Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Usia']a na jakiej dzielnicy jest ten park bo wstyd sie przyznać ale nie znam zbytnio nazw parków w wawie :oops:[/quote]

Praga Południe, okolice ronda Waszyngtona, Saska Kępa ;) ...

Posted

Chciałam sie zapytać czy ktos z was bywa na spacerkach z pieskami w parku szczesliwickim albo na dawnych ogródkach działkowych w okolicach Dworca Zachodniego.Mozna kogoś z was tam spotkac i kiedy ?? to sa rejony ochota

Posted

[quote name='ASICA']Halo!!:mad: :p
Mokotów też jest dobrym miejscem na wspólne spotkania ale jakoś cisza na ten temat:razz:[/quote]

Ja nie narzekam na spacer z tobą możemy powtórzyć w Wawie;)

• 4 weeks later...
Posted

Mirabel to zapraszam najlepiej bez psów,facetów i dzieci:cool3: :cool3:
zrobimy sobie mały wypadzik po....
moze i ANIA-SONIA się przyłączy?:evil_lol: :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

[SIZE=3][FONT=Arial]Planuję przeprowadzkę do Warszawy, oczywiście z psem. Będziemy mieszkać na ul. Nalewki, czyli praktycznie w centrum. Nawet nie wiem, czy jest w pobliżu jakiś skwerek czy park? Czy może ktoś z dogomaniaków mieszka w okolicy i może coś podpowiedzieć? A może ktoś ma niedużego pieska, który mógłby się z moim zakolegować?[/FONT][/SIZE]

Posted

[quote name='kelko'][SIZE=3][FONT=Arial]Planuję przeprowadzkę do Warszawy, oczywiście z psem. Będziemy mieszkać na ul. Nalewki, czyli praktycznie w centrum. Nawet nie wiem, czy jest w pobliżu jakiś skwerek czy park? Czy może ktoś z dogomaniaków mieszka w okolicy i może coś podpowiedzieć? A może ktoś ma niedużego pieska, który mógłby się z moim zakolegować?[/FONT][/SIZE][/quote]
Hehe, Muranów Wschodni - moje stare okolice, mieszkałam tam 18 lat. Tuż obok masz spory skwer, w pobliżu 3 parki, nad Wisłę też blisko. :)

Posted

No to super! Bo na mapie to mało co widać ;) Kiedyś już mieszkałam w okolicy (na Jana Pawła), ale bez psa, więc sprawy skwerków nie badałam.
BeataG, szkoda ze piszesz w czasie przeszłym...

Posted

No tak bardzo daleko stamtąd nie mieszkam, bo na Powiślu, czyli kawałek na południowy wschód od Ciebie. Nad Wisłą w połowie drogi możemy się umówić, już mi się zdarzały spacery nawet pod Cytadelę (czyli jeszcze spory kawałek od Ciebie na północ). Tyle, że ja mam 2 duże psy (69 i 65 cm w kłębie), nie wiem, czy Twój psiak lubi się z takim "wielkoludami" bawić. Moje lubią się bawić z każdym psem, z którym można się poganiać i pokotłować.

Posted

Pieski pewnie by się nie pobawiły, bo mój jest po przejściach i niestety stawia się dużym psom :shake: Ale dzięki! Może skorzystam bez pieska - przynajmniej poznam trochę okolicę. Prawdopodobnie przeprowadzę się po świętach.
Pozdrawiam

Posted

Witaj Kelko, mieszkam na Nowolipkach jest to sąsiedztwo Nalewek również Muranów-spoko, jest tu mnóstwo parków i dużo miejsca do spacerowania z psem jak również ścieżki rowerowe-wybrałaś dobre miejsce-Nalewki to sąsiedztwo Dubois blisko Lewartowskiego, poznasz wszystkie psy a wiem że np.: przy Lewartowskiego 10 jest skwerek Willy Brandta i o określonych godzinach spotykają się właściciele np.:dużych ras by psy mogły się pobawić-dobre miejsce jak na Centrum to enklawa zieleni i powierzchni zielonych, w razie pytań wal śmiało znam to miejsce jak własną kieszeń-jeśli masz ochotę to w sąsiedztwie masz basen Foka-mogę podać namiary-na poziomie;)

Posted

P.S. zapomniałam dodać ale sprawdzisz sobie na mapce, że Nowolipki jest dosłownie po drugiej stronie ulicy Nalewki-np.: na Nalewkach jest nowy apartamentowiec budowany przez Echo Inwestment dokładnie pod nr 7 a tuż przy nim budownictwo z cegły z lat 50-tych-niska zabudowa ja w takim mieszkam, jeszcze raz pozdrawiam;)
[IMG]http://poczta.onet.pl/zalacznik.html?a=v&k=0&f=0&ui=7974697&s=2[/IMG]

Posted

[FONT=Arial]Oktawia6, dzięki za wiadomości![/FONT]
[FONT=Arial]Nie odpowiedziałam, bo pojechałam oglądać mieszkanko ;) Już na klatce schodowej powitał mnie wielki szczek – myślałam, że wyskoczy brytan, ale potężny głos należał do jamnika ostrowłosego :lol: [/FONT]
[FONT=Arial]Pod koniec tygodnia mam się spotkać z właścicielką i dogadać sprawę. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to po świętach zacznę się przenosić. Muszę tylko zrobić próbę generalną, bo ktoś tam niedawno polakierował podłogę i okrutnie to świństwo śmierdzi. Jako alergiczka muszę sprawdzić, czy nie będę musiała sypiać z zestawem do reanimacji pod ręką ;) .[/FONT]
[FONT=Arial]Pozdrawiam i na pewno się odezwę[/FONT]

Posted

No to pięknie-jeśli jesteś alergiczką to musisz uważać z tymi lakierami-biedactwo ja również przechodziłam remont generalny swojego mieszkania i dozorowałam wszystkich pracowników-jak dla ciebie proponowałabym lakier bezwonny-bezpieczny jest wodny do pomieszczeń wewnętrznych-ja również mam deski lakierowane. Gratulacje przy wyborze miejsca-będziesz mieszkała w prestiżowej części Muranowa-powód do dumy - to dobry adres-obraziłabym porównując do Starej Pragi-gdzie w co drugiej bramie są walki psów-a dresiarze pilnują porządku:mad: tj. wiadomo o co chodzi. Nalewki to dobry adres-wśród zieleni, pozdrawiam Cię a jeśli chodzi o robotników przy remoncie to z nimi trzeba krótko, zwięźle i na temat.

Posted

Cieszę się, że to dobry adres, chociaż gratulacje należą się mojej koleżance, do której należy mieszkanie ;) I to niestety ona robiła remont, więc jest czas przeszły dokonany... Mogę tylko mieć nadzieję, że to diabelstwo da się wywietrzyć ;)