Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=sienna]Magda, to tak samo jak my :loveu: Zapuszczamy Arisowi włosy, bo obcięty wygląda brzydko :shake: Może gdyby był większy i trochę grubszy... A w długich wlosach wygląda fajnie. No może nie w długich, ale takich półdługich :eviltong: [/COLOR][/SIZE][/FONT]

• 2 weeks later...
Posted

A my z Ramzesikiem za godzinkę idziemy się obciąć :D
Mnie się 'łysy' nie podoba, no i już takie dłuuugalaśne ma włoski, ale coż, dużo wygodniej i dla nas i dla niego jak ma krótkie...

Posted

[quote name='nikusia']A my z Ramzesikiem za godzinkę idziemy się obciąć :D
Mnie się 'łysy' nie podoba, no i już takie dłuuugalaśne ma włoski, ale coż, dużo wygodniej i dla nas i dla niego jak ma krótkie...[/quote]
Nikusia wklej koniecznie zdjecia z nowa fryzurka:) Ja sie ciagle zastanawiam do fryzjera jestesmy w poniedzialek na 17 umowieni i nie wiem obciac czy nie... Boje sie ze 2 kg piesek jak ratlerek bedzie wygladal w krociutkiej fryzurce;)

Posted

[quote name='Erato']Boje sie ze 2 kg piesek jak ratlerek bedzie wygladal w krociutkiej fryzurce;)[/quote]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Aris też waży 2 kg i w krótkiej fryzurce wygląda nie za ładnie :shake: Nie wiem jak twój...[/SIZE][/FONT]

Posted

To wszystko jest kwestia gustu... Moj Shaggy tez wazy 2 kilo i nam sie podoba w krotkiej fryzurce :) Ale mi tez bardzo podobaja sie yorki dlugowlose... Kwestia przyzwyczajenia chyba.

Posted

My na strzyżenie wybieramy się jutro. Pamiętam pierwsze postrzyżyny. Mój mąż odbierał Tupka i jak go zobaczył poprosił Panią o połowę pieniędzy , które zapłaciliśmy za psa, ponieważ ona oddała nam też połowę psa. Było przy tym kupę śmiechu. Innym razem sprawdzał numer tatuażu, czy to napewno nasz pies. Pozdrawiamy.

Kasia i Tupek

Posted

[quote name='Erato']Nikusia wklej koniecznie zdjecia z nowa fryzurka:) Ja sie ciagle zastanawiam do fryzjera jestesmy w poniedzialek na 17 umowieni i nie wiem obciac czy nie... Boje sie ze 2 kg piesek jak ratlerek bedzie wygladal w krociutkiej fryzurce;)[/QUOTE]
Nie ma się co bać ;) Nie spróbujesz, to się nie przekonasz, a włoski przecież odrosną ;) Mój Master waży niewiele więcej od Twojego pieska (jego waga waha się między 2,2 a 2,4 kg i jest też malutki), a wygląda naprawdę ładnie w krótkiej fryzurce :)

Posted

Pewnie masz racje, ale kurcze cykor jestem.Faktem jest , ze Masterek naprawde slicznie w kruciutkiej fryzurce wyglada:) A ja przyznam sie zaczynam miec dosyc wyciagania pokaznej kupki "runa lesnego" z wlosow mojego szlenca;)

Posted

Ja na początku też długo zwlekałam z ostrzyżeniem Mastera króciutko, miałam identyczne obawy jakie Ty masz teraz, jednak nie żałuję. Teraz tylko czekałam , żeby pieski obstrzyc 'na łyso', bo wyczesywanie różych śmieci rzeczywiście, tak jak mówisz, bywa uciążliwe.

Posted

[quote name='Pinczerek-Jacky']Jezu ja chce yorka !!!1 :D Zna ktos miejwiecej ceny w hodowlach :D:P??[/quote]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Ceny się wahają od 1200-4000 zł. Dostałam tez maila z hodowli Pro Amare, że Camparis sprzedaje szczenięta mniej więcej za 3000 euro, z uwzględnieniem, że jest współwłasnością. Nie dziwię się, bo to jedna z najlepszych hodowli w Europie, ale z uwzględnieniem współwłasności? W każdej hodowli tak jest?[/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Pinczerek-Jacky']P jezu wow 3000 euro ;] jesczez sie dobrze czuje :) Kiedy ja bym tyle uzbierala :P? Na mnie to tak 1200-1500 xD
Ale dzieki Yorkie:*[/quote]

Za 1500 zł można już kupić rasowego yorka.

Posted

[quote name='Paulinka18']Za 1500 zł można już kupić rasowego yorka.[/quote]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Ale zależy jeszcze skąd. Jak mieliśmy kupić yorka, to dzwoniliśmy najpierw po ogłoszeniach hodowli z gazet, to ceny się wahały 1000-2000. A już w hodowlach typu Bakarat, Pro Amare, droższe.[/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Pinczerek-Jacky']Chcialam zaprosic do nowo otwartej galeri mojego psiaka :cool3:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4808452#post4808452[/URL][/QUOTE]
A ja chciałam zauważyć, że piszesz w kolejnym topiku identycznego posta :cool3: Masz adres galerii w podpisie i każdy, kto będzie chciał, to z pewnością tam trafi ;)

Posted

A jeszcze co do małych Yorków i krótkiego fryza, to Rami waży 1,70 kg ;) i obcinamy go na krótko ale zostawiamy dlugiego pysia i łapcie. Jest ok :D
Zdjęcia na pierwszej stronie- z zeszłego roku, z tego jeszcze nie mamy :)

Posted

Mój Loki po wizycie u fryzjera. Fryzurka lekko niestandardowa, bo niestety wczesniej zrobiły mu się potworne kołtuny z przodu tylnych łapek i wycinałam je sama, a jestem totalna sierota jesli idzie o psie fryzjerstwo, wiec miał "schody" masakryczne i pani fryzjerka musiała się nakombinować żeby to zatuszowac :evil_lol:

Przed:
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img183.imageshack.us/img183/4000/39jq5.jpg[/IMG][/URL]

po:
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images20.fotosik.pl/231/3fadff29f66681a8.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='Acia']Loki wyglada teraz przeslicznie.
Tak samo chcę obciac mojego Lona.Uwielbiam takie golaski :lol:[/quote]

LEONA zgubiłam literke :oops: