Jump to content
Dogomania

Bryza odeszla za TM...badz szczsliwa tam kochana...Ecia bezpieczna w cudnym DS!

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
sprzedałabyś sekrety bo to się może przydać przy wizytach dla innych psów jak ma jakieś tajne sposoby :lol:

to tylko na pw, bo Beata póxniej mnie zabije, a mieszka stosunkowo niedaleko;)

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A tak w ogóle to mam nadzieję, ze Ecciulka zadowolona z naszej decyzji i to juz ostatni przystanek w jej zagmatwanym do tej pory życiu. Jescze Fiona-Brunchildzia moja znajdzie swoją przystań. Takie z nich fajniutkie dziewczynki, a taki pokręcony żywot do tej pory miały. I tak są wspaniałe po tym wszystkim co je spotkało - latająca Eccia, która ledwo co sie trzymała tydzien wcześniej na nogach to naprawde super widoki.
Lecę z psiurem, miłego wieczoru wszystkim

Posted

Fur jutro Beata idzie w odwiedziny do Eciuchny.....porobi nam fotki, będziemy razem ryczały
w niedzielę lub poniedziałek będę u Marka z Ramzesem to wyczochram nowy cctkowy nabytek :) .....jak nie uda mi się dotrzeć w niedzielę to Beata podjedzie i sobie poobserwuje ludzi od Bryzy ;)

Posted

lolka napisał(a):
Fur jutro Beata idzie w odwiedziny do Eciuchny.....porobi nam fotki, będziemy razem ryczały
w niedzielę lub poniedziałek będę u Marka z Ramzesem to wyczochram nowy cctkowy nabytek :) .....jak nie uda mi się dotrzeć w niedzielę to Beata podjedzie i sobie poobserwuje ludzi od Bryzy ;)

Super:loveu:

Posted

Pelne rozliczenie:

Wplywy:
G&G WP - 50zl
ADAB- 50zl
Renia- 100zl
Malwina J. ( nie podano niku)- 50zl
maria-C - 59zl
Ankusia - 25zl
Lizbona- 100zl
Iwona-C 70zl
Sylwia125- 100zl
wombat - 94,99zl
Margotka-48,26zl
Falla i Fallcia - 50zl
Walkie 271,01 zl
Renia- 100zl
Pani Joanna H.-50zl
Preguska- 50zl
100zl Jamajk a
150zl Tajemniczy Dobroczynca
50zl IstalkaiTomek
100zl Roma-e
50zl Lady fina
100zl Olirob
50zl Kasiula
40zl tigra777
50zl lady fina

+ 230zl ktore sie zostalo z akcji prasowankowej na CCty (uklony w strone iwonki_c)

= 2088,26

Wydatki:
400zl transport
400zl miesiac hotelowania Eci
400zl miesiac hotelowania Bryzy

A wiec:

2088,26 - 1200 = 888,26zl

Koszty weterynarza 140zl zostaly pokryte przez Beatke:cheerful:

Jako ze Ecia byla w hotelu 2 tygodnie a zostalo zaplacone za miesiac to te pieniazki przejda automatycznie albo na Bryze albo an Oscara ktory to wczoraj pojechal do tego hoteliku. Musze te sprawe jeszcze dogadac.

Jesli ktos wplacil a niema go w tym rozliczeniu lub cos sie nie zgadza prosze krzyczec bede sprawdzac jeszcze raz:shy:

Chcialabym poruszyc jeszcze jedna rzecz, bardzo zaangazowaliscie sie w adopcje Eci i powinniscie chyba wiedziec o sprawie ktora wyszla dwa dni temu, dosc delikatna wiec nie bede wdawac sie w szczegoly.

Przez komunikator GG z nr Pani Agnieszki (poprzednia wlascicielka Eci) skontaktowala sie ze mna osoba podajaca sie za siostre w/w.
Poinformowala mnie ze Pani Agnieszka miala bardzo powazny wypadek samochodowy w chwili gdy byla w drodze do schroniska by odebrac psa. W wypadku zginela jedna osoba a Pani Agnieszka odzyskala przytomnosc 3 dni temu. Informacje te nie sa jeszcze potwierdzone, czekam na zaswiadczenie ze szpitala i papier z Policji potwierdzajacy te wersje wydarzen.
Jutro bede dzwonic do Komendy Miejskiej Policji w Bytomiu, Wydzial Ruchu Drogowego by uzyskac informacje czy dnia 9.03 na trasie Karb-Miechowice doszlo do takiego wypadku.
Nie wiem czy jest to po prostu wymyslona historia majaca na celu zalagodzenie calej sprawy i przekonanie Nas do nie wnoszenia sprawy do sadu czy faktycznie doszlo do tej strasznej tragedii.
Pewne jest ze Ecia nie wroci do poprzednich wlascicieli ale jesli informacje ktore dostalam potwierdza sie nie wiem czy pojdziemy z tym wszystkim do sadu....po prostu pojecia nie mam co zrobic w takiej sutuacji i cholernie zle sie z tym wszystkim czuje ehhh

