Jump to content
Dogomania

Wyniki z ringu Siberian Husky (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Ja sie zgodze z tym ze Jagna zdecydowanie lepsza jest i sie Kasiu nie sprzeczaj, nawet jesli byla bez wlosa, choc i to nie zupelnie prawda, nie widzialas porownania bo stalas na ringu, dla mnie bez zadnego ale powinna wygrac Jagna, i uwazam ze miala spore szanse na rase.

Na ringu nie odbywał sie żaden egzamin bo jesli takowy mialby miec miejsce to sedziowac powinna osoba zdajaca egzamin - natomiast sedziowal ewidentnie pan Kazimierski ktory od dawna ma juz uprawnienia na V grupe. Sytuacja na ringu to dla mnie pranaoja, owszem takie prawo zk by zrobilo egzamin w kazdej chwili ale to z cala pewnoscia egzamin nie byl - bo kto mial byc tam egzaminowany - chyba nasza cierpliwosc.
I kolejna sparwa ktora mnie juz dopbitnie zdżanila jest to jak jeden z sędziów odnosil sie po imieniu do jednego z wystawców, dla mnie to juz lekka przesada.

Wystawy nie uwazam za nieudanej fajnie bylo, jednak cala sytuacje na ringu uwazam za parodie wiele juz widzialam i niechodzi absolutnie o psy wygrywajace choc zdecydowanie to nie to, ale o stuacje "sedziowanie badz nie sedziowaniem"
Czy ktos jest z oddzialu w legionowie bo ja bym sie chetnie dowiedziala o co chodzilo na tym naszym ringu.

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nitor-Nivalis']Ja sie zgodze z tym ze Jagna zdecydowanie lepsza jest i sie Kasiu nie sprzeczaj, nawet jesli byla bez wlosa, choc i to nie zupelnie prawda, nie widzialas porownania bo stalas na ringu, dla mnie bez zadnego ale powinna wygrac Jagna, i uwazam ze miala spore szanse na rase.[/quote]

Mnie to tylko cieszy, że Jagna ma tylu zwolenników.
Łaskoczecie moją próżność, jak mało kto :evil_lol:
Jakby ktoś chciał autograf, to wyślemy pocztą :razz:

[quote name='Nitor-Nivalis']Na ringu nie odbywał sie żaden egzamin bo jesli takowy mialby miec miejsce to sedziowac powinna osoba zdajaca egzamin - natomiast sedziowal ewidentnie pan Kazimierski ktory od dawna ma juz uprawnienia na V grupe.[/quote]

Nie wiem, na jakie grupy ma uprawnienia pan Kaźmierski, więc mogę się jedynie odnieść do tego, co nam powiedziano na ringu.
Już na samym początku, sam pan Kaźmierki powiedział, że przeprasza za tę sytuację, ale właśnie zdawany jest egzamin.
Potem, po wyborze rasy, kiedy staliśmy przy stoliku sędziowskim, pani Viva-Maria Soleckyj Szpunar, potwierdziła, że jako Przewodnicząca Komisji Egzaminacyjnej, ma przyjemnośc przedstawić nam świeżo upieczonego sędziego grupy V, po czym wskazała na pana Kaźmierskiego.... :roll:
Myślę, że najlepiej zadzwonić bezpośrednio do Oddziału Legionowo lub zapuścić temat w dziale "wystawy"- tam często zaglądają organizatorzy.

[quote name='Nitor-Nivalis']Sytuacja na ringu to dla mnie pranaoja,[/quote]
Tak, jak wspominałam wcześniej- sytuacja byla rzeczywiście dość niezręczna, bo trochę za duży tłumek się na ringu zgromadził.
Sama nie wiedziałam w którą stronę czasami patrzeć.:roll:

[quote name='Nitor-Nivalis']I kolejna sparwa ktora mnie juz dopbitnie zdżanila jest to jak jeden z sędziów odnosil sie po imieniu do jednego z wystawców, dla mnie to juz lekka przesada.[/quote]
Tego akurat nie słyszałam, chociaż w przeszłości wielokrotnie się z taką sytuacją spotykałam- to fakt.
Rzeczywiście to "lekka" przesada, ale tak naprawdę, to był niektakt za strony sędziego, a nie wystawcy.

