przygarnie

Posted

[quote name='GoskaGoska']NO TAK to racja rasowe psy dostają pomoc o wiele szybciej.
jejku to chore, ale jesli juz to nich go przyjmą do schroniska - ale , zeby znow tam inne samce go nie zagryzly jak Chestera :placz:a moze go ktos ze schroniska przygarnie[/QUOTE]
Ja to wszystko tej pani tłumaczyłam . Mówiłam , żeby został w miejscu pobytu , a ktos będzie go dokarmiał . Wszystko na nic . Co mogę zrobic ? Gdyby była kasa , można by gdzieś na płatny tymczas go dać . A tak to klops :shake:

Posted

Bianka, bardzo by pomogły jakieś lepsze zdjęcia, XMartix już wcześniej o to prosiła. Takie niewyraźne, na łańcuchu nie sprawią że Cezar się komuś spodoba...Brutalna prawda niestety. Dałabyś radę coś zrobić?
A w tak w ogóle to napisz proszę gdzie dokładnie jest Cezar, ja jestem z Wrocławia, może mogłabym jakoś pomóc!

Posted

[quote name='BIANKA1']Ja to wszystko tej pani tłumaczyłam . Mówiłam , żeby został w miejscu pobytu , a ktos będzie go dokarmiał . Wszystko na nic . Co mogę zrobic ? Gdyby była kasa , można by gdzieś na płatny tymczas go dać . A tak to klops :shake:[/QUOTE]
BIanko...ellensilla pisala zed moze mu dac tymczas ...co sie dzieje?/Wiadomo cos więcej????jak wejdzie do schronu to pewnie tam zostanie na dlugie lata..samotny i opusczony..no moze niech go weżmie cioteczka ktora proponuje tymczas....pliiissssssss...