Posted

furciaczek napisał(a):
Jamajka zadzwonila do wlascicielki, Agnieszka odebrala, jamajka zapytala czy byla w schronisku a ta sie rozlaczyla bez slowa....

Tak się nie zachowuje osoba która jedzie właśnie po psa.Wydaje mi się że to ściema.

Posted

Podtrzymuję opinię Watachy, ktoś przecież odrzucał z jej telefonu wszystkie połączenia Beaty jak i fur. Może na onecie znaleźli ten artykuł i tyłki im się zatrzesły, a psica zostala odłowiona w okolicy domu, wiec na pewno nie przyłożyli się do jej poszukiwań. No i sami pracownicy schronu mówili, ze pies to dłużej nie był dobrze karmiony, co zresztą kilka osób z dogo mogło poobserwować po zabraniu Ecciulki ze schronu. Ja tam w te bajki nie wierzę.

Posted

Fur , przeszukałam stronkę bytomskiej policji i NIC tam nie ma o wypadku takowym to po 1sze
po 2gie Ecia włóczyła sie po okolicy w której mieszkała wg opinii dłuższy czas i sam jej stan pokazuje jak ,,opiekowała , się nią ta baba ...nie wierze w tą bajkę o utracie przytomności i o wypadku ...

Posted

a ja mam info od Ecciulkowego domu:)
Nasza kochana psica chodzi za nimi non stop, głowę nadstawia do miziania i ogólnie jest przekochana. Na spacerkach ok, sprawy fizjologiczne również. Nie załatwia sie w domu, cała noc wytrzymała. Syn jest tak w niej zakochany, ze dzisiaj próbował do szkoły nie pójść;)
A teraz najlepsze - łózko właścicielki jest dość niskie - wczoraj je pościeliła i poszła się myć. Wraca a tam Eccia kołami do góry śpi. Powiedziała jej aby poszła na swoje wyrko, bo ma posłanie, ale w nocy poczuła ciężar miłości - Eccia sie władowała i z pańcią spała:)
Będzie zaczipowana na dniach - w Bogatyni miasto to sponsoruje, kapiel za kilka dni również.

Posted

Dzieki za wiesci Madziu :)
A fotki jakies sie znajda?? :D

Jesli chodzi o historie o ktorej wspomnialam wczesniej, rowniez daleka jestem do stwierdzenia ze tak faktycznie bylo, ale musimy to sprawdzic na wszelki wypadek...

Posted

Fotki chyba jutro, bo tak sie umówiła Beata dzisiaj.
Zapomniałam dodać, że mama właścicielki Ecci jak ją zobaczyła, to się zdziwiła, ze ona taka duża;) Ale ona bardzo lubi psy i sie ich nie boi. Ona zostaje też z synem jak włascicielka idzie do pracy.
No i Ecciulka kochana boi sie odkurzacza - biedactwo takie, krówka duża, ale mało miała styczności z takimi urządzeniami domowymi.

Posted

magda z. napisał(a):
a ja mam info od Ecciulkowego domu:)
Nasza kochana psica chodzi za nimi non stop, głowę nadstawia do miziania i ogólnie jest przekochana. Na spacerkach ok, sprawy fizjologiczne również. Nie załatwia sie w domu, cała noc wytrzymała. Syn jest tak w niej zakochany, ze dzisiaj próbował do szkoły nie pójść;)
A teraz najlepsze - łózko właścicielki jest dość niskie - wczoraj je pościeliła i poszła się myć. Wraca a tam Eccia kołami do góry śpi. Powiedziała jej aby poszła na swoje wyrko, bo ma posłanie, ale w nocy poczuła ciężar miłości - Eccia sie władowała i z pańcią spała:)
Będzie zaczipowana na dniach - w Bogatyni miasto to sponsoruje, kapiel za kilka dni również.