[quote name='Nitor-Nivalis']Wystawy nie uwazam za nieudanej fajnie bylo, jednak cala sytuacje na ringu uwazam za parodie wiele juz widzialam i niechodzi absolutnie o psy wygrywajace choc zdecydowanie to nie to, ale o stuacje "sedziowanie badz nie sedziowaniem".[/quote]
I z tym się mogę zgodzić w 100% :cool1:
Bo tak naprawdę to nie psy, które wygrały były w tym całym zamieszaniu nieporozumieniem, lecz to, co działo się przy stoliku sędziowskim.

Posted

Kasiu z tego co wiem A. Kazimierski ma od dawna uprawnienia na V grupe, z tego co pamietam byl nawet wpisany na sedziowanie jakis ras z V grupy w Nowej Rudzie w zeszlym roku, dlatego dla mnie ta sytuacja ktora odbyla sie na ringu byla bardzo bardzo dziwna.
Nawet jesli mial byc to egzamin to powinien sie odbywac podczas calej oceny a nie ras wybranych. Pani Viva Maria Soleckyj Szpunar z tego co slyszalam mowila ze pan A. Kazimierski " to jej mistrz" - chyba ze pan Kazimierski robil jakies rozszerzenie (ale nie wydaje mi sie) . Faktycznie slyszalam ze cala sytuacje maja wyjasnic, ale nie slyszalam slowa o egzaminie.
Nawet jesli mialbyc to egzamin to bynajmniej pan Kazimiersski nie wygladal na takiego ktory byl egzaminowny, wrecz przeciwnie (kilka egzaminow juz widzialam), z grona pozostalych jak mniemam H. Stepka uprawnienia posiada bo to on mial sedziowac, Viva Maria Soleckyj Szpunar nie wiem czy uprawnienia ma, ale bynajmmiej na jej egzamin to nie wygladalo zwlaszcza ze wyszla na papierosa podczas trwania oceny, kolejna osoba byla jesli sie nie myle (poprawcie mnie jesli to nie ona) byla pani Sobieszczańska no tu egzaminu bynajmniej nie podejzewam bo z tego co uslyszalam przyszla na ring bo skonczyla swoje sedziowaniei cala ocene przesiedziala.
Podczas calej oceny moim zdaniem sedziowie zachowywali sie nagannie, i poprostu nie etycznie - jesli nie byl to egzami to nie rozumiem dlaczego znalazl sie tam pan Kazimierski i dlaczego to on prowadzil ocene w ringu b- dlaczego byla tam ta reszta c - nie jeasne jest dla mnie w jaki sposob mozna tak traktowac wystawców w koncu to my powinnismy byc tam najwaznijsi ( zaraz za psami :) )
Ocena byla jaka byla widzialam gorsze, mimo ze ja obrocilabym jaa pewnie do gory nogami to taka byla wola "sedziego" (tylko czy wlasciwego i czy ten wlasnie wogole mial prawo sie tam znajdowac)

Oczywiscie mowienie po imienu do wystawacow to tylko bardzo duzy nie takt ze strony sedziego, nie zmienia to faktu ze temu wystawcy powinno byc przynajmniej glupio.

Posted

[quote name='Nitor-Nivalis']natomiast sedziowal ewidentnie pan Kazimierski ktory od dawna ma juz uprawnienia na V grupe[/QUOTE]
No ladnie... to wlasnie pan Kazmierski powiedzial o Laredo "sunia" :smhair2:

Posted

[quote name='NigdyNigdy']
[COLOR=black]
piotrjan, dzięki za zdjęcia, ale coś one kombinowane są. [/COLOR]
[COLOR=black]Bo akurat Raising Star jest tu w trakcie ustawiania :razz: [/COLOR]

[/quote]
Nawet dla mojej kochanej Jagienki , nie bedę kombinował ze zdjęciami .
Po prostu takie miałem , a ponieważ bardzo pasowały mi do dyskusji
to je zamieściłem .
Wszyscy psiuczą na wystawę NDM , każdy chyba ma trochę racji .
Ja psy wystawiam od niedawna , ale tylu sędziów na ringu to nie widziałem .
Właściwie to nie wiem , czy sędziów gdyż większość nie miała
plakietek . Plakietkę miał jedynie sędzia główny ? :cool3:
A już cyrk z numerem i klasą w której miał wystąpić Jacek Szadkowski
to apogeum wystawy na naszym ringu . Minus dla Okręgu :mad: .

