Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 984
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny danka1234 z "Jamników w potrzebie" zaproponowała, żeby założyć jamniczkowi z Waszego schroniska wątek. Czy któraś z Waszych wolontariuszek mogłaby to zrobić oraz udzielić na takowym wątku więcej informacji na temat jamniczka? Wówczas jamnicze ciotki napewno przyszłyby z pomocą w szukaniu domu dla niego, a wierzcie mi, że są w tym niezawodne, więc to byłaby dla niego wielka szansa :)

Posted

Witam serdecznie
Rzeczywiscie,wątek jamnisiom by się przydał(to tak nawiazując do propozycji Danki1234),ale Ja przedewszystkim chciałam spytać o tego rudego jamniczka Gucia...
W maju zeszłego roku,ukradziono moim rodzicom z pod domu nieco ponad rocznego Maksia.Zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy żeby wpaść na jakikolwiek ślad ,ale pod Maksiem jakby rozstąpiła sie ziemia:-(:-(....
Gucia zobaczyłam na ogólnym wątku jamników,jest do Maksia bardzo podobny,jedno na pierwszy rzut oka ich różni-biały kolorek na łapce.Maksiu poza plamą pod szyją nie miał nic białego,ale odkąd go ukradli minęło 1,5roku i nie raz się zastanawiam,jak mocno mógł sie przez ten czas zmienić.Pewnie Gucio nie jest Maksiem,ale...,zawsze to już jakiś znak zapytania...Nie wiem,czy to możliwe,żeby "wyszły" mu białe plamki w innych miejscach poza tą,którą miał.
Kto wie,może już sam wiek rowieje wszystkie wątpliwości,bo, ile latek ma Gucio? i czy coś więcej o nim wiadomo?

Posted

Na waszej stronce przytuliska , widze na zdjeciu wyzelkowatego <czarna glowa, kropkowany tulow> , czy mozecie wstawic tu zdjecie i opis, bo link z opisami psow w ogole mi sie nie otwiera.

Posted

Nie wiem czy chodzi Ci o tego psa

Jest to 7 – letni pies, wymagający dużej troski. Ma problemy zdrowotne
( musi być na diecie ) i niedowidzi. Z tego powodu też, jest
na początku nieufny. Na pewno odpłaci się wielką miłością temu kto okaże mu serce i się nim zaopiekuje.

Posted

brydzia napisał(a):
Gucio ma około 2 lat (na tyle określił go nasz weterynarz). Był złapany na terenie Leszna, niestety więcej nic o jego przeszłości nie wiemy.:shake:

A wiadomo może chociaż,czy Gucio lubi koty?

Posted

Nasz psiak tygodnia
oto muszka

Muszka ma około 8 lat.
Znalazła się w naszym przytulisku w lipcu tego roku po interwencji policji.
Jest bardzo spokojna i grzeczna.
Gdy się do niej podchodzi bardzo uważnie obserwuje każdy ruch i jest bardzo powściągliwa, nie merda ogonkiem. Zamknięcie i brak bliskości człowieka sprawia, że jest bardzo smutna. Nie potrafi tak jak inne psiaki dopominać się o uwagę odwiedzających głośnym szczekaniem i bieganiem. Jednak nie znaczy to wcale, że nie kocha ludzi. Widać to dopiero gdy ma zakładaną obrożę i wie, że to pora spacerku. Wtedy odżywa i jest szczęśliwym pieskiem. Na spacerach nie ciągnie smyczy i jest bardzo posłuszna.
Ma takie mądre smutne oczy, w których ciągle jest nadzieja i pytanie ”zabierzesz mnie ze sobą?”

„ NIGDY CIĘ NIE ZAWIODĘ … PROSZĘ DAJ MI SZANSĘ”

Muszka na spacerku

No i jak tu jej nie kochać !!!!!:loveu:

Posted

No to przypominamy się jeszcze raz
Blu bardzo prosi o dom, jego kolega z klatki poszedł w zeszłym tygodniu, byli ze sobą bardzo związani więc on teraz prosi o kochający domek

i nasz najsmutniejszy psiak też bardzo chce iść do domku

oraz nasi recydywiści , którzy siedzą ponad 2 lata
przekochana przytulanka Rysio

i jego kolega z klatki Foksik

nie mogę opuścić trzeciego muszkietera z tej klatki
czyli Freda, który bardzo szybko się uczy i dla człowieka zrobi wszystko

Bardzo prosimy cioteczki pomóżcie nam w adopcji:p

Posted

U nas w szkole było wywieszone ogłoszenie, że zaginął piesek ale dokładnie nie pamiętam :roll: Miał na sobie dwie obróżki , nie został czasami złapany?

Posted

wiki4 napisał(a):
U nas w szkole było wywieszone ogłoszenie, że zaginął piesek ale dokładnie nie pamiętam :roll: Miał na sobie dwie obróżki , nie został czasami złapany?

ważna informacja:roll:,i nadzieja,że jakiś pies może wrócić do domu...

A co słychać u Gucia?,są może jakieś nowe zdjęcia jamniczego chłopaka?,wątku własnego nie ma?

Posted

Macia napisał(a):
Niestety zaginionego psiaka u nas nie ma. Właścicielka jest z nami w stałym kontakcie.

Szkoda....
I szkoda,że Guciu nie ma własnego wątku,inaczej znacznie by wzrosły szanse na dobry dom.
A boksiu?-ciągle w schronisku?,
jak sobie radzi?,bo boksery,wiadomo,z reguły sobie bardzo kiepsko radzą:shake:...

Posted

wiki4 napisał(a):
Ja wątek bym mogła zrobić ale nie mam jak dodać zdjęć ... :roll:

Nie masz jak dodać,bo nie masz więcej Guciowych zdjęć,czy nie umiesz?:p

A ma Guciu jakieś zdjęcia prócz tego jednego,co tu na wątku jest?
Trzeba tym biedulom własnych wątków,bo na zimę w schronisku zostaną:shake:

A boksera,możnaby zgłosić na strony boksiowych fundacji.Mogliby zamieścić na swojej stronie informacje,że taki chłopak jest w tym schronisku.

Posted

Małgosia z ZZM jest już w kontakcie z Bokserami w potrzebie, Gucia jeszcze nie obfociłyśmy, każda z nas pracuje albo się uczy a przytulisko otwarte do 15oo, tak, że w ciągu tygodnia trudno nam :shake: ale postaramy się w najblizszym czasie zrobić więcej fotek.
Już dziś mogę napomknąć, ze prawdopodobnie w dniach 7,8 listopada będziemy organizowały dni otwarte, dziewczyny proszę was o pomoc, ostatnio bardzo mało ludzi przyszło pomimo ogłoszeń, macie jakieś sposoby na przyciągnięcie ludzi ?:diabloti:

Posted

[quote name='wiki4']http://cms.halpress.eu/files2/68766/wrzesien_2009_052.jpg

Jeery jaki słodziak :loveu:

Mogę założyć Blu watek ? :oops:

No jasne Wiki, dzięki za pomoc:loveu:
Jak dostanę zdjęcia Gucia też mu założymy:loveu: i całej reszcie:loveu::loveu::loveu:
Śmiało możesz porobić też ogłoszenia dla Blu na różnych portalach, tylko daj znać na jakich, żeby nie dublować.

Psiaki, trzymajcie się, poszukiwania domków trwają:p