Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam,

Szukam miejsc nas spacer z wyżłem. Pola mokotowskie przerabiamy codziennie, chciałabym trochę urozmaicić sobie spacery. Park/lasek powinien być oświetlony :) powinien też być duży - wiadomo jak to z wyżłem. Coś polecicie?

Chętnie też poznamy psa z równie dużym temperamentem i chęcią do biegania, gdzieś z okolic właśnie pól mokotowskich :) bo nic tak dobrze nie robi jak wybiegany pies.

Posted

A ja najchętniej poszukuję pieska, wielkości mniej więcej spaniela, do zabawy z moim bokserem.
Z takimi najlepiej się bawi. Rzadko zdaża się, by mniejszy od niego pies chciał nad nim dominować, więc nie dochodzi wtdy do spięć.
Tymczasem duże często próbują szczęscia, a Albin nie pozwoli sobie na dominację. Nici w tedy ze spaceru :shake:
Jesteśmy z Bródna-Podgrodzie.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

[quote name='marcelllll']Szkoda, że przegapiłam spacer w Forcie, bo mam niedaleko. Jakby się szykował jakiś kolejny to daj znać ;)[/QUOTE]
Akurat wczoraj był :D
Ale my teraz dość często bywamy w Fortach, bo przypadło nam do gustu to miejsce.

Posted

Hej, przywiozłam do siebie na studia na jakiś czas mojego ukochanego setera i stąd do was pytanie :) Gdzie w Warszawie moge bezpiecznie wypuścić luzem psiaka, który lubi sie oddalać? Znajomi polecają mi las kabacki i zastanawiam sie czy to bezpieczne miejsce? Mieszkam na Ursynowie, studiuje i jak do tej pory wypuszczam psa na terenie SGGW, ale juz go to nudzi, bo nie ma z kim sie tam bawic... A moze ktos chetny na spacer? :)

Posted

U nas w okolicy są fajne pola i sporo seterów tu spaceruje, ale mielibyście trochę daleko, bo to przy cmentarzu bródnowskim...
Ja słyszałam, że w lesie kabackim nie wolno spuszczać psów i podobno tego pilnują, ale nie wiem, ile w tym prawdy, byliśmy tam parę razy, ale tylko na obrzeżach.
Przy metrze Natolin macie fajne tereny, pola przechodzące potem w las.

Posted

hej,
prawdopodobnie jutro wyląduje u mnie na DT(a może i na DS...:)) szczeniaczek w typie laba. poza setką innych wątpliwości które rozwiewam przeglądając różne fora i strony, mam takie pytanie:
gdzie w Wawie na Bielanach/Bemowie/Żoliborzu fajnie jest się wybrać z psem? nie jestem w stanie przejrzeć wszystkich stron tego tematu:)

Posted

motyleqq jeśli maluch jest zaszczepiony przeciwko chorobom wirusowym polecam park Herberta- między ulicą Magiera i Staffa. Park jest ogrodzony, bywa w nim dużo goldenów, labków i innych psów dużych i małych, a do tego jest odgrodzony specjalny teren dla psiaków, gdzie możesz bezpiecznie malucha spuścić ze smyczy i uczyć go przychodzenia na wołanie.

Posted

piesek się pojawił, tylko zupełnie inny.
już na pierwszym spacerze, takim pod blokiem, zrozumiałam że ludzie z psami są po prostu NIESAMOWICI, rozmawiają, opowiadają jak było u nich na początku, a w tym czasie psy mają frajdę, chociaż ja byłam ciągana przez małą na wszystkie strony bo bałam się ją spuścić :)

znacie jeszcze jakieś miejsca w moich okolicach oprócz parku Herberta, do którego pewnie się wybiorę? :)

Posted

dzięki marcell za miejscówki :)

my narazie nie jeździmy poza nasze rejony, więc nie wybierzemy się na wspólny spacer, ale kiedyś chętnie się wybiorę, bo mała jest przeszczęśliwa jak spotyka psa :D

Posted

[quote name='Monika Volturi']Może znajdzie się chętny/a na spacer w przyszłą sobotę lub niedzielę wczesnym popołudniem na Polach Mokotowskich lub w Powsinie ? Zapraszam :-)[/QUOTE]
My bardzo chętnie wpadniemy na PM ;)

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']My bardzo chętnie wpadniemy na PM ;)[/QUOTE]
Fajnie - w takim razie zgadamy się bliżej soboty i umówimy się konkretnie. Mam nadzieję, że Duffel nie przejawia zapędów dominacyjnych, bo wtedy spacerek może być ciekawy ;-)

Posted

[quote name='esperanza']motyleqq jeśli maluch jest zaszczepiony przeciwko chorobom wirusowym polecam park Herberta- między ulicą Magiera i Staffa. Park jest ogrodzony, bywa w nim dużo goldenów, labków i innych psów dużych i małych, a do tego jest odgrodzony specjalny teren dla psiaków, gdzie możesz bezpiecznie malucha spuścić ze smyczy i uczyć go przychodzenia na wołanie.[/QUOTE]
No, proszę. Kilka ładnych lat spędziłam w tych okolicach i pobliskie LO kończyłam, a nie miałam pojęcia, że ten park się tak zowie.
Ale podobnie jest ze stawami Brustmana :) Często ludzie je kojarzą, ale nie znają nazwy.