Wystawa mi się opłacała . oglądanie Kaśki z tyłu warte było 2 miejsca .
To jest odpowiedz na pytanie (kto się pytał ten wie ) dlaczego tak słabo było z biegiem :lol: :cool3:

Posted

[quote name='NigdyNigdy']Na koniec akcent neutralny.
Kto się wybiera do Opola i dlaczego tak nas będzie dużo? :razz:[/quote]

Wieczorem na www Opola ma byc juz staweczka :razz:

Posted

[quote name='Nitor-Nivalis']
Czy ktos jest z oddzialu w legionowie bo ja bym sie chetnie dowiedziala o co chodzilo na tym naszym ringu.[/QUOTE]
Zapytalam w dziale wystawy i oto co mi odpowiedziano:

[quote name='Gonia']Wiesz,nie rozumiem Twojego pytania:crazyeye: Pan Każmierski zdawał egzamin(jak się zdaje egzaminy,chyba wiesz?).p Stępka sędziował.Ostateczna ocena należy do sędziego,tak jak ocena do egzaminatora.[/QUOTE]

Posted

hmmm to ja juz nic abosulnie nie rozumiem - pan Kazimierskie bynajmmiej na zdajacego egzamin nie wygladal, oceniala tylko dwie rasy z grupy V ( a jesli juz mialbyc egazminowany to chyba z calej grupy V, pozatym znajomi z oddzialu powiedzieli mi ze Kazimierski ma juz V od jakiegos czasu. Nie wiem nic nie czaje, nie zmienia to faktu ze ich zachowanie byly paranja, i nie wystawa a cyrkiem.

Posted

[quote name='Nitor-Nivalis']Pani Viva Maria Soleckyj Szpunar z tego co slyszalam mowila ze pan A. Kazimierski " to jej mistrz" - chyba ze pan Kazimierski robil jakies rozszerzenie (ale nie wydaje mi sie).[/quote]

Właśnie w tym kontekście pani Viva-Maria powiedziała, że czuje się niezręcznie- bo pan Kaźmierski to "jej mistrz", a ona dzisiaj występuje w roli Przewodniczącej Komisji, która go egzaminuje :-)

[quote name='Nitor-Nivalis']Faktycznie slyszalam ze cala sytuacje maja wyjasnic, ale nie slyszalam slowa o egzaminie.[/quote]

Było było ;)

[quote name='Nitor-Nivalis']Viva Maria Soleckyj Szpunar nie wiem czy uprawnienia ma, ale bynajmmiej na jej egzamin to nie wygladalo[/quote]

Przedstawiła się jako Przewodnicząca Komisji Egzaminującej :-)

[quote name='Nitor-Nivalis']kolejna osoba byla jesli sie nie myle (poprawcie mnie jesli to nie ona) byla pani Sobieszczańska no tu egzaminu bynajmniej nie podejzewam bo z tego co uslyszalam przyszla na ring bo skonczyla swoje sedziowaniei cala ocene przesiedziala.[/quote]

Pani Elżbieta Chwalibóg ;)
W katalogu widnieje jako asystent, ale nie wiem, jakich ras- pewnie też się rozszerza :roll:

[quote name='Nitor-Nivalis']Oczywiscie mowienie po imienu do wystawacow to tylko bardzo duzy nie takt ze strony sedziego, nie zmienia to faktu ze temu wystawcy powinno byc przynajmniej glupio.[/quote]

