Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czyli wasza rada to
nie karmić psów i nastraszyć faceta?
czym nastraszyć?
jak powie "to pani te szczeniaki w cholere bierze" to co zrobie? wezmę i do schroniska wrzucę?
...

w weekend chciałam przywieźć budy, ale niestety pan był poza warszawą i nie udało się
nie wiem czy w przyszły weekend dam radę, bo mam pracujący od rana do nocy.

na pewno ktoś z was jest z warszawy i jest bardziej wygadany ode mnie? może zamiast pisać na forum, że nic nie robię, to pomoże mi i podjedzie ze mną do pana i z nim załatwi sprawę?

• Replies 262
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie chodzi o wygadanie ale o uprawnienia tez . mozna wejsc na strone tozu-w-skiego i opisac sytuacje i na stronie odpowiedza.jesli czarny ma szanse na ds to insektor ma prawo odebrac facetowi psa jesli jest glodzony .

Posted

[quote name='Ania-tygrysiczka']tajdzi podaj mi na pw Twój numer telefonu, orpha chce z Tobą pojechać.[/QUOTE]
nie umiem napisać PW :/ coś mi się w przeglądarce gubi

dziewczyny, tam nie ma dokładnego adresu, jedynie tą mapkę co zrobiłam - musicie traktować jako ulicę - od ronda stażyńkiego
za zdjęcia będę bardzo wdzięczna i za pogadanie z panem też
Ania - nie umiem napisać PW, możesz podać mi swojego maila to prześlę tel?

Posted

ok, znalazłam taką firmę transportową
Cennik na usługi transportowe wykonywane przez firmę:
podstawienie samochodu = dojazd na terenie Warszawy [B]gratis[/B]
podstawienie samochodu = dojazd do 30 km poza Warszawę [B]25,00[/B] zł/h (netto)
postoje: [B]35,00[/B] zł/h (netto)
załadowanie oraz rozładowanie samochodu przez 1 osobę: [B]60,00[/B] zł/h (netto), każda kolejna osoba: [B]40,00[/B] zł/h (netto)
SamochódTyp zabudowyŁadowność kgPoj. wew. m³km po Warszawie*km za Warszawę*Fiat SeicentoVAN5050,80,90 zł0,80 złFiat PandaVAN5050,90,90 zł0,80 złPeugeot Partnerfurgon8002,21,00 zł0,90 złFiat Ducato Maxifurgon125010,61,20 zł1,10 złFiat Ducato Maxi z lawetąfurgon150010,61,30 zł1,20 złMercedes Sprinter Maxifurgon150013,91,20 zł1,10 złMercedes Sprinter Maxi z przyczepąfurgon150013,91,30 zł1,20 zł
* ceny nie zawierają podatku VAT

czyli (nie mając mozliwości zadzwonienia z pracy) kosztowałoby to nas
60 zł zapakowanie i rozpakowanie
25zł za podstawienie samochodu pod teresin
i 90 zł za przewiezienie
total: 175 zł, ale upewnie się dzwoniąc jutro po 19 - dziś zaraz po pracy muszę jechać do lecznicy - chyba, że ktoś z was ma możliwość zadzwonić i dopytać?

Mam jeszcze namiar na pana, co woli meble, jeżeli ktoś jest wolniejszy to mogę podać

PRZY CZYM
musimy umawiać przywiezienie bud w momencie, gdy któraś z nas jest na miejscu - żeby przypilnować wstawienia bud...

damy radę?

Aha - dziś psiaki wypięły się na suche ... w miseczce miały kluski ugotowane. Myślę jednak, ze ten pan jak ma jedzenie to im daje, a jak sam nie ma - to wtedy nie daje.

Posted

szczeniaki z opowiadań pana mieszkają na zewnątrz. Nie byłam u niego ostatnio. Czarnego próbowałyśmy wyciągnąć! nie chce oddać, a na siłę psa nie wyciągnę - przejść przez ogrodzenie - ok, może by się dało, ale ten brązowy nam poodgryza kończyny.

Posted

czy kwota 175 za przewiezienie wydaje się być ok? czy mogę prosić was o pomoc w zebraniu tej kwoty? zadzwoniłabym do pana i umówiła takie przewiezienie bud...

Posted

trzeba poszukac 10 dni temu 3 osoby oferowaly w tym ja i anna z okolic kozienic innych nie pamietam -poszukaj tych postow i napisz pw.moze zabrac te szczyle na paluch bo mrozy ida.ktos pisal ze orpha chce z toba pojsc i zebys napisala pw moze skorzystaj z pomocy

Posted

[quote name='mtf zalesie']trzeba poszukac 10 dni temu 3 osoby oferowaly w tym ja i anna z okolic kozienic innych nie pamietam -poszukaj tych postow i napisz pw.moze zabrac te szczyle na paluch bo mrozy ida.ktos pisal ze orpha chce z toba pojsc i zebys napisala pw moze skorzystaj z pomocy[/QUOTE]

Podałam telefon osobom które go chciały, na razie nie mam od nich wiadomości
Tymczasem dzis pojechałam do psiakow
[U]wszystkie nakarmiłam[/U] - [U]zostawiłam też dużo suchego.[/U] Koleżanka porobiła zdjęcia...
[U]Przywiozłam ręczniki do bud [/U]i wsadzilam je osobiście
[U]przywiozlam budkę[/U] którą zrobilam ze styropianu i folii, żeby szczeniaki mialy przynajmniej gdzie przezimować najbliższych kilka nocy. Szczeniaki obfociłysmy, jak tylko dostanę zdjęcia to je wstawie. 5 szczeniąt foxterierko-podobnych, malenkie są, mają moze 10 tygodni.
[U]Odrobaczyłam je wszystkie.[/U]
A potem przy okazji zabierania kotów z łapanki do lecznicy - dowiedziałam sie, że jest buda do oddania - [U]wiec wsadziłam do samochodu i zawiozłam - buda stara, ale z litego drewna i pokryta blachą [/U](strasznie ciężka, ledwo dałam radę)
Pan ma ja ocieplić, ale i taka buda jest o niebo lepsza niż spanie pod folia - jak to było do tej pory
[U]zostawiłam też dodatkowo dużuy gruby koc dla szczeniąt.[/U]
Tak więc na najbliższe kilka dni mają zapewniony nocleg, ale i tak transport bud nadal potrzebny
[B]Potrzebne są też miski, PUSZKI, obroże, a przede wszystkim DOMY TYMCZASOWE!!!!!!
PLIZ O POMOC BARDZO[/B]
póki co wydusiłam wszystkie oszczędności i nie mam juz nic, za co mogłabym kupić puszki dla psiaków
mam jeszcze worek suchego, podrzucę przed świetami, ten co zostawiłam dziś powinien starczyć na 4-5 dni....

Posted

napisz na pw w jakiej dzielnicy mozna ostawic karme to jak bede w warszawie podrzuce.czyli nadal potrzebne 2 budy czy jedna.nie wydaje mi sie aby przewoz bud kosztowal mniej niz 300 zl,moze poprawic jedna a druga kupic ,czy facet nie moglby zrobic bud gdyby kupic mu material w koncu do cholery to jego psy

Posted

[quote name='mtf zalesie']juz wybieralaly sie 2 osoby -bedziesz moze pierwsza ktora dojechala -gdzies na poczatku jest gg tajdzi 2684611[/QUOTE]

Ja jadę dziś z Elą - może będzie kotka do złapania, od razu zerknę, czy budę pan naprawił
Pan OBIECAŁ zrobić budę tym psom. Będę go bardzo męczyła, żeby obietnicy dotrzymał
Tymczasem jak tylko dostanę zdjęcia, to bardzo was poproszę o pomoc w szukaniu domków tym szczeniaczkom...

Posted

W ciągu dnia nie dam rady niestety :(. Psiaczki mają moją styropianową budkę w drewutni i widziałam, że w niej spały. Duża buda oczywiście nie naprawiona, zrobiłam awanturę, pogroziłam facetowi i powiedziałam, że nigdy więcej mu nie pomoge... obiecał naprawić do jutra...
Tymczasem jest 5 szczeniąt, które pilnie szukaja domków! facet chce oddać dwa na działki do jakiegoś policjanta :/

Posted

jak nie mozna zmienic tytulu to moze szczeniakom zaloz nowy watek i wtedy tytul ze szukasz dt,a jak nie to na paluch bo mrozy -25 podobno bede.napisz gdzie mozna zotawic karme w w-wie to bym kupila,bo po swietach wyjezdam wiec nie ma duzo czasu.najlepiej napisz swoja komorke na watku

Posted

Sorki, ale komórki nie chce dawac publicznie, mogę wysłać na PW. Karme o dowolnej porze dnia możesz zostawić w lecznicy ul Śreniawitów 9 (tarchomin, lecznica całodobowa), napisz tylko na paczce, że to dla Mafii Tarchomińskiej, dla Pauliny, to sobie odbiorę. Lepiej puchy niż suche, suche zostawiam w miarę regularnie, ale oczywiscie, jeżeli ktoś ma zbędną karmę to nie wzgardzę ani ziarenkiem.
Wątek nowy założę, jak tylko dostanę foty. Transport bud jednak ciągle aktualny jest, jutro zadzwonie do pana od przeprowadzek, czy by nie przywiózl i za ile...

Posted

[URL]http://img704.imageshack.us/gal.php?g=p1170723.jpg[/URL] tak wyglądają szczeniaczki, jak ktoś potrafi, to czy mogę porprosić o wrzucenie pojedyńczych fot, tak, żeby je było widać? ja nie łapię sie w nowej dogomanii...