Posted

[QUOTE]Fajnie - w takim razie zgadamy się bliżej soboty i umówimy się konkretnie. Mam nadzieję, że Duffel nie przejawia zapędów dominacyjnych, bo wtedy spacerek może być ciekawy ;-)[/QUOTE]

Duffel jest bardzo elastycznym psem i nie przejawia za grosz agresji dominacyjnej. Mój zwariowany doberman robił z nim co chciał (przewracanie, podgryzanie, kładzenie się itp.) a Duffel był tym zachwycony i odwrotnie :evil_lol: Świetny pies ze świetnym charakterem :)

Właśnie Ewo może się umówimy na kolejny spacerek w tym tyg. w lasku bródnowskim? Jaki termin i godz. by ci pasowała? Jeżeli masz ochotę oczywiście.

Posted

[quote name='Bolsbokser']No, proszę. Kilka ładnych lat spędziłam w tych okolicach i pobliskie LO kończyłam, a nie miałam pojęcia, że ten park się tak zowie.
Ale podobnie jest ze stawami Brustmana :) Często ludzie je kojarzą, ale nie znają nazwy.[/QUOTE]

A ja mieszkam w okolicy dopiero od 3 lat i dopiero kilka miesięcy temu zwróciłam na to uwagę :-)

Posted

[quote name='Monika Volturi']Fajnie - w takim razie zgadamy się bliżej soboty i umówimy się konkretnie. Mam nadzieję, że Duffel nie przejawia zapędów dominacyjnych, bo wtedy spacerek może być ciekawy ;-)[/QUOTE]
Jasne :)
Nie, Duffel nie przejawia zapędów dominacyjnych i nie za bardzo toleruje, jak jakiś pies na niego skacze, wtedy potrafi wyraźnie pokazać, że mu się to nie podoba, ale kiedy pies z niego zejdzie na powrót jest najlepszym kumplem ;)

[quote name='Amber']Duffel jest bardzo elastycznym psem i nie przejawia za grosz agresji dominacyjnej. Mój zwariowany doberman robił z nim co chciał (przewracanie, podgryzanie, kładzenie się itp.) a Duffel był tym zachwycony i odwrotnie :evil_lol: Świetny pies ze świetnym charakterem :)

Właśnie Ewo może się umówimy na kolejny spacerek w tym tyg. w lasku bródnowskim? Jaki termin i godz. by ci pasowała? Jeżeli masz ochotę oczywiście.[/QUOTE]
O jakie miłe słowa o Dufflu :oops: Fakt, on jest bardzo elastyczny w zabawach z psami, daje ze sobą robić w zasadzie wszystko :cool3:

Bardzo chętnie się umówimy :) Najbardziej pasowałby mi czwartek około 12:30-13:00.
Ewentualnie środa, ale później, dopiero około 14:30 bym mogła.

Posted

Nie dość, że miłe to jeszcze prawdziwe ;).

Jak pasuje najbardziej czwartek to niech bedzie czwartek o 12:30 :). Telefony do siebie mamy więc jakby się coś zmieniło dam znać smsem. Wezmę aparat może to porobię jakieś fotki naszym wariatom ;).

Posted

[quote name='Amber']Nie dość, że miłe to jeszcze prawdziwe ;).

Jak pasuje najbardziej czwartek to niech bedzie czwartek o 12:30 :). Telefony do siebie mamy więc jakby się coś zmieniło dam znać smsem. Wezmę aparat może to porobię jakieś fotki naszym wariatom ;).[/QUOTE]
Ok, do zobaczenia :)
A gdzie się umawiamy, żeby się znowu nie szukać pół godziny ? :lol: Przy tym parkingu przy górce chyba będzie najbezpieczniej ? ;)

Posted

[quote name='Talagia']Hej, przywiozłam do siebie na studia na jakiś czas mojego ukochanego setera i stąd do was pytanie :) Gdzie w Warszawie moge bezpiecznie wypuścić luzem psiaka, który lubi sie oddalać? Znajomi polecają mi las kabacki i zastanawiam sie czy to bezpieczne miejsce? Mieszkam na Ursynowie, studiuje i jak do tej pory wypuszczam psa na terenie SGGW, ale juz go to nudzi, bo nie ma z kim sie tam bawic... A moze ktos chetny na spacer? :)[/QUOTE]

Widzę, że koleżanka "po fachu" ;) Ja też z SGGW i chyba nawet Twojego pieska widziałam jakiś czas temu. Las kabacki to świetne mejsce na spacery. O ile omijasz często uczęszczane ścieżki rowerowe to nie ma problemu (rowerzyści nie patrzą na psy i nie zwalniają, więc trzeba uważać).
Ja akurat teraz na Tarchominie mieszkam więc do lasu kabackiego już tak często nie jeżdżę z psami, ale polecam. Poza tym uwielbiam las bielański, również świetne miejsce do pobiegania dla psiaków:)