Myślę, że było :roll:
Reasumując- ja myślę, że z jakiegoś powodu, za duzo osób pojawiło się przy stliku sędziowskim, ale sądzę, że to tylko ich wina.
Teoretycznie od porządku na ringu jest asystent, ale co on miał biedny zrobić? Wywalić pozostałych sędziów (mając świadomosc, że to sędziowie)?
Może sam sędzia (p. Stępka) powinien był zareagować? Nie wiem. Może czuł się onieśmielony, w końcu otoczony był gronem sędziów o bardzo długim stażu sędziowskim? Nie wiem- trudno mi się wypowiadać.
Faktycznie, było sporo sytuacji niezręcznych, ale ja za to obwiniam tych "gości", którzy nagle władowali się na ring.
Ale nadal uważam, że obwinianie za złe wrażenie stolika sędziowskiego (co z pewnością odbija się na odbiorze całej wystawy) niektórych wystawców nie jest fair. :diabloti:

[quote name='piotrjan']Nawet dla mojej kochanej Jagienki , nie bedę kombinował ze zdjęciami.[/quote]

A bo ja wiem? Fan to fan :p

[quote name='piotrjan']A już cyrk z numerem i klasą w której miał wystąpić Jacek Szadkowski to apogeum wystawy na naszym ringu .[/quote]

A to ja nic nie wiem :roll:

[quote name='piotrjan']Wystawa mi się opłacała . oglądanie Kaśki z tyłu warte było 2 miejsca .
To jest odpowiedz na pytanie (kto się pytał ten wie ) dlaczego tak słabo było z biegiem :lol: :cool3:[/quote]

:mad: Od dzisiaj biegam tyłem do kierunku biegu :cool3:
Albo nie- jeśli za mną będzie piotrjan to lepiej biegać normalnie- jeden konkurent wyeliminowany :p

[quote name='sh_maniak']Wieczorem na www Opola ma byc juz staweczka :razz:[/quote]

Dzieki Marto ;)
Ale ja i tak, znając swój wrodzony talent do łączenia nazw psów z właścicielami, nie będę w stanie zidentyfikować który pies jest czyj :razz:

Posted

Ja tam do samej wystawy nic nie mam, bylo jak bylo mam kilka zastrzezen do samej organizacji chocby samych planow godzinowych po co je robic skoro nikt sie ich nie trzyma ? ale to takie moje spostrzezenia, natomiast sama wystawa zla nie byla.
Ale taka sytaucja zamieszanie, i wszytsko co sie dzialo przy ringu dla mnie jest kategorycznie nie dpouszczalne, nawet esli mial to byc egzamin to ilosc sedziow na ringu, i fakt jak dyskutowali na temat azdego psa pozsoatwia wiele do zyczenia.

Posted

[quote name='Nitor-Nivalis']hmmm to ja juz nic abosulnie nie rozumiem - pan Kazimierskie bynajmmiej na zdajacego egzamin nie wygladal, oceniala tylko dwie rasy z grupy V ( a jesli juz mialbyc egazminowany to chyba z calej grupy V,.[/quote]

To ja już wiem, o co chodziło! (olśniło mnie właśnie :roll: )
Przecież grupa V była sędziowana na dwóch ringach.
Egzaminowany obecny był najpierw przy Akitach, a potem zniknął- przypuszczam, że przenieśli go na drugi ring, na mniejsze rasy, do pana Opary.
Potem wrócił do nas, na kolejne rasy- może to od Przewodniczącego zależało? :roll:
W Katowicach, pamiętam, też był jakiś egzamin sędziowski i sytuacja była podobna- egzaminowany zmieniał ringi- trochę tu, trochę tu.

Posted

Jak nie którzy wiedzą na wystawach sporo nagrywam na kamerę .
Kamera nagrywa również głos . Tak się złożyło , że sporo ujęć kręcono
w pobliżu stolika sędziowskiego . Głos jest nie za bardzo ale jak się wsłucha .....
Za chwilę idę sobie puścić nagranie z NDM .
Ciekaw jestem tego jak cholera .

Posted

[quote name='Nitor-Nivalis']no byc moze i tak bylo ale nadal jest to dziwne, no kurcze bo caly czas mi sie wydaje ze pan Kazimierski mial uprawnienia na V[/quote]
No, ja własnie nie wiem, skąd Ty żeś tego Kaźmierskiego na V wzięła :p
Bo mi on nijak się nie kojarzy ;)
Nic- był bajzel przy stoliku sędziowskim to fakt.
Ale sędziowanie mi się podobało (mam na myśli pana Kaźmierkiego) :cool1:

Posted

to ja juz nic nie wiem :shake: ale nie omieszkam sie tego dowiedziec w najblizszym czasie.

PitroJan a jak duzy masz ten filmik bo tez bym go chetnie zobaczyla :razz: moze da sie go przeslac albo cos ...;)

Posted

[quote name='piotrjan']Jak nie którzy wiedzą na wystawach sporo nagrywam na kamerę .
w pobliżu stolika sędziowskiego . Głos jest nie za bardzo ale jak się wsłucha .....
Za chwilę idę sobie puścić nagranie z NDM .
Ciekaw jestem tego jak cholera .[/QUOTE]
No to czekamy na relacje :)

Posted

[quote name='piotrjan']Jak nie którzy wiedzą na wystawach sporo nagrywam na kamerę .
w pobliżu stolika sędziowskiego . [/quote]

sie lepiej do tego nie przyznawaj.... szkoda kamery, jeszcze zaginie w niewyjasnionych okolicznosciach... a moglaby sie jeszcze przydac ;-)

Posted

[QUOTE] Napisał(a) [B]piotrjan[/B]
A już cyrk z numerem i klasą w której miał wystąpić Jacek Szadkowski to apogeum wystawy na naszym ringu[/QUOTE]

Już tłumaczę: zgłoszona na wystawę była pierwotnie Venice. Jak się okazało, że ma rodzić, to udało mi się zmienić ją na Herę. Tyle tylko, że w kartach ocen została Wenuska. Stąd zamieszanie, w sumie spowodowane moją paniczną akcją - choć trzeba przyznać, że słowa podziękowania należa się paniom z oddziału za przychylność. Gdyby nie to, musiałbym płacić za suczkę, której bym i tak nie wystawił. A tak udało się nawet krążek wywalczyć.

[COLOR=Sienna]Przy okazji małe sprostowanie: bardzo przepraszam, jeżeli uraziłem kogoś (konkretnie: Panią Ewę Stolarską) swoim komentarzem odnośnie moich typów na wystawie. Nadmienię, że nikt mnie nie nakręca, zdarza mi się mieć własne zdanie i doskonale wiem, że psy z przydomkiem Fortunatus wiele wniosły do rasy i nigdy temu nie zaprzeczałem. Po prostu mam nieco inne podejście do wystaw i sposobu oceny psów, pewnie wynikające z małego doświadczenia. Natomiast osobom, które tak śpiesznie przytoczyły Pani Ewie moje posty proszę o konsekwencję i przytoczenie także powyższego. Z góry dziękuję![/COLOR]

Posted

[quote name='Nitor-Nivalis']PitroJan a jak duzy masz ten filmik bo tez bym go chetnie zobaczyla :razz: moze da sie go przeslac albo cos ...;)[/quote]

A ja też się mogę uśmiechnąć....? [IMG]http://www.mjjf-europe.com/forums/html/emoticons/mf_wave.gif[/IMG]
Mogę?
Podałabym mail'a służbowego, coby większa paczka mogła się przecisnąć :razz:

Posted

[quote name='HUSKYTEAM'][COLOR=sienna]Przy okazji małe sprostowanie: bardzo przepraszam, jeżeli uraziłem kogoś (konkretnie: Panią Ewę Stolarską) swoim komentarzem odnośnie moich typów na wystawie.[/COLOR][/quote]

To się ceni. :p
Nie chodzi o typy, bo i moje "bywają" różne od wybieranych na naszych wystawach, ale chodzi o to, żeby czasem machnąć ręką i powiedzieć sobie, że nie wszystkim musi podobać się to samo.