kąpiel też sponsorowana ;)

supcio ma teraz domeczek :multi:

Posted

Jestem przekonana, że wypadek i cała reszta to zmyślona historia i strach przed odpowiedzialnością. Najważniejsze dla DZiewczynek i Eci i Bryzeldy - kochający Ludzie i domek :)

Posted

Alicja napisał(a):
kąpiel też sponsorowana ;)

supcio ma teraz domeczek :multi:

ale mnei za słówka łapiesz;) chyba nie sponsorowana.... Na razie cisza, więc chyba dobrze. Jutro nasza Beata pojedzie na wizytę i wyściska potworka. Bardzo mnie cieszy, ze ona jest taka otwarta do ludzi, oby tak jej zostało. A widok wielkiego cc na kołach to pewnie robi wrażenie - właścicielka w nocy musiała na boku spać, bo Ecciulka się trochę porozpychała;) Syn tej pani w zoologach sprząta zwierzakom, ma foto z wężem na komórce, podobno jadowitym - ogólnie dzieciak jest animalsem. Wasze asty też wszystkie tam wyściskał nie raz, bo żaden pies nie jest dla niego przeszkodą

Posted

magda z. napisał(a):
ale mnei za słówka łapiesz;) chyba nie sponsorowana.... Na razie cisza, więc chyba dobrze. Jutro nasza Beata pojedzie na wizytę i wyściska potworka. Bardzo mnie cieszy, ze ona jest taka otwarta do ludzi, oby tak jej zostało. A widok wielkiego cc na kołach to pewnie robi wrażenie - właścicielka w nocy musiała na boku spać, bo Ecciulka się trochę porozpychała;) Syn tej pani w zoologach sprząta zwierzakom, ma foto z wężem na komórce, podobno jadowitym - ogólnie dzieciak jest animalsem. Wasze asty też wszystkie tam wyściskał nie raz, bo żaden pies nie jest dla niego przeszkodą

no dobra ...już nie będę :grins:

Posted

Alicja napisał(a):
no dobra ...już nie będę :grins:

dzięki;) promotor mnie ostatnio potraktował męskim humorem - Pani recenzja jest za dobra, co Pani będzie mówić na obronie:evil_lol: po 8 latach odkryłam, ze ma w sobie dużo emocji, które skrywa pod brodą:diabloti:

Posted

Beata była dzisiaj rano, foty porobi na weekend lub po nim.
Na własne oczy widziała, jak Ecciulka jest kochana:) Chodzi za właścicielką krok w krok - jak tamta w kuchni, to Eccia też, jak ona leży to Eccia też. Suchego jeść nie chce, spacery ma trzy - długie dosyć, bo po godzinie z hakiem. Specjalnie to nie ciągnie na nie, woli z ludziem siedzieć. Nadstawia się non stop do miziania, pańciunia ją całuje w pychol, co Eccia uwielbia. Goście już byli - raz zaszczekała jak dzwonili - wszystkich wita, daje się głaskać, nie jest w ogóle agresywna do nich, ale obserwacje też ich prowadzi - ludzie sa spokojnie, więc pies nie ma szansy wykazywać potencjalnych cech obronnych. Koty, psy jej nie interesują, po domu grasuje fretka lub inny gryzoń i Eccia ją powąchała i nie zwraca uwagi. Łóżko rzecz jasna jest okupowane, bo najlepiej spać tam gdzie właścicielka - podobno rozwala sie niunia po całości w nim. Wzajemna miłość, bo właściciele sa w niej tez zakochani i spodziewali się, że mogą być jakies kłopoty na poczatku, ale jest bez stresu. Niektórzy ze znajomych podejrzewali, ze shar-pei tak się rozrósł, bo miał podobne umaszczenie;) No i Beata podsumowała Eccie, że z niej taka flegma - snuje się za właścicielką i spokojny żywot sobie pędzi.
Umowę to taką mąż Beaty zrobił, że nawet zdjęcie Ecci wkleili;)

Posted

Super wiesci, oby tak dalej!!

A to chodzenie krok w krok za wlascicielem to typowe jest dla caniakow....do kibelka w spokoju nie mozna isc bo sie rozwala psisko pod drzwiami i czeka...z czasem to dosc upierdliwe jest:evil_lol: