Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A my (ja i Wanta) wróciłysmy ze spacerku z Monią, Hexą i malutką szczeniunką,(dziękujeeemy!!!! :buzi:) było wspaniale! te tereny koło Moni są super. po pierwsze-duuuża łąka gdzie psiaki mogą biegać i daleko od aut i bloków, po drugie fajowy teren nad wisłą, nikt tam nie łazi a psiaki mogą troche pochlapać się w wodzie i bawic sie do woli:Dog_run:. na trasie spaceru sa tez dwa fajne puby z drewnianymi stołami, grilem, placem zabaw dla dzieci-podobno nie ma tam pijaków tylko rodzinki które robią sobie przerwe w spacerku . więc na lato to super miejsce, można tam wpaść na grilla, odpocząć i z pełnymi brzuchami dalej spacerować.::razz:

Suche, wpadłam w drodze powrotnej do waszego parku ok 20 tam byłam ale nikogo nie było :cry: i teraz juz nie wiem czy spotykacie się tam czy nie zawsze-jak to jest :???:
Wantę pogonił taki duży -jak to powiedział jego pan-"niby belg" ale miała minę :shocked!: pierwszy raz w życiu chyba dostała kosza. :)

Muszę Wam powiedzieć że Wancia była bardzo grzeczna wcale nie chciała uciekać i normalnie nad ta Wisłą ganiała bez smyczy, co prawda byćmoże tylko dlatego że miałam smaczki w kieszeni, ale kiedyś też nosiłam i się nie słuchała, tak więc może juz jej okres buntu pomału mija:multi: mam nadzieję

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nam też było miło na spacerku, ale po powrocie obydwie wylądowały w wannie i z kilogram piachu z nich wypłukałam ;). Tereny tak jak mówiłam - spokojne (szczególnie w taką pogodę :razz:), rozległe i nawet problemów z podbiegaczami się tak nie odczuwa :). Wanta się najlepiej bawila z Kachną (bassetką) i była bardzo grzeczna- nawet nie miała zamiaru się sama gdzieś wybierać. Hexa i szczeniuch oczywiście po jakimś czasie zajęły się swoimi sprawami, ale był spokój i żadnych wojen. Mała na koniec dała popis żarłoczności :mad:, ale nikt nie ucierpiał ;).
Kto jeszcze chętny na zwiedzanie Nowodworów :razz:.

Posted

[quote name='*Monia*']
Kto jeszcze chętny na zwiedzanie Nowodworów :razz:.[/QUOTE]
Oj tak kusicie... ;) Tylko musze obczaić dojazd, a jesli będzie znośny, to może sie skuszę.... ;)

Ehhh ja chcę już wyzdrowieć!

Posted

my chetnie sie w weekend wybierzemy na nowodwory :)
tylko-jesli to mozliwe-wolalalbym jak jest jeszcze jasno...
powiedzcie, a te tereny sa blisko Wisły ? bo Duffel ma szajbę na punkcie wody, boję sie, zeby nie wskoczył i nie popłynał...

Posted

[quote name='martita']Bonsai, jak to mozliwe, na prawie, a tylko 2 dni w szkole???
Ok, to zdrowiej.
Gdzie sa te Nowodwory???[/QUOTE]

A no. Mam tylko 5h zajęć: prawo cywilne, karne, administracyjne, międzynarodowe publiczne i konstytucyjne. ;) No i jeszcze do tego wf i lektorat. Z tym, że np. prawo cywilne mam przez 2 lata.

Posted

Ewa ja przez najblizsze 3 weekendy mam poranki zajete, wiec dopiero w listopadzie udam sie znów na nowodwory, jezeli chodzi o wodę to mozna isc blizej wody a mozna tez isc za wałem przeciwpowodziowym i wtedy psiak nie widzi wody. ale moze umówisz sie z Monią - ona tam mieszka.

Posted

Hej!!!:D A nas nie było...:( Buuu..., ale żałuję, bo szykowała się fajna zabawa, a tu lipa... Musiałam jechać na wieś do rodziców... Tam trochę poszasaliśmy po lesie... Kiedy bedzie nastepny spacerek??? A wiesz ja tez byłam dzisiaj w tym parku koło mnie co wtedy byłśmy razem i dooopa nie było nikogo, tylko jakieś małolaty z piwami, to sie zmyliśmy...

Posted

e, to pewnie mi się nie będzie chciało jechać...
jeśli chodzi o weekendy, to możemy się umówić w jakieś popołudnie, jak będzie nam pasować, tylko musimy się wcześniej dogadać ;)

Posted

Ewa, w niedzielę chciałabym się wybrac z Wancią do parku bródnowskiego chcę obczaic akcje jak tam jest jesli chodzi o spacery z psami, więc możemy sie umówić. myslęze ok 17 powinnysmy sie tam pojawić.
Ola, żałuj, żałuj było super, a nastepnym razem się nie wykruszać :)

Posted

[quote name='Aaricia']Dobra, dziewczyny mówcie mi szybko jak się robi avatar i galerie -tylko łapatologicznie-jak chłop krowie na granicy, bo jestem komputerowym antygeniuszem :)[/QUOTE]
Prześlij zdjęcia na mój mail, to Ci zrobię. ;) Potem tylko to wstawisz w odpowiednie miejsce.

Posted

[quote name='Aaricia']Ewa, w niedzielę chciałabym się wybrac z Wancią do parku bródnowskiego chcę obczaic akcje jak tam jest jesli chodzi o spacery z psami, więc możemy sie umówić. myslęze ok 17 powinnysmy sie tam pojawić.
Ola, żałuj, żałuj było super, a nastepnym razem się nie wykruszać :)[/quote]

Ok :) tylko myślę, że musiałybyśmy trzymać się z daleka od wody z tym moim maniakiem ;)

Posted

[quote name='Aaricia']Dobra, dziewczyny mówcie mi szybko jak się robi avatar i galerie -tylko łapatologicznie-jak chłop krowie na granicy, bo jestem komputerowym antygeniuszem :)[/quote]

jak masz zdjęcia na kompie, to musisz je wstawic najpierw na jakis serwer np.
[url=http://www.fotosik.pl]Fotosik.pl Darmowy Hosting na Fotki Zdjęcia i Obrazki[/url]
potem kopiujesz kod-bezpośredni-wstawiasz miedzy znaczki [img]kod[/img]

i gotowe :)

Posted

Jest jeszcze jedno ciekawe miejsce gdzie można zrobić wypad na ognisko z psiakami :)
w ten weekend będą tam zawody malamutów i husky z wioska indiańska :D w każdym razie chodzi mi o park na Młocinach niedaleko Wisły przy trasie gdańskiej tuz za McDonaldem! jest tam ogromny park i przestrzeń z szałasami i miejscami na grilla albo ognisko,drewno jest bo wycinka leży dla korzyści ludzi można przyjechać w który weekend zając sobie szałasik i zacząć ucztę wyciągnąć gitarę a psiaki może nie koniecznie spuszczać bo teren nie jest ogrodzony ale spokojnie mogą towarzyszyć,nawet jeśli nie spodoba się pomysł na spotkania z psami to może wybierzecie się tam na grila ze znajomymi :)

Posted

Wow, ale super! wioska indiańska i malamuty i husky to to co króliki lubią najbardziej!!!!! kurde tylko w ten weekend mam szkołę :) a dokładnie w jakich godzinach jest ta akcja -w niedzielę czy sobotę :)

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']jak masz zdjęcia na kompie, to musisz je wstawic najpierw na jakis serwer np.
[url=http://www.fotosik.pl]Fotosik.pl Darmowy Hosting na Fotki Zdjęcia i Obrazki[/url]
potem kopiujesz kod-bezpośredni-wstawiasz miedzy znaczki [img]kod[/img]

i gotowe :)[/QUOTE]

Ewunia, mam już wstawione foty na fotosik i co dalej, bo nie kumam :oops:

Posted

[quote name='Aaricia']Ewunia, mam już wstawione foty na fotosik i co dalej, bo nie kumam :oops:[/quote]

jak masz zdjęcie, to klikasz na link "pobierz pozostałe kody"
następnie kopiujesz bezpośredni link do zdjęcia, po czym wstawiasz go pomiędzy znaczniki
[img] kod [/img]
i powinno wyjść :)

Posted

Bonsai-baaardzo dziękuję za zrobienie avatarka :calus: bez Ciebie to niestety nikt by nie zobaczył jakie mam piekne psiaki ;)

Ewa, jeżeli nie będę musiała przewozić gratów ze starego mieszkania na mowe to wybieram się z Kiniak (z haską Lolą) na ta imprezkę czeneki, o której mowa powyżej, może się dołączysz? jeszcze dam znac jutro czy będę mogła pojechać czy nie.

Posted

śliczny awatarek :loveu:
to teraz czas na galerię,mogę pomóc jakby co ;)

dzięki za zaproszenie, ale chyba jednak się nie wybierzemy, bo zależy mi, żeby Duffel się wybiegał, a na takie imprezie będę go musiała mieć cały czas na smyczy...:shake:

Posted

Nie ma za co, cieszę sie że mogłam pomóc. :)
Ja jutro jadę do azylu, tak więc raczej nie dam rady się spotkać... Choć CzeNeKę chętnie bym zobaczyła... o której do któej trwa ta impreza?

Posted

Ewa może nie będzie tak żele z tym wybieganiem, możemy się zawsze trochę od głównej impry oddalić i na jakiejś polance puscić sierściuszki coby się pobawiły.