[quote name='HUSKYTEAM'][COLOR=#a0522d]Natomiast osobom, które tak śpiesznie przytoczyły Pani Ewie moje posty proszę o konsekwencję i przytoczenie także powyższego.[/COLOR][/quote]

:razz: Choć to jakoś tak traktuję, jak pianie do mnie (może znów jestem przewrażliwiona :roll: ) to jednak musze Cię, Jacku zmartwić, że tu czujne oko Fortunatusów czuwa i zawsze czuwało (co na forum publicznym dziwić raczej nie powinno).
Było w tym wątku wcześniej ode mnie, w każdym razie, więc myślę, że śledzi ów dyskusję nadal.
Chyba, że jest tu ktoś, kto potajemnie donosi, ale na forum się nie wypowiada :cool1:

P.S. A co? Dostałeś po uszach? :razz:

Posted

[QUOTE] P.S. A co? Dostałeś po uszach?[/QUOTE]
Być może słusznie. W każdym razie nie zamierzam dalej podbuzowywać dyskusji, bo się zorientowałem, że sam rozpocząłem to, czego nie lubię: czyli przepychanki słowne bez udziału zainteresowanych stron. Kwestia została juz wyjaśniona, wydaje mi się, że temat mozna uznać za wyczerpany.
"Przepraszam" to dobre słowo na tą chwilę.

A do PiotrJan: ja poproszę filmy z wystaw letnich ;-) na [email][email protected][/email] , rozmiar dowolny :-)

pzdr

Posted

:shocked!: Człowiem ciężko cały dzień pracuje, wraca do domu... i co widzi?? :crazyeye: Dawno takiej wartkiej dyskusji nie było na forum, a na dodatek wszyscy są w nią zaangażowani...

Posted

[B][FONT=Times New Roman]OPOLE 2006 [/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman] [/FONT][/B]
[B][U][FONT=Times New Roman]Pies[/FONT][/U][/B]
[B][U][FONT=Times New Roman] [/FONT][/U][/B]
[FONT=Times New Roman]Szczeniąt[/FONT]
[FONT=Times New Roman]LESHAN de Ciukci Rozum Monika, Karczew

[/FONT]
[FONT=Times New Roman]młodzieży[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Vrangler CAYEN Grabski Janusz, Szaniec[/FONT]
[FONT=Times New Roman]SWIFT WOLF Fortunatus Olszewski Piotr Jan, Białystok[/FONT]
[FONT=Times New Roman]OUMIAK'S AMBASSADEUR-DE- FRANCE Sikora Jolanta, Brenna
EBONYSHADOW N SHAPALI'S DRAGON Ziaja-Kardyka Jolanta, D±browa Górnicza
ARTIC WIND of Wolf Point Milian Monika, Zielęcice k/Brzegu
ARES Wilcze Dziedzictwo Kardasz Natalia, Wrocław
GUARDIAN ANGEL Leady Magic Duda Leszek, Miasteczko Śląskie

[/FONT]
[FONT=Times New Roman]pośednia [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Arktogea TRAJAN Franklyn Mary Louise, Piaseczno
TALIZMAN FOR FORTUNATUS Eskimoski Domek Stolarska Ewa, Agnieszka, Jadwisin
Nordic Blue MONTE CARLO Ligiecki Kazimierz, Połaniec
NEMO BROWN NUGAT NIKE'S ¦NIEŻNA WATAHA Cebo Andrzej, Bytom
ENDLESS WOLF Potęga Naturalno¶ci Kordel Marta, Opole
BURAN z Cikówki Miętus Marek, Czarny Dunajec
BLACK AND WHITE z Cikówki Miętus Marek, Czarny Dunajec
Latrans AWARE OF VICTORY Miazga Jakub, Frysztak
ARMANI NIKE'S Wrota Beskidów Kurzawa Anna, Zabrzeg
FIRST EXPRESS Dwie Korony Olszewski Piotr Jan, Białystok
KAMEL z Pierwszej Ręki Olbry¶ Anna, Rzeszów

[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Otwarta[/FONT]
[FONT=Times New Roman]ELDORADO z Banciarni (FCI) ¦wist Andrzej, Nowy Targ
YUCATAN NIKE'S Syberyjska Rapsodia Patkowska Iwona, Katowice
SOCHI de Ciukci Milian Monika, Zielęcice k/Brzegu
FUTURE SHOCK Eskimoski Domek Ja¶kiewicz Bartłomiej, Kraków
DJ RED DAWID COPERFIELD Potęga Naturalno¶ci Lewandowska Krystyna, Warszawa
Arktogea BLACK WIZARD Pasternicka Lidia, Poznań
Arktogea BLACK DIAMOND Szadkowski Jacek, Warszawa
ANTON NIKE'S Blue Hurricane Dysy Aneta, Sosnowiec
SNOWSTORM z Watahy z Ostrego Zęba ¦widerski Janusz, Tarnów Opolski

[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Championów[/FONT]
[FONT=Times New Roman]DUSTIN S±deckie Pieszczochy Czaja Andrzej, Kraków
Husqvarna HAPPY END OF ARKTOGEA Grabski Janusz, Czaniec
[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Weteranów[/FONT]
[FONT=Times New Roman]BURSZTYN z Cayoacan (FCI) Czarkowska Katarzyna, Warszawa
[/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]
[B][U][FONT=Times New Roman]Suka[/FONT][/U][/B]
[B][U][FONT=Times New Roman] [/FONT][/U][/B]
[FONT=Times New Roman]Szczeniąt[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Sasquehanna (FCI) ROSSA Stolarska Ewa, Agnieszka, Jadwisin
[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Młodzieży[/FONT]
[FONT=Times New Roman]MERCI Srebro Północy Szczepańska Barbara, Kraków
HYPIA Potomek Zorzy Adamiec Eugeniusz, Bełk[/FONT]
[FONT=Times New Roman]EVENING FALLS Potęga Naturalno¶ci Frejda Gabriela, Jaworzno
EVENING SHINE Nitor Nivalis Le¶niak Anna, Międzychód

[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Pośrednia[/FONT]
[FONT=Times New Roman]LAGUNA NIKE'S z Pierwszej Ręki Kamińscy Agnieszka, Artur, Kędzierzyn KoĽle
LARA NIKE'S z Pierwszej Ręki Żoczek-Konfederak Katarzyna, Tworóg
LUKA Śnieżne Demony Kleszcz Rafał, Będzin
NIKITA BLACK STRIPE ¦nieżna Wataha Maciejewska Danuta, Bytom[/FONT]
[FONT=Times New Roman]PENNYROYAL TEA Fortunatus Nowak Monika, Mierzęcice[/FONT]
[FONT=Times New Roman]ŚNIEGUROCZKA ¦nieżna Rakieta Lewandowska Krystyna, Warszawa
TIWAYE ASANPI FOR POTĘGA NATURALNO¦CI Eskimoski Domek Kordel Marta, Opole

Otwarta[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Latrans AMERICAN EXPRESS Skowronek Agnieszka, Kraków
ZAZOO Syberyjska Rapsodia G±sior Marzena, Tychy
Arktogea TSUNAMI Szadkowski Jacek, Warszawa
PIĘKNA Eskimoski Domek Jasińska Beata, Kostrzyn Wlkp.
FRANCIS SIWASH LEGEND Kymla Petr, Sadska
Husqvarna FAWORYTA Ziaja-Kardyka Jolanta, D±browa Górnicza
EVERYTHING'S GONNA BE ALRIGHT Potęga Naturalno¶ci Mentrak Agnieszka, Warszawa
DUTCHESS Arktyczna Piękno¶ć Pasternicka Lidia, Poznań
ATLANTA Połanieckie Wzgórze Ligiecki Kazimierz, Połaniec
ALABAMA Fortunatus Stolarska Ewa, Agnieszka, Jadwisin
DONA Nektar Północy Jasińska Beata, Kostrzyn Wlkp.

[/FONT]
[FONT=Times New Roman] Championów[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Snowy Grove's BLISSFUL BROWNIE Rzepkowski Milan D., Olsztyn
JAGIENKA z Coyoacan (FCI) Czarkowska Katarzyna, Warszawa
ALBANY Arktyczna Siła Chrzanowska Anna, Prudnik
VANILLA Syberyjska Rapsodia Patkowska Iwona, Katowice

[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Weteranów[/FONT]
[FONT=Times New Roman]CALIN Fortunatus Stolarska Ewa, Agnieszka, Jadwisin[/FONT